

מקור: AppMyDay
פלטפורמת ניהול האירועים הישראלית HoneyBook (האניבוק) עולה לליגה של הגדולים. לאחר שתוך חצי שנה השלימה גיוס של יותר מ-30 מיליון דולר ב-2 סבבים שונים, נודע לגיקטיים כי החברה רכשה את חברת הסטארטאפ הישראלית AppMyDay שפיתחה אפליקציית צילום תמונות לאירועים. סכום הרכישה לא פורסם אך הוא מוערך במספר מיליוני דולרים.
2 החברות פונות לעולם האירועים
AppMyDay פיתחה מעין רשת חברתית אד-הוק שמאפשרת לאורחים באירוע מסויים להעלות תמונות עוד לפני האירוע, בזמן האירוע ואחריו ולהגיב לתמונות של אחרים; מארגני האירוע נהנים מעוד כמה עשרות צלמים שמתעדים אותו מהזווית שלהם ומשתפים אותן גם על גבי מסך ענק באירוע. האפליקציה היתה בשימוש באלפי אירועים, כשבסך הכל שותפו בה יותר ממיליון תמונות על ידי 300 אלף משתמשים. AppMyDay הוקמה ב-2012 על ידי גיא אלדר, עומר שוהם ורן ענתבי והיא גייסה 900 אלף דולר בסבב סיד ב-2014. סכום הרכישה המדויק לא פורסם, אך הוא מוערך במספר מיליוני דולרים, מה שמהווה החזר השקעה ממוצע עבור הקרנות שהשקיעו ב-AppMyDay, ביניהן Firstime Venture Capital ו-Star Farm Ventures. כל התמונות שצולמו במסגרת AppMyDay יהיו זמינות להורדה במשך החצי השנה הקרובה, אולם לא יהיה ניתן לפתוח אירועים חדשים.
החברה הרוכשת, HoneyBook, מציעה לבעלי מקצוע הקשורים לעולם האירועים פלטפורמה אחת שתנהל עבורם את כל התהליכים הבירוקרטיים והמתישים שכוללת העבודה: החל מהצעות מחיר, דרך חוזים, סליקה, הוצאת חשבוניות וכלה בניהול התקשורת בין בעל המקצוע והלקוחות. בין השאר החברה פונה למארגני אירועים, צלמים, די.ג'יי, מעצבי שיער, בעלי אולמות אירועים, אמני שזירת פרחים ועוד. על פי החברה, מדובר באנשים במקצועות "קריאיטיביים", והניירת והבירוקרטיה פוגעות בשטף העבודה שלהם. HoneyBook הוקמה ב-2013 על ידי עוז ונעמה אלון, דרור שמעוני, שמשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי של החברה ושאדיה סיגלה, יזמת אמריקאית.
ממתחרים לשותפים

מייסדי HoneyBook. מקור: HoneyBook
בשיחה עם גיקטיים חושפים גיא אלדר, שותף-מייסד ומנכ"ל AppMyDay ועוז אלון, שותף-מייסד ומנכ"ל HoneyBook קצת מאחורי הקלעים של המגעים שהסתיימו ברכישה. שתי החברות, שהיו במובן מסוים מתחרות, החלו לפעול פחות או יותר באותה תקופה. למרות זאת נפגשו 2 היזמים והיו גלויים מאוד אחד עם השני. עוז אלון מ-HoneyBook מסביר: "גיא הזמין אותי אליו למשרדים שלהם בדרום תל אביב, ופשוט התחלנו להראות אחד לשני מה אנחנו עושים… בגלל שהיינו בתחילת הדרך לא חשבנו שזה יכול לפגוע". קצת לאחר מכן התקבלה HoneyBook למאיץ הישראלי-אמריקאי UpWest Labs שפועל מסן-פרנסיסקו וכל המייסדים עברו לארצות הברית.
אלדר: "אחרי שגייסנו Seed, התחלנו לחשוב על פעילות בשוק האמריקאי והתייעצנו עם עוז על כל מיני נושאים כמו למי כדאי לפנות שם". אלון אף ביקש ממנהלת הקהילות של HoneyBook שתעזור לצוות של אלדר, והיא אכן ליוותה אותם גם במיילים וגם כאשר הם הגיעו לסן פרנסיסקו.
אף אחד לא מדבר על הלחץ של המנכ"לים
"הגעתי לסן פרנסיסקו כדי לגייס עוד לקוחות אמריקאיים" נזכר אלדר. "קפצנו ל-HoneyBook להגיד תודה לצוות והתחלנו לדבר… אני עמדתי בפני החלטה לגבי AppMyDay: האם לנסות לגייס עוד כסף בתנאים מסוימים או לנסות לייצר שותפות עם מישהו, שייתן למוצר שלנו עוד נוכחות בארצות הברית".
אלון: "אני זוכר ששנינו התלוננו אחד לשני. גיא סיפר על הקשיים שבגיוס סבב A, ואני התלוננתי על הקשיים של אחרי סבב A. אני חושב שתמיד אחרי שמגייסים את הכסף אתה שואל את עצמך לאן 'הכנסתי את עצמי ומה אני עושה עכשיו ואיך מגיעים ליעד הבא'. יש כאבי גדילה חדשים לגמרי. כל פעם מפלס הלחץ עולה משמעותית. זה משהו שאתה מרגיש בכל פעם שאתה מגייס כסף".
השניים, שהיו גלויים מאוד אחד עם השני, דיברו על העובדה שמנכ"לים אף פעם לא חושפים את הקשיים והבעיות שלהם, ותמיד מקרינים החוצה מצג של 'הכל בסדר' וכמה הכל הולך טוב. אולם דווקא החשיפה הזו עשתה להם טוב.
אלון: "כשמנכ"לים מצליחים לשבת ביחד ולהגיד אחד לשני 'אני לחוץ רצח', מה שכן קורה זה שלמנכ"ל יש חבר שיכול לתמוך בו".
שמנו הכל על השולחן

משרדי HoneyBook בסן פרנסיסקו. צילום: גיקטיים
אבל לא רק תמיכה הגיעה מהשיחות האלו. המנכ"לים, ששמו הכל על השולחן, החלו להבין שאולי יש כאן הזדמנות ל-2 הצדדים להרוויח.
אלדר: "אני זוכר שבאחת השיחות התלבטנו באיזה מצב אתה אמור להיכנס לסבב A, ואם אנחנו במקום הזה או לא. גם מבחינת המתמטיקה והמספרים וגם מבחינת לאן אנחנו הולכים. ניסינו להשליך את הדרך ש-HoneyBook עשתה בארצות הברית ולהבין האם אנחנו בכיוון הנכון".
אלון: "בסופו של דבר זה גם עניין של תזמון: HoneyBook רצתה להיכנס לתחום המובייל ולהרחיב את הצוות"
אלדר: "פיתחנו טכנולוגיה שמהווה תשתית ייעודית לאפליקציות בתעשיית האירועים. ב-3 השנים האחרונות הבנו לעומק והתמחינו במפגש בין מובייל ותעשיית האירועים״.

"אני נמצא בצומת דרכים". מתוך המייל המקורי שהוביל לרכישה. מקור: גיקטיים
אלון: "כשגיא שלח לי מייל עם כל מיני התלבטויות על האם לגייס כסף, החל להתגבש אצלי הרעיון של רכישת AppMyDay". לאחר התייעצויות שקיים אלון עם שותפיו הוא פנה שוב לאלדר: "שמנו את הכל על השולחן, אמרנו מה זה שווה מבחינתנו. הסברתי לי שאם זה לא מה שמסתדר להם – זה בסדר, ונשמח לעזור להם לגייס יותר ממקומות אחרים". עתה, כאמור, לאחר אישור הרכישה בדירקטוריון, מצטרפים כל עובדי AppMyDay ל-HoneyBook ויהפכו למעשה לחטיבת המובייל של החברה, כשלדברי אלדר המשקיעות בחברה היו מאוד תומכות לאורך כל התהליך. אלון מסכם את החוויה: "היה לי חשוב שגיא לא יראה את העסקה כ'אני מוכר', אלא כ'אני מצטרף'. הייתי רוצה שגיא ירגיש שהוא הוביל חברה מהיום הראשון ועד ליום שבו נעסיק אלפי עובדים ויהיו לנו מיליוני לקוחות".
מילה ליזמים שקוראים עכשיו את הסיפור הזה?
אלדר: "מתחרים יכולים להפוך בסופו של דבר לשותפים. תכירו את האקו-סיסטם שלכם. אישית."
אלון: "אם אתם בכל התחום הזה, כדי לייצר משהו בעל משמעות והשפעה, אתם חייבים להאמין מאוד במה שאתם עושים, כדי שזה יחלחל גם ללקוחות שלכם וגם לתרבות הארגונית שלכם. אנחנו מאמינים בשיתוף פעולה וביצירה ואני מאמין שאנחנו גם משמשים דוגמה לזה".