Quantcast
Channel: אקזיט
Viewing all articles
Browse latest Browse all 566

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו במרץ 2016

$
0
0
money

moneyלא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש פברואר.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש פברואר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

Medasense מגייסת 8 מיליון דולר כדי למדוד כמה באמת כואב לנו​

כאבים שונים הם הסיבה העיקרית בגינה פונים מטופלים לרופאים, אולם הבעיה העיקרית היא הסובייקטיביות של הכאב. מה שמפריע קצת לאדם אחד לא מורגש על ידי אחר ויכול להיות בלתי נסבל על ידי אדם שלישי. חברת Medasense Biometrics מפתחת מכשיר לניטור רמות כאב שיועל להעניק חיווי אובייקטיבי על רמת הכאב לרופאים, כדי לעזור בתהליך הטיפולי.בחודש שעבר הודיע הסטארטאפ הישראלי על גיוס של 8 מיליון דולר.

Medasense Biometrics (מדסנס) פיתחה טכנולוגיה, אשר מאפשרת לה להעריך ולעקוב באופן אובייקטיבי אחר שינויים ברמת הכאב של המטופל, על ידי עיבוד פרמטרים פיזיולוגיים רבים אשר מושפעים מכאב. הערכה מדויקת ואובייקטיבית של כאב עשויה לייעל את הטיפול בכאב, לשפר את אפקטיביות הטיפול ולצמצם תופעות לוואי הנובעות מטיפול לא אופטימאלי בכאב.

סיסקו רוכשת את Leaba מקיסריה תמורת 380 מיליון דולר

ענקית התקשורת האמריקאית סיסקו רוכשת את חברת Leaba החשאית מקיסריה, שנמצאת עדיין מתחת לרדאר; היזמים כבר חתומים על אקזיט בגובה 178 מיליון דולר. חוץ מהעובדים והמשקיעים של Leaba, אף אחד לא יודע באמת מה בדיוק מפתח הסטארטאפ הצעיר מקיסריה, אבל זה לא הפריע לסיסקו לפתוח את פנקס הצ'קים ולרכוש את החברה בסכום מרשים של 380 מיליון דולר. החברה החשאית פועלת עדיין מתחת לרדאר ולכן ידועים פרטים מועטים מאוד על פעילותה, ביניהם שהחברה פיתחה שבב ייעודי לתקשורת נתונים מהירה בין אלפי שרתים של מיחשוב ענן ורשתות תקשורת סלולרית וקווית.

החברה הצעירה נוסדה ביוני 2014 על ידי 2 יזמים ותיקים: אייל דגן, שמכהן כמנכ"ל החברה ועופר עיני, שמשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי שלה.

חברת medCPU הישראלית מגייסת 35 מיליון דולר כדי לסייע לרופאים בזמן אמת

medCPU, המפתחת ומשווקת מערכות לקבלת החלטות רפואיות מושכלות, זאת על סמך ניטור והשוואה לנוהלי רפואה תקניים, מודיעה החברה על גיוס 35 מיליון דולר מרשת בתי החולים האמריקאית UPMC ובהשתתפות המשקיעה הקיימת ומחזיקת מניות בחברה Merck. לצד ההודעה על הגיוס, הודיעו החברה הישראלית ורשת בתי החולים האמריקאית על שותפות אסטרטגית, במסגרתה UPMC תהפוך ללקוחה של החברה ותעבוד איתה ביחד על הרחבת השימוש בטכנולגיה שפיתחה.

הטכנולוגיה שפיתחה החברה עוקפת מכשולים רבים המכבידים כיום על איסוף מידע רפואי בין מערכות שונות, הפעולות בנתק כמעט ומוחלט ביניהן. המערכת מאפשרת לרופא לראות את התמונה הקלינית המלאה והעדכנית ביותר של החולה בכל רגע נתון, באמצעות שילוב מידע עשיר והמדויק ביותר, וכך לנסות ולמנוע כמה שניתן שגיאות קליניות שעשויות להיות קריטיות, תוך כדי הפחתת עלויות.

הסטארטאפ Replay מגייס 13.5 מיליון דולר כדי להפוך שידורי ספורט ל'מטריקס'

אחד הפיצ'רים הכי אהובים על גיימרים במשחקים דוגמת NBA או FIFA הוא האפשרות לצפות בהילוך חוזר, תוך כדי שינוי זווית המצלמה. הסטארטאפ הישראלי Replay Technologies פיתח טכנולוגיה שמאפשרת את הפיצ'ר הזה בשידורי ספורט אמיתיים ובזמן אמת.בחודש שעבר הודיעה החברה הישראלית על גיוס של 13.5 מיליון דולר.

FreeD, מוצר הדגל של החברה, נעזר ביותר מ-20 מצלמות 5K שמפוזרות ברחבי האצטדיון ומצלמות בכל רגע את המתרחש במגרש. המערכות של החברה מסוגלות בכל רגע נתון 'לתפור' את המתרחש לסצנה אחת ולאפשר לצופה או לבמאי שמשדר את האירוע לנוע במרחב ב-360 מעלות, באפקט שכאילו נלקח מ"המטריקס". לצורך כך פיתחה החברה טכנולוגיה שיוצרת פיקסלים תלת-מימדיים או ווקסלים (Voxells). מרגע שנבחרה הזווית ימשיך ההילוך החוזר מאותה זווית. חוץ מהעניין שמוסיפה הטכנולוגיה, היא גם מאפשרת לשופטים במגרש או 'שופטי הכורסה' שבבית לראות האם אכן נעשתה עבירה או האם הכדור חצה את קו השער. הטכנולוגיה כבר נמצאת בשימוש בקרב מספר חברות הפקה כמו TNT האמריקאית והיא זכתה לתשומת לב של הקהל הרחב באירוע השיא של ליגת ה-NFL, משחק הסופרבול שנערך לפני כחודש.

MedyMatch הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר, כדי לזהות שבץ בזמן

חברת MedyMatch הישראלית השלימה סבב גיוס ראשון בסך 2 מיליון דולר. המערכת שפיתחה החברה מספקת ייעוץ נוסף לרופא בחדר מיון וביכולתה להציל חיים על ידי כך שהיא מזהה שבץ בטרם התפרצותו. בסבב הסיד הנוכחי השתתפו משקיעים פרטיים ומוסדיים, בהם Genesis Capital Advisors ו-Exigent Alternative Capital. ההון שגויס יסייע לחברה להמשיך בפיתוח ושיווק הטכנולגיה שלה, שנכון לעכשיו נמצאת בשלב בטא וזמינה במספר בתי חולים ברחבי העולם.

המערכת שפיתחה MedyMatch נועדה לשפר את יכולת קבלת ההחלטות של הרופאים במקרים דחופים. נכון לעכשיו הטכנולוגיה יודעת להתמודד עם טיפול בשבץ מוחי, והיא מסייעת לרדיולוג בכך שהיא יודעת לזהות גם דימומים קטנים, שעין אנושית לא תמיד מבחינה בהם. כדי לעשות זאת, המערכת משווה במהלך בדיקת ה-CT בין צילומי המטופל לבין מיליוני צילומים תקינים ולא תקינים הקיימים במאגר שלה. כך, בתוך כמה דקות יכולה המערכת לזהות גם את הדימום הקטן ביותר במוח, לאתר את מיקומו, ולסייע לרופא בהחלטה כיצד יש לטפל בו. אל המערכת מבוססת הענן שפיתחה החברה יכולים רופאים להעלות צילומי מוח תקינים יותר ופחות, כדי לסייע ולהגדיל את המאגר כמה שיותר.

פלטפורמת מימון ההמונים הישראלית OurCrowd מגייסת 10 מיליון דולר

פלטפורמת ההשקעות OurCrowd, העוסקת בגיוס כספים עבור סטארטאפים בישראל וברחבי העולם, הודיעה בחודש שעבר על שותפות אסטרטגית ראשונה עם UOB – United Overseas Bank במטרה לפתח את שוק מימון ההמונים העצמי בדרום מזרח אסיה. לצד השותפות וכדי לסייע למיזם להתרחב, משקיע ה-UOB בפלטפורמה כ-10 מיליון דולר ביחד עם The Sassoon group.

OurCrowd הוקמה ב-2013 על ידי ג'ון מדבד, היזם הסדרתי ולשעבר מייסד ומנכ"ל ורינגו ושותף מנהל בקרן ההון סיכון Israel Seed Partners. הפלטפורמה מתבססת על חוק שעבר בבית המחוקקים האמריקאי באפריל 2013, ולפיו חברות יכולות לגייס כספים ממספר גדול של משקיעים, בסכומים המתחילים ב-100 דולר בלבד, בתמורה כמובן למניות או לאופציות בחברה. הפלטפורמה עושה שימוש בחכמת ההמונים (CrowdFunding) אותה אתם מכירים מאתרים כמו Kickstarter או Indiegogo בכדי להפוך את הסטארטאפ המושקע לטוב יותר.

Inneractive הישראלית נרכשת על ידי RNTS הגרמנית ב-72 מיליון דולר

חברת Inneractive הישראלית חתמה על הסכם מחייב לרכישתה על ידי RNTS Media NV, חברת האם של Fyber GmbH הגרמנית. Inneractive מפתחת טכנולוגיות לפרסום מודעות וידאו ו-Native במובייל, ומציעה בורסת פרסום בזמן אמת. השתיים חתמו על הסכם לרכישת 100% מהון המניות של החברה הישראלית בסך 46 מיליון דולר שישולמו במזומן ובאופן מיידי. כמו כן, קובע ההסכם יעדי הכנסות ל-3 השנים הקרובות, כך שסכום התשלום הפוטנציאלי הכולל עבור העסקה יעמוד על 72 מיליון דולר. העסקה תושלם במלואה במהלך הרבעון השני של 2016.

המוצר של Inneractive מציע למפתחי אפליקציות מערכת פרסום ייעודית, בעזרתה יוכלו למצוא את המודל העסקי שיאפשר להם להרוויח כמה שיותר מפרסום באפליקציה שלהם. באמצעות הטמעת SDK, יכולים המפתחים לערוך מכרזים בין מפרסמים ותגמולים שונים, וכך למעשה לבחור את הרווחיים ביותר עבורם ולהציג אותם למשתמשי האפליקציה.

XJet מגייסת 25 מיליון דולר מאוטודסק וקרן Catalyst

חברות ההדפסה בתלת ממד מרכזות תשומת לב רבה בשנים האחרונות. אולם בצד מגמת המיזעור וההנגשה של המחיר, בולט אלמנט נוסף והוא חומרי ההדפסה או הפילמנט. אם בעבר היינו רגילים לחומרים דוגמת פלסטיק, הרי שעתה אנחנו רואים פתרונות וחומרים חדשים שפותחים אפשרויות רבות בפני המשתמשים. חברת XJet הישראלית פיתחה טכנולוגיה ייחודית המשתמשת בננו-חלקיקים בתרחיף נוזלי, לצורך בניה של אובייקטים תלת ממדיים ממתכת. החודש הודיעה החברה על גיוס של 25 מיליון דולר מ-Spark Investment Fund, זרוע ההשקעות של ענקית התוכנה האמריקאית Autodesk וקרן Catalyst CEL.

XJet (אקסג'ט), שעסקה בעבר בהדפסת מתכות עבור תחום הפאנלים הסולאריים, מתמקדת בשנתיים האחרונות בפיתוח ובייצור של מדפסת ייחודית המשתמשת בטכנולוגית ׳התזת דיו׳ (Ink Jet) להדפסת מוצרים בתלת מימד ממתכת, כמו גם את הנוזל המיוחד, הכולל בתוכו ננו-חלקיקי מתכת המשמש להדפסה. בזכות הטמפרטורות הגבוהות נעלם החומר, כשרק חלקיקי המתכת נשארים ומתגבשים. המדפסת של XJet מאפשרת הדפסה ברזולוציה של עד 2 מיקרון לחלקים זעירים במיוחד. השוק העיקרי של הטכנולוגיה הוא חברות בתחום התעופה, הרכב והרפואה.

פלטפורמת המשקיעים iAngels מגייסת 14 מיליון דולר להשקעות בסטארטאפים ישראליים

בדיוק שנה לאחר גיוס ההון הקודם, מודיעה פלטפורמת ההשקעות iAngels של היזמות הישראליות מור אסיא ושלי הוד מויאל על גיוס 14 מיליון דולר וצירוף משקיע חדש.

iAngels היא פלטפורמת השקעה שמאפשרת למשקיעים פרטיים להשקיע במשותף עם משקיעים בולטים ומוכרים בתחום, וליהנות כך מגישה לסטארטאפים בשלבים מוקדמים מאוד. משקיעים שירצו להשקיע בסטארטאפים יצטרכו להציג הון של מעל ל-12 מיליון שקל או לחילופין להוכיח כי השקיעו מספר פעמים בשנה הקודמת. מאז הקמתה ב-2014 השקיעה הפלטפורמה ב-40 חברות סטארטאפ שגייסו בהצלחה את ההון הדרוש להן בעזרת הפלטפורמה. בין היתר היא רשמה השקעות ב-TravelersBox, BIScience, Drippler, Hello Heart ו-WebyClip.

CrazyLister הישראלית מגייסת 600 אלף דולר כדי לשדרג את דפי המוצר באיביי

CrazyLister הישראלית, אשר מאפשרת לכל מוכר באיביי לבנות דף מכירה מקצועי, ללא צורך בידע בתכנות או בעיצוב, השלימה סבב גיוס ראשון (Seed) בסך 600,000 דולר מקרן Altair. מאז שכתבנו על החברה בפעם האחרונה (יולי 2015) היא מדווחת על הכפלה בקצב גיוס הלקוחות המשלמים באמצעות מודל עסקי חדש המבוסס על 14 יום התנסות חינם, במקום מודל הפרימיום שהנהיגה. ההון שגוייס נועד לאפשר לחברה לגייס לשורותיה עובדים חדשים. ״נשאר לנו לגייס מעצב מוכשר – ואז יש לנו את כל הצוות שנדרש כדי ׳להתפוצץ׳ ב-12 החודשים הקרובים״, סיפר לגיקטיים  ויקטור לויטין, מייסד שותף.

TriggerHood מגייסת 2.5 מיליון דולר כדי שתקבלו נוטיפיקציות רק כשמתאים לכם

מספיק שפעם אחת תישלח למכשיר הטלפון שלכם הודעת פוש בתזמון לא נכון, כזו שלמשל תעיר אתכם מחלום מתוק במיוחד, כדי שתחליטו לפעול בפזיזות ולהסיר באותו הרגע את האפליקציה ׳הארורה׳ מהמכשיר. אז כדי שזה לא יקרה – הסטארטאפ הישראלי TriggerHood מציע פלטפורמה המיועדת למפתחי אפליקציות שרוצים להכיר קצת יותר טוב את המשתמשים שלהם, ובין היתר לאפשר להם לדעת מתי אפשר להפריע למשתמש, ומתי ממש לא כדאי לעשות זאת.

כדי להמשיך ולפתח את המוצר, הודיעה החברה כי השלימה סבב גיוס בגובה 2.5 מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון Krypton Venture Capital בהובלת משה צרפתי ובהשתתפות אדי שלו, מייסד קרן ההון סיכון ג׳נסיס, קבוצת Web-Pick של נדב ברנדשטטר וגיל גדות מחברת Fundtech.

אינטל רוכשת את Replay תמורת 170 מיליון דולר

הסטארטאפ מרמת החייל מפתח טכנולוגיה שמאפשרת לצופים בבית או לבמאי שידורי ספורט לצפות בהילוכים חוזרים של משחקי ספורט בכל זווית שרק ירצו; לאינטל זו הרכישה השלישית של חברה ישראלית בתחום בשנים האחרונות. פחות משבוע אחרי שהודיע הסטארטאפ הישראלי על גיוס של גיוס של 13.5 מיליון דולר, הסתבר כי זה היה הגיוס האחרון שלפני האקזיט. ענקית השבבים הבינלאומית אינטל הודיעה כי רכשה את החברה. סכום העסקה לא נמסר אך מוערך ב-170 מיליון דולר.

באינטל להוטים על החברה והטכנולוגיה שלה כבר מספר חודשים. בתערוכת CES האחרונה שנערכה בלאס ווגאס, בחר מנכ"ל אינטל, בריאן קרזניץ', להציג את החברה כחלק מנאום הפתיחה שלו, זאת בזכות השימוש בטכנולוגיות ובמעבדים של אינטל דוגמת מחשבי HPC או high performance computer, שמסוגלים ׳לרנדר׳ במהירות גבוהה את המידע הרב שלוכדות המצלמות. ב-2014 נבחרה החברה על ידי FastCompany לאחת מ-10 החברותהחדשניות ביותר בספורט. לטעמנו, שימוש נוסף ומלהיב בטכנולוגיה של החברה יהיה הצפייה בשידורי ספורט בעזרת משקפי מציאות מדומה כמו של Oculus, סמסונג או HTC, מה שיאפשר לצופים ממש להרגיש בתוך האצטדיון.

HoneyBook רוכשת את AppMyDay הישראלית

פלטפורמת ניהול האירועים הישראלית HoneyBook (האניבוק) עולה לליגה של הגדולים. לאחר שתוך חצי שנה השלימה גיוס של יותר מ-30 מיליון דולר ב-2 סבבים שונים, נודע לגיקטיים כי החברה רכשה את חברת הסטארטאפ הישראלית AppMyDay שפיתחה אפליקציית צילום תמונות לאירועים. סכום הרכישה לא פורסם אך הוא מוערך במספר מיליוני דולרים.

AppMyDay פיתחה מעין רשת חברתית אד-הוק שמאפשרת לאורחים באירוע מסויים להעלות תמונות עוד לפני האירוע, בזמן האירוע ואחריו ולהגיב לתמונות של אחרים; מארגני האירוע נהנים מעוד כמה עשרות צלמים שמתעדים אותו מהזווית שלהם ומשתפים אותן גם על גבי מסך ענק באירוע. האפליקציה היתה בשימוש באלפי אירועים, כשבסך הכל שותפו בה יותר ממיליון תמונות על ידי 300 אלף משתמשים. AppMyDay הוקמה ב-2012 על ידי גיא אלדר, עומר שוהם ורן ענתבי והיא גייסה 900 אלף דולר בסבב סיד ב-2014. סכום הרכישה המדויק לא פורסם, אך הוא מוערך במספר מיליוני דולרים, מה שמהווה החזר השקעה ממוצע עבור הקרנות שהשקיעו ב-AppMyDay, ביניהן Firstime Venture Capital ו-Star Farm Ventures. כל התמונות שצולמו במסגרת AppMyDay יהיו זמינות להורדה במשך החצי השנה הקרובה, אולם לא יהיה ניתן לפתוח אירועים חדשים.

Spotinst מגייסת 2 מיליון דולר, כדי לחסוך לכם בעלות שירותי הענן

חברת Spotinst מאפשרת ללקוחותיה לעשות שימוש בשירותי הענן הזולים והמשתלמים ביותר, תוך כדי נטילת סיכון מינימאלי על ידי ביצוע ניתוח סטטיסטי של מחיר השרתים באמזון, בצורה דומה למחירי מניות בשוק ההון. כך יימנע מצב שבו המשתמש בוחר שרת, ותוך התרעה של שתי דקות הוא ״נעלם״ – ונרכש על ידי מישהו אחר, במילים אחרות, מדובר במעין מכירה פומבית, שבה ׳כל הקודם זוכה׳.

בשנה הבאה, צפוי להגיע גודל השוק של שירותי הענן השונים ל-127 מיליארד דולר. בחודש שעבר הודיעה חברת Spotinst הישראלית, שרוצה להוזיל את העלויות עבור משתמשי שירותי הענן השונים, בדגש על AWS ו-Google Cloud, על גיוס 2 מיליון דולר.

בהתייחסו לגיוס מסר עמירם שחר, שותף-מייסד ומנכ"ל החברה: "מינוף היתרונות של שווקי ה-Spot והפעלה משתלמת של אפליקציות בענן יכולים להיות תהליך מורכב, יקר ומתסכל אפילו לחברות בוגרות עם צוותי DevOps מנוסים עם הרבה ניסיון בענן. Spotinst מאפשרת לכל חברה לעשות מיקור-חוץ לניהול שוק ה-Spot Instance, וכך מאפשרת לצוותים להתמקד במוצרי הליבה שלהם".

CyberArk רוכשת את Agata הישראלית

רכישה שלישית בתוך פחות משנה לחברת CyberArk הישראלית; על פי ידיעה שפורסמה בכלכליסט, ענקית אבטחת המידע ממשיכה במסע הרכישות שלה ורכשה לאחרונה את הסטארטאפ הישראלי Agata Solutions. החברה הנרכשת מציעה פתרון אבטחה מקיף המשלב בתוכו זיהוי של איומים חדשים, ניתוח של אירועים המתרחשים בזמן אמת וטיפול באותם סיכונים על ידי שימוש באלגוריתמים של למידה חישובית, במטרה למנוע תקיפות סייבר שביכולתן כמובן להסב נזק רק לארגונים.

הרכישה הושלמה כבר לפני מספר חודשים ככל הנראה, אך זו קיבלה אישור רשמי לאחר שחשפה לאחרונה CyberArk מוצרים שפותחו על ידי Agata. סכום העסקה לא פורסם, אך הוא מוערך במיליוני דולרים.

כלי המחקר של Agata כולל מלכודות הממוקמות בנקודות קצה, וביכולתו להשוות אירועים חשודים לפעילות לגיטימית ברשת, וכך להסיק האם יש צורך לעצור התקפה חשודה שביכולתה לגרום לארגון נזק רב. כך למשל יכול לזהות הפתרון שפיתחה החברה סימנים המעידים על גניבת סיסמאות או מתן הרשאות לגורמים לא מורשים.

Lightspeed Venture Partners מגייסת קרן חדשה בסך 1.2 מיליארד דולר

קרן Lightspeed Venture Partners שמשקיעה בחברות ישראליות ואמריקאיות השלימה גיוס בסך 1.2 מיליארד דולר לקרן חדשה, ה-11 במספר. תחומי ההשקעה של הקרן הם IT, אינטרנט, מובייל, תשתיות ארגוניות, שבבים, תקשורת, IoT ו-Digital Health. מבחינת שלבים, הקרן מתמקדת בעיקר בשלבים מוקדמים, עוד בטרם קיים מוצר מוגמר (סיד וסבבי A).

ייעודה של הקרן החדשה הוא להשלים את אסטרטגיית הליבה של Lightspeed עצמה, ולשמש להשקעות בסבבים נוספים בחברות הקיימות בפורטפוליו של הקרן, לצד השקעות בחברות חדשות שהציגו הוכחות מוצקות לצורך והערך שמקנות בשוק. השותפים בקרן מעדיפים להשקיע בחברות ׳מוטות טכנולוגיה׳, שבהן הטכנולוגיה היא עמוקה וקשה לפיתוח, בשילוב של פוטנציאל לשוק גדול.הסביר בעבר לגיקטיים יוני חפץ, השותף השני בקרן בישראל.

הסטארטאפ EZBob מגייס 28 מיליון דולר כדי להעניק הלוואות מקוונות

בלי ערימות של טפסים, בלי בירוקרטיות ואישורי פקידים והכל תוך 10 דקות ובכל שעה של היום או הלילה: הסטארטאפ הישראלי EZBob מעניק הלוואות מקוונות לעסקים קטנים ובינוניים בבריטניה.

בשנים האחרונות אנחנו רואים שהשינויים הטכנולוגיים מגיעים לכל תחום בחיינו. אפילו תחום בנקאות, אחד התחומים השמרניים ביותר, מתחיל לאמץ בשנים האחרונות מאפיינים חדשניים יותר שמגיעים מחברות פינטק. אולם בכל מה שקשור להלוואות לעסקים, הבנקים עדיין דורשים לא מעט טופסולוגיה, אישורי מנהלים והמנהלים של המנהלים וכמובן שהכל יתבצע רק בשעות הפעילות האיזטוריות של הבנקים. לא פלא שאחד התחומים הבולטים והחדשניים ביותר בשנים האחרונות הוא תחום הלוואות ה-P2P עם סטארטאפים בינלאומיים כמו Lending Club או Zopa ומקביליהם הישראליים דוגמת Blender, Tarya ו-eLoan. הסטארטאפ הישראלי EZBob שמציע הלוואות מקוונות לעסקים קטנים ובינוניים הודיע לאחרונה על גיוס של 28.81 מיליון דולר בסבב גיוס בהובלת Leumi Partners, זרוע ההשקעות של בנק לאומי ו-Oaktree Capital Management, המשקיעה הקיימת.

הסטארטאפ הישראלי alooma של יוצאי תלפיות מגייס 11.2 מיליון דולר

רוב חברות הסטארטאפ מוקמות לאחר שרעיון מסויים עולה בראשו של היזם, אולם הרעיון של alooma הגיע לאחר מחקר שוק מקיף וחיפוש אחר בעיות ללא פתרון. החודש הודיע הסטארטאפ, שמפתח טכנולוגיה לסידור וניתוח של ביג דאטה, על גיוס של 11.2 מיליון דולר מקרן Lightspeed Venture Partners וקרן Sequoia Capital.

הטכנולוגיה שפיתחה alooma מאפשרת לחברות ולארגונים להתחבר לכל ערוצי המידע השונים שקיימים בארגון ולפעול על פי המידע והתובנות שמתקבלים מהם. החברה פונה למדעני דאטה בארגונים בחברות מובייל ואינטרנט, שיכולים בעזרתם לשפר תהליכים בארגון. החברה מציעה את הטכנולוגיה שלה במודל SaaS (תוכנה כשירות) במחירים שמתחילים ב-499 דולר לחודש עבור השירות הבסיסי. כרגע השירות זמין ללקוחות AWS, פלטפורמת מיחשוב הענן של אמזון, אך החברה תעשה שימוש בהון שגייסה כדי לפתח את הפלטפורמה שלה גם לפלטפורמות ענן נוספות. המוצרים של החברה מתחרים במוצרים של חברות כמו IBM, מיקרוסופט או מוצרים ייעודיים שנמצאים בשימוש של הארגונים השונים.

חברת המציאות המדומה byondata נמכרת ל-Consolidated Gems

לא היינו זקוקים לעוד הוכחה לכך שתחום ה-VR או המציאות המדומה נמצא בנקודת רתיחה. אבל רגע לפני ש-HTC ו-Oculus חושפות את משקפי המציאות המדומה שלהן ורגע אחרי שסמסונג מסמנת את המטרה עם מצלמת 360 ומשקפי ה-Gear VR, רוכשת חברת Consolidated Gems את byondata, סטארטאפ ישראלי שפיתח פלטפורמה לייצור תוכן ב-360.

בזמן שענקיות כמו סמסונג, Oculus, HTC וסוני מייצרות את החומרה, הרי שעדיין התחום יקום ויפול על התכנים. בתחום הזה פעילה byondata (ביונדאטה) שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לחברות וארגונים לייצר תוכן מציאות מדומה מקורי בקלות יחסית. כך למשל יכולות החברות לבנות חוויות שמתאימות לעולמות התוכן שלהן. הפלטפורמה של החברה מאפשרת עדכונים בזמן אמת, אינטראקציות מורכבות ושילוב של תוכני דו-מימד, תלת-מימד ו-360 בסביבה אחת. כרגע ממוקדת הפלטפורמה שפיתחה byondata בתחומי הטלוויזיה, ספורט וסיורים וירטואליים, אבל החברה מתכננת גם לפעול בתחום ה-VR לצורכי שיווק, שעושה עכשיו את המעבר מגימיק נחמד לאמצעי אסטרטגי.

Next Insurance הישראלית של מייסדי אפליקצית Check מגייסת 13 מיליון דולר

חברת Next Insurance הודיעה בחודש שעבר על השלמת סבב גיוס ראשוני בסך 13 מיליון דולר בהובלת אורן זאב וקרנות ההון סיכון TLV Partners ו-Ribbit capital. בימים אלה מקימה החברה מרכז פיתוח בכפר סבא, אליו צפויה לגייס בקרוב עובדים.

המודל של Next Insurance יאפשר לבעלי עסקים קטנים לרכוש את ביטוח העסק האידיאלי עבורם אונליין ותוך מספר דקות, באמצעות המערכת שהיא פיתחה ובהתאם לנתונים שבעלי העסק הזינו. מטרת העל היא לחסוך לבעלי העסקים במשאבים והוצאות על פיתוחים שלאו דווקא רלוונטים לפעילותם, כפי שקורה היום.

גיא גולדשטיין, מנכ״ל Next Insurance אמר כי ״אנו מתכוונים לשנות את חוקי המשחק בענף הביטוח באמצעות פתרון פשוט, מהיר, זמין ושקוף עבור עסקים קטנים. באמצעות Next Insurance בעלי עסקים קטנים יוכלו מעתה לאתר את הביטוח המתאים ביותר ולחסוך משאבים ותקשורת תכופה עם סוכן הביטוח שלהם עבור כל שינוי קטן. הקמת עסק חדש הוא אירוע מרגש ותהליך הביטוח לא אמור להיות איטי, יקר ומסורבל״. הפיתוח עצמו יהיה נגיש לשימוש בסמארטפונים ומחשבים שולחניים.

Neteera מגייסת 2 מיליון דולר

בלוטות הזיעה שלנו מסוגלות לספר עלינו הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים. חברת Neteera שהקים יצחק ליטמן, לשעבר בכיר ב-Mobileye, מפתחת טכנולוגיה שתוכל להסיק האם אנחנו משקרים, שיכורים או תחת השפעה.

גופנו כולל לא מעט מדדים ביולוגיים, שיכולים להעיד על מצבנו ועל תחושותינו. כל הרעיון של פוליגרף או מכונת אמת נבנה סביב קליטה ופיענוח של התגובות הבלתי-רצוניות של הנחקר. הסטארטאפ הישראלי Neteera, שמפתח טכנולוגיה לבדיקת התנהגות על בסיס פעילות בלוטות הזיעה, השלים בחודש שעבר גיוס של 2 מיליון דולר.

Neteera מפתחת טכנולוגיה שכוללת גם חומרה וגם תוכנה, שיאפשרו לגורמים שונים לזהות התנהגות חריגה על בסיס הפעילות של בלוטות הזיעה. בצד החומרה, מפתחת Neteera חיישן שמסוגל לקלוט אותות במה שמכנה החברה "פער הטרה-הרץ (THz)" כלומר אות בתדרי ה-80 גיגה הרץ עד 600 גיגה הרץ. בצד התוכנה מפתחת Neteera אלגוריתם שיכול לזהות את הפעילויות השונות ולהתריע במקרה של פעילות חריגה. כך יכולה המערכת להתריע על מצבי שיכרות או השפעה של סמים, עייפות, תחושת כאב (למשל אצל אנשים שמורדמים במהלך ניתוח) ואמירת שקר. מכיוון שהטכנולוגיה מתבססת על פעילות אלקטרומגנטית של הבלוטות, היא מסוגלת לאתר התנהגות חריגה, גם אם אין הזעה של ממש. הפעילות של החברה מתבססת בין השאר על מחקרים שנערכו באוניברסיטה העברית בירושלים כבר לפני 11 שנה.

פיוניר הישראלית רוכשת את Armor Payments האמריקאית

אחרי שגייסה כ-90 מיליון דולר מאז הקמתה, חברת פיוניר (Payoneer) הישראלית הודיעה בחודש שעבר על כך שרוכשת את Armor Payments האמריקאית במטרה לספק לעסקים ברחבי העולם שירותי סחר מאובטחים, ׳חלקים׳ וחסכוניים. החברה הנרכשת היא ספקית תשלומי B2B ונחשבת לחברה המורשית היחידה המציעה EaaS – Escrow-as-a-Service.

הרכישה הנוכחית תמזג בין היכולות של שתי החברות ותיצור פתרון המשלב את ביטחון התשלומים הניתנים על ידי Armor Payments לבין היכולת לשלוח תשלומים ׳חוצי גבולות׳ של פיוניר, וכך ניתן יהיה ליצור הזדמנויות חדשות עבור עסקים בכל הגדלים ברחבי העולם.

Shoppimon מגייסת 2.3 מיליון דולר

כולנו רכשנו בשלב כלשהו מוצר או שירות מסויים באתרי הסחר המקומיים או הבינלאומיים; אולם לא פעם אנחנו חווים תקלות שונות ומשונות שמונעות מאיתנו להמשיך את תהליך הרכישה. אז נכון, לפעמים אנחנו מתעקשים, מרפרשים, חוזרים אחרי שעה, מנסים כרטיס אשראי אחר או כל פתרון יצירתי אחר, אבל לא פעם אנחנו מחליטים לזנוח את התהליך הרכישה או פשוט לבצע אותה באתר אחר. תרחישים כאלו עולים הרבה כסף לאתרי הסחר האלקטרוני. למעשה, אובדן ההכנסות עלול להגיע ל-55 מיליארד דולר בשנה. חברת הסטארטאפ הישראלית Shoppimon, שמפתחת פתרון ייעודי לניטור תקלות באתרי סחר, הודיעה בחודש שעבר על גיוס של 2.3 מיליון דולר.

הטכנולוגיה שפיתחה Shoppimon (שופימון) מספקת למפעילי האתר התראות דחופות במקרה של תקלות, האטות בשירות, נפילת אתרים או כל בעיה אחרת שמונעת מהמשתמשים לסיים קניה מוצלחת באתר; כך למשל תמונה של פריט שחסרה לא תזוהה על ידי מערכות רגילות שמחפשות בעיות קריטיות בזמינות שרתים למשל, אולם מדובר בבעיה שעלולה למנוע ממשתמש לבצע רכישה באתר. ייחוד נוסף שמספק הפתרון של Shoppimon הוא היותו שירות SaaS ולכן האינטגרציה עם כל הפלטפורמות פשוטה וקלה גם עבור קהל שאינו טכני.

Utilight הישראלית מגייסת 2.9 מיליון דולר, מדפיסה תאים סולארים בתלת מימד

חברת הסטארטאפ הישראלית Utilight, אשר פיתחה טכנולוגיה דפוס חדשה המאפשרת להדפיס פאנלים סולארים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 2.9 מיליון דולר בצורה של איגרת חוב להמרה. בסבב הנוכחי השתתפו קרן SCI, משקיע אסטרטגי ישראלי מתעשיית הפולימרים ומשקיעים אסייתים ביחד עם המשקיעים הקיימים בהם Robert Bosch Venture Capital,  Waarde Capital ו-I2BF Global Venture. ההון שגויס ישמש את החברה להתמקד ולחדור לשוק הגלובאלי של 20 יצרני ה-PV המובילות ביותר. לקראת המחצית השנייה של שנת 2016 מתכננת החברה לצאת בסבב גיוס נוסף (B) במטרה לגייס כ-15 מיליון דולר נוספים.

Utilight שמה לה כמטרה לספק דרך טובה יותר לניצול האנרגיה המתחדשת מהשמש, ולעשות שימוש באנרגיה סולארית במטרה ליצור עולם נקי יותר. כדי לעשות זאת, פיתחה החברה טכנולוגית דפוס הקרויה PTP – Pattern Transfer Printing הממתינה לאישור פטנט. מדובר בטכנולוגית הדפסה תלת מימדית בלייזר ללא מגע המאפשרת להדפיס כמויות גדולות לשימוש במוצרי אלקטרוניקה מודפסים ותאים סולארים פוטו-וולטאים, שהם המרכיב העיקרי של מערכת סולארית, ומה שמאפשר בעצם להמיר את קרינת השמש לאנרגיה לייצור חשמל. האופי הידידותי לסביבה של החברה בא לידי ביטוי בכך שהיא מתגאה בחסכון של עד 70% בדבק מתכתי.

DiACardio מגייסת 2 מיליון דולר כדי לפענח טוב יותר את בדיקות הלב

אחד הגורמים לעלייה בתוחלת החיים שלנו כיום הוא הטיפולים החדשניים והמתקדמים במחלות לב שונות. חברת הסטארטאפ הישראלית DiACardio (דיא קרדיו), שמפתחת טכנולוגיה לפיענוח מדויק ומהיר של בדיקות האקו-לב, הודיעה בחודש שעבר על גיוס של 2 מיליון דולר בהשתתפות משקיעים חדשים וקיימים שלה.

דיא קרדיו פיתחה תוכנה המשנה את דרך הפענוח של בדיקת האקו-לב. התוכנה של דיא קרדיו מבוססת על אלגוריתמים ייחודיים שפיתחה החברה, שמסוגלים לפענח באופן מהיר, מדויק ואוטומטי פרמטרים עיקריים של תפקוד הלב, כשכל תהליך הפיענוח מתבצע במכונות האולטרסאונד וכן במערכות המחשוב והענן (healthcare IT-PACS) של בתי החולים. הטכנולוגיה של החברה זכתה כבר לקבל את אישורי ה-FDA וה-CE.

ורייזון רוכשת את Volicon הישראלית

Volicon אשר עוסקת בעולם המדיה הדיגיטלית ובכריית מידע מתוך וידאו בפרט נרכשה על ידי ענקית התקשורת האמריקאית, השייכת כיום ל-AOL. סכום הרכישה לא פורסם. החברה הישראלית נחשבת לספקית מובילה של צילום, איחסון, ניטור והתאמה של וידאו עבור רשתות שידור מובילות בהן NBC ו-Fox News.

Volicon פיתחה מערכת שביכולתה להקליט וידאו ללא הפסקה ולבצע כריית מידע על כל נתוני הוידאו המוקלטים. כמו כן, המערכת מאפשרת לבצע חיפוש וידאו על פי הטקסט, לנתח רייטינג, ואף לאתר תקלות בשידורי הכבלים ולדעת היכן בדיוק התרחשה התקלה, ממה היא נובעת ולאילו נזקים היא גרמה. הרכש האחרון יהפוך לנכס מרכזי עבור שירותי המדיה הדיגיטלית של Verizon, ויאפשר לחברה העולמית להפוך לספקית מרכזית של טכנלוגיה ושירותי תקשורת עבור רשתות שידור ותעשיית הוידאו באינטרנט.

Axonize מגייסת 1.5 מיליון דולר

ארגונים שרוצים לבנות מערכות IoT או אינטרנט של הדברים ניצבים כיום בפני 2 אפשרויות: לבנות לעצמם מערכת שלמה מהתחלה או להשתמש בפלטפורמה קיימת ולבצע התאמות בעזרת מפתחים. חברת הסטארטאפ הישראלית Axonize (אקסונייז, לשעבר Soiot.be) רוצה לשנות את המצב ולהציע פתרון שלישי. בחודש שעבר הודיעה החברה כי גייסה 1.5 מיליון דולר מקרן StageOne Ventures וקרן Cornerstone Venture Partners.

הטכנולוגיה שמפתחת Axonize תאפשר לכל החברות שברשותן מערכות שכוללות חיישנים לבנות לעצמן פלטפורמה ייעודית בקלות ובמהירות, מבלי שיצטרכו לפנות לספקים חיצוניים לשם כך. החברה פונה לחברות שעוסקות בתשתית או באספקת שירותים שמתבססים על מדידה ושליטה; בין היתר מדובר בחברות דוגמת סוכנויות גז, תאגידי מים, חברות חשמל וחברות הובלה שצריכות להוביל מטען בתנאים ייחודיים כמו טמפרטורה למשל. עם זאת, בעתיד הרחוק יותר מתכננת החברה לפנות גם לחברות קטנות יותר שזקוקות לפלטפורמה למוצרי ה-IoT שלהן.

LTG Exam מגייסת 5.3 מיליון דולר, תסייע לכם להתקבל לאוניברסיטאות בארה׳׳ב

חברה ישראלית (על אף שיושבת בבוסטון) יצרה פלטפורמה אלטרנטיבית ללמידה למבחני קבלה לאוניברסיטאות מובילות בארה״ב; LTG Exam Prep Platform אשר נוסדה על ידי הישראלי אלעד שושן, מפתחת אפליקציות מובייל חינמיות אשר עוזרות לחצי מיליון סטודנטים ברחבי העולם להתכונן טוב יותר למבחנים כגון ה-SAT ו-GMAT. כדי להמשיך ולפתח את אותן אפליקציות, נודע כי הסטארטאפ השלים סבב גיוס A בהיקף של 5.3 מיליון דולר בהובלת Square Peg Capital. כמו כן השתתפו בסבב Atlas Venture יחד עם משקיעים אסטרטגיים פרטיים.

האפליקציות שפיתחה LTG Exam משמשות גם לא מעט ישראלים המועמדים ללימודי תואר ראשון ותוכניות לימוד יוקרתיות באוניברסיטאות נחשבות בארה״ב. ההון שהתווסף לקופת החברה ישמש אותה גם לבניית מרכז פיתוח בתל אביב.

Start A Fire מגייסת 2.5 מיליון דולר, כדי שתוכלו להרוויח על הלינקים שאתם משתפים

חברת הסטארטאפ הישראלית start A FIRE הודיעה על גיוס של 2.5 מיליון דולר. החברה מפתחת פלטפורמה שמאפשרת להפיץ לינקים בליווי המלצות תוכן אישיות.

המערכת שפיתחה Start A Fire מאפשרת לכל אחד להזין לינק לתוכן שיצר או תוכן שהוא רוצה לשתף. לאחר הזנת הלינק, מקבל המשתמש לינק מקוצר שנראה כמו הלינק הבא http://stfi.re/dlkwgr, אותו הוא יוכל לשתף עם חבריו, עוקביו או כל מי שרק ירצה. מי שיפתח את הלינק יגיע לאתר שכולל תוספת בפינה הימנית בדמות תיבת המלצות תוכן של מי שיצר את הלינק המיוחד. המלצות התוכן כוללות לינקים נוספים של מי שיצר את הלינק, שכאמור לא חייב להיות בכלל כותב התוכן או הפאבלישר. החברה נהנית כבר משיתופי פעולה עם עשרות חברות בינלאומיות.

Stratoscale מגייסת 27 מיליון דולר

האם חברת Stratoscale (סטראטוסקייל) הישראלית תוכל לעצור את המגה-טרנד של מעבר למיחשוב בענן ואת הנהנית העיקרית ממנו, הנחשבת כבר למונופול, חברת אמזון? יכול מאוד להיות שכן. החברה הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף של 27 מיליון דולר, שמצטרפים כבר ל-42 מיליון הדולר שגייסה החברה, ועל צירוף של Qualcomm Ventures, זרוע ההשקעות של ענקית הצ'יפים האמריקאית, כמשקיעה חדשה.

הטכנולוגיה שפיתחה Stratoscale באמצעות STRATOSCALE SYMPHONY מחזירה את הניהול והשליטה לתוך הארגון ולמחלקת ה-IT, ונותנת יכולות מחשוב ענן בתוך חוות השרתים הארגונית באופן מהיר שלא דורש ידע מוקדם, יכולות ספציפיות או שירותים יקרים. בניגוד להקמת ענן פרטי, הפתרון של Stratoscale אינו מצריך גיוס והעסקה של מתכנתים יקרים ורכישה עצמית של ציוד חומרה ותוכנה ייעודיים והוא זמין לכל דאטה סנטר ללא תלות בסוג השרת.

ciValue הישראלית מגייסת 2.4 מיליון דולר

ciValue הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמה המנתחת סלי קניות של הצרכנים ומספקת אינפורמציה שיווקית לקמעונאים ויצרנים, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף של 2.4 מיליון דולר. בסבב הגיוס הנוכחי השתתפו חממת נילסן, דויטשה טלקום וקרן MAC הישראלית-קוריאנית. ההון שגויס יאפשר לחברה לצאת לשווקים בחו״ל (אירופה המרכזית וארה״ב), לאחר שהתמקדה בפיתוח המוצר ושיווק בארץ, בפולין וברוסיה.

ciValue מפתחת פלטפורמת שיווק לקמעונאים אשר מאפשרת להם לבנות פרופילים של הלקוחות שלהם באופן אוטומטי. לאחר יצירת אותם פרופילים, ניתן להעביר את המידע למנהלי השיווק של אותה רשת קמעונאית, ולאפשר לאלו להבין מי הם הלקוחות הקבועים, מי הם החדשים, ולחשוב כיצד לתגמל את כל אחד מהלקוחות באופן אישי.

Juno שרוצה להתחרות באובר מגייס 30 מיליון דולר

היא אולי הוקמה רק לפני מספר חודשים, בדרך להיכנס לשוק רווי מאוד, והמטרה העיקרית שלה היא חברה שמוערכת ב-70 מיליארד דולר, אבל כל זה לא מפריע לחברה אחת שעדיין נמצאת מתחת לרדאר לגייס 30 מיליון דולר. הכירו את Juno, הסטארטאפ החדש של טלמון מרקו, האיש שהקים ומכר את וייבר, ועכשיו רוצה להפיל את אובר.

Juno הוא שירות הסעות חדש, שפעיל כרגע 'מתחת לרדאר' בניו יורק ומפעיל מפתחים בישראל ובבלרוס ולכן לא ידועים עליו פרטים רבים. מהמעט שכן התפרסם אפשר ללמוד על כך שהסטארטאפ, שמיקם את המטה שלו בניו יורק, מכין לא מעט הפתעות לענקית התחבורה השיתופית אובר. אולם בעוד שאנחנו התרגלנו לפיצ'רים ומודל פעולה ייחודי מול הנוסע, הרי ש-Juno מחזרת אחרי הנהגים, כשבראשם הנהגים של אובר. כדי לעשות זאת, מציעה החברה עמלת נסיעה אטרקטיבית למדי של 10 אחוזים בלבד, זאת לעומת 25 אחוזי עמלה שגובות אובר ו-Lyft, המתחרה העיקרית שלה. בנוסף, תפעל Juno כמעין מיני-קואופרטיב, כש-50 אחוז מהמניות שלה יוקצו לנהגים. עוד סוכריות לנהגים שתציע Juno הן האפשרות לטיפים בתוך האפליקציה, מה שאובר אינה מוכנה לאפשר; העסקת הנהגים כעובדים מן המניין או כקבלני משנה. מדובר בסוגייה בעייתית מאוד עבור אובר, שעושה הכל, כדי לא להיחשב מעסיקה של הנהגים ולחסוך כך בהוצאות. מבחינת הנוסעים אגב, Juno רוצה להעלות לסדר היום את השירות ולא רק את המחיר, והיא מתכננת לעשות זאת בין השאר על ידי מוקד טלפוני שמאוייש 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.

Magdent מגייסת 800 אלף דולר לפיתוח שתל דנטלי מהפכני

למרות שהרעיון של שתל דנטלי קיים כבר יותר מ-30 שנה, הרי שרק בעשור האחרון הוא הופך להיות הליך פופולארי ונגיש יותר. חברת Magdent (מגדנט) מפתחת תוסף מיוחד לשתלים, שבעזרת שדות אלקטרומגנטיים, מקצר את זמן הקליטה של השתל ומאפשר לבצע השתלות גם אצל אוכלוסיות שבעבר לא יכלו לעשות זאת. לאחרונה הודיע הסטארטאפ הישראלי על גיוס של 800 אלף דולר.

חברת Magdent פיתחה כיפה המחוברת לשתל דנטלי אשר מעבירה שדה אלקטרומגנטי לתוך השתל ומהשתל לעצם המקיפה אותו. הכיפה הזו שייצרה Magdent זהה במבנה לכיפה הרגילה ובתוכה מכשור אלקטרוני זעיר היוצר את השדה האלקטרומגנטי. שדות אלקטרומגנטים ידועים ברפואה מזה עשרות שנים בטיפולים אורטופדיים ובעיקר בריפוי שברים מורכבים בעצמות הגוף זאת באמצעות עידוד יצירת תאים בוני עצם. כמו כן, שדות אלקטרומגנטים ידועים כקוטלי חיידקים וכמעודדים יצירת תאים נוגדי דלקת בגוף.

Beamr הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר ועל הדרך רוכשת חברה אמריקאית

חברת Beamr הישראלית שפיתחה טכנולוגיה לכיווץ תמונות וסרטונים מבלי לאבד מאיכותם, הודיעה על השלמת סבב גיוס של 15 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה Disruptive Growth ביחד עם Marker ו-Innovation Endeavours של יו״ר גוגל אריק שמידט. במקביל, הודיעה החברה על כך שרוכשת את חברת Vanguard Video האמריקאית במטרה לחזק את שורת המוצרים שמציעה בתחום הקידוד, האופטימיזציה והדחיסה של המדיה, ולאפשר לספקיות כבלים, לווין וסלולר לספק וידאו באיכות גבוהה על גבי רשתות צפופות. הסכום תמורתו רכשה החברה הישראלית את האמריקאית לא פורסם.

החברה הישראלית עומדת מאחורי פיתוח טכנולוגיה המסוגלת לדחוס תמונות וסרטונים, על מנת להפחית את רוחב הפס הנדרש להעברתם, מבלי לאבד מאיכות המדיה. טכנולוגיית הדחיסה עובדת על תקן H.264, הנמצא בשימוש רחב על ידי שני הפורמטים הראשיים ל-DVD הכוללים את HD-DVD ובלו ריי ואומץ על ידי הארגון האירופאי לשידור וידיאו דיגיטלי, לשימוש בשידורי הטלוויזיה באירופה.

LifeBEAM הישראלית והקסדה שפיתחה מגייסים 16 מיליון דולר

LifeBEAM הישראלית הודיעה על השלמת סבב גיוס מרשים במיוחד בהיקף של 16 מיליון דולר בהובלת Square Peg Capital ביחד עם Wellborn VC, Cerca Partners, Atomic14 VC, Triventures VC ומספר אנג׳לים פרטיים.

ההון שגוייס יאפשר לחברה להרחיב את מיצובה בתוך קטגורית פריטי הלבוש החכמים שנמצאת בצמיחה מתמדת, קטגוריה אותה היא מכנה ׳Awareables׳. המוצר הלביש שפיתחה החברה משלב ביומטריה מדויקת ומעין מאמן אישי, אשר מעניק למשתמש חווית אימון אינטראקטיבית וחכמה יותר. כמו כן, מציעה LifeBEAM גם פתרונות ניטור מתקדמים לשימוש מסחרי, המשמשים למעקב אחר סימני חיים חיוניים של טייסי קרב ואסטרונאוטים.

PowerInbox הישראלית מגייסת 6.5 מיליון דולר כדי להפוך כל מייל משעמם לדינמי

חברת PowerInbox אשר פיתחה כלים שביכולתם להגביר את יעילותם של מיילים שיווקיים פי 8, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 6.5 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי שאותו הובילו Genesis Partners, Battery Ventures ו-Maverick Ventures ביחד עם המשקיעים הקיימים, יאפשר לחברה לפתח כלים ויישומים נוספים לאימייל וכך להגדיל את אחוז ה-Engagement עבור מפרסמים.

בקצרה, PowerInbox מספקת למשווקים פתרונות דואר אלקטרוני מותאמים אישית שמטרתם היא להגדיל את ההכנסות ואת Engagement הנמענים. אחד הפתרונות הוא ה-RevenueStripe, פתרון מבוסס דוא״ל הכולל המלצות תוכן מותאמות אישית במטרה להגביר את מעורבות הקורא. הפתרון השני הוא DynamicMail, אשר מאפשר לשלוח בתוך המייל תוכן דינמי הכולל סרטונים, שכן כידוע אחת הדרכים הכי מוצלחות להעביר מסר היא דרך וידאו, וארגונים גם ככה משקיעים בסרטונים אז למה לא לצרף אותם אל תוך המייל?


Viewing all articles
Browse latest Browse all 566