Quantcast
Channel: אקזיט
Viewing all articles
Browse latest Browse all 566

סטארטאפים ישראלים גייסו החודש יותר מחצי מיליארד דולר [לאן הלך הכסף]

$
0
0
money

moneyלא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש פברואר.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג’לים ואפילו מהמדינה.

<<<הגיוסים של חודש מאי

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

IBM רוכשת את EZSource הישראלית

ענקית הטכנולוגיה האמריקאית IBM הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת EZSource הישראלית, הממפה יישומי תוכנה ארגונית, כדי לסייע למפתחים לשנות בקלות ובמהירות קוד מיינפריים, על בסיס נתונים המופיעים על הדשבורד ואמצעים חזותיים נוספים. העסקה צפויה להיסגר ברבעון השני של השנה, בכפוף לעמידה בתנאים רגולטורים ותנאי סגירה מקובלים. EZSource היא החברה הישראלית ה-14 במספר ש-IBM רוכשת ב-15 השנים האחרונות.

EZSource מספקת דשבורד ויזואלי, המציג למפתחים איזה יישומים שונו – כדי להקל על תהליך התאמת היישומים לעידן החדש, ולנצל באופן יעיל יותר את משאבי הפיתוח. סוויטת EZSource מפחיתה באופן משמעותי את עלויות ניהול היישומים של הארגון, משפרת את מהירות פיתוח ותחזוקת היישומים, גמישות ואיכות התוצרים ומורידה את הסיכון הכרוך בפיתוח יישומים ותחזוקתם.

הרכישה של EZSource תסייע ללקוחות IBM למצוא דרכים לחדש ולעדכן את היישומים הפועלים על המערכת, שהיא עמוד השידרה של הכלכלה העולמית. היכולות של EZSource למפות  ולנתח מרכיבי יישומים והתלויות ביניהם, משלימות את היכולות של יבמ בתחום השינוי הדיגיטאלי, APIs, ענן היברידי ו-DevOps – כדי להאיץ ולתכנן את השינוי עם פחות שיבושים והפרעות. טכנולוגיות של החברה כמו IBM  z/OS Connectו-IBM API Connect, יחד עם הטכנולוגיה של EZSource יוכלו לסייע לקשר שירותים מיישומי ליבה לסביבות החדשות של מובייל, מדיה חברתית ומחשוב קוגניטיבי.

Signals מגייסת עוד 10 מיליון דולר

Signals מפתחת פלטפורמה טכנולוגית לאיסוף, ניתוח והפקת תובנות באיכות “אנושית” בעזרת ביג דאטה ממקורות רבים ומגוונים מחוץ לארגון ביניהם מקורות פתוחים וסגורים כמו מאגרי פטנטים, מחקרים מדעיים, מוצרים שונים, מדיה חברתית, ניסויים קליניים, אתרי מסחר מקוון, דו”חות של חברות מחקר ועוד. החודש, הודיע החברה על השלמת סבב גיוס של 10 מיליון דולר, פחות משנה לאחר הגיוס הקודם שלה שעמד על 15 מיליון דולר.

לאחר איסוף המידע הראשוני, מבצעת המערכת איחוד נתונים, עיבוד וניתוח תוכן לפי מודלים מורכבים לקבלת החלטות עסקיות. על התובנות המתקבלות עובדים מומחי תוכן בצד הלקוח או מומחים של החברה כדי להוציא המלצות למקבלי ההחלטות. התובנות אותן מפיקה המערכת מסייעות למנהלי מוצר ושיווק לקבל החלטות שונות. המודל העסקי של החברה מסתמך על רישיון SAAS לשימוש בפלטפורמה, עם מחיר קבוע לכל אפליקציה שנרכשת לצד תשלום על כל עדכון מידע – שאת התדירות שלו קובע הלקוח.

אוריבי של איריס שור מגייסת 5.4 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Oribi (אוריבי) הודיעה החודש על גיוס בגובה 5.4 מיליון דולר. המוצר שמפתחת החברה מסייע לחברות להגיע לקהל ממוקד יותר ולרכוש לקוחות חדשים. בין הקרנות שהשתתפו בגיוס הן Sequoia Capital ו-TLV Partners.

וריבי מפתחת מערכת אנליטיקס לאנשי מוצר ושיווק שמזהה באופן אוטומטי את הפעולות המרכזיות באתר או במוצר ומאפשרת לשלוף מידע מורכב באופן ויזואלי. המטרה היא לאפשר לחברות בכל גודל ליהנות מאותו מידע שנגיש כיום רק לחברות ה-Enterprise שעושות שימוש בכלי BI מורכבים. הגרסה הראשונה של המוצר עתידה להשתחרר בחודשים הקרובים. אוריבי שיחררה לפני 4 חודשים גרסת ביתא בסיסית וכיום מעל 2,500 חברות משתמשות במוצר.

הסטארטאפ הישראלי Unomy מגייס 2.4 מיליון דולר

האינטרנט מוצף במידע שעל מנת להגיע אליו נדרשת עבודת מידענות לא פשוטה. אנשי שיווק, מכירות, פיתוח עסקי ומשקיעים מבזבזים זמן ומשאבים רבים בחיפוש אחר חברות רלוונטיות כמו לקוחות או שותפים פוטנציאליים ואחר מידע על אותן החברות במאגרי מידע שונים לתחומים שונים וברשתות החברתיות. הסטארטאפ הישראלי Unomy פיתח טכנולוגיה שמנגישה את כל המידע הזה בקלות ובמהירות. החודש הודיעה החברה על גיוס של 2.4 מיליון דולרים מהקרנות JanVest Technologies, Altair Capital ו-Leta Capital.

הפתרון של Unomy (יונומי) מבוסס על סריקה בזמן אמת ממאגרי מידע המצויים באינטרנט אודות חברות והעובדים בהן. המידע מגיע מאתרי חדשות, גוגל, מאגרי מידע, רשתות חברתיות, שיתופי פעולה עם ספקי מידע רלוונטים אחרים ועוד, כשבעצם כל האינפורמציה נאגרת בדאטה בייס אחד. המידע מנותח אז באמצעות טכנולוגיית Machine learning ו-NLP, עיבוד שפה טבעית, כדי לבנות פרופילים מקיפים ומעודכנים של אותן חברות. בסופו של דבר, הפרופילים מונגשים למשתמשי הקצה על גבי ממשק די ידידותי למשתמש, או באמצעות תוסף לדפדפן.

Whitesmoke רוכשת את חברת האדטק הישראלית GMS DIGITAL

חברת Whitesmoke (ווייטסמוק) רכשה את GMS DIGITAL, כדי לתקוע יתד בתחום הצומח של הפרסום הדיגיטילי בוידאו. העסקה הינה עסקה משולבת של רכישה במזומן ובמניות והיקפה הוא 1.2 מיליון דולר, כשבמועד השלמת העסקה יועבר תחילה סכום חלקי בסך של 300 אלף דולר, והיתרה תועבר לאחר שהחברה הנרכשת תעמוד ביעדים עסקיים ותשולם במזומן ובמניות.

Whitesmoke, המנוהלת על ידי איתי מרוז ומתמחה בפיתוח ומכירת תוכנות כתיבה ובשיווק ופרסום באינטרנט, מנסה בעצם הרכישה להיכנס גם היא לשוק של הפרסום הדיגיטלי בווידיאו, הנהנה מצמיחה משמעותית בשנים האחרונות וצפוי להתפתח עוד רבות בעתיד.

GMS DIGITAL הוקמה ב-2014 על ידי דני סלבין והיא מציעה למפרסמים ובעלי תוכן במובייל ובדסקטופ טכנולוגיית מוניטיזציה ושירותי אופטימיזציה מתקדמים. החברה הציגה הכנסות משמעותיות כבר במהלך שנת 2015 ולטענתה, יש לה עשרות לקוחות פעילים ושיתופי פעולה עם סוכנויות ובורסות פרסום דיגיטאליות.

ארלי-סנס מגייסת 25 מיליון דולר

חברת EarlySense הישראלית המפתחת מכשור אלקטרוני לניטור ומעקב אחר חולים מרחוק, הודיעה על גיוס בסך 25 מיליון דולר בהובלת בנק הפועלים ובהשתתפות של המשקיעים הקיימים בחברה קרן Pitango וקרן JK&B.

הטכנולוגיה שפיתחו ב-Earlysense מאפשרת ניטור רציף לשווקי הבריאות הרפואיים והצרכניים על ידי שימוש בחיישן שטוח הממוקם מתחת למזרן, המעוצב כמו קרש חיתוך סטנדרטי. ביכולתו של החיישן לפקח על פעילות הלב, קצב הנשימה, תזוזה והשינה עצמה ולהתריע בזמן אמת על מצב חירום. הפתרונות הרפואיים שהחברה מציגה מסייעים לרופאים לאבחן בזמן הידרדרות במצבו של המטופל וכך גם למנוע מקרים כגון נפילות מטופל מהמיטה או כיבי לחץ. היתרון הגדול עבור המטופל הוא כמובן שהוא אינו צריך להרכיב על עצמו חיישנים מסורבלים שמגבילים אותו ועדיין ליהנות מניטור ברמת דיוק רפואית. הטכנולוגיות השונות של החברה מוגנות ביותר מ-20 פטנטים מאושרים.

bob הישראלית מגייסת 7.5 מיליון דולר

bob הישראלית, שהוקמה בשנת 2015 ועבדה במהלך החודשים שחלפו מאז במצב Stealth, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בגובה 7.5 מיליון דולר בהובלת בסמר פרטנרס (BVP) וקבוצת אנג׳לים בריטיים מעולם הפינטק. לצד ההודעה על הגיוס משיקה החברה פלטפורמת B2B מבוססת ענן לניהול משאבי אנוש (HR ואדמיניסטרציה) עבור חברות קטנות ובינוניות.

״פיתחנו פלטפורמת Saas מבוססת ענן שלמעשה מאפשרת לעסקים קטנים (בין 20 ל-400 עובדים) לנהל מערכת HR לניהול העובדים, משאבי אנוש, מערכת שמטפלת בכל ה-Life cycle של העובד; מהגעתו לחברה, פיטורין, ניהול חופשים, ניהול הזמן, חוזים, תוכניות אופציות. כל מה שמנוהל היום באמצעות עשרות דוחות אקסל שונים, אנחנו מקבצים אל פלטפורמה אחת שמאפשרת שקיפות וחוסכת בזמן״, הסביר לגיקטיים רוני זהבי, מייסד שותף ומנכ״ל bob.

playtech רוכשת את Funtactix הישראלית

חברת הגיימינג הישראלית playtech (פלייטק) של המיליארדר טדי שגיא פותחת את הארנק בפעם השנייה בחודש האחרון ורוכשת שוב חברת משחקים. הפעם רוכשת החברה את חברת פיתוח המשחקים הישראלית Funtactix. הרכישה מגיעה לאחר החלטה אסטרטגית שקיבלה playtech על הקמת משחקי מובייל, שאינם קשורים להימורים.

Funtactix (פנטקטיקס) הוקמה בשנת 2006 על ידי ירון לייפנברג, סמנכ”ל הטכנולוגיות של החברה, שעבד לפני הקמתה במיקרוסופט ואילן גרייצר המעצב הראשי שלה, שעבד בעבר ב-Warner Bros, ועזב בינתיים את החברה. היתרון הגדול ביותר של החברה הוא ההסכמים שהיא חתמה עם אולפני הסרטים הגדולים בהוליווד וחברות הפקה שונות ובמסגרתם היא מחזיקה בזיכיון לפיתוח משחקים של מספר מותגים חזקים ביניהם: “פאוור ריינג’רס”, “משחקי הרעב” ו-Creed, המבוסס על דמותו של המתאגרף האגדי מסדרת סרטי ‘רוקי’ ועוד. החברה החלה את דרכה בפיתוח משחקים למחשב האישי וכמובן עם עלייתם של הסמארטפונים היא העבירה את המיקוד שלה לפיתוח משחקים למובייל.

הסטארטאפ AppFront מגייס 1.5 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי מפתח מערכת שמאפשרת למסעדות לייצר תוך דקות אפליקציה להזמנת מנות; החודש הוא הודיע על גיוס של מיליון וחצי דולר והשקת בוט הזמנות חדש שיאפשר לכם להזמין מנות בשפה טבעית ישירות מהמסנג’ר.

המערכת שפיתח AppFront (אפ-פרונט) מאפשרת למסעדות לייצר אפליקציית הזמנות מנות ממותגת תוך דקות, כשהמשתמשים יכולים לקבל מידע, להזמין ולשלם ישירות מתוך האפליקציה. בין הלקוחות הראשונים של המערכת ניתן למנות את רשת המסעדות האמריקאית b.good על 33 הסניפים שלה, שנהנתה מ-20 אלף הורדות בשבועות הראשונים. גם רשת ארומה תל-אביב, שנמנית על לקוחות החברה, מדווחת על הצלחה בהטמעה של האפליקציה, כשבסניפים מסויימים 20 אחוזים מההזמנות מבוצעות דרך האפליקציה.

AppFront הוקמה ב-2014 על ידי אורי ויסלר ויעל לדור והיא פועלת ממשרדיה בתל אביב. לפני כשנה קיבל הסטארטאפ הכרה ותמיכה בזכות השתתפות במיזם הפינטק של לאומיקארד, ביחד עם אפליקציות דוגמת Gett ו-Otonomic. סבב גיוס ה-Seed של החברה הובל על ידי קרן 500Startups ועוד מספר משקיעים פרטיים ישראליים.

חברת Weka.IO הישראלית מגייסת 22 מיליון דולר

Weka.io הישראלית פיתחה טכנולוגיה אשר משנה את האחסון בארגון ובענן על ידי פישוט רדיקלי של אופן ההתקנה של אחסון במרכז הנתונים. כתוצאה מכך, ניתן להגדיל אחסון למאות פטה-בייט, עשרות מיליוני פעולות ק/פ בשנייה, עם זמן אחזור של פחות מאלפיות שנייה בנתונים כלכליים של ענן. החודש, הודיעה החברה הישראלית שעד כה עבדה במצב Stealth, על סגירת סבב גיוס B בגובה של 22 מיליון דולר בהובלת Walden Riverwood Ventures II ובהשתתפות Qualcomm Incorporated ביחד עם Gemini Israel, Norwest Venture Partners וכמה משקיעים פרטיים נוספים.

 

סבב הגיוס הנוכחי מתווסף לסבב A בגובה של 10 מיליון דולר שהשלימה החברה בשנת 2014 מ-Gemini Israel Ventures ו-Norwest Venture Partners. נכון לעכשיו לא הרבה מעבר ידוע על החברה, אך הטכנולוגיה שפיתחה נועדה לאפשר ללקוחות של Weka.IO להשיג רמות גבוהות יותר של יעילות בעלות כוללת שלדבריה לא הייתה אפשרית בטכנולוגיות האחסון הוותיקות.

זימפריום משלימה גיוס 25 מיליון דולר

חברת אבטחת המובייל הישראלית Zimperium משלימה סבב גיוס שלישי בגובה 25 מיליון דולר; החברה פיתחה את מערכת האבטחה של סולארין, הסמארטפון היקר בעולם.

הפתרון של Zimperium מאפשר הגנה במשך 24 שעות ביממה מפני איומים וחדירה למכשיר הסמארטפון. לטענת החברה היא הראשונה שמספקת מערכת אבטחה מקיפה שכזו באמצעות אפליקצית zAnti התואמת ל-iOS ואנדרואיד. ההתמקדות של החברה היא הגנה על המשתמשים מפני התקפות ונסיונות לעקוב אחר המידע הרגיש שלהם ושל החברות בהן מועסקים. באמצעות האפליקציה יוכלו המשתמשים לבדוק את הרשתות הסלולריות השונות אליהן מעוניינים להתחבר, במטרה לראות האם יש בהן חולשות או נסיונות תקיפה שעשויות לנצל את החיבור שלהם לצורך האזנה.

SundaySky הישראלית מגייסת 30 מיליון דולר

SundaySky היא מי שעומדת מאחורי SmartVideo, סרטוני וידאו המיוצרים בזמן אמת ומותאמים לצופה. כיום המערכת של SundaySky אחראית לייצור של עשרות מיליוני סרטונים מדי שנה, כשלקוחותיה מעידים על כך שצופי הוידאו החכם מעורבים יותר, נאמנים יותר ומכאן שגם רווחיים יותר.

כדי להמשיך ולעסוק במלאכתה הודיעה החודש החברה על השלמת סבב גיוס נוסף (רביעי) בגובה 30 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן הצמיחה ויולה פרייבט אקוויטי המשקיעה לראשונה בחברה, יחד עם המשקיעים הקיימים: כרמל ונצ’רס, גלובספאן קפיטל פרטנרס, Norwest Venture Partners, קומקסט ונצ’רס ואחרים. NTT DOCOMO Ventures, זרוע הון הסיכון של NTT DOCOMO , ספקית הסלולר המובילה ביפן, השתתפה גם היא בגיוס בתור משקיעה אסטרטגית.

Trax מגייסת 40 מיליון דולר

חברת Trax הישראלית, שמתמחה בפיתוח שירותי עיבוד תמונה לשוק הקמעונאי וליצרנים, הודיעה על השלמת סבב גיוס של 40 מיליון דולר. בעולם השיווק התחרותי והרווי במתחרים כיום, יש חשיבות רבה לדרך שבה מוצרים נמצאים ומוצגים על המדפים ברשתות השיווק השונות. אולם איסוף של המידע הזה ומעקב אחריו בעזרת נציגים או תרשימים הם איטיים, יקרים ולא מעודכנים. הפיתוח של Trax מאפשר ליצרנים ולקמעונאיים לקבל את כל המידע בעזרת תמונות שצולמו בסמארטפון ואלגוריתמים מורכבים של ראייה ממוחשבת.

נכון להיום כמעט כל הפעילויות הקמעונאיות הן ידניות, כאשר לעיתים המידע מגיע מאוחר מידי ובהפרש רב מידי עבור המפיצים השונים, ולעיתים מלווה בטעויות מה שהופך את התהליך ל-לא יעיל ולא אידיאלי עבור כל הצדדים המעורבים. בדיוק בנקודה זאת נכנסת הטכנולוגיה של Trax (טראקס), המבוססת על עיבוד תמונה בזמן אמת ומסוגלת לפענח את מצב המוצרים על מדפי החנות השונים. עובד החנות או נציג הספק יכול פשוט לצלם את המוצרים השונים בחנויות באמצעות כל סמארטפון או טאבלט ולהעלות את המידע אל שרתי החברה. מאחורי הקלעים, המערכת מפענחת את התמונות המגיעות אליה ומסוגלת לזהות את המוצרים עד לרמה של מיקומם המדוייק על המדף, וברקוד המוצר. המידע המעודכן נשלח למנהלים הבכירים או אפילו למפיצים עצמם, שיכולים לעקוב בזמן אמת אחר קצב המכירה, מלאי המוצרים וכדומה.

גיוס: FORTVISION מגייסת 2.5 מיליון דולר

FORTVISION הישראלית פיתחה פלפטורמה המאפשרת לבעלי אתרי מובייל, בלוגרים, אתרי מכירות וגופי תוכן להגדיל את מעורבות הגולשים ולהביא את הרשת החברתית אליהם לאתר והאפליקציה. החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס בגובה של 2.5 מיליון דולר מקבוצת משקיעים פרטיים מארה”ב. סכום זה מתווסף לסיבוב הסיד שהושקע בעבר בחברה ע”י אלעד ערן, סמנכ”ל לקוחות ב-Wix.

החברה הישראלית מציעה פלטפורמת פרסום חדשה המאפשרת לארח אתרי מפרסמים שלמים בתוך אתרי החדשות, הספורט והעיתונים הדיגיטלים הכלכליים. באמצעות לחיצה על כפתור מרחף ממותג ודי בולט על גבי אפליקציות החדשות, יפתח בתוך האפליקציה חלון בגודל של 80% מהמסך בו ניתן להציג במהירות וללא זמן טעינה את האתר המפרסם, ולחשוף את המשתמשים לתכנים השיווקים ואפילו לבצע רכישה מבלי לצאת מהאתר המארח.

סטאראטפ המציאות הרבודה Meta מגייס עוד 50 מיליון דולר

תחום המציאות הרבודה (AR) לא מתחמם. הוא כבר מזמן רותח. ובצד המגה-גיוסים של Magic Leap, הסטארטאפ הכי חשאי ומסקרן בערך, מגיע תורה של חברת Meta הישראלית. החודש הודיעה החברה כי השלימה סבב גיוס B בגובה 50 מיליון דולר. על פי ההערכות בתחום, הגיוס הנוכחי נעשה על פי הערכת שווי של כ-300 מיליון דולר אחרי הכסף.

המשקפיים שמפתחת החברה כוללים זוג מצלמות מעקב RGB ואלגוריתמי מעקב שפותחו על ידי פרופסור סטיב מן, המדען הראשי של Meta, וחלוץ המיחשוב הלביש. המשקפיים מסוגלים לזהות את תנועת המשתמש על פני תשעה צירי תנועה. התצוגה כוללת שני מסכים באיכות QHD וכוללת אופטיקה שקופה ודקה במיוחד עם Field Of View רחב של 90 מעלות, מה שמעניק למשקפי ה-Meta Pro אזור מסך גדול משמעותית ממשקפי ה-HoloLens של מיקרוסופט בניגוד לנהוג ב-IoT, החברה לא מסתפקת במעבדים חלשים יחסית, אלא משלבת מעבדים רבי עוצמה דוגמת מעבד Intel Core i5 עם 4GB של זיכרון פנימי RAM ו-128GB של זיכרון אחסון פנימי, אודיו 3D של Dolby, קישוריות Wi-Fi, ו-Bluetooth 4.0. כיום מאפשרת החברה למפתחים לרכוש את ה-Meta 2 Development Kit תמורת 950 דולר.

Armeron הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר

חברת Armeron, המציגה גישה חדשה להגנה על Web Applications שאינה מבוססת על לימוד, סינון או זיהוי, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס בסך 2 מיליון דולר מ-Glilot Capital Partners. עד היום פעל הסטארטאפ ב-stealth mode מארה״ב ומישראל. הפתרון של החברה מגן מפני פריצות והתקפות אפליקטיביות על אפליקציות מקוונות (web apps) כגון אתרי בנקאות, אתרי ביטוח, ecommerce ותוכנות ענן (saas).

הטכנולוגיה של Armeron מבצעת ניתוח דינמי בזמן אמת של לוגיקת האפליקציה ומייצרת רשימה דטרמיניסטית של כל הבקשות המותרות באותו רגע. כך, תוקף שינסה לעשות מניפולציה על בקשות במטרה לתקוף את האתר / אפליקציה ייחסם בצורה אוטומטית בלי כל הגדרה של חוקים או חתימות.

Deep-Sense מגייסת 2 מיליון דולר 

הסטארטאפ DeepSense, המתמחה בפיתוח פתרונות לחיזוי ארוך טווח של תקלות במכונות תעשייתיות, הודיע על השלמת סבב גיוס ראשון בהיקף 2 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה קרן האנג׳לים Afterdox בהשתתפות JANVEST, SeedIL והמדען הראשי.

המערכת של הישראלית אוספת ומזרימה לענן כמויות גדולות של דאטה תעשייתי בזמן אמת ובקצב גבוה מעשרות אתרים (מאות מכונות ואלפי סנסורים) בפורמטים שונים. ע”י שימוש בארכיטקטורות של רשתות נוירונים עמוקות (deep learning) המנוע התבוני של החברה לומד בצורה אוטונומית התנהגויות של קהילות דומות של מכונות. המנוע יוצר קישורים פנימיים בין מאורעות לרכיבים בתוך המכונה, ובין המכונות למערכות שונות באתר התעשייתי. כך, הוא לומד לזהות חריגות מדפוסי ההתנהגות שנלמדו, למצוא קשרים בין חריגות אלו ולחזות תקלות המתפתחות במערכת.

ע”י זיהוי אבולוציה של דפוס חריג, מתריעה המערכת מבעוד מועד על הכישלון הקרב ומספקת אינפורמציה חשובה לגבי הזמן שנותר להתרחשותו של הכישלון, מה מקורו במערכת ואף ממליצה על הפתרון הטוב ביותר שנצפה עד כה בתקלות דומות מההיסטוריה של המכונה עצמה, או ממכונות שכנות.

יוטפו מגייסת 22 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Yotpo (יוטפו), שפיתחה פלטפורמה לשיווק באמצעות תוכן גולשים וצרכנים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 22 מיליון דולר בהובלת קרן Bessemer Venture Partners.

הרעיון העומד מאחורי הפלטפורמה שפיתחה החברה הוא לעזור לעסקים להגדיל את המכירות שלהם, באמצעות יצירת תוכן וביקורות מאומתות מרוכשים אמיתיים, ושיתופם במגוון מנועי חיפוש ורשתות חברתיות. לשם כך מציעה החברה מערכת תגובות בה יכולים הרוכשים לשתף אודות חוויית הרכישה או השימוש במוצר. באמצעות הביקורת נוצרת למעשה קהילה סביב המוצר, שמעלה את החשיפה אליו ויכולה לגרום לרוכשים המביעים עניין להפוך ללקוחות בעצמם. לקוחותיה של החברה, אתרי המסחר עצמם, יכולים להנות מאנליטיקות מפורטות המציעות מידע נוסף אודות המכירות השונות. על פי החברה, הפלטפורמה מייצרת עד פי 10 יותר תוכן גולשים מאשר המתחרים, מה שמתרגם בסופו של דבר ליצירת קהילה ולרכישת לקוחות חדשים.

Talkspace הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

Talkspace, הסטארטאפ הישראלי שמנגיש את הייעוץ הפסיכולוגי לקהל הרחב באמצעות אפליקציה, השלים סבב גיוס נוסף בהיקף של 15 מיליון דולר. את הסבב הנוכחי הובילה קרן Norwest Venture Partners בהשתתפות המשקיעים הקיימים בהם Spark Capital, Soft Bank, Metamorphic Ventures ו-TheTime. החברה מציעה התכתבות בלתי מוגבלת עם פסיכולוג שהותאם באופן אישי למטופל, בעלות סמלית של 25 דולר לשבוע, סכום נמוך בהרבה מטיפול פסיכולוגי פיזי טיפוסי.

במהלך השנה האחרונה, Talkspace שילשה את בסיס המשתמשים שלה, והרחיבה את כמות הפסיכולוגים המורשים להציע את שירותיהם ל-1,000, זאת במטרה להתמודד עם הביקוש. כפי שניתן לראות באתר החברה, הטיפולים נוגעים במגוון נושאים וכוללים בין היתר ייעוץ זוגי, טיפול שנקרא ״Social Media Therapy״, עבור ניהול חיים בריאים יותר ברשתות החברתיות, ובעתיד גם אמורה להתווסף אופציה לטיפול קבוצתי. מוקדם יותר השנה השיקה החברה מספר פיצ׳רים חדשים כגון היכולת לשלוח הודעות אודיו ווידאו, במטרה לאפשר למשתמשים שחפצים בכך לנהל אינטראקציה קצת יותר אישית עם המטפלים שלהם.

נקסר מגייסת 10.5 מיליון דולר

Nexar הוא סטארטאפ ישראלי שרוצה להפוך את הסמארטפונים שלנו למצלמות רכב חכמות, שבעזרת הקהילה, יוכלו להתריע על נהגים מסוכנים בכביש וכך אולי לצמצם את מספר התאונות והתנהגויות הכביש המסוכנות. החודש הודיעה החברה על גיוס של 10.5 מיליון דולר בהובלת הקרנות Mosaic Ventures ו-True Ventures.

המערכת של Nexar פועלת כך: ברגע שמשתמש מתחיל בנהיגה, האפליקציה מתחילה אוטומטית לצלם ולתעד בצורה אוטומטית ובאופן קבוע את הכביש – בדיוק כמו מצלמות דשבורד רגילות, אבל בתוספת נתונים מהחיישנים של הסמארטפון כמו מיקום ומהירות. האפליקציה מסוגלת לגלות התנהגויות כביש מסוכנות ב-2 דרכים: ראשית, אם הנהג חווה התנהגות כביש מסוכנת, הוא יוכל בלחיצה אחת לדווח על המכונית, כשהאפליקציה מצמידה לדיווח את הוידאו ״המפליל״ – אם תרצו, מדובר בסוג של Downvote לאותו נהג. לאחר שמתקבלים דיווחים רבים על אותו נהג, הוא מסומן על ידי המערכת כבעייתי. הדרך השנייה והמעניינת גם כן, מתרחשת בסיום כל נסיעה, כשהמערכת מעלה את כל קטע הנסיעה לענן. בעזרת אלגוריתמיקה מורכבת של ראייה ממוחשבת, המערכת מנתחת את הוידאו שהועלה וממפה את התנהגויות הכביש המסוכנות ומזהה את מספרי לוחיות הזיהוי של המכוניות המעורבות.

Sixgill מגייסת 5 מיליון דולר

Sixgill, פיתחה פלטפורמת מודיעין שמצליחה לדלות נתונים מ’הרשת האפלה’ ועל ידי אלגוריתמיקה סבוכה לאתר דליפות של נתונים, זירות סחר לא-חוקיות ולהזהיר ארגונים ואנשים פרטיים בפני התקפות. החברה הוקמה ב-2014 על ידי אבי קשטן ואלעד לביא והיא פועלת ממשרדיה ביוקנעם. הגיוס, בגובה 5 מיליון דולר, הובל על ידי חברת האחזקות הישראלית אלרון (Elron).

Nuro מגייסת 2.6 מיליון דולר

פלטפורמת Nuro עוצבה במיוחד לשימושים של עובדים ושותפי חברה חיצוניים במטרה לסייע לחברות להתמודד עם הגעה של מידע ארגוני (DLP) החוצה, בעידן בו תקשורת מקוונת פנים וחוץ ארגונית הפכה לסטנדרט. הפלטפורמה מאפשרת ליצור תקשורת בצורה מאובטחת, ליצור קבצים מוצפנים ומסרונים שמשותפים בסביבה מבוקרת ופרטית המשמשת מעין “כספת וירטואלית”. הפיתוח מורכב מארבע שכבות אבטחה; אבטחת המכשיר, הצפנת התקשורת, אחסון מוצפן ושכבה קוגניטיבית שמנבאת פרצת אבטחה. כמו כן, Nuro סורקת קבצים ששותפו בעזרת הודעות טקסט במטרה לגלות ווירוסים ותוכנות זדוניות. על פי נתונים של נילסן, כ-75 אחוזים מכלל העובדים שולחים הודעות מסווגות שקשורות לעבודה בשירותי המסרים המיידים השונים, כש-21 אחוזים נוהגים לשתף את החברים מחוץ לארגון בחומרים רגישים.

Eyeview הישראלית מגייסת 22 מיליון דולר

Eyeview הישראלית, המפתחת טכנולוגיה להצגת פרסומות וידאו מפולחות ומותאמות אישית, הודיעה על גיוס 22 מיליון דולר בהובלת קרן Qumra Capital. החברה פועלת בתחום הפרסום המקוון בוידאו ופיתחה טכנולוגיה המאפשרת המרה והצגה של סרטוני פרסומת מותאמים אישית עבור כל משתמש, דרך מגוון פלטפורמות (טלוויזיה, מחשב, מובייל ועוד). הסכום שגויס ישמש את הישראלית לשיווק, פיתוח והאצה במכירות בארה״ב ובעולם.

VideoIQ, המערכת שפיתחה החברה, מאפשרת למותגים גדולים להמיר סרטוני פרסומת גנריים לסרטונים מפולחים וממוקדים המותאמים אישית על פי מיקום, דמוגרפיה, מזג אוויר והיסטוריית גלישה באופן אוטומטי. מנוע ההחלטות מבוסס ענן של החברה מנתח ומוצא בזמן אמת את המשתמשים הכי רלוונטיים למפרסמים ומציג להם את הגרסאות האפקטיביות ביותר של הפרסומות.

Lumus הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

Lumus הישראלית, המפתחת רכיבים אופטיים המאפשרים תצוגה של תכנים מסוג מציאות רבודה במשקפיים חכמים, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס בהיקף של 15 מיליון דולר. את המימון הובילה קבוצת המשקיעים הפרטית Shanda Group, ביחד עם Crystal-Optech, יצרנית רכיב פוטו-אלקטרי סינית.

Lumus מפתחת רכיבי תצוגה שקופים המאפשרים להטמיע את היכולת של מציאות רבודה לטכנולוגיה לבישה באופן הטבעי ביותר. החברה מתגאה בכך שהמוצר שלה מתאפיין בשדה ראייה רחב, צבעים מדויקים, קריאה נוחה של התוכן המוצג גם במהלך היום, וצורה פיזית קלה ונוחה לשימוש יומיומי. דוגמאות לשימושים ברכיב הן הטמעתו ביישומי ניווט למיניהם; במקום הצגת הוראות ההגעה במסך הסמארטפון, ניתן להציגן באופן ׳טבעי׳ יותר באוויר, באמצעות קסדה חכמה; באמצעות הטמעת הרכיב במשקפיים חכמים למשל ניתן להציג את הוראות ההרכבה של הארון שקניתם מאיקאה או הוראות לכיצד להחליף גלגל ברכב לצד טיפים רלוונטיים, או לסייע לכבדי ראייה בשיפור ראייתם. שימושים ׳טריוויאלים׳ יותר הם כמובן הצגת משחקים מערכות VR או צפייה בסרטים באיכות HD ותלת מימד.

Nanit מגייסת 6.6 מיליון דולר ומשיקה את מוניטור התינוקות החכם שלה

Nanit הוא סטאראטפ ישראלי שפיתח מוניטור תינוקות חכם, שמסוגל לעקוב אחרי הנעשה במיטת התינוק – אולם הייחוד שלו הוא סט אלגוריתמים של ראייה ממוחשבת, שמאפשר גם לזהות ולנתח התנהגויות ודפוסי שינה. החודש הודיע הסטארטאפ על גיוס של 6.6 מיליון דולר.

Nanit כוללת מצלמה שממוקמת מעל למיטת התינוק ועוקבת אחרי התנהגות השינה שלו. המצלמה מספקת וידאו באיכות HD וכוללת מצב ראיית לילה, כך שההורים יוכלו לעקוב אחרי התינוק שלהם בכל רגע; בנוסף, מסוגלת המצלמה לזהות דפוסי שינה, התערבות הורים, מחזורי שינה וכמה שעות שינה הצטברו. על פי המדדים הללו יוצרת Nanit ציונים לשנת לילה ולשנת יום. כל התקשורת מוצפנת אגב בתקן AES 256-bit. בעזרת אפליקציית הסמארטפון של Nanit יוכלו ההורים לקבל תובנות על השינה של התינוק, התראות וידאו, ניתוח התנהגויות ועוד. הממשק אגב מזכיר מעין טיים ליין ברשת חברתית עם עדכונים בסגנון “אורי התעורר” או “אורי נרדם בכוחות עצמו”.

Optitex נרכשת על ידי EFI ב-52.8 מיליון דולר

Optitex הישראלית העוסקת בפיתוח פתרונות תוכנה בתלת מימד הודיעה על חתימת הסכם לרכישתה על ידי EFI – Electronics For Imaging הנסחרת בנסדא״ק. העסקה עצמה נחתמה תמורת תשלום של 20 מיליון דולר במזומן, כאשר 3 מיליון דולר יופקדו בנאמנות והיתרה בסך 32.8 מיליון דולר במזומנים שיתפרסו על פני 3 שנים.

הטכנולוגיה של Optitex המיועדת לעולם הטקסטיל משלבת מערכות דו-מימד ותלת מימד במטרה לייעל את תהליכי עיצוב ופיתוח המוצרים. באמצעות פלטפורמה זו קמעונאים, יצרנים ומותגי אופנה יכולים לייעל את התהליכים העסקיים, ובין היתר לקצר באופן משמעותי את זמן הפיתוח וההשקה של מוצרים חדשים, תוך כדי שיפור בעלויות פיתוח המוצרים, כמו גם התייעלות וחדשנות בשיווק ובמכירות המתאפשרים בעזרת התוכן התלת מימדי שניתן לייצר בעזרת Optitex.

אקזיט כחול לבן: CodersClan רוכשת את BinPress הישראלית

חברת הסטארטאפ הישראלית CodersClan (קודרז קלאן), שמפעילה מרקטפלייס למפתחים, רכשה את חברת BinPress הישראלית גם כן, שמפתחת מודולים מוכנים לתוכנה. העסקה מערבת מזומן ומניות, ולמרות שסכום הרכישה לא פורסם – על פי ההערכות בתחום הוא נאמד בכמיליון דולר.

חברת Binpress (בינפרס), שהוקמה ב-2011 על ידי אדם בניון וערן גלפרין, פיתחה מרקטפלייס לקנייה ולמכירה של מודולי תוכנה, שמאפשרים למפתחים לקנות ולמכור חבילות קוד. היתרון בעבודה עם Binpress היא שהפלטפורמה מספקת למפתחים את כל אפשרויות השיווק וההפצה וגם מעניקה לקוד בקרת איכות. לאחר הרכישה וההטמעה, ימשיך Binpress לתפקד כאתר עצמאי וחטיבה עסקית בתוך CodersClan כאשר התתמשקויות נוספות ייאפשרו עבודה חלקה יותר בין המוצרים, למפתחים וללקוחות. היזמים של Binpress לא ימשיכו בחברה הממוזגת, כשאדם בניון, שהיה מנכ”ל החברה, הוא כיום מנהל את זרוע ההשקעות של 500Startups בישראל.

Accenture רוכשת את Maglan ומקימה מרכז פיתוח בישראל

ענקית הייעוץ הרב-לאומית Accenture (אקסנצ’ר) הודיעה החודש על רכישת חברת הסייבר הישראלית Maglan (מגלן) וצירופה למרכז הפיתוח הקיים של החברה בישראל. החברה הישראלית נחשבת לאחת מחברות הסייבר הוותיקות בישראל והוקמה כבר ב-1998 על ידי שי בליצבלאו. לאחר המיזוג, תציע Maglan שירותים בתחומי הסייבר השונים, ללקוחות Accenture. סכום העסקה לא פורסם.

Maglan עוסקת בייעוץ טכני ובביקורת בתחום אבטחת המידע, מודיעין רשת ולוחמת סייבר לגופים מסחריים וביטחוניים. פעילותה של מגלן כוללת ביצוע בדיקות אבטחת מידע מתקדמות, כולל ניסיונות פריצה יזומים למערכת מיחשוב של לקוחות, עבודות מחקר יזומות ומוזמנות, חקירות מחשב ואיתור ומניעת ריגול תעשייתי.

Comeet מגייסת 1.2 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי Comeet, המסייע למחלקת משאבי האנוש בפרט ולחברות הנמצאות בצמיחה להעסיק עובדים בצורה נוחה יותר, מודיע על השלמת סבב גיוס ראשון (סיד) בהיקף של 1.2 מיליון דולר. המשקיעים שהשתתפו בסבב נוכחי כוללים את דיוויד צ׳או, לשעבר סמנכ״ל משאבי האנוש העולמי בקבוצת עליבאבא, דיוויד ווינדלי, נשיא IQTalent Partners ובכיר HR לשעבר ביאהו ביחד עם קן קולדמן, CFO ביאהו גם כן. ההון שגוייס ישמש את החברה בעיקר במטרה להאיץ את המכירות.

הרעיון מאחורי Comeet הוא לפשט את הליך גיוס העובדים ולאפשר לכל המעורבים בדבר (המגייס, המראיין, המנהל וכו׳) לקחת חלק בתהליך. לטענת החברה, ביכולתה של הטכנלוגיה שפיתחה לקצר באופן משמעותי את הזמן שלוקח לגייס עובדים חדשים בעד 80%.

Interlude של יוני בלוך מגייסת סכום המוערך ב-40 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי אינטרלוד (Interlude), שמאפשר לצופה לבחור את המשך העלילה של הוידאו בו הוא צופה, הודיע על השלמת סבב גיוס משמעותי נוסף בהיקף של עשרות מיליוני דולרים. בעוד שסכום ההשקעה המדויק לא פורסם, נודע כי מדובר ׳בעשרות מיליוני דולרים׳, ולפי ההערכות מדובר ב-40 מיליון דולר. מי שהובילה את סבב הגיוס האסטרטגי האחרון היא לא פחות מ-Sony Pictures Entertainment, זאת במטרה ליצור שיתופי פעולה שיעזרו לפתח יחד תוכן שישדרג את התכנים של החברה באמצעות פלטפורמת Eko של Interlude.

בסופו של דבר הקהל של היום הוא ממש לא הקהל של פעם; עם פלטפורמת Eko יוצרים יכולים לסטות משיטת הסיפור הפאסיבית באופן די פשוט, ולאפשר לצופים להיות מעורבים ולהחליט כיצד ולאן העלילה תתפתח. כנראה שסוני הבינה שלחברה הישראלית יש פוטנציאל גדול להשתלב בעולם הנוכחי, בטח בתקופה בה כל הנושא של ערכות המציאות המדומה תופס נתח משמעותי מחיינו והופך לטרנד בולט ובהחלט רלוונטי לטכנולוגיה של Interlude.

אירובוטיקס מגייסת 28.5 מיליון דולר לפיתוח הרחפן האוטונומי שלה

הסטאראטפ הישראלי Airobotics, שפעל עד עכשיו מתחת לרדאר, פיתח רחפן אוטונומי לחלוטין, שמסוגל לא רק לטוס, לנווט ולבצע משימות ללא התערבות מטיס – אלא אפילו להחליף סוללה ולהמשיך במשימה בכוחות עצמו. החודש הודיעה החברה על השלמת גיוס של 28.5 מיליון דולר בהובלת מספר קרנות ומשקיעים בראשם נועם ברדין, סגן נשיא להנדסה בגוגל ומי שהקים וניהל את Waze.

Airobotics (אירובוטיקס) פיתחה פלטפורמה ומערכת תעופה אוטונומית לחלוטין, שמאפשרת לחברות להשתמש ביתרונות הרבים של שימוש ברחפנים ללא צורך במעורבות אנושית. בין היתר יכולים הרחפנים לבצע משימות כדוגמת פיקוח, בדיקות תחזוקה, וסקירת מיכון ואבטחת מתקנים ענקיים, כמו למשל מפעלי תעשייה, נמלי ים, ומכרות.

Zerto הישראלית מגייסת 20 מיליון דולר נוספים

5 חודשים אחרי סבב הגיוס האחרון, חברת Zerto הישראלית העוסקת בניהול התאוששות מאסונות בענן, הודיעה החודש על הרחבת סבב הגיוס ב-20 מיליון דולר נוספים מ-CRV. הסכום שגויס מתווסף ל-50 מיליון דולר שגייסה החברה בהובלת קרן IVP – Institutional Venture Partners בינואר 2016. בכך מסתכם המימון שגייסה זרטו בסדרה E ב-70 מיליון דולר. המשקיעים הקיימים בחברה בהם ,83North Battery Ventures Harmony Partners ו-RTP Ventures השתתפו גם הם בסבב האחרון.

פתרונות התוכנה של Zerto מאפשרים ניהול מערכות מידע ארגוניות וענן בזמינות של 24/7, ומובטחים להיות פשוטים, אמינים ולספק המשכיות עסקית. בעזרת פלטפורמת Zerto Cloud Continuity, ארגונים יכולים להגן על העומסים הווירטואליים שלהם ולהעביר אותם בין עננים ציבוריים, פרטיים והיברידיים באופן חלק. מוצר הדגל של החברה, Zerto Virtual Replication, הפך כבר לתקן ׳מקובל׳ בהגנה, התאוששות וניוד יישומים בין מרכזי נתונים וירטואליים ועננים.

Gong.io מגייסת 6 מיליון דולר לניטור שיחות מכירה

חברת Gong.io פיתחה מערכת שיכולה לתמלל ולנתח שיחות בעזרת טכנולוגיות של זיהוי דיבור, שמיועדת לחברות שמציעות שירותים לשוק הארגוני. החודש הודיעה החברה על גיוס של 6 מיליון דולר מ-Norwest Venture Partners ומשלמה קרמר, מייסד צ’קפוינט ואימפרבה.

המערכת שפיתחה Gong.io יכולה לנטר ולנתח שיחות שמנהלים אנשי מכירות עם אנשי IT בחברות ובארגונים שונים. לאחר השיחה מציגה המערכת לאיש המכירות דו׳׳ח מרוכז שמתבסס על ניתוח של יותר מ-100 פרמטרים שונים וכולל את החלקים החשובים בשיחה. בין היתר מסמנת המערכת חלקים חשובים בשיחה כמו למשל שאלות ששאל הלקוח, ההתנגדויות שלו, כוונות קנייה, התלהבות או אכזבה ועוד. לצורך הניתוח הזה מנטרת המערכת יותר מ-100 פרמטרים שונים בעזרת למידת מכונה וזיהוי דיבור.

GamEffective הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר

GamEffective, המציעה פתרונות משחוק (גיימיפיקציה) ופידבק לארגונים בזמן אמת כדי לשפר את תפוקת עובדים, מודיעה על גיוס 7 מיליון דולר בהובלת קרן JVP ובהשתתפות Verint, 2B Angels, שקד ונצ’רס, ליפמן, CE Ventures ומשקיעים נוספים.

אחת הדרכים המהנות והיעילות ביותר ללמידת מיומנויות שונות היא באמצעות משחק, פיזי או ווירטואלי. משחוק היא שיטה העושה שימוש באלמנטים משחקיים בסביבה שאיננה משחקית, זאת במטרה ליצור מוטיבציה פנימית בקרב המשתתפים על מנת שיצליחו כמה שיותר במשחק.GamEffective השכילה לעשות שימוש בעובדה זו, ופיתחה פלטפורמה המיועדת לשימוש בקרב ארגונים ומקומות עבודה, אשר ביכולתה בין היתר לשפר את ביצועי העובדים.

הפלטפורמה של GamEffective מסייעת לשפר את ביצועי המכירות ושירות הלקוחות, מעודדת שיתוף פעולה ארגוני ותומכת בהכשרת עובדים, הדרכות ועוד. מטרת פתרונות המשחוק של החברה היא יצירת שינוי ארגוני ארוך טווח, תוך כדי שימוש באלמנטים משחקיים שונים, המעודדים את מעורבותם ומחויבותם של העובדים השונים בארגון. בין סוגי המשחקים מצויים תחרויות ספורט או מרוצי מכוניות עשירים מבחינה גרפית, ומטרתם היא לאפשר לארגון לתקשר מטרות בבהירות, להניע את העובדים לפעולה תוך כדי קבלה מהם משוב איכותי ואמיתי. הנרטיבים במשחקים השונים הופכים את העובדים לגיבורים, תוך כדי שמתנהלת גישה מאוזנת, המתמקדת בהישגים הבאים לידי ביטוי בתחושה של משמעות, שליטה ואוטונומיה.

קוויק מגייסת 3 מיליון דולר לכפתור ההזמנות שלה

במרץ בשנה שעברה הציגה ענקית הקמעונאות האמריקאית אמזון את ה-Dash, כפתור פיזי שמאפשר בלחיצה אחת להזמין מוצרים מהאתר. אולם מה שנתפס בהתחלה כמתיחה של אחד באפריל הפך במהירה לעסק משגשג עם יותר מ-100 חברות שמשתפות פעולה עם אמזון. חברת הסטארטאפ הישראלית Kwik (קוויק), שפיתחה כפתור הזמנה מהירה משלה, הודיעה על גיוס של 3 מיליון דולר מקרן Norwest Venture Partners ומשקיעים פרטיים.

הרעיון של Kwik פשוט: ברגע שאתם מבחינים כי מוצר מסויים כמו אבקת כביסה, קורנפלקס או חיתולים עומדים להסתיים, אתם לוחצים על הכפתור האלחוטי, וזהו, שוכחים מהכל. המערכת מבצעת בשמכם הזמנה מהירה של המותג המועדף עליכם ודואגת שהמוצר יגיע עם שליח במהירות האפשרית. עד כאן, די דומה ל-Dash של אמזון, אולם השוני הוא שהמערכת של Kwik פתוחה לכל מותג ויצרן, ולא רק לאלו שמוכרים באמזון, מה שבעצם מבדל והופך אותה ליותר פרקטית. ״היחודיות של המערכת היא בהיותה פתוחה וגמישה. כל מותג ויצרן יכולים להתחבר למערכת ולעלות לאוויר תוך זמן קצר מאוד, ללא עלות פיתוח, וכך בעצם ולהגדיל משמעותית את נאמנות הלקוח למותג״ הסביר לגיקטיים עופר קליין, אחד משלושת מייסדי החברה. על פי Kwik, כל מוצר או שירות שהצרכן מזמין באופן קבוע – יכול להתאים לפלטפורמה כך למשל קפסולות קפה, פיצה, מוניות, נייר למדפסת, מים מינרליים וחיתולים.

LightCyber הישראלית מגייסת 20 מיליון דולר

לייטסייבר (LightCyber) הישראלית ממשיכה במשימה שלה להפחית את אלפי ההתראות שמתקבלות אל שולחנם של אנשי ה-IT מידי יום, ולאפשר להם להתמקד באיומים מתקדמים יותר. כדי לעשות זאת, השלימה החברה גיוס של כ-20 מיליון דולר במסגרת סבב B בהובלת כללטק (ClalTech), זרוע ההשקעות בטכנולוגיה בישראל של Access Industries וכלל תעשיות, יחד עם היזם והמשקיע שלמה קרמר, אשר הצטרף לדירקטוריון החברה בשנת 2015. כמו כן השתתפו בגיוס הנוכחי גם המשקיעים הקיימים בהם, Battery Ventures, Glilot Capital Partners ו-Amplify Partners.

LightCyber משתמשת בלמידת מכונה כדי לאסוף כמויות עצומות של נתונים. הטכנולוגיה ממפה ויוצרת פרופילים של התנועה הפנימית של עובדי החברה, מזהה התנהגות חשודה ובכך מבדילה בין משתמשים לגיטימיים לזדוניים באמצעות זיהוי אנומליות אמיתיות שיכולות להצביע על אקט חשוד. בשלב זה עוקבת המערכת אחר המשתמשים הבעייתים בחזרה אל נקודת המוצא שלהם, במטרה לנתח האם אכן מדובר באיום ממשי או לא – ולהגיב בהתאם.

Colu מגייסת 9.6 מיליון דולר

Colu, המציעה מערכת לניהול כלכלות מקומיות המבוססת על טכנולוגית Block Chain, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 9.6 מיליון דולר. את הסבב האחרון הוביל משקיע אסטרטגי שנחשב לדמות מוכרת בתחום ה-Currency, קרן Aleph וקרן Spark ובהשתתפות Digital Currency Group וטום גלוסר, לשעבר מנכ״ל Thomson Reuters. לצד הגיוס, Colu הודיעה כי היא מפנה את מרבית תשומת ליבה לבניית פלטפורמה שתוכל להכיל את דור הכלכלה הדיגיטלית, ולשנות את המשמעות והערך של כסף בכלכלה הדיגיטלית.

המערכת של Colu מאפשרת לנהל כלכלות מקומיות – מערים שיכולות להנפיק מטבע משלהן ועד למדינות שלמות. בסופו של דבר עסקים קטנים הם הליבה של כל כלכלה מקומית. לכן, Colu יצרו מערכת שלמה של כלים המאפשרת לסוחרים לנהל עסקאות באופן פשוט, להרחיב את ההיצע שלה, לסייע להם לקבל יותר חשיפה ולהפיץ את המטבע המקומי.

Humavox הישראלית מתמזגת עם Aurum

הסטארטאפ הישראלי Humavox (היומווקס), המפתח טכנולוגיות טעינה אלחוטיות שיאפשרו לנו להיפטר מהכבלים, הודיע על מיזוג עם Aurum האוסטרלית. כחלק מעסקת המיזוג החברה האוסטרלית תרכוש 100% ממניותיה של Humavox ותשקיע בחברה 16 כמיליון דולר לאורך שנתיים.

כיום אנחנו רוכשים יותר ויותר מוצרים חכמים שזקוקים לטעינה מתמדת. כרגע הפתרון הוא מטען ייעודי לכל מכשיר משלו, מה שתופס שקעים בבית ולא פחות חשוב – כל החוטים האלו נראים נורא. אחד המוצרים של החברה היא קערת טעינה אלחוטית. מה שמיוחד בקערה הוא שהיא מאפשרת לכם פשוט להניח את צמיד הניטור או השעון ולטעון אותם, מבלי לדאוג למגע ישיר או להניח אותם בזווית מסויימת. הסוד טמון בטכנולוגיית ה-RF – המטען משדר למעשה גלי רדיו שמומרים למתח חשמלי וטוענים כך את המכשיר. בחברה מסבירים שהעיצוב נשען על קערת המפתחות שהיתה נפוצה בבתים רבים והיתה למעשה מרכז הבית. הקערה מגיעה גם בתצורה קומפקטית יותר, ומיועדת לטעינה בדרכים.

סיסקו רוכשת את CloudLock הישראלית תמורת 293 מיליון דולר

מנכ”ל סיסקו, ג’ון צ’יימברס, סיים ביקורו בישראל בהודעה על רכישת חברת הסטארטאפ הישראלית CloudLock (קלאוד לוק), שמפתחת טכנולוגיות אבטחה לענן הארגוני. תמורת הרכישה יקבלו בעלי המניות בהם משקיעים, יזמים ועובדי החברה כ-293 מיליון דולר.

CloudLock מפתחת טכנולוגיות אבטחה ליישומים ארגוניים מבוססי ענן, שמתבססת על API, מבוסס ענן (Cloud-Native). בין היתר תומכת החברה בשירותים דוגמת ServiceNow, Google Apps, Salesforce.com, Azure O365, AWS, Force.com, Dropbox. טכנולוגיית ה-CASB של החברה עוזרת ללקוחות להבין ולנטר את התנהגות המשתמשים ואת הגישה למידע רגיש אשר נמצא באפליקציות ענן, ומספקת הגנה מפני איומים, ניטור ו-Compliance, בין אם מדובר בשירותי ענן אשר אושרו על ידי ה-IT או לא. החברה מגנה כיום על יותר מ-150 אלף אפליקציות, עם 10 מיליון משתמשים ויותר ממיליארד קבצים שמנוטרים מדי יום. בין לקוחותיה ניתן למנות ארגוני ענק כמו מוטורולה, HBO, ג’ון לואיס, אולפני DreamWorks, הצבא האמריקאי ועוד.

ironSource רוכשת את StreamRail

איירון סורס (ironSource) הישראלית, שמציעה פלטפורמה להפצת אפליקציות ומאפשרת חיבור משתמשים עם האפליקציות הרלוונטיות להם, ממשיכה במסע הקניות שלה; הפעם רוכשת החברה את StreamRail הישראלית גם היא, חברה צעירה שטרם כיכבה בכותרות ופיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לצפות בסרטוני וידאו באופן מהיר במיוחד. החברה הנרכשת מציעה נגן וידאו ייעודי למפרסמים, שמאפשר להם לספק ולייצר רווחים מסרטונים שנצפים בכל מכשיר ובכל מקום בעולם.

העסקה, שטרם זכתה לאישור רשמי מצד איירון סורס או Stream Rail, מסתכמת לפי הערכות בכמה עשרות מיליוני דולרים. כפי הנראה, החברה הנרכשת שנוסדה רק בשנת 2014 השלימה לפני כשנה סבב גיוס ראשון (A) בסכום שלא פורסם מקרן סקויה.

Meekan נמכרה ל-Tamedia השוויצרית

חברת הסטארטאפ הישראלית Meekan (מיקאן? מי-כאן? אתם תחליטו) שמפתחת צ’ט בוט לקביעת פגישות, הודיעה החודש כי נמכרה לחברת Tamedia השוויצרית, המפעילה את שירות קביעת הפגישות הפופולארי Doodle.

Meekan נוסדה ב-2013 על ידי ליאור ואייל יבור (אבא ובן) בשיתוף המעצב מתי מריאנסקי. הרעיון החל להתגבש כאשר ליאור האב, ששימש כסמנכ”ל תפעול וטייס ראשי באל על ואייל בנו דיברו על הקושי לתאם פגישות מרובות משתתפים. מנוע קביעת הפגישות והאופטימיזציה של הזמנים שפיתחה החברה מסוגל למצוא את הזמן המתאים ביותר לפגישות עבור המשתתפים, לא משנה באיזו פלטפורמה הם עושים שימוש: Gmail, Google Apps, Exchange/Office365 או iCloud. כדי לקבוע את הזמן המתאים ביותר, לצורך זה, המערכת לוקחת בחשבון משתנים כמו זמינות, אזורי זמן שונים, ושעות עבודה בכל מקום. המערכת של החברה לומדת את המשתמש במהלך הזמן. כלומר, ככל שתקבעו יותר פגישות באמצעותה, כך היא תדע להציע לכם את הזמנים המתאימים ביותר על פי ההעדפות שלכם. היישום הפופולארי ביותר של החברה הוא הצ’ט בוט שהיא פיתחה לשירות המסרים הארגוני Slack (סלאק) וכן HipChat ולאחרונה הפעילה החברה גם סוכן נסיעות וירטואלי במסנג’ר של פייסבוק (Air Meekan).

Medi Tate הישראלית מגייסת 4 מיליון דולר

חברת Medi Tate הישראלית, המפתחת מוצרים לטיפול במחלות של השופכה והערמונית, הודיעה היום על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 4 מיליון דולר ממשקיע אסטרטגי המגיע מתחום המכשור הרפואי. בנוסף, לפי ההסכם המשקיע התחייב להשקיע כ-4 מיליון דולר נוספים במחצית השנה הקרובה, ואף ניתנה אופציה לרכוש את הבעלות על החברה לפי שווי של 100-200 מיליון דולר.

מוצר הדגל של Medi Tate הוא iTIND 555, המיועד לטיפול בחולים הסובלים מערמונית שפירה מוגדלת (benign prostate hyperplasia, BPH). המכשיר מאפשר עיצוב מחדש של השופכה בהליך פשוט וללא דימומים. ביצועיו של הפיתוח מובילים לתוצאות של ניתוח לכל דבר, רק ללא ההליך המסורבל.

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 566