Quantcast
Channel: אקזיט
Viewing all 566 articles
Browse latest View live

מאילו מהמורות כדאי להזהר בדרך אל האקזיט? [דעה]

$
0
0
תמונה: startup, cc-by, TechCocktail
תמונה: startup, cc-by, TechCocktail

תמונה: startup, cc-by, TechCocktail

הפוסט נכתב על ידי יוסי שביט, יזם סדרתי, מרצה באוניברסיטת בן-גוריון ובמכללת ספיר בקורסי יזמות ומתפקד כמנהל הפרויקטים והיועץ העסקי במרכז בנג'יס ליזמות וניהול היי-טק. כמו כן משמש שביט כיועץ עסקי ובעלים של חברת היעוץ "אפיקי יוזמה".

מדינת ישראל או בשמה השני, אומת הסטארטאפ, מייצרת לא מעט חלומות להתעשרות מהירה. אקזיטים של חברות ישראליות מוצגים ללא הרף, כולנו רואים ביזמי ההיי-טק כגיבורים המודרניים ו"מסודרים" ששודרה בשעות השיא הבהירה לכולנו ששנה שנתיים, נעבוד קשה ונגרוף את כל המיליונים (כאילו שאין דבר כזה דילול). כדאי לעצור לרגע ולבחון את הדברים בצורה קצת יותר בוגרת – אם אלפים קוראים לעצמם יזמים ומקימים סטארטאפים ללא אבחנה, מאוד יהיה קל להתמקד בבודדים שמצליחים עושים מליונים וחיים את החיים הטובים. לעומתם, התעלמות תיווצר ביחס לכל היתר שהשקיעו חודשים אם לא שנים, אלפי שקלים (במקרה הטוב), בקושי ראו את המשפחה ובאופן כללי אור יום ולבסוף התאכזבו, הפנימו שכנראה כדאי להפסיק וסגרו את הסטארטאפ שהפך להיות ה"בייבי" החדש.

תחזקו לי קצת את החלום ותגישו לי אותו חם חם

החלום על ההצלחה שנמצאת ממש מעבר לפינה, זה שישנה את העולם ויאפשר להוכיח לעולם שאני הכוכב הבא בתעשיית ההיי-טק, מוביל יזמים רבים להשקיע את מיטב זמנם ומרצם, בחלק מהמקרים אפילו לעצור הכל (לימודים, קריירה ואולי אפילו זוגיות) ולהתמקד בקידום פרויקט בסיכון גבוה. אותם היזמים עושים הכל כדי שזה יצליח, מגבשים צוות, מאפיינים את המוצר או השירות, מתחילים לפתח אב טיפוס ומתכוננים לרגע בו יפגשו את המשקיע שמן הסתם לא היה לו שום דבר אחר לעשות מלבד לחכות רק להם.

עד לשלב שמגיע היזם אל המשקיע לא מעט גורמים מעצימים לו את אותו החלום מתוך שיקולים אינטרסנטים. משרדי עו"ד, יועצים עסקיים, חברות ראיית חשבון ועוד אין סוף גורמים נתפסים על ידי היזם ככאלה שאמונים על הסיוע אך לא פעם הם רואים ביזם כמקור רווח ועל כן בחלקם יציגו חזות מתעניינת ויעצימו את תחושת הביטחון העצמי של היזם שכאמור כל עולמו ושאיפותיו ממוקדות באותו המיזם. בכך יגרמו לו להוציא עוד ועוד כספים גם אם הרעיון לא מסתמן כפריצת דרך עסקית, טכנולוגית ומסחרית. זו ההזדמנות להגיד שליווי של אותם הגורמים הוא חשוב מאוד ובחלק לא קטן מהמקרים בלעדיהם היזם עלול להתקדם בצורה שגויה ואף מסוכנת אך לא תמיד היזם יודע לסנן את המרכיבים הלא אובייקטיביים בתהליך העבודה, אחרי הכל תמיד יותר נעים לשמוע דברים חיוביים מאשר שליליים במיוחד כאשר הוא משקיע כל כך הרבה מאמץ.

ואז פוגשים את המשקיע…

המשקיעים לא מקבלים כסף בעבור שירותיהם, הם לוקחים סיכון לא מבוטל ומכניסים לא מעט כסף כנגד נכסים לא מוחשיים. פניה אליהם מאפשרת לראשונה לאותם החולמים להתמודד עם גורמים מקצועיים שבוחנים את הרעיון באופן אובייקטיבי ומקיף, שואלים מגוון רחב של שאלות ומנסים להבין כל מרכיב במיזם. כל אלו הינם תהליכים מתבקשים להבטחת השקעתם ובלעדיהם לא יוכל המיזם להתקדם. באותו הרגע, הדברים איך נאמר… מעט מסתבכים ומתחיל תהליך מורכב שבחלק לא קטן מהמקרים מפיל את הרעיון וזאת ללא שום קשר לרמת ההשקעה של היזם. הרעיון פשוט לא מסתכם בטכנולוגיה חדשנית או יזם עם המון מוטיבציה, נדרשים עוד הרבה מרכיבים שיובילו להצלחה.

אז מיהו אותו משקיע ולמה הוא נגדי?

המשקיעים הם גורמים מאוד מנוסים בתחומם, בעלי ידע וקשרים שכל תפקידם לקבל את ההחלטות הנכונות או במילים אחרות – יובילו למקסימום רווחים. הם פוגשים מדי שנה עשרות אם לא מאות יזמים וצריכים לקבל החלטה מאוד מורכבת – מי נותן להם את התוצאה הטובה ביותר להכפלה בין סיכויי הצלחת המיזם בכמות הכסף שיווצר מאותה הצלחה. בתהליך החישוב משולבים סיכונים רבים – טכנולוגיים ועסקיים שצריכים לקחת בחשבון ורוב היזמים לא מבינים זאת וחושבים שהטכנולוגיה היא הבסיס להכל, אם הם יביאו אב-טיפוס או אפילו רעיון הכל יהיה בסדר.

מבחינת המשקיע, הטכנולוגיה, על אף שהיא מעניינת היא מרכיב אחד וגם הוא לא כל כך בנאלי. יש לבנות בשילוב עם פיתוח הטכנולוגיה אסטרטגיה עסקית שמבוססת על ניתוח שוק מקיף (לקוחות, מתחרים, מגמות וכיו"ב), ממנה יש לקבל החלטות משמעותיות על קהלי מטרה, אסטרטגיית ה-EXIT (מכירת הפטנט או החברה, מכירה ללקוח סופי וכיו"ב), אסטרטגיית הקניין הרוחני ועוד. כל מרכיב כזה יכול להשפיע בצורה משמעותית על הפיתוח הטכנולוגי כך שיתאפשר קידום המיזם ברמה העסקית. כך לדוגמא אם לא תהיה אסטרטגיית קניין רוחני חזקה גם אם נפתח את המוצר שישנה את העולם ויוכל לגרוף הרבה מאוד רווחים יקום לו מתחרה, יזהה את הפוטנציאל ישתמש ביתרון היחסי שלו כדי לייצר כמויות אדירות של אותו המוצר ויוציא את היזם מהמשחק.

עוד מרכיב חשוב שאותו יבחן כל משקיע (ועל פי מחקרים שונים יהווה גם 50% מהחלטת ההשקעה) הינו הצוות, הסיבה לבחינה זו נובעת מההגיון הפשוט שאומר שגם אם הרעיון גאוני, צוות שאין לו את היכולות יוביל לכישלון המיזם. שגיאות שכיחות בתחום זה כוללות גיוס שותפים לא מקצועיים (כי זה מה שמצאנו), חלוקה לא סבירה של אחוזים (50% לכל אחד זה לא תמיד נכון), גיוס יותר מדי שותפים (אחרי הכל אין הרבה כסף למיזם וזו דרך לטפל בכך), כל אלו הם רק חלק מהטעויות הבסיסיות שלא מאפשרות להתקדם לשלב הבא.

מה זה מלאך ואילו פרחים גדלים בחממה?

אז למדנו לפני שהתחלנו, ביססנו את הפיתוח על אסטרטגיות שגובשו על מחקרי שוק מקיפים, גייסנו את הצוות המנצח והגענו לשלב בו מחפשים משקיע, מה עכשיו?, כאן גם יש לא מעט טעויות שנובעות מחוסר הבנה בסיסי ביחס למשקיעים. קיימים הרבה מאוד סוגים של משקיעים – אנג'לים, חממות טכנולוגיות, קרנות הון סיכון ועוד. ניתן לחלק את המשקיעים הללו בצורות מגוונות – השלב בו מתמחה המשקיע, מה היקפי ההשקעה שלו, האם מדובר במשקיע אסטרטגי וכיו"ב. מעבר לכך, רבים שוכחים שהסיבה שתעשיית ההיי-טק הישראלית כל כך מפותחת נובעת מתהליכים שבוצעו על ידי גורם שאנחנו נוטים להאשים בהרבה בעיות – המדינה. בכל הקשור במימון לסטארטאפים אותה המדינה מציעה לא מעט תכניות שאמורות לסייע בדיוק בשלבים הראשונים והמסוכנים ביותר (בחלק מהמקרים מבלי לקחת אחוזים).

אנחנו יודעים לאיזה משקיע אנחנו רוצים לפנות ועכשיו צריכים רק לדפוק בדלת, להיכנס ומזוודת הכסף מחכה על השולחן… איפה צריכים לחתום?

גם אם הבנו את ההבדלים והחלטנו באיזה משקיע לבחור יש לא מעט הכנות שחשוב לבצע – מצגת משקיעים ותקציר מנהלים זה הבסיס. רבים אומרים שתכנית עסקית הינה מסמך חובה, מנסיוני עולה שקצת פחות – מחקר שבוצע בקרב 500 חברות הזנק גילה שאחד המנבאים להצלחת המיזם הינם מספר השינויים המשמעותיים שהוא ביצע בתוכנית הראשונית כדוגמת שינויים בהחלטות אסטרטגיות וכיו"ב. התכנית העסקית הינה מסמך מאוד מורכב שחייב להשתנות ללא הרף. מעבר לכך, בחלק מהמקרים משקיעי הון הסיכון הינם משקיעים אסטרטגיים שמאחוריהם יש ארגון וכאשר הם מקבלים החלטת השקעה הם יעדיפו שהטכנולוגיה תוכל לתרום לארגון המגבה. יש לכך לא מעט יתרונות אך כפי שבודאי ניתן להבין גם מיקוד לאפיק פעולה מסויים. כל אלו מבהירים שחשוב להיות מאוד גמישים ולשנות בצורה שקולה מרכיבי פעילות ללא הרף וזה קצת מקשה על יצירת תכנית עסקית. עם זאת, חשוב להדגיש שמרכיבים שונים של התכנית מאוד חשובים, על כך אין ספק – ניתוח שוק, גיבוש האסטרטגיות, יצירת תכנית פיתוח מבוססת אבני דרך ועל בסיסה תכנית השקעה ועוד. כל אלו יתאפשר לייצר את התקציר ואת המצגת שהם החשובים באמת בתהליך הפניה למשקיע.

עם סיום תהליך הבחינה וההחלטה על מתן ההשקעה, הופכים המשקיעים מבוחנים מקצועיים לשותפים שישתמשו בכל היכולות הרבות שעומדות לרשותם והושקעו לבחינת המיזם לצורך קידומו (אחרי הכל הם שותפים). על כן חשוב להבין כי המשקיע לא מביא רק מימון, הוא מביא "כסף חכם". יש לבחור את המשקיע בין היתר גם על פי תרומתו האפשרית למיזם.

החיידק היזמי מכה שנית

זה די עצוב, אבל רוב היזמים לא יגיעו לשלב בו הם מקבלים מימון משמעותי שיאפשר להם להתקדם לשלב הבא. על פי רוב שלב זה לא יהיה ה-EXIT המיוחל אלה עוד פעילות מאומצת להשגת גיוס נוסף. כל אחד מסבבי הגיוס מייצר דילולים נוספים וזה משאיר את היזם עם פחות אחוזים. החלום הזה, לעשות את זה ובגדול, מוביל יזמים רבים לעשות הכל ועם המון מוטיבציה אין סופית כדי להוביל להצלחת המיזם. כל אלו חשובים להצלחה, אבל גם סוס, חזק ככל שיהיה, לא יגיע רחוק עם ירוץ ללא שליטה.

על אף כמות המיזמים העצומה שלא מצליחים לעשות את הפריצה הגדולה, מסתמן שמי שהתנסה בתהליך, נוטה לחזור ולנסות לקדם מיזמים נוספים. מעין חיידק מוזר שתוקף את אותם החולמים וגורם להם להתנהג בצורה לא שגרתית, למרות האכזבות קמים על הרגלים עם רעיון אחר ויוצאים לדרך. זה הייחוד של תעשיית החלומות, חובבי פרסום מחפשים את 15 דקות התהליה, זמרים משתוקקים להוציא את השיר שכולם יזמזמו ויזמי היי-טק מחפשים את האקזיט.

אז עם אילו מסקנות אנחנו יוצאים לדרך?

מומלץ מאוד בשלבים מאוד מוקדמים להתחבר ליועץ אובייקטיבי, למצוא מנטור או להתייעץ עם יזמים שהתנסו ברכבת ההרים שבהקמת חברת סטארטאפ. התובנות שיתקבלו יהיו משמעותיות במיוחד, בחלק מהמקרים יכשילו את הרעיון רגע לפני שישאב את היזם למערבולת שתשנה את חייו או לחליפין תאפשר לו להתקדם בצורה קצת יותר מושכלת ובטוחה.


חברת SCR הישראלית נרכשה תמורת 250 מיליון דולר [אקזיט]

$
0
0
scr
מקור: צילום מסך, SCR

מקור: צילום מסך, SCR

חברת SCR הישראלית מודיעה על רכישתה תמורת רבע מיליארד דולר על ידי קבוצת Allflex הנחשבת לגדולה בעולם בתחום ניטור בעלי חיים. העסקה בין שתי החברות נחתמה היום ותיסגר באופן סופי בעוד מספר שבועות.

טכנולוגיה מתוחכמת, יעילה וידידותית למשתמש

חברת אס.סי.אר הישראלית נחשבת כמובילה עולמית בפיתוח והטמעת טכנולוגיות מתקדמות בכל הקשור לחליבה וניהול רפתות. החברה מייצרת ומספקת מערכות ממוחשבות לרפתות ודירי צאן והיא היצרנית הגדולה בעולם של תגים חכמים המאפשרים מעקב אחר פוריות ובריאות הפרה מה שמאפשר את ייעול התפוקה. למרות התחכום והתועלת שניתן להפיק מהטכנולוגיה, זו אמורה להיות פשוטה למדי לתפעול וידידותית למשתמש. יתכן כי עובדה זו תרמה לפופולאריות שלה ברחבי העולם (בשנת 2012 סיפקה פתרונות חליבה וניהול רפת בפרויקט נרחב בסין) ולבסוף למכירתה.

אלפלקס, הרוכשת היא המובילה בתחום בכל הקשור לפתרונות זיהוי בעלי חיים כבר מעל לחמישים שנה. החברה מציעה מגוון רחב של אמצעים לתיוג חיות משק כדוגמת כבשים ופרות המאפשרים איסוף מידע מדויק ובזמן אמת. בטכנולוגיות של החברה נעשה שימוש ברפתות ברחבי העולם, כאשר באירופה בלבד נעשה שימוש בציוד של החברה בכ-9,000 רפתות ובמעל למיליון פרות.

מנכ״ל החברה יריב אבישר מונה לתפקיד בשנת 2012 לאחר הסבת מקצוע מתפקידו הקודם – מנהלת חטיבת HP Scitex. משרדי החברה אשר הוקמה בשנת 1976 ממוקמים באיזור התעשייה פולג בנתניה ומועסקים בה יותר מ-300 עובדים. כמו כן, בשנים האחרונות הקימה חברות בת בארה״ב, אירופה והובילה כאמור פרויקטים מרשימים בשוק הסיני.

לעת עתה אס.סי.אר לא מציינת את שווי השוק בו בוצעה הרכישה ובשל העובדה כי זו לא מסרה את היקף חובותיה, לא ברור מה השווי האמיתי של העסקה. יש לצפות כי שילוב הכוחות בין שתי המעצמות המובילות בתחום יוביל לפיתוח מערכות ממוחשבות מתוחכמות אף יותר. כמו כן,  נותר רק לקוות כי רווחת ובריאות החיות תישאר בראש סדר העדיפויות לפני הרצון לעלות את התפוקה בכל מחיר.

GEEKAWARDS 2014 BANNER

בני לנדא מוכר את Coloright ללוריאל תמורת יותר מ-100 מיליון דולר [אקזיט]

$
0
0
small
מקור: עיבוד תמונה

מקור: עיבוד תמונה

בזמן שהפוקוס נמצא על אפליקציות, סייבר או פינטק אנו עדים לאקזיט דווקא בתחום הקוסמטיקה. מי שעומד מאחורי Coloright, החברה שנמכרה, הוא היזם הסדרתי בני לנדא. מאחורי לנדא רקורד מרשים של הקמת אינדיגו והנפקתה, הקמת Landa Labs שמתמחה בננוטכנולוגיה, והקמת Landa Ventures, קרן הון המתמחה בחברות בראשית דרכן. החברה הרוכשת היא ענקית הקוסמטיקה הצרפתית L'Oreal.

פטנטים על סריקה וניתוח של סיב השערה

איור מתוך אחת מבקשות הפטנטים של החברה. מקור: Uspto

איור מתוך אחת מבקשות הפטנטים של החברה. מקור: Uspto

על פי ההודעה שפרסמה L'Oreal רוכשת החברה את הסטארטאפ הישראלי Coloright, שפיתח מערכת שסורקת ובוחנת את סיבי השיער. בזכות מערכת זו יוכלו לבחור לקוחות החברה את צבע השיער המתאים ביותר עבורם, ולדעת בדיוק מה יהיה גוון השיער שלהם לאחר שישתמשו בו. כדי להתגבר על בעיות כמו פיגמנטציה של העור ושל השיער רשמה החברה מספר פטנטים שעוזרים לה לבחון ולנתח את השיער. המערכת כוללת סורק לסיבי השיער בצורת עכבר וכן תוכנת ניתוח וזמינה בשתי תצורות ColoRight PRO ו-ColoRight POS המיועדת לנקודות מכירה.

על פי הודעת החברה, מנכ"ל החברה, שגיב לוסטיג, יישאר בתפקידו וימשיך לנהל אותה מרחובות. לאחר הרכישה תהפוך למעשה החברה למרכז הפיתוח של L'Oreal בישראל ותשתייך לרשת המחקר והחדשנות הבינלאומית של החברה, כך שתוכל בעתיד גם לפתח מוצרים אחרים עבור פורטפוליו המוצרים של החברה. רשת פיתוח זו, שמרכזה בפריס, פעילה משנת 2012. חברת L'Oreal פעילה כבר יותר מ-105 שנים והיא בעלת 28 מותגי קוסמטיקה בינלאומיים שונים. מחזור המכירות השנתי שלה עומד על כ-23 מיליארד אירו והיא מעסיקה 77,500 עובדים מסביב לעולם. מתוך כל העובדים הללו, כ-3,600 הם עובדים העוסקים במחקר ואליהם יצטרפו 50 עובדי Coloright.

Coloright הוקמה בשנת 2002 על ידי בני לנדא ששימש גם כיו"ר החברה. בדירקטוריון החברה ישבו בין השאר גם יאיר גולדפינגר (ממקימי ICQ שנמכרה ל-AOL ב-1998 ו-דוטומי, שנמכרה ל-Valueclick ב-2011); מימי סלע, שכיהנה כסגנית נשיא לפיתוח עסקי ושיתופי פעולה באינדיגו, והמנכ"ל, שגיב לוסטיג, שכאמור ימשיך לנהל בפועל את החברה. בין היועצים לחברה נמנה מעצב השיער מישל מרסייה, שגם היה אחד ממקימיה, אולם פרש לאחר שמכר את חלקו ללנדא.

 

Adience הישראלית נמכרה למיליארדר טדי שגיא תמורת 20 מיליון דולר [אקזיט]

$
0
0
SMALL
מקור: אתר Adience

מקור: אתר Adience

חברת Adience הישראלית, המתמחה בביג דאטה וניהול משתמשי אפליקציות מובייל, נמכרה למיליארדר הישראלי טדי שגיא תמורת סכום המוערך ב-20 מיליון דולר.

אקזיט יפה תוך שנה וחצי

חברת Adience היא חברה צעירה שהוקמה רק באפריל 2013 על ידי שלושת היזמים: רועי נהיר שמשמש כמנכ"ל, סשה מדבדובסקי, שמשמש כסמנכ"ל מוצר, וערן איידינגר שמשמש כסמנכ"ל טכנולוגיות, שלושתם בוגרי יחידת 8200. החברה ממוקמת בתל אביב ומעסיקה כ-10 עובדים בלבד.

מאז הקמתה, הספיקה החברה לגייס 1.6 מיליון דולר בסבב גיוס שהובל על ידי קרן מאגמה 3 של Magma, וכלל עוד 8 משקיעים, כך שמדובר על החזר השקעה מצוין הן עבור היזמים והן עבור המשקיעים. על פי רשם החברות, מחזיקים כל אחד מהשותפים 19.6% ולכן, הם צפויים לגרוף לכיסם כ-4 מיליון דולר כל אחד.

הטכנולוגיה שפיתחה Adience מתמקדת בניתוח והבנה של משתמשי האפליקציות על ידי יצירת פרופיל ייחודי לכל משתמש. מפתחי אפליקציות ואתרי סחר אלקטרוני שיעשו בה שימוש יוכלו להציג פרסומת ממוקדות לכל משתמש וכן להמליץ להם על מוצרים שונים, המפולחים בדיוק אליהם. החברה מתמקדת במה שהיא מכנה "הבנה עמוקה" של תחומי העניין והצרכים של משתמשי המובייל. על ידי שימוש בלמידת מכונה ואלגוריתם "למידה עמוקה" מסוגלת הטכנולוגיה שפיתחה החברה ליצור פרופיל מדוייק ועשיר של המשתמשים. הפרופילים הללו ישמשו מפתחי אפליקציות וחנויות כדי לשפר את הפרסומות שמוצגות למשתמשים ואת ההצעות שהם מציעים ללקוחותיהם.

הכוונה של טדי שגיא היא למזג את פעילות Adience לתוך הפעילות של זרוע המסחר האלקטרוני הבינלאומית בקבוצת טדי שגיא, אולם להשאיר את המו"פ בישראל. עתה, לאחר הרכישה בכוונת החברה לגייס עוד כ-20 עובדים. כזכור, לפני כשלושה חודשים הנפיק שגיא חברה אחרת שלו, Crossrider בבורסת המשנה (AIM) בלונדון. שגיא עשה את הונו מחברת Playtech, שאחראית על התוכנה של אתרי הימורים והונפקה ב-2006 גם כן בבורסה של לונדון. גם מתחם קמדן מרקט שבלונדון – רכישה פחות טכנולוגית שביצע שגיא בזמן האחרון – הונפקה על ידו לאחרונה בשווי של יותר ממיליארד דולר, ההנפקה הגדולה ביותר שבוצעה השנה בבורסה. הטכנולוגיה של Adience צפויה לעזור במאמצי המסחר האלקטרוני של קמדן מרקט.

 

מה היו האקזיט הישראלי או ההנפקה הישראלית של 2014?

$
0
0
geekawards

ipo

בינואר הקרוב נקיים בנמל יפו זו הפעם השנייה אירוע חגיגי במסגרת טקס חלוקת הפרסים של זוכי Geek Awards 2014 שיתקיים כאירוע סגור למוזמנים בלבד. זוהי השנה החמישית שהתחרות מתקיימת ואם לשפוט על בסיס השנים הקודמות, נראה שמי שיזכה להופיע ברשימה הזו עשוי לייצר לא מעט כותרות בהמשך הדרך.

באירוע יוענק פרס לזוכה יחיד בכל אחת מ-16 הקטגוריות השונות והפעם בחרנו להתמקד באקזיט או ההנפקה של 2014:

המועמדים

1. MobileSpaces נרכשת על ידי Pulse Secure

ספקית מוצרי האבטחה והגישה האמריקאית PulseSecure רכשה את חברת הסטארטאפ הישראלית MobileSpaces, המפתחת מוצרים ייעודיים לארגונים, שמטרתם לאבטח את אפליקציות המובייל שלהם. סכום הרכישה אינו פורסם בהודעה הרשמית, אך לפי ההערכות מדובר בסכום של 60-80 מיליון דולרים.

2. הנפקת Cyberark

חברת האבטחה הישראלית CyberArk פתחה את השנה העברית החדשה עם הנפקה מוצלחת במיוחד בבורסת הנאסד״ק, מלווה בכותרות מחמיאות בעיתונים הכלכליים בארה״ב בכלל ובבוסטון בפרט. החברה שניסתה לגייס 75 מיליון דולרים סיימה לבסוף עם גיוס בגובה 86 מיליון דולרים וזינוק של עשרות אחוזים ביום המסחר הראשון, דבר המשקף לה כעת שווי שוק של 881.4 מיליון דולר.

3. Check נרכשת על ידי Intuit

חברת הסטארטאפ הישראלית צ'ק (Check), העומדת מאחורי אפליקציה סלולרית לניהול פיננסי, נרכשה על ידי חברת Intuit האמריקאית. סכום העסקה עומד על כ-360 מיליון דולרים והיא צפויה להסגר לקראת הרבעון הרביעי של 2014.

4. Viber נרכשת על ידי Rakuten

חברת המסחר והאלקטרוניקה היפנית Rakuten רכשה את וייבר תמורת סכום העומד על 900 מיליון דולר. Rakuten היפנית מציעה קניון מקוון המזכיר במידה רבה את eBay, Alibaba ודומיהם, המציע למשתמשים אפשרות לרכוש אלקטרוניקה, צעצועים, ביגוד ושאר מוצרים. למעשה, ב-2013 ההחברה שלטה על 27.7 אחוזים משוק המכירות המקוון ביפן, כאשר מטרתה היא להתפרס עד כמה שניתן לרחבי העולם, לא רק באמצעות אתר המסחר שלה.

5. הנפקת Mobileye

גם הספקולנטים הגדולים ביותר לא חזו למובילאיי הישראלית דריסת רגל ראשונה כזו מוצלחת בבורסת ניו יורק, כאשר לאחר ההנפקה המוצלחת (סימול MBLY) אשר בוצעה במחיר של כ-25 דולר למניה והייתה גם כך גבוהה מהתחזיות המוקדמות, היום הראשון של המסחר בוול-סטריט היה אפילו מוצלח יותר מבחינתה, כאשר מניית החברה קפצה ב-47 אחוזים למחיר של 37 דולר, המשקף למובילאיי שווי של 7.85 מיליארד דולר – הצלחה גדולה לאחר שהתשקיף שהגישה החברה להנפקה ניבא לה שווי מוערך של עד 5 מיליארד דולר.

לוח זמנים

שלב ראשון: הצעת מועמדים – מועד סיום: 27.11.

שלב שני: הצבעה למועמדים המובילים – מועד סיום: 7.1.15.

שלב שלישי: הכרזה על המועמדים בטקס Geek Awards 2014 בנמל יפו בסוף ינואר 2015.

ההצבעה נפתחה

בהמשך הפוסט הנוכחי תתבקשו לבחור את המועמדים שלכם עבור 16 הקטגוריות המשתתפות בתחרות. שלב זה יסתיים ביום רביעי, ה-31 בדצמבר 2014 לקראת ההכרזה על הזוכים הגדולים בטקס שיערך בסוף חודש ינואר.

<<< הזוכים ב-Geek Awards 2013

<<< הזוכים ב-Geek Awards 2012

<<< הזוכים ב-Geek Awards 2011

<<< הזוכים ב-Geek Awards 2010

מי הם הנבחרים שלכם לשנת 2014?

Fill out my online form.

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים הישראלים שגייסו ונרכשו בדצמבר 2014

$
0
0
money

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש נובמבר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

מקור: Flickr, cc-by 401(K) 2013

מקור: Flickr, cc-by 401(K) 2013

 Panoramic Power הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר

הסטארטאפ, שמפתח מערכת לניהול וחסכון באנרגיה, גייס 7 מיליון דולר מענקית התוכנה האמריקאית Autodesk. הטכנולוגיה של Panoramic Power למעשה משלבת חיישנים אלחוטיים זעירים ייחודיים שאוספים נתונים ממעגלים חשמליים נפרדים, ושולחים את הנתונים בזמן אמת לפלטפורמת ניתוח הנתונים של החברה, הממוקמת בענן. הפתרון של החברה מאפשר למעשה לבעלי עסקים או בעלי תפקידים בארגונים גדולים להבין את צריכת החשמל שלהם בצורה טובה יותר ושקופה יותר, על מנת לייעל את משאבי התחזוקה ואת אופן השימוש שלהם בחשמל.

מאז הקמתה הספיקה החברה לגייס 12.5 מיליון דולר בשני סבבים מהמשקיעים Greylock Partners, Israel Cleantech Ventures, קרן Marker וחברת Qualcomm. הכסף שגוייס ישמש להרחבת פעילות המכירות והשיווק, הפיתוח העסקי, הגדלת מאגר הלקוחות מסביב לעולם והפיתוח.

אחרי הסכסוך מגיע הגיוס: CallApp מגייסת 4 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי עלה לכותרות בעיקר בגלל סכסוך מתוקשר בין אחד המייסדים ואחת מהקרנות שהשקיעה בחברה. עתה מודיעה החברה על גיוס של 4 מיליון דולר. CallApp היא אפליקציה שנועדה להחליף את החייגן המובנה שלכם במכשיר הסמארטפון ולגלות לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על אנשי הקשר שלכם, תוך שימוש ברשתות החברתיות כמו פייסבוק או לינקד-אין ובמאגרי מידע שונים. למעשה, האפליקציה מספקת למשתמשים את המידע הכי עדכני שקיים על אותו אדם, כדי שרגע לפני שהם מתקשרים אליו או שהם עונים לשיחה ממנו, הם יוכלו לזכות בעוד מידע שיקדם אותם בשיחות עסקיות או פרטיות ויזכה אותם אולי בעוד נושא אחד או שניים לשיחה.

את סבב ההשקעות הנוכחי הובילו קרן גיזה וקרן Susquehanna האמריקאית יחד עם מספר אנג'לים, ביניהם סער וילף (מייסד Fraud sciences, שנמכרה ל-PayPal) ומשה ליכטמן (לשעבר מראשי Microsoft). מאז השקתה ב-2011 הספיקה CallApp לגייס כמיליון דולר בסבב Seed. בתגובה לגיוס מסר עמית און, מנכ"ל CallApp: "החברה עלתה על דרך המלך. הצלחנו לסגור סיבוב השקעה מקרנות עולמיות מובילות בתוך זמן קצר. בתקופה הקרובה נתמקד בהמשך בניית המוצר ובבניית הצוות החזק בתחום, שיאפשר לנו להאיץ את הצמיחה ולהגיע לעשרות מיליוני משתמשים".

הסטארטאפ הישראלי Glide מגייס 20 מיליון דולר

אפליקציית Glide אמנם מאפשרת גם החלפת מסרי טקסט, אולם הייחוד שלה הוא כמובן הוידאו. במסגרת האפליקציה ניתן לבצע צ'אט וידאו בזמן אמת, המיישם את פטנט הוידאו סטרימינג שפיתחה החברה, ומאפשר צפייה באנשי הקשר בזמן אמת, במקום העברת סרטונים מוקלטים מראש כפי שרוב האפליקציות מציעות כיום. תחום אפליקציות המסרים הוא תחום רווי עם מתחרות קשוחות כמו פייסבוק, גוגל ומיקרוסופט. למרות זאת, אפליקציית מסרי הוידאו של Glide מצליחה לצבור משתמשים ומודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 20 מיליון דולר, שמשקף לחברה ערך של 100 מיליון דולר. החברה צפויה להשתמש בכסף שגוייס להמשך הפיתוח ולצורך פתיחת משרדים בני יורק ובסן פרנסיסקו.

שווה חצי מיליארד דולר: הסטארטאפ הישראלי Kaminario מגייס 53 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Kaminario (קמינריו) עושה זאת שוב. לאחר שכבר הספיקה לגייס 75 מיליון דולר בסבבי גיוס קודמים, הודיעה החברה על סבב גיוס מרשים בהיקפו שעומד על 53 מיליון דולר. החברה, שהוקמה ב-2008, עוסקת בפיתוח של מערכות אחסון מבוססי SSD.

הפתרון שמפתחת Kaminario הוא מערכת אחסון ייעודית של החברה המבוססת על דיסקים בטכנולוגיית SSD. מוצר הדגל של החברה, ה-Kaminario K2, מבוסס על ארכיטקטורה שפותחה על-ידה בשם Scale–out Performance Storage Architecture. ארכיטקטורה זו יכולה לנצל מוצרי מדף מתחום ה-SSD ולהתאים אותם לצורכי הלקוח, כאשר הפתרון מבוסס על שרתי Blade לצד פתרונות אחסון של חברות שונות בתחום ה-SSD. על פי החברה מיועד סכום הגיוס לתמיכה בהתרחבות הגלובלית של החברה.

הסטארטאפ הישראלי Anagog מגייס מיליון דולר

אחת הבעיות הקשות ביותר שמטרידות את הנהגים בעולם, לפעמים יותר מפקקים או ניווט ליעד, זו בעיית החנייה, או יותר נכון החוסר בחנייה. חברת הסטארטאפ הישראלית Anagog פיתחה טכנולוגיה שתאפשר למשתמשים ליהנות מחוכמות ההמונים לצורך מציאה של חנייה קרובה הודיעה על גיוס של מיליון דולר, השקה של גרסת בטא חדשה ושיתוף פעולה עם פנגו.

משתמשת באלגוריתם המסוגל לנתח ולזהות היכן מתפנה חנייה בעזרת מכשירי הסמארטפון של המשתמשים. העדכון מתרחש בצורה אוטומטית ו"מאחורי הקלעים", ללא מעורבות מצד המשתמשים, כאשר הם מקבלים התראות והודעות בזמן אמת באמצעות Push Notifications אודות החנייה שמתפנה. החברה מתכננת להשתמש בכספי הגיוס לצורך מאמצי השיווק הגלובליים של הפתרונות של החברה.

Pixellot הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר מענקית האינטרנט הסינית Baidu

המערכת שפיתחה Pixellot הישראלית, שכוללת מצלמה אחת ותוכנה, מצלמת את כל מה שמתרחש על כל המגרש, במשך כל זמן האירוע, זאת במקום להציב עשרות מצלמות. Pixellot פיתחה מערכת צילום וידאו ברזולוציה גבוהה ושדה ראיה רחב, שיכול לכסות את כל המגרש או הבמה כל הזמן. על ידי שימוש במערכת של החברה יכול למעשה לשבת הבמאי ולבחור בכל רגע נתון באיזה איזור להתמקד.

עד היום הספיקה החברה לגייס 2.3 מיליון דולר בעיקר ממשקיעים פרטיים, כולל המייסדים עצמם וכן חברת ההשקעות The Time. ״השותפות הזאת תאפשר לנו לצמוח גלובלית וכן להכנס לשוק הסיני. באמצעות ההון המושקע אנו נרחיב את פעילות המו"פ ונפתח את מערך השיווק והפיתוח העסקי הבינלאומי" מסר ד״ר מיקי תמיר, יו״ר החברה.

חברת Tufin הישראלית מגייסת עוד 8 מיליון דולר

חברת Tufin מרמת-גן הודיעה על גיוס של 8 מיליון דולר, כדי לפשט את ניהול תשתיות אבטחת המידע והרשתות בארגונים. סך כל הגיוסים שלה עומד על יותר מ-32 מיליון דולר. ניהול אבטחה של רשת תקשורת אחת יכול להיות כאב ראש לא קטן. כל שינוי או עדכון יכול להיות תהליך ארוך ומייגע, שבסופו גם עלולות להיווצר פרצות אבטחה. לשם כך מפתחת חברת Tufin הישראלית פתרונות אבטחה מתקדמים, שעוזרים בניהול תשתיות אבטחת מידע ורשתות בארגונים. החברה עוסקת בפיתוח של פתרונות לניהול תשתיות אבטחת מידע ורשתות בארגונים, כשלדברי החברה, הפתרונות שלה מקצרים בכ-80% את הזמן הנדרש לארגונים לבצע שינויים ברשתות תקשורת, וממזערים במקביל את הסיכוי לטעויות ביישום השינויים.

בתגובה לגיוס, מסר רובי כיטוב, מייסד משותף ומנכ"ל תופין: "אנו מוכרים בעשרות מיליוני דולרים בשנה וממשיכים לצמוח בקצב שנתי של עשרות אחוזים. בימים אלה אנו נמצאים בתהליך גיוס עובדים מואץ, שיסייע לנו בהמשך הפיתוח והצמיחה". כיטוב הוסיף כי: "השוק אליו פונה תופין מוערך במיליארדי דולרים, ואנו מצפים לגדול בו לכדי שחקן משמעותי. המשך עמידה ביעדים שהצבנו לעצמנו תסלול את הדרך להנפקה בנאסד"ק בשנתיים הבאות". מהחברה נמסר שכספי הגיוס ישמשו לצורך גיוס של עשרות עובדי פיתוח ו-QA.

eToro מגייסת 27 מיליון דולר לפתח את הרשת החברתית של המשקיעים

חברת הסטארטאפ הישראלית eToro, שמפעילה רשת חברתית של משקיעים, הודיעה על גיוס מרשים של 27 מיליון דולר. על פי החברה, פעילים בה יותר כ-4 מיליון משתמשים ביותר מ-140 ארצות, כשבכל יום נפתחים בה אלפי חשבונות חדשים. במסגרת eToro יכולים אנשים להשקיע, גם אם אין להם את הזמן או היכולת לצלול לתוך שווקי ההון וללמוד אותם. איך? בזכות האינטראקציות החברתיות בין המשקיעים השונים, יכולים המשתמשים ללמוד אחד מהשני. לכל משתמש יש מעין "טיימליין" שבו נרשמת כל פעולת השקעה כמו רכישה או מכירה (אם כי לא תוכלו לראות את הסכומים שמעורבים בעסקה). כל משתמש בשירות יכול "לשכפל" תיק השקעות של משקיע מסויים. כל פעולה כזו של "שכפול" תיק השקעות נרשמת ותורמת לדירוג של המשקיע.

מאז שהוקמה eToro ב-2007 הספיקה החברה לגייס כ-34 מיליון דולר, ועם הגיוס הנוכחי מגיע סך הגיוסים שלה ל-61 מיליון דולר. בין המשקיעים בחברה ניתן למנות את BRM Capital, חמי פרס, Venture51 ו-Spark Capital. מי שהובילה את הסבב הנוכחי היא קרן Ping An Ventures הסינית שהיא תאגיד השירותים הפיננסיים הפרטי הגדול בסין וקרן SBT Venture Capital, קרן Fintech שמבוססת ברוסיה. בסבב הגיוס הנוכחי לקחו חלק גם המשקיעות הקודמות Spark Capital וקרן BRM Capital.

חברת SCR הישראלית נרכשה תמורת 250 מיליון דולר

הישג מרשים לחברה הישראלית שמפתחת טכנולוגיה לניטור פוריות חיות משק, אשר נרכשה על ידי Allflex, מהחברות הגדולות והמובילות בתחום תמורת 250 מיליון דולר.

חברת אס.סי.אר הישראלית נחשבת כמובילה עולמית בפיתוח והטמעת טכנולוגיות מתקדמות בכל הקשור לחליבה וניהול רפתות. החברה מייצרת ומספקת מערכות ממוחשבות לרפתות ודירי צאן והיא היצרנית הגדולה בעולם של תגים חכמים המאפשרים מעקב אחר פוריות ובריאות הפרה מה שמאפשר את ייעול התפוקה. למרות התחכום והתועלת שניתן להפיק מהטכנולוגיה, זו אמורה להיות פשוטה למדי לתפעול וידידותית למשתמש. יתכן כי עובדה זו תרמה לפופולאריות שלה ברחבי העולם (בשנת 2012 סיפקה פתרונות חליבה וניהול רפת בפרויקט נרחב בסין) ולבסוף למכירתה.

Trax הישראלית השלימה סבב גיוס של 15 מיליון דולר

מעקב אחרי סידור המדפים, רכישות המוצרים וניהול המלאי יכולים להיות משימה מייגעת, שאורכת זמן רב וכרוכה בהשקעה כספית לא קטנה. חברת הסטארטאפ הישראלית Trax (טרקס) מפתחת מוצרים לשוק הקמעונאי, שיכולים לבצע את המשימות הללו, בעזרת טכנולוגיה של עיבוד תמונה. הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס, הרביעי במספר, בסך 15 מיליון דולר.

מאחורי הקלעים, המערכת מפענחת את התמונות המגיעות אליה ומסוגלת לזהות את המוצרים עד לרמה של מיקומם המדוייק על המדף, וברקוד המוצר. המידע המעודכן נשלח למנהלים הבכירים או אפילו למפיצים עצמם, שיכולים לעקוב בזמן אמת אחר קצב המכירה, מלאי המוצרים וכדומה. ״סבב גיוס זה יאפשר לנו להמשיך ולספק ללקוחותינו מתחומי הייצור והריטייל שירותים שבסופו של דבר יאפשרו להם לקבל החלטות טובות יותר, ובכך לסייע לשפר את המכירות ולהגדיל את נתח שוק" מסר יואל בר-אל מנכ"ל ומייסד טראקס.

בני לנדא מוכר את Coloright ללוריאל תמורת יותר מ-100 מיליון דולר

בזמן שהפוקוס נמצא על אפליקציות, סייבר או פינטק אנו עדים לאקזיט דווקא בתחום הקוסמטיקה. מי שעומד מאחורי Coloright, החברה שנמכרה, הוא היזם הסדרתי בני לנדא. מאחורי לנדא רקורד מרשים של הקמת אינדיגו והנפקתה, הקמת Landa Labs שמתמחה בננוטכנולוגיה, והקמת Landa Ventures, קרן הון המתמחה בחברות בראשית דרכן. החברה הרוכשת היא ענקית הקוסמטיקה הצרפתית L'Oreal.

על פי ההודעה שפרסמה L'Oreal רוכשת החברה את הסטארטאפ הישראלי Coloright, שפיתח מערכת שסורקת ובוחנת את סיבי השיער. בזכות מערכת זו יוכלו לבחור לקוחות החברה את צבע השיער המתאים ביותר עבורם, ולדעת בדיוק מה יהיה גוון השיער שלהם לאחר שישתמשו בו. כדי להתגבר על בעיות כמו פיגמנטציה של העור ושל השיער רשמה החברה מספר פטנטים שעוזרים לה לבחון ולנתח את השיער. המערכת כוללת סורק לסיבי השיער בצורת עכבר וכן תוכנת ניתוח וזמינה בשתי תצורות ColoRight PRO ו-ColoRight POS המיועדת לנקודות מכירה.

חברת Indegy הישראלית מגייסת 6 מיליון דולר

מסתבר כי לא רק תשתיות מודיעיניות נתונות לסכנה ממשית של מתקפת סייבר אלא גם מערכות בקרה תעשייתיות בלתי מסווגות בעליל. חברת Indegy הישראלית אשר לקחה את הצורך הזה צעד אחד קדימה ופיתחה פתרונות אבטחה ייעודיים למערכות בקרה תעשייתיות מודיעה היום (ב׳) על השלמת סבב גיוס בגובה 6 מיליון דולר בהובלת שלמה קרמר, ממייסדי צ׳קפוינט ואימפרבה, ומקרן מאגמה שיאפשר לחברה להמשיך להתפתח בארץ ובעולם.

בתגובה לגיוס מסר ברק פרלמן, מנכ"ל ומייסד שותף באינדג׳י: "נוצר כאן שוק חדש שרק מחכה לפתרון. מדי שבוע אנחנו קוראים בחדשות על תקיפות ותאונות במתקני תשתית שיכלו להימנע על ידי קיומן של מערכות אבטחה טובות יותר. העובדה ששלושת המייסדים עובדים יחד כבר יותר מעשור, בשילוב עם צוות חזק ותמיכה מהמשקיעים הטובים בתעשייה, מאפשרים לנו לבנות את הפתרון המוצלח ביותר עבור הלקוחות שלנו".

זזים: Moovit מגייסת 50 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Moovit השלימה בהצלחה סבב גיוס של 50 מיליון דולר. הגיוס הנוכחי משקף ערך של למעלה מ-300 מיליון דולר (אחרי הכסף). החברה מפתחת אפליקציית מידע עבור נוסעים בתחבורה ציבורית ומתבססת על מאגרי המידע הממשלתיים ודיווחי הנוסעים. מוקדם לקבוע האם החברה בדרך להיות Waze הבאה, אולם, 2 החברות חולקות מספר קווי דימיון ביניהם: ההתמקדות בתחבורה, כדי לעזור למשתמשים להגיע מהר יותר ליעדם; שימוש במיקור המונים (Crowdsourcing) ואיסוף מידע פסיבי מהמכשיר; מעורבות של אורי לוין, ממייסדי Waze, שמכהן גם בדירקטוריון של Moovit ועוד.

מאז הקמתה הספיקה החברה לגייס 3.5 מיליון דולר בסבב A מקרנות BRM ומ-Gemini, ואחר-כך בסבב B עוד 28 מיליון דולר מהקרנות Sequoia, BRM ו-Gemini, מה שמביא את סך הגיוסים של החברה ליותר מ-81 מיליון דולר. למרות שזהות המשקיעות לא ידועה בשלב זה, סביר להניח כי מדובר במשקיעות הקיימות ולא במשקיעות חדשות. Moovit כבר פעילה ב-41 מדינות, 400 ערים והיא מדווחת על 10 מיליון משתמשים ברחבי העולם. ככל הנראה, תשתמש החברה בכספי הגיוס במסגרת מאמצי החדירה שלה לשוק האסייתי, בו היא עדיין לא שחקנית רצינית.

Adience הישראלית נמכרה למיליארדר טדי שגיא תמורת 20 מיליון דולר

חברת Adience הישראלית, המתמחה בביג דאטה וניהול משתמשי אפליקציות מובייל, נמכרה למיליארדר הישראלי טדי שגיא תמורת סכום המוערך ב-20 מיליון דולר. הטכנולוגיה שפיתחה Adience מתמקדת בניתוח והבנה של משתמשי האפליקציות על ידי יצירת פרופיל ייחודי לכל משתמש. מפתחי אפליקציות ואתרי סחר אלקטרוני שיעשו בה שימוש יוכלו להציג פרסומת ממוקדות לכל משתמש וכן להמליץ להם על מוצרים שונים, המפולחים בדיוק אליהם. החברה מתמקדת במה שהיא מכנה "הבנה עמוקה" של תחומי העניין והצרכים של משתמשי המובייל. על ידי שימוש בלמידת מכונה ואלגוריתם "למידה עמוקה" מסוגלת הטכנולוגיה שפיתחה החברה ליצור פרופיל מדוייק ועשיר של המשתמשים. הפרופילים הללו ישמשו מפתחי אפליקציות וחנויות כדי לשפר את הפרסומות שמוצגות למשתמשים ואת ההצעות שהם מציעים ללקוחותיהם.

מאז הקמתה, הספיקה החברה לגייס 1.6 מיליון דולר בסבב גיוס שהובל על ידי קרן מאגמה 3 של Magma, וכלל עוד 8 משקיעים, כך שמדובר על החזר השקעה מצוין הן עבור היזמים והן עבור המשקיעים. על פי רשם החברות, מחזיקים כל אחד מהשותפים 19.6% ולכן, הם צפויים לגרוף לכיסם כ-4 מיליון דולר כל אחד.

BioGaming הישראלית מגייסת 3.7 מיליון

חברת הסטארטאפ המשלבת בין תחום הרפואה והגיימינג, פיתחה מוצר בשם YuGo, שהוא למעשה משחק המבוסס על בקר הקינקט המוכר של מיקרוסופט, ומטרתו היא הפעלת המשתמש לצורך תרגול פיזיותרפי. המטופל נהנה מהמשחק ו"על הדרך" גם מטפל במגוון בעיות כמו שיקום רצועה צולבת קדמית, החלפת ברך, החלפת מותניים, נקע בקרסול ושברים בגב התחתון. הערכה של YuGo כוללת מחשב PC קטן מימדים, בקר קינקט וכמובן התוכנה הייעודית של החברה.

מאז הקמתה בשנת 2011, הספיקה החברה לגייס כמיליון דולר מחממת TheTime וממשקיעים פרטיים נוספים. ועתה, כאמור, מסיימת החברה סבב גיוס של 3.7 מיליון דולר בהובלת קרן FirstTime Venture Capital מקבוצת TheTime וקרן TriVentures, שמשקיעה במיזמים בתחומי הבריאות.

SimpleOrder הישראלית מגייסת 750 אלף דולר

SimpleOrder מציעה פתרון בדמות מערכת פשוטה המאפשרת למסעדות ובתי קפה להזמין סחורה מהספקים השונים, ניהול מלאי ודו״חות באופן מקוון. החברה הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 750 אלף דולר בהובלת קרן ההשקעות Cyrus Angel Fund. המערכת מאפשרת לכל בעל עסק בתחום המזון לעקוב ולנהל את ההוצאות בזמן אמת, וכך יוצרת שקיפות מלאה בכל הליך ההזמנה וחוסכת הן ללקוחות והן לספקים את הצורך בהתעסקות המעיקה בניירת לא נגמרת של הזמנות, תעודות משלוח וחשבונות ובסופו של דבר גם חוסכת לאלו כסף.

החברה הוקמה בשנת 2011 על ידי אריק מזן, אמיר זליג וגיא אבן עזרא, מעסיקה כיום 12 עובדים הפועלים ממשרדיה בתל אביב ובמדינות היעד הרלוונטיות. הפלטפורמה נולדה מתוך צורך של המייסדים ופותחה בשיתוף אדוק עם שפים ומנהלי רכש מובילים בשוק המזון. זו מתכוונת להשתמש בסכום שגויס על מנת להעמיק ולהרחיב את פעילותה בשוק הבינלאומי ולהמשיך ולשמור על הפופולאריות שלה בשוק הישראלי.

new gaa

קרן חדשה של 200 מיליון דולר תשקיע בישראל

$
0
0
small

GREYLOCK גריילוק

חדשות טובות ליזמים: בקרוב תחל לפעול בישראל קרן חדשה, שהקימו השותפים הישראליים בקרן גריילוק ישראל. שלושת השותפים שיעמדו בראש הקרן החדשה הם יורם שניר, ארז עופר, ארנון דינור ומנהלת הסניף הלונדוני של גריילוק ישראל, לורל באודן. השותפה הנוספת בגריילוק ישראל, תילי קליסקי, לא תהיה שותפה בקרן החדשה ועוד לא ידוע מהן תוכניותיה.

קרן חדשה של 200 מיליון דולר

לצורך הקמת הקרן החדשה, השלימו השותפים גיוס של 200 מיליון דולר, המיועדים להשקעה בעיקר בחברות ישראליות. הקרן, שלא תפעל תחת השם גריילוק, תמותג תחת שם חדש, קרויה כרגע (לפחות זמנית) בשם GLI Partners, והיא נרשמה כחברה באיי קיימן.

מאז הקמתה ב-2006 פועלת קרן גריילוק ישראל במסגרת הסכם אפיליאציה עם קרן גריילוק העולמית ולכן היא נהנית מפעילות עצמאית. 2 הקרנות שלה גייסו כ-360 מיליון דולר, כשבפורטפוליו שלה רשומות בעיקר חברות ישראליות דוגמת: Payoneer, MySupermarket, Panoramic Power, Red Bend, CoolaData, Actifio ועוד. במקביל ביצעה הקרן השקעות גם בחברות סטארטאפ אירופאיות, במסגרת השלוחה הלונדונית שלה. בין החברות של הקרן שהונפקו או נמכרו ניתן למצוא את ScaleIO, Telit, Wanova, WebCollage, Just Eat, hybris, AeroScout, Camero ו-precise. לאחר הקמת הקרן ינהלו השותפים סכום כולל של כ-560 מיליון דולר.

הדיווחים על הקרן החדשה שיקימו היזמים הישראליים צצו כבר לפני כחצי שנה. הקרן האמריקאית הוקמה ב-1965 והיא ביצעה מאז כמה השקעות פורצות דרך ביניהן בפייסבוק, פאלו-אלטו, airbnb, דרופבוקס, אינסטגרם, פנדורה וב-LinkedIn. הגיוס האחרון של הקרן עמד על כמיליארד דולר.

 

 

הסטארטאפ הישראלי TravelFusion נמכר ל-Ctrip הסינית [אקזיט]

$
0
0
big
מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

חברת הסטארטאפ TravelFusion הנמצאת בבעלות ישראלית פיתחה מנוע חיפוש המתמחה בטיסות לואו-קוסט. עתה מודיעה החברה, שהוקמה בנובמבר 1999, על רכישתה על ידי חברת התיירות הענקית הסינית Ctrip.com. בהודעה שמסרה החברה לא מצוין סכום העסקה, אולם על פי דהמרקר, מדובר ב-160 מיליון דולר במזומן.

סורקת יותר מ-200 ספקים של טיסות זולות

בשנים האחרונות חלה עלייה מתמדת במעבר של צרכנים לרכישות של שירותי תיירות אונליין. במקביל לנטישת הסוכנים, עלו ופרחו חברות הלואו-קוסט, שמציעות הנחות משמעותיות במחיר למי שמוכן להתפשר על לוחות הזמנים ונוחות בטיסה. במקום להשוות בכל אתר ואתר של חברות התעופה השונות או של סיטונאי התיירות, קמו אתרי השוואה שעורכים חיפוש במקביל במספר רב של אתרים ומוצאים לצרכן את הטיסה או המלון הזולים ביותר, על פי ההעדפות שלו. חברת הסטארטאפ הישראלית TravelFusion פיתחה מנוע חיפוש לטיסות לואו-קוסט, מלונות וכרטיסי רכבת, שזמינים הן לצרכנים הסופיים, אבל בעיקר מיועד לשימוש על ידי אתרי תיירות מובילים. ואכן, ה-API שפיתחה החברה נמצא בשימוש של אתרים מובילים כמו Expedia, Kayak.com ועוד. החברה אוספת מידע מכ-200 ספקי לואו-קוסט וחברות תעופה, ויותר מ-30 סיטונאי תיירות שמשווקים כ-700 אלף חדרי מלון.

החברה עברה מספר שינויי בעלות, אולם המנכ"ל הנוכחי שלה, משה רפיח הוא גם בעל המניות העיקרי בה. חוץ מרפיח ישנם בעלי מניות נוספים ביניהם: קרן Samurai, יגאל שרמייסטר, חברת Triple B, סימי אפרתי, אמנום אדורם ועוד. חשוב להדגיש כי למרות המכירה, מדגישים ב-TravelFusion, כי החברה תמשיך לפעול בצורה עצמאית ולהציע את שירותיה למגוון אתרים, אם כי Ctrip היא הלקוח הגדול ביותר שלה כרגע.

בתגובה למכירה מסר משה רפיח, מנכ"ל TravelFusion: "סין צפויה להיות שוק התיירות הגדול ביותר בעולם, ו-Ctrip היא המובילה בשירותי תיירות האונליין והמובייל בסין. אחרי שבנינו את TravelFusion במשך 15 שנה, והפכנו אותה למובילה בתעשייה, אנחנו נרגשים לעשות צעדים נוספים, כדי לממש ולהגשים את הפוטנציאל שלה בעזרת חברה מובילה וחזקה".

בין המשקיעות בחברה הסינית נמצאת קבוצת Priceline שכוללת מותגים מובילים דוגמת Booking.com, Agoda, Kayak, PriceLine ו-OpenTable. כך שלאחר הרכישה של TravelFusion יכולה להפוך Ctrip לשחקן בזירה העולמית. ג'יימס ליאנג, היו"ר והמנכ"ל של Ctrip, מסר בתגובה: "TravelFusion בנתה מערכת נפלאה להזמנות והשוואה של חברות לואו-קוסט. שיתוף הפעולה האסטרטגי שבנינו עם TravelFusion יבסס את היותנו מובילים בשוק התיירות הבינלאומי בסין, ויגביר את היעילות של מערכות ה-IT שלנו באמצעות מינוף הטכנולוגיה המתקדמת של TravelFusion. אנחנו נרגשים לעבוד עם הצוות של TravelFusion כדי לספק ללקוחותינו ערך גדול יותר".

הקשר הסיני

בשנים האחרונות הולך ומתהדק הקשר בין חברות סיניות וישראליות. הצד הישראלי אחראי על המיזמים, הטכנולוגיה ופריצות הדרך, והחברות הסיניות מביאות איתן את הכסף הגדול, ויותר חשוב, פוטנציאל הצרכנים העצום שלהן בסין ובמזרח אסיה. חוץ מעסקת הענק של מכירת תנובה לחברת BrightFood הסינית, הרי שעל פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, סך הייצוא הישראלי לסין כמעט שילש את עצמו ב-5 שנים בלבד. רק לאחרונה ראינו רכישה של חברת Alma Lasers הישראלית על ידי Fosun Pharma תמורת 240 מיליון דולר; השקעה של קרן PingAn הסינית ב-IronSource, ב-eToro וב-Seraphim Sense; ענקית האינטרנט הסינית Baidu השקיעה לאחרונה בחברת Pixellot הישראלית וקרן WBP Venture Partners, שהוקמה השנה, תשקיע כ-50 מיליון דולר בחברות ישראליות שפועלות בסין. בנוסף, על פי דיווח שהופיע לאחרונה ב-WSJ, מתכננת Ali Baba להשקיע בחברות ישראליות ולהקים מרכז פיתוח בישראל. אה, ועוד לא דיברנו על היקף הרכישות של הישראלים ב-AliExpress.

 

new gaa


פרסום ראשון: Panaya מגייסת 20 מיליון דולר מקרן IGP [גיוס]

$
0
0
MEDIUM
מקור: Panaya

מקור: Panaya

שנת 2015 רק החלה וכבר אנחנו עדים לגיוס משמעותי. לגיקטיים נודע כי חברת הסטארטאפ הישראלית Panaya גייסה 20 מיליון דולר מקרן IGP של משה ליכטמן וחיים שני. זוהי ההשקעה השנייה בלבד של ליכטמן ושני, אשר גייסו בשנה שעברה קרן של 160 מיליון דולרים המיועדת להשקעה בחברות בשלבי גדילה והשקיעו עד כה רק בחברת R2Net, המשווקת יהלומים ואבני-חן באינטרנט. בין המשקיעים של IGP נמצאים לאומי פרטנרס, זרוע השקעות של בנק לאומי, כלל ביטוח ועוד מספר גופים פיננסיים.

מאז הקמתה ב-2006 גייסה החברה כ-39 מיליון דולר ב-5 סבבי גיוס שונים, כשהאחרון התרחש בינואר 2013. קרן IGP מצטרפת למשקיעות הקיימות בחברה: קרן Benchmark, קרן Gemini, קרן Battery, קרן Hasso Plattner של מייסד SAP, וחברת האחזקות Tamares.

שדרוג מערכות SAP בלי כאב הראש

חברת פאנאיה הוקמה ב-2006 על-ידי יוסי כהן. הפתרון של החברה עוסק בשדרוגים של מערכות לניהול המשאבים הארגוניים, ה-ERP שהינו אחד מהתחומים הבעייתים ביותר בעולם המיחשוב הארגוני. שדרוג והטמעה של מערכות SAP  או ORACLE כרוכים בהשקעה של זמן ומשאבים רבים. הפתרון שמציגה Panaya מאפשר להפחית את העלויות של השינויים והשדרוג על-ידי הצגת ההשפעה הצפויה במערכות המחשוב בארגון. הפתרון של החברה מוצע כ-SaaS ולכן גם יכול להיות מיושם ומוטמע בארגון תוך שעות. יותר מ-1,000 חברות בינלאומיות כבר עושות שימוש בשירותים השונים של Panaya, ביניהן קוקה קולה, דיזל, GM, פג'ו-סיטרואן, GSK, נובארטיס טויוטה, סוני וולמארט ועוד. החברה מבססת הן את המכירות והן את השירות שלה על מוקד טלפוני, שכולל כמה עשרות עובדים דוברי שפות זרות, ולא על נציגים פרונטליים.

Panaya מעסיקה במשרדיה שברעננה כ-130 עובדים. דורון גרסטל, מנכ"ל החברה, התבטא במאי השנה ואמר ששנת 2014 תהיה "שנת צמיחה והתבססות, שתזניק את פאנאיה לשלב הבא במונחי נתח שוק והכנסות"; אולם שלושה חודשים בלבד לאחר מכן, פיטרה החברה כ-40 עובדים מתוך 170 שלה. כאמור שנת 2015 נפתחת בבשורה מעודדת עבור הנהלת החברה.

טרם התקבלה תגובה מ-Panaya.

וידאו: שדרוג ORACLE בעזרת PANAYA

פרסום ראשון: בלקברי רוכשת את WatchDox הישראלית [אקזיט]

$
0
0
watchdoxlogo
מקור: Watchdox

מקור: Watchdox

עדכון [16:20]: שתי החברות אישרו את הדברים, התייחסותו של מנכ״ל בלקברי בהמשך.

לפי מידע שהגיע לגיקטיים ואושר על ידי מספר מקורות, חברת אבטחת המידע בענן הישראלית, WatchDox, המפתחת פתרונות ארגוניים לגישה, שיתוף ושליטה במסמכים על כל מכשיר דרך הענן, נרכשה על ידי חברת בלקברי העולמית. סכום העסקה לא פורסם אך לפי ההערכות עומד על כ-150 מיליון דולרים. בעקבות הרכישה צפויה בלקברי לפתוח מרכז מחקר ופיתוח בישראל.

עולם נייד דורש אבטחה

פתרונות האבטחה של WatchDox מאפשרים למשתמשים מתוך הארגון בעלי הרשאות מתאימות לגשת אל המידע הארגוני הנדרש להם לצורך עבודתם מתוך הסמארטפון, הטאבלט או מחשב קצה במיקום מרוחק מהארגון. למשל, עובדי הארגון הנמצאים בתנועה ברחבי העולם יכולים באמצעות פתרונות שכאלה להמשיך לעבוד על מסמכים המוגדרים כסודיים או חשובים ביותר עבור הארגון. אחד היתרונות של פתרונות אלו היא שהאבטחה נודדת עם הקבצים. כך, למשל, אם גורם כלשהו מעתיק מסמך פנימי לדיסק-און-קי, או צד שלישי מקבל בטעות מייל הכולל צירוף עם מידע רגיש, לארגון נשמרת היכולת לנטרל את המידע הזה מרחוק.

ייחודו של הפתרון שפיתחה החברה טמון בכך שלמרות העובדה שמספק פתרונות אבטחה מתקדמים וחזקים ביותר, אינו מעמיס ומכביד על תפעול המערכת עצמה. המשתמשים בשירות יכולים לצפות ולערוך בקבצים במובייל או במחשב בתצורתם המלאה, ללא כל שיבוש בשפה או בגרפיקה ביחס למקור.

החברה נוסדה בשנת 2008 על ידי מוטי ריפלין, המכהן כמנכ״ל החברה. בדצמבר 2012 הודיעה החברה על רכישת InstallFree הישראלית, המפתחת אפליקציות ניידות, אפשרות לעבודה מרחוק ופתרונות גישה ליישומים. היקף הרכישה ופרטיה לא פורסמו, אך צוות הפיתוח של InstallFree הצטרף לחברת WatchDox.

עד כה השלימה החברה ארבעה סבבי גיוס, מה שמעמיד את הסכום הכולל שהושקע בה על כ-35 מיליון דולרים. באוגוסט 2008 גייסה החברה 5.5 מיליון דולרים בסבב הגיוס הראשון שלה, בינואר 2011, השלימה את סבב הגיוס השני בגובה 9.25 מיליון דולרים, במרץ 2012, הודיעה על השלמת סבב גיוס שלישי בגובה 9 מיליון דולרים אשר הובל על ידי החברה הציבורית Blackstone, הנסחרת בבורסה לניירות ערך בניו-יורק ובהשתתפות המשקיעים הקיימים.

"בלאקברי ממשיכה כל העת להגדיל את מעטפת אבטחת המידע כך שהיא תוכל לאפשר שיתוף מידע יותר מאשר הגבלתו", מסר ג'ון צ'ן (John Chen), יו"ר ומנכ"ל בלאקברי. "רכישה זו הינה צעד נוסף קדימה בהפיכתה של בלקברי לפלטפורמה המובילה לתקשורת סלולרית, תוכנה ויישומים מאובטחים, התומכת בכל מכשיר ובכל מערכת הפעלה. הודות לרכישת Secusmart אשתקד, השותפות שלנו עם סמסונג, מאמצי הפיתוח שלנו והרכישה הזו של WatchDox, אנו יכולים כעת לספק תקשורת מאובטחת מקצה לקצה הכוללת שיחות קוליות, הודעות טקסט, תקשורת נתונים וכעת גם שיתוף קבצים מסונכרן".

כתבה זו ניתן לקרוא גם באנגלית ב-Geektime.com

for an english version at Geektime.com

יזם, מה שיעור המס על המניות שלך?

$
0
0
money shutterstock

shutterstock money

הפוסט נכתב על ידי גבי ויסמן, מנכ"ל מיטב דש בנפיטס ולי-יה ברק אבדי, סמנכ"ל לעניינים מקצועיים מיטב דש בנפיטס.

אחד מעקרונות הבסיס עליהם מושתת פקודת מס הכנסה הינה ההבחנה בין הכנסה פירותית להכנסה הונית. בקצרה – הכנסה פירותית הינה הכנסה המאופיינת במחזוריות ובאפשרות להפיק אותה שוב ושוב. לעומת זאת, הכנסה הונית מתאפיינת בהיותה חד פעמית. לדוגמא: אם הקמתי עסק למכירת מכשירים, הרי שההכנסות שייווצרו לי בעסק כתוצאה מרכישת המכשירים וממכירתם הינה הכנסה פירותית החוזרת על עצמה שוב ושוב במשך כל שנות פעילות העסק. אולם ההכנסה שתיווצר לי לכשאחליט למכור את העסק כולו, הינה הכנסה הונית, בין היתר משום היותה חד פעמית.

אחת מהמשמעויות העיקריות הטמונה בהבחנה הנ"ל הינה בעניין שיעור המס. בעוד שהכנסה פירותית מתחייבת במס שולי (נכון למועד זה – עד 50%), הכנסה הונית מתחייבת בשיעור של 25%-30% בלבד [1]. אין פלא אם כך, שכאשר נוצרת לאדם הכנסה שסיווגה כהכנסה פירותית או כהכנסה הונית אינו חד משמעי, יטו רשויות המס לטעון כי מדובר בהכנסה פירותית.

כאשר יזם פועל ליסוד חברה, הרי שההכנסות שיווצרו לו כתוצאה מעבודתו בחברה שהקים (בין אם מדובר במשכורת או בדמי ניהול וכיו"ב) מהווה הכנסה פירותית, משום שכאמור לעיל, היא מתאפיינת במחזוריות, ותמשיך להיצמח לו מידי חודש בחודשו לאורך חיי החברה. משכך, היא תתחייב במס בידו בשעור המס השולי שלו. עם זאת, לכשיחליט היזם למכור את המניות של החברה שהקים, הרווח ממכירת המניות יסווג כרווח הון, משום שהכנסה זו הינה חד פעמית והיא לא תוכל לחזור על עצמה (בהערת אגב נספר שכבר מצאנו מי שניסה לטעון שאצל "יזם סדרתי" יש לסווג את הכנסותיו מהאקזיטים שהצליח להגיע אליהם, כהכנסה פירותית). משכך, ההכנסה של היזם ממכירת המניות הינה רווח הון שתתחייב במס בשיעור נמוך כאמור לעיל.

Reverse Vesting

סוגיה מעניינת בנוגע לסיווג הכנסתו של היזם ממכירת המניות, עלולה להתעורר כאשר המניות הנמכרות כפופות, או היו כפופות, למנגנון של רוורס וסטינג (Reverse Vesting).

החלת מנגנון רוורס ווסטינג על מניות יסוד הינו נפוץ ביותר ואנו נתקלים בו, בדרך כלל, בשתי תקופות בחיי החברה:

הראשונה – בעת הקמתה. כאשר חברה מוקמת על ידי כמה יזמים ומניות החברה מחולקות בין כל היזמים, הרי שהם מעוניינים לוודא שכל אחד מהם יתרום את כל מרצו וזמנו להצלחת החברה, ולכן הם מסכמים מלכתחילה כי במידה ואחד מהם ינטוש את עבודתו בחברה ויפנה את מרצו למקומות אחרים, יחולטו מניות היסוד שהוקצו לו והם יועברו לבעלותם של היזמים האחרים.

השניה – בעת גיוס הון ממשקיע. באופן דומה למתואר לעיל, כאשר המשקיע מעוניין לוודא כי היזמים, כולם או חלקם, ימשיכו לעבוד בחברה גם לאחר גיוס ההון ודילולם, הוא מתנה את השקעתו בכך שהיזמים יסכימו להכפיף את מניות היסוד שלהם למנגנון רוורס ווסטינג לפיו, הם מתחייבים להמשיך לעבוד בחברה תקופה מסויימת, אחרת המניות של אותו יזם שיפרוש יחולטו ויועברו לבעלותו של המשקיע.

החלת מנגנון רוורס ווסטינג על מניות יסוד יכולה להביא עימה מספר השלכות מס הן במישור היזם שמניותיו חולטו (לדוגמא – האם נוצר לו אירוע מס בעת "מכירת" מניותיו לבעלי המניות האחרים?) והן במישור בעלי המניות האחרים שקיבלו את מניותיו שחולטו (לדוגמא – האם נוצר להם אירוע מס בעת שקיבלו מניות נוספות ללא תמורה?). אולם ברשימה זו בחרנו להתמקד דווקא במצב בו בסופו של דבר היזם אכן המשיך לעבוד במשך כל התקופה שנקבעה מראש וממילא המניות נשארו בבעלותו ולא חולטו. כלומר – במצב שבו מנגנון הרוורס ווסטינג לא יושם בפועל והיזם הגיע לאקזיט עם המניות שהוקצו לו בעת הקמת החברה.

ומה עושים כשחוגגים אקזיט?

לכשיגיע אירוע האקזיט הנכסף וליזם תיצמח הכנסה ממכירת המניות, מהי הדרך הנכונה לסווג את הכנסתו של היזם ממכירתן, האם זהו רווח הון או הכנסה פירותית?

לכאורה, נראה כי אין ספק שמדובר ברווח הון. שהרי בהתאם לכלל המנחה שהבאנו למעלה – מדובר בהכנסה חד פעמית שאין לה שום מאפיינים של מחזוריות. המניות נמכרות פעם אחת בלבד ויוצאות מרשותו של היזם לצמיתות ולא ניתן יהיה להפיק מהן עוד הכנסה כלשהיא. משכך, יש לחייב את היזם בעת מכירת המניות במס החל על רווחי הון בשיעור של 25%-30% בלבד.

עם זאת, יכול ואותו יזם יופתע לגלות שלעמדת רשויות המס, יתכן שסוגיית סיווג ההכנסה כרווח הון אינה ברורה כלל ועיקר. לטענת רשויות המס, כיוון שהמשך הבעלות במניות הותנתה במנגנון של רוורס ווסטנג, קרי – עבודה בחברה, הרי שניתן לראות את זכאותו להחזקה במניות אלו כתמורה לעבודה בחברה ומשכך, יש למסות את ההכנסה ממכירתן כהכנסת עבודה (ולא כרווח הון) המתחייבת במס שולי, עד שיעור של 50%.

לדעתנו, מכירת מניות יסוד על ידי היזם הינה פעולה במישור ההוני וככזו עליה להתחייב במס כרווח הון ולא כהכנסה פירותית. העובדה שבשלב כלשהוא במשך שנות ההחזקה במניות, זכאותו של היזם להחזקתן הותנתה בהמשך עבודתו בחברה אינה יכולה לשנות את הסיווג ההוני בעת מכירתן. אין חולק כי התמורה שהיזם קיבל בגין עבודתו בחברה אינה מניות היסוד אלא משכורתו בחברה ובגינה הוא כמובן שילם מס בשעור המס השולי שלו, כהכנסה פירותית. אך מניות היסוד אינן תמורה לעבודה אלא הן הוקצו ליזם בתמורה להקמת החברה. העובדה שבעת הקמת החברה, או שבעת גיוס ההון, הוחלט להכפיף את מניות היסוד להמשך עבודתם של היזמים בחברה, לא נועדה לראות במניות כתמורה לעבודה אלא נועדה להבטיח את מטרותיהם של היזמים או של המשקיע בחברה. לו ניתן היה למצוא דרך אחרת שתבטיח למשקיע כי היזמים לא ינטשו את החברה, בוודאי שהיה המשקיע שוקל גם את הדרך האלטרנטיבית. אם לדוגמא היו מסכימים שבמידה ואחד היזמים יעזוב את החברה הוא ישלם קנס כספי ליזמים האחרים. וכי היה עולה על הדעת שכאשר היזם אכן עבד לאורך כל הדרך וממילא לא שילם קנס כלשהו, ניצמחה לו הכנסה פירותית בגין הקנס שחסך?! נראה כי התשובה ברורה מאליה..

כך שלשיטתנו, התמורה בגין עבודתו של היזם בחברה היא התמורה שהוא אכן קיבל בפועל בגין עבודתו – משכורתו בחברה (או דמי הניהול שמשך, לפי העניין). אולם התמורה בגין מכירת המניות, אם וכאשר, אינה קשורה לעבודתו בחברה אלא למישור ההוני בלבד – כמו כל משקיע אחר שמוכר מניות.

עם זאת, על כל יזם ומשקיע לדעת ולזכור כי עמדת רשויות המס עשויה להיות שונה מהאמור לעיל. לפיכך, אנא קחו זאת בחשבון בעת יסוד החברה ובעת גיוס ההון ממשקיעים נוספים, והיוועצו עם יועצי המס של החברה, ויועציה המשפטיים, כיצד נכון להקים את הסכמי בעלי המניות כך שחשיפה זו תצומצם.

[1] בעל מניות "רגיל" מתחייב במס בשעור של 25% בעת מכירת המניות, בעוד שבעל מניות המוגדר כ"בעל שליטה" יתחייב במס בעת מכירת המניות בשיעור של 30%.

קרדיט תמונה: money via shutterstock\

אקזיט ישראלי ענק – Clicksoftware נמכרת לפרנסיסקו פרטנרס תמורת 433 מיליון דולר [אקזיט]

$
0
0
click
clicks

מקור: ClickSoftware

חברת Clicks Software הישראלית נרכשה תמורת 433 מיליון דולר במזומן על ידי קרן ההשקעות האמריקאית פרנסיסקו פרטנרס. בעלי המניות והמרוויחים העיקריים בחברה הם המשקיע המיליארדר ג׳ורג׳ סורוס המחזיק ב-9.9% ממניות החברה, FMR המחזיקה ב-9% ומשה ועידית בן בסט, המחזיקים ביחד כ-13% ממניות החברה.

שמה את הלקוח במקום הראשון

ClickSoftware נחשבת לספקית מובילה של פתרונות ניהול כוח אדם ואופטימיזציה של מערכי שירות. פתרונותיה משולבים ומשפיעים על תהליכי קבלת ההחלטות בכל רמות הארגון, החל מחיזוי בקשות הלקוחות, שיבוץ משמרות ועד לקבלת החלטות בזמן אמת בשל שימוש בשירותים מבוססי מיקום (GPS). בסופו של דבר החברה מאפשרת לארגונים המעניקים שירותי לקוחות למיניהם להפיק את המירב ממשאביהם ובכך להיטיב גם עם לקוחותיהם.

החברה מציעה שירות אופטימיזציה של פתרונות, הכוללת בין היתר ClickSchedule המאפשר לחברות ליעל את תזמון השירות וניתובו על ידי איזון לקוחות, שירות ומשאבי נכס והעדפות ארגוניות. החברה מוכרת את מוצריה כיום בצפון אמריקה, אירופה ואסיה. כמו כן מספקת החברה שירותי ייעוץ כדוגמת ניתוח עסקי והטמעת פרוייקטים. בין לקוחות החברה נמנים שירותים בתחום האנרגיה והתשתיות, ביטוח, היי טק, יצרני ציוד משרדי ומחשבים, ציוד רפואי ושירותים לבית.

ClickSoftware נוסדה בשנת 1979 על ידי משה בן בסט, משרדיה ממוקמים בפתח תקווה וקליפורניה והיא מעסיקה כ-300 עובדים.

חברת ההשקעות הפרטית פרנסיסקו פרטנרס, המתמקדמת באופן בלעדי בהשקעות בעסקי טכנולוגיה ושירותים מבוססי טכנולוגיה פתחה באחרונה נציגות בישראל שבראשה עומד ערן גורב, לשעבר מנכ"ל אלווריון. אין זו הפעם הראשונה שהקרן מבצעת עסקאות בישראל; בשנת 2006 רכשה את ׳אקס ליבריס׳, שפיתחה תוכנת קטלוג חכמה לספריות תמורת 62 מיליון דולר. שנתיים לאחר מכן רכשה במשותף עם קרן סוגיה את דמאטק הישראלית גם כן תמורת 77 מיליון דולר.

מאוד רציונלי: גוגל רוכשת את Timeful הישראלית של דן אריאלי ויואב שוהם [אקזיט]

$
0
0
BIG
מקור:

פרופסור אריאלי. מקור: cc-by-PopTech, wikimedia

מעניין מה חושב פרופסור דן אריאלי על החלטת הרכישה האחרונה שקיבלה גוגל?… ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי רכשה את הסטארטאפ Timeful שמפתח אפליקציית ניהול משימות וזמן. בראש הסטארטאפ עמדו היזמים דן אריאלי, פרופסור לכלכלה התנהגותית באוניברסיטת Duke ופרופסור יואב שוהם, שמחקריו עוסקים בבינה מלאכותית, מערכות מרובות סוכנים ותורת המשחקים, ומאחוריו רקורד יזמות מרשים עם 2 אקזיטים. השניים חברו ליזם האמריקאי ג'ייקוב בנק.

ניהול זמן שמתבסס על דפוסי ההתנהגות שלנו

המטרה העיקרית העומדת מאחורי האפליקציה היא לעזור למשתמשים להגן על המשאב החשוב ביותר שלהם: הזמן. היא עושה זאת באמצעות מתן עזרה בכל הנוגע לניהול הזמן בצורה חכמה יותר. האפליקציה מאפשרת למשתמשים להשלים יותר משימות במהלך היום ולהימנע מאחד המנהגים המגונים ביותר שלנו: דחיינות, הגורמת לנו להעדיף משימה פחות חשובה אך יותר מהנה על פני המשימות שצריכים לבצע.

האפליקציה לומדת את העדפות המשתמש, מתעדכנת לבד מתי נוצר זמן פנוי וממליצה על לוחות זמנים. היא גם כוללת סיווג של משימות שנע בין משימות חד-פעמיות, לפרויקט מתמשך ללא מסגרת זמן וכלה באירועים דוגמת פגישות, ארוחות צהריים וכו. האפליקציה מסתנכרנת עם כל שירותי לוח השנה הפופולאריים ביותר ביניהם אלו של אפל, גוגל ומיקרוסופט, וגם אחרי שתצטרף כאחת ממשפחת האפליקציות של Google Apps, היא תמשיך לתמוך בפלטפורמות אלו. קיימות אפליקציות רבות שמתיימרות להציע ניהול זמן יעיל ביניהן Any.Do הישראלית, Wunderlist, TODOIST ועוד.

TIMEFUL

בתגובה לרכישה, מסר אלכס גאוולי, מנהל מוצר בג'ימייל: "הצוות של Timeful בנה מערכת מרשימה שעוזרת לך לנהל את החיים, תוך כדי הבנה של סדר היום המנהגים והצרכים שלך. אתם יכולים להגיד ל-Timeful שאתם רוצים להתאמן 3 פעמים בשבוע או שאתם צריכים להתקשר לבנק עד יום שליש הבא והמערכת שלהם תוודא שתעשו את זה". גאוולי הוסיף: "אנחנו נרגשים מהדרכים החדשות שבה נוכל לשלב את Timeful במוצרים כמו Inbox, לוח השנה ועוד. זה יאפשר לנו לפנות לכם זמן, ולכם להתמקד בלהיות יצירתי, לעשות כיף ולבלות זמן עם אנשים שחשובים לכם".

הסטארטאפ הצעיר הוקם ב-2014 והספיק מאז לגייס 7 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו קרנות Khosla Ventures ו-Kleiner Perkins Caufield & Byers, כשבין המשקיעים הנוספים גם קרן ההשקעות של אשטון קוצ'ר, A-Grade, קרן Pitango, והקרנות Greylock ו-Data Collective.

צפו: מה עושה Timeful

Borderfree הישראלית נרכשת על ידי Pitney Bows האמריקאית תמורת 450 מיליון דולר [אקזיט]

$
0
0
borderfree
מקור: Borderfree Twitter

מקור: Borderfree Twitter

Borderfree הישראלית, המספקת פתרונות מסחר אלקטרוני חוצי גבולות, נרכשה על ידי תאגיד Pitney Bowes האמריקאי תמורת 450 מיליון דולר, שהם יותר מפי 2 משוויה של החברה. פתרונותיה של החברה פעילים כיום בלמעלה מ-150 אתרי מסחר מקוון, ביותר מ-100 מדינות, ותומכת ביותר מ-60 מטבעות שונים ביניהם, J.Crew, Macy’s, Neiman Marcus, Under Armour, Warby Parker,  Williams-Sonoma ועוד.

החברה הרוכשת, המתמחה בשילוחים ומסחר מקוון, מבקשת לשלם כ-14 דולר למניה, מה שמשקף ל-Borderfree ערך של 450 מליון דולר, ופרמיה של 120% על מחיר המניה הממוצע בשבוע האחרון. המרוויחה הגדולה מהעסקה היא פיטנגו, בעלת 26% בעלות בחברה, מה שצפוי להניב לה רווחים בסך 120 מיליון דולר.

חוצה גבולות גיאוגרפיים

אם אתם מבצעים קניות באחת מהחנויות האמריקאיות הגדולות ברשת כיום, יש סיכוי סביר למדי שאתם משתמשים בפתרון של Borderfree. המנגנון שפיתחה החברה, עובד מאחורי הקלעים ומאפשר לכל גולש שאינו מארצות הברית, אשר נכנס לאתר מסחר מקוון אמריקאי, להמשיך לגלוש בו, כשברקע המערכת שפותחה דואגת להציג לו את המחירים במטבע מקומי, המגלם את עלות המשלוח, המכס ויתר העלויות הקשורות, ובמקביל חוסכת לאתרי המסחר את העלויות האדירות הכרוכות בהקמת מערך הפצה בינלאומי.

בנוסף לטיפול בסליקת התשלומים, מטפלת בורדרפרי עבור הרשתות גם במשלוח הסחורות והמוצרים, ניהול סיכונים, ניהול לוגיסטי ושירות לקוחות.

עוד כשגוגל עדיין הייתה בחיתולים ואתרי המסחר האלקטרוני רק עשו את הצעדים הראשונים שלהם, הקים היזם הסדרתי יובל טל יחד עם עופר ומיקי קומם את E4X, חברה שפיתחה פתרון שאיפשר לאתרי המסחר האלקטרוני ברחבי העולם להציג מחירים במטבע המקומי של הגולש ולקבל את תמורת העסקה בדולרים, מבלי להתעסק בהמרת המטבעות השונים.

יחד עם התפתחות המסחר האלקטרוני, הבינו היזמים כי אתרי המסחר השונים מתקשים בהיבטים נוספים בכל הקשור לטיפול בלקוחות בינלאומיים והחליטו להרחיב את סל המוצרים של החברה כדי להציע גם טיפול במשלוחים בינלאומיים, חישובי מחיר מדויקים הכוללים עלויות נוספות כגון מכס, סליקת אשראי, ניהול סיכונים ואפילו הקצאת כוח אדם לשירות לקוחות עבור אותם לקוחות. במסגרת ההתפתחות, שינתה החברה את שמה בשנת 2007 מ-E4X ל-FiftyOne. לפני כשנתיים רכשה את חברת השילוח הקנדית Borderfree שנועדה לאפשר לה להרחיב את פעילותה בקנדה, וכנראה שהשם שלה מצא חן בעיניה שכן החליטה לאמץ אותו בתור שמה הרשמי.

בחודש יוני 2014 החברה הישראלית כבשה את ה-NASDAQ, לאחר שסגרה את יום המסחר הראשון שלה בעלייה מכובדת של 25% (אחרי שכבר הגיעה לשיא של 33%). רווחיה של החברה הסתכמו בשנה שעברה ב-125 מיליון דולר. סך הכל מועסקים בה כ-253 עובדים ממשרדיה בניו יורק, דבלין, ברייטון (אנגליה) ובמרכז הפיתוח שלה המצוי בתל אביב. מאז הקמתה בשנת 2000 גייסה החברה 41.5 מליון דולרים מקרנות הון הסיכון הישראליות: דלתא ונצ'רס, פיטנגו, ווינטג' ווויולה קרדיט ומהקרנות האמריקאיות Adam Street Partners, Online Ventures ו-Ventures Strategy Group.

אקזיט: Stucco Media הישראלית נרכשת על ידי טדי שגיא תמורת 43 מיליון דולר

$
0
0
exit
קרדיט תמונה: אלון ירושלמי

קרדיט תמונה: אלון ירושלמי

פלטפורמת הפרסום המקוון StuccoMedia, הודיעה היום (ה׳) כי נרכשה על ידי Market Tech מקבוצת טדי שגיא בעסקה בשווי של 43 מיליון דולר. בשלב הראשון יועבר סך של כ-34.5 מיליון דולר, ובשלב השני, בתוך כשנה, תועבר היתרה בסך 8.5 מיליון דולר. בשל הרכישה, StuccoMedia צפויה להוביל את פעילות המו״פ למסחר האלקטרוני של הקמדן מרקט, הנמצא בבעלותו של שגיא.

לונדון מחכה להם

בעת ניהול קמפיין מקוון יש להתמודד עם מגוון קשיים כדוגמת תחרות אגרסיבית, סביבה דינמית, מלאי מוצרים רחב ומגוון, ערוצי שיווק מגוונים ופלטפורמות שונות. כמו כן, מפרסמים בתחום המקוון כמעט ואינם יכולים לנהל ולמדוד את הקמפיינים שמנהלים באופן עצמאי. על מנת לסייע להם לעשות זאת, הטכנולוגיה של StuccoMedia נכנסת לתמונה.

StuccoMedia פיתחה טכנולוגיית מסחר אלקטרוני בענן, המבוססת על אלגוריתמים בתחום ה-Machine Learning ולמידה סטטיסטית. ביכולתה לנתח בזמן אמת כמויות רבות של מידע על בסיס טכנולוגיות BigData, וכך בעצם למקסם את היקף המכירות והתנועה של הלקוחות, תוך כדי הפחתה משמעותית בעלויות מיותרות. הטכנולוגיה מאפשרת פרסום של מוצרי "הזנב הארוך" (long tail – מרבית המוצרים הנמכרים באופן מקוון, שאינם ״Main stream״) בהיקפים של מאות מיליוני מוצרים בכל שוק או חנות מקוונת.

מהקמתה בשנת 2012, עברו על StuccoMedia שנים של צמיחה משמעותית והיקף מכירות העולה על 100 מיליון דולר, בעיקר בשוק האמריקאי. החברה הוקמה על ידי גיא וייס ואיתי יצחקי, שניהם באמצע שנות העשרים לחייהם ובוגרי יחידה טכנולוגית. במשרדי החברה הממוקמים במרכז תל אביב מועסקים כ-14 עובדים. החברה הוקמה ללא מימון חיצוני ולאורך הדרך הרחיבה פעילותה באמצעות ההכנסות שצברה, כך שלא נזדקקה לגיוסי כספים ממשקיעים חיצוניים למיניהם.

החברה הנרכשת צפויה להוביל את פעילות המו"פ למסחר האלקטרוני של מרקט-טק והקמדן מרקט. זו צפויה להמשיך ולפעול מת"א ותגייס עובדים נוספים בהמשך. הרכישה הנוכחית מצטרפת לתוכניתו הגדולה של שגיא והיא הפיכת המסחר בקמדן מרקט למתקדם טכנולוגית וידידותי למשתמש.

גיא וייס ואיתי יצחקי, מייסדי החברה והמעושרים החדשים, התייחסו לרכישה ואמרו כי ״אנחנו שמחים על ההצטרפות למרקט-טק. בחרנו באפשרות הזו מתוך אמונה בחזונם. אנחנו רואים את השילוב של סטוקו מדיה בתוך מערך ה-e-commerce של מרקט-טק כשילוב מנצח".


Seergate הישראלית נמכרה ל-MyEcheck תמורת 3 מיליון דולר [אקזיט]

$
0
0
seergate
מקור: Seergate

מקור: Seergate

מאת אסף גלעד, כלכליסט

חברת מערכות התשלומים הישראלית Seergate, נמכרה ל- MyEcheck האמריקאית, תמורת כ- 3 מיליון דולר במניות הרוכשת. בין המשקיעים בחברה ניתן למנות את אורקל, דורון דוברת, קבוצת RDT וחברת פרוקונסול, שהשקיעו יחד בחברה מיליוני דולרים בודדים. Seergate היא גם בוגרת המחזור השני של מאיץ הסטארט-אפים של קבוצת סיטי שהסתיים בשנה שעברה.

שירותים פיננסים בממשק פשוט ונוח

Seergate, שנוסדה על ידי אלדד אהרוני ואליסיה רויסמן-ישמח, פיתחה מערכת המאפשרת לבנקים להציע שירותים פיננסיים דרך שירותי דואר אלקטרוני שונים, כמו אאוטלוק, או דרך רשתות חברתיות, כגון פייסבוק. המערכת מאפשרת להוציא פקודה דרך ממשק פייסבוק להעברת כסף בין חברים. הכסף אינו עובר ישירות דרך פייסבוק, כמובן, אך מאפשר לבנק להשתמש בפלטפורמת התקשורת של הרשת החברתית בכדי לחולל פקודות בנקאיות. לעסקים היא מאפשרת לנהל חשבוניות או לשלם לספקים דרך תא דואר אלקטרוני.

בשנים האחרונות צברה Seergate פופולאריות בכמה מדינות באפריקה, שם היא מאפשרת ללקוחות הבנקים לבצע פעולות רבות כמו העברת כסף בין לקוחות, תשלום לעסקים ותשלום מיסים דרך המערכת באמצעות ממשק פשוט. כך היא מאפשרת לבנקים להציע שירותים ללא תיווך של חברות אשראי ומתווכים שונים ובצורה זו להוריד את מחירי השירותים הפיננסיים.

הרוכשת, MyEcheck, היא חברה אמריקאית הנסחרת בניו יורק במסחר מעבר לדלפק, בשווי של כ- 80 מיליון דולר (אין לבלבל אותה עם MyCheck הישראלית שפיתחה אפליקציית תשלומים לרשתות מזון ומקומות בילוי). היא פיתחה מערכת להעברת צ'קים אלקטרוניים – ללא צורך בהמחאה מודפסת, ומייתרת את הצורך בפנקס צ'קים ובמנגנון הסריקה היקר הכרוך בו. המערכת דורשת מהמשתמש התחייבות על גבי ממשק מקוון וחוסכת בצורה זו את הצ'ק.

MyEcheck עובדת עם הבנקים בארה"ב, ואילו Seergate מקושרת היטב לבנקים באפריקה, כך שהשתיים משלימות אחת את השניה בהיבט של שווקי יעד. שתיהן יחד מהוות אלטרנטיבה למערכות התשלומים של גוגל, פייסבוק ואפל שנחשבות ליקרות יותר היות והן עובדות עם חברות האשראי ועם גופי מתווכים נוספים. MyECheck ו-Seergate, לעומתן, מותקנות על התשתית הבנקאית ולכן מוזילות את עלות השירות.

בעקבות הרכישה, יעברו שלושת העובדים בחברה הנרכשת אלדד אהרוני, אורן שמואל וואלרי קמינקר ל- MyEcheck.

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

לקריאה נוספת

גוגל רוכשת את הסטארטאפ Pulse.io של עופר רונן [אקזיט]

$
0
0
big
מקור: עיבוד תמונה

מקור: עיבוד תמונה

ישנם יותר מ-18 אלף סוגי מכשירים שמריצים אנדרואיד כיום, ביותר מ-196 מדינות שבהן כ-1,000 מפעילות סלולר. אז כיצד מפתחים יכולים להיות בטוחים שהקוד שלהם יעבוד היטב בכל אחד מהם? כאן נכנסת לתמונה Pulse.io, חברת סטארטאפ ישראלית, שהפתרון שלה מאפשר לפתח אפליקציות מהירות ויציבות יותר. עתה, מודיעה גוגל כי רכשה את Pulse.io.

עוזרת למפתחים להבין מה גורם לאפליקציה לקרוס

Pulse.io מפתחת כלי ניטור שמזהים מגוון בעיות באפליקציות, ביניהן: קצב פריימים נמוך, בעיות זיכרון, בעיות בחיבור לרשת, לאגים וזמן טעינה ארוך. בעיות אלו, שגורמות לא פעם לקריסה של האפליקציה, או לכך שהיא פשוט נתקעת והמסך "קופא", עלולות לגרום למשתמשים להסירן. לכן, בכל פעם שהאפליקציה נתקעת או קורסת אצל המשתמש, המפתח מקבל דוח שמנתח את הסיבות לכך, כולל ציר זמן להפעלת האפליקציה, זיהוי סגמנטים בעייתיים, למשל משתמשי מכשיר מסויים או במדינה מסויימת.

ככל הנראה מדובר בעסקת Acqui-hire, במסגרתה רוכשת חברה גדולה כמו גוגל צוות פיתוח חזק בעל ניסיון בתחום ספציפי, ולאו דווקא בגלל המוצר של החברה או הלקוחות שלה. לא פעם מדובר בחברות שהתקשו לגייס הון, להמשך הפיתוח שלהן, ועתה הן יכולות ליהנות מגב וממשאבים של החברה הרוכשת. ב-Pulse.io מדגישים כי השירות שלהם יישאר פעיל וזמין ללקוחות הקיימים שלה, אם כי לא יתווספו אליו עדכונים או פיצ'רים חדשים. בין הלקוחות של Pulse.io ניתן למנות את Groupon, myfitnesspal ו-CANU.

Pulse.io הוקמה ב-2012 על ידי עופר רונן וקית' סימונס ומאז היא הספיקה לגייס כ-1.8 מיליון דולר בסבב Seed. בין המשקיעים בחברה קרנות כמו Camp One Ventures, Partech Ventures, Plug & Play Ventures וכן משקיעים פרטיים. לחברה כעשרה עובדים ויש לה משרדים בסן מטאו בקליפורניה.

בהודעה שמסרה Pulse.io מסבירים היזמים שלה כי הם ייסדו את החברה מתוך הרצון להביא את תחום המעקב אחר ביצועים לעידן המובייל. היזמים הוסיפו: "מאז, הכלים שלנו עזרו למפתחים להבטיח שעשרות מיליוני המשתמשים שלהם ייהנו מחוויית מובייל נפלאה. אנחנו חושבים שאין מקום טוב יותר להמשיך את המסע הזה מאשר בבית של אנדרואיד". בהתייחסם לרכישה, מסרו היזמים: "יש לנו חלומות גדולים, ורק התחלנו להגשים אותם. עם התמיכה שנקבל בבית החדש שלנו, אנחנו מחכים לראות לאילו מקומות עוד נגיע".

מיסוי אופציות לעובדים באקזיטים - הבעיה והפתרון

$
0
0
stocks shutterstock

shutterstock stocks

מאת עו״ד לי-יה ברק אבדי, סמנכ״ל לעניינים מקצועיים, מיטב דש בנפיטס ורו״ח גבי וייסמן, מנכ״ל, מיטב דש בנפיטס.

שורות רבות כבר נכתבו לגבי העובדה שמדינת ישראל בולטת בעולם בחברות טכנולוגיה העושות אקזיט. השאלה אם מגמת האקזיטים בישראל היא חיובית או שלילית הינה מורכבת, כאשר, מחד, לא מתפתחות, הלכה למעשה, חברות ענק מקומיות המעסיקות עובדים ויוצרות תעשייה אמיתית בישראל, ומאידך גיסא, היזמים, המייסדים והעובדים אשר "נפגשים עם כסף", מביאים איתם רעיונות חדשים, פתיחת חברות חדשות, ואף תעשיה של מרכזי פיתוח בישראל והפיכתה של מדינת ישראל למעצמה טכנולוגית.

בכל מקרה, לא נדון כאן ביתרונות ובחסרונות שיש באקזיטים, אולם אחת הסוגיות אשר מתעוררות בעקבות ביצוע אקזיטים היא כיצד ימוסו התמורות המתקבלות על ידי עובדים אשר קיבלו אופציות למניות במסלול רווח הון באמצעות נאמן (להלן: "אופציות 102 הוני").

מיסוי על אופציות

כידוע, סעיף 102 לפקודת מס הכנסה מאפשר לחברה מעבידה להקצות לעובדים אופציות במסלול רווח הון באמצעות נאמן, כך שבכפוף לתנאים הקבועים בסעיף, ובין היתר – החזקת האופציות/מניות בידי נאמן לתקופה מינימלית של 24 חודשים ממועד ההענקה (מה שמכונה  – "תום התקופה"), העובד יהיה זכאי ליהנות משיעור מס של 25% בלבד במכירת המניות (להבדיל ממס שולי שיכול להגיע עד 50% החל על כל סוג של הטבה אשר ניתנת במסגרת יחסי עובד מעביד). ככל שהעובד מממש את המניות לפני תום התקופה – הרי שהעובד כבר לא ייהנה ממס מופחת של 25%, אלא ימוסה בשיעור המס הפירותי, קרי – עד 50%, לרבות רכיב של ביטוח לאומי ומס בריאות.

במסגרת אקזיטים, הפרקטיקה מלמדת, שהחברה הרוכשת מעדיפה לרכוש את מלוא הון המניות של החברה הנרכשת, לרבות מניות אשר מקורן באופציות 102 הוני, ובתמורה לכל אחת ממניות החברה הנרכשת ניתן לחלק את התמורה לשתיים: הקצאת מניות בחברה הרוכשת (להלן: "התמורה במניות"), וכן תשלום במזומן (להלן: "התמורה במזומן"). "הצרה" היא – שלא מעט פעמים קורה, שהאקזיטים הללו מתרחשים לפני "תום התקופה", והעובד נפגש עם מניות ו/או מזומן לפי תום התקופה כאמור, כך שלכאורה עליו לשלם מס גבוה, הגם שמדובר מבחינתו במכירה שאינה מתוך בחירתו האישית ובעגה המקצועית – מכירה שלא מרצון.

רשות המיסים בישראל הפנימה את הבעיה, ובנסיבות אלו מאפשרות לראות במימושים כאלה במסגרת עסקאות אקזיט, אשר טרם הגיע לגביהן "תום התקופה", כמימוש במכירה שלא מרצון, ומאפשרות רצף מס מלא על התמורה במניות, ומאפשרות הפקדת המזומן בידי נאמן עד לתום התקופה וזאת תוך הפקדת רכיב המזומן בידי הנאמן עד לתום התקופה, ולאחר תום התקופה  – תשלום התמורה במזומן לעובד בניכוי מס של 25% בלבד. רשות המסים בהחלטות המיסוי שפרסמה ושהעניקה במסגרת האקזיטים השונים ידעה להתחשב ולתת פתרונות גם בסיטואציות ייחודיות בהן העובדים יהיו זכאים לקבל את התמורה במזומן רק במידה וימשיכו לעבוד בחברה, לאחר האקזיט, בהתאם לתנאי ההבשלה המקוריים של האופציות.

עדכון מהחודש הנוכחי

לאחרונה, בחודש מאי 2015, פרסמה רשות המיסים החלטת מיסוי בהסכם (החלטת מיסוי 9567/15) שדנה במכירה שלא מרצון במסגרת עסקה של מכירת מניות בחברה ציבורית, בה חלק מהתמורה התה במזומן וחלק במניות. יודגש, כי ככל שמדובר בהקצאות לעובדים שבהן מעורבות חברות ציבוריות, גם במסלול רווח הון עם נאמן, יתכן וחלק מסוים מההכנסה ממכירת האופציות יתחייב במס כהכנסת עבודה בהתאם לשעור מ\המס השולי של העובד. גם כאן, נקבעו בהחלטת המיסוי עקרונות דומים תוך פיצול המרכיב הפירותי בין התמורה במזומן, לבין התמורה במניות של החברה הרוכשת.

כך נקבע, כי התמורה במניות (קרי – החלפת המניות במניות הרוכשת) לא תהווה אירוע מס, הן במישור העובדים והן במישור החברה, ויחול רצף מס, כך שהתמורה במניות תוחזקנה בידי הנאמן עד למועד המימוש בפועל. באשר לתמורה במזומן, נקבע מנגנון לאופן ייחוס התמורה במזומן בין המרכיב הפירותי למרכיב ההוני, כאשר הנאמן התבקש להפקיד את התמורה במזומן, לאחר ניכוי מקדמת המס, בפיקדון נושא ריבית, כאשר עד לתום התקופה הנאמן נדרש שלא להעביר את התמורה לעובד ולא יעשה כל פעולה שמשמעותה מכירה או שיעבוד. במועד תום התקופה, רשאי הנאמן להעביר לעובד את יתרת המזומן, כאשר כל הרווחים מהתמורה יחויבו במס בידי העובד, בשיעור של 25%. בלבד.

כל שנותר לנו הוא לאחל למשק הישראלי שימשיך לצמוח, שמדינת ישראל תמשיך להיות מעצמה טכנולוגית ושמשקיעים מכל רחבי העולם ימשיכו להתעניין בחברות וביזמים הישראלים, בה בעת שרשויות המס ימשיכו לטפל במקרים דומים תוך מניעת עיוותי מס כתוצאה מעסקאות מסוגים שונים ומגוונים.

קרדיט תמונה: stocks and tax via shutterstock

גיימינג בענן: Playcast הישראלית מתמזגת עם Gamefly האמריקאית

$
0
0
MEDIUM
מקור: Playcast

מקור: Playcast

ספקית משחקי המחשב האמריקאית GameFly, הודיעה היום (ג') על מיזוג עם הסטארטאפ הישראלי Playcast Media, שמפתח פלטפורמת משחקי וידאו על גבי הענן, ללא צורך בקונסולות.

במקום לקנות או לשכור – להזרים

המיזוג עם Playcast הישראלית, הוא די טבעי עבור GameFly, שהיא אחת מהחברות המובילות בעולם בתחום השכרת משחקי ווידאו, עם מאות אלפי מנויים ברחבי ארה"ב. טכנולוגיית הסטרמיניג שמפתחת החברה הישראלית מייצרת פלטפורמה רחבה, שמעניקה לגיימרים גישה למשחקים הן באמצעות השכרה והן באמצעות Cloud Gaming.

אחד הפיתוחים הראשונים שנוצרו בעקבות המיזוג הוא שירות חדש שמשיקה GameFly ומאפשר למשתמשים בו לשחק במשחקים השונים על גבי Fire TV, הסטרימר הפופולארי של אמזון. בעקבות זאת, יוכלו מיליוני גיימרים בארצות הברית ליהנות מגישה למשחקים היישר לטלוויזיה שלהם. בין השאר כולל קטלוג המשחקים של החברה הממוזגת משחקים כמו Warner Brothers’ acclaimed Batman series, Darksiders II, and Dirt 3, כשהמשתמשים יכולים לבחור את המשחקים המועדפים עליהם מתוך 6 חבילות משחקים אפשריות, ובמחיר השקה שמתחיל ב-7 דולרים בחודש.

בתגובה למיזוג, מסר דייב הודס, מנכ"ל GameFly: "אנו שמחים להשיק את השירות העולמי החדש של GameFly בטכנולוגיית סטרימינג שפיתחה Playcast". הודס הוסיף: "המהלך מגלם את האבולוציה המושלמת שמובילה GameFly במטרה להנגיש מגוון עצום של משחקי ווידאו באיכות גבוהה ביותר ובכל עת, עבור קהילת הגיימרים העולמית. אנחנו גם מאוד שמחים להשיק את פלטפורמת המשחקים החדשה ובאופן בלעדי, בממיר וסטרימר האינטרנטי של אמזון (Fire TV) – אשר יהפוך את שירות משחקי הווידאו לזמין למשתמשים רבים ברחבי ארצות הברית".

Playcast הוקמה בשנת 2007 ע"י גיא דה בר, בכיר לשעבר בחברת הרמוניק, שעל בסיס הטכנולוגיה שלה פועלות רבות מרשתות הכבלים בעולם. הוא ייסד את החברה עם נתן פטרפרוינד, לשעבר המדען הראשי לטכנולוגיות הווידיאו בחברת טכנולוגיות השבבים DSPG. במהלך השנים, זכתה החברה להשקעה ממספר קרנות: קרן JVP, קרן Xenia, קרן, MK Capital וקרן MER. בעקבות המיזוג, יצטרפו לדירקטוריון של GameFly נציגי בעלי המניות העיקריים ב-Playcast: גדי תירוש, שותף-מנהל ב-JVP וברט מקסוואל, שותף מנהל ב-MK Capital. כיום עובדים בחרה כ-35 עובדים במשרדיה בקיסריה ובסן פרנסיסקו, אם כי פעילות הפיתוח צפויה להישאר בישראל.

גדי תירוש, שותף-מנהל בקרן JVP, מסר בתגובה: "GameFly היא השחקן המוביל בתעשיית השכרת המשחקים האמריקנית ואנו מברכים על איחוד הכוחות". תירוש הוסיף: "ההשקה עם אמזון FireTV מביאה את בשורת משחקי הענן ועמה מגוון עצום של משחקים מהטובים בעולם למיליוני משתמשים בארצות הברית וברחבי העולם".

אקזיט: CA רוכשת את IdMlogic הישראלית ב-15 מיליון דולר

$
0
0
MEDIUM
מערכת ניהול הזהויות שפיתחה החברה. מקור: IdMlogic

מערכת ניהול הזהויות שפיתחה החברה. מקור: IdMlogic

בניגוד לתחומים כמו סייבר או מובייל, ניהול זהויות משתמשים בארגונים הינו תחום אפור למדי, שלא זוכה לכותרות רבות. עם זאת, ישנה חשיבות אדירה למערכת יעילה לניהול זהויות עובדות ומשתמשים בתוך הארגון. עתה מודיעה ענקית התוכנה האמריקאית CA, כי רכשה את חברת הסטארטאפ הישראלית IdMlogic. סכום העסקה לא פורסם, אולם הוא מוערך ב-15 מיליון דולר.

רכישה שהחלה בשיתוף פעולה

IdMlogic הוקמה בשנת 2004 על ידי איריס שרוני ומייק טרובאץ' והיא פיתחה מערכת לניהול גישות למערכות בתוך הארגון, יצירת משתמשים חדשים, ניהול רשימות המשתמשים ואיפוס סיסמאות. בשנת 2012 נוצר הקשר הראשוני והחברות החלו לשתף פעולה, כשבשבועות האחרונים הבשילו המגעים ונחתמה העסקה. בהודעה שלה ציינה CA כי כל עובדי הסטארטאפ הישראלי, 25 במספר, ייקלטו בשורות CA.

ההכרזה על הרכישה מגיעה, לאחר שבשבועות האחרונים הופיעו דיווחים על כך ש-CA תסגור את מרכז המכירות של החברה, ותעביר את פעילות השיווק לחברת Ness. חברת CA מחזיקה במרכז פיתוח בישראל, ובו עובדים כרגע כ-150 עובדים, כשעובדי IdMlogic צפויים להצטרף אליהם בקרוב. ל-CA היסטוריה לא קצרה של רכישות של חברות ישראליות, ועד היום היא רכשה 11 חברות, כשביניהן ניתן למנות את חברת Eurekify שנרכשה ב-2008, חברת Oblicore שנרכשה ב-2009, חברת Nolio שנרכשה ב-2013 ועכשיו, חברת IdMlogic.

איריס שרוני, מייסדת שותפה ומנכ"לית IdMlogic, מסרה בתגובה לרכישה: "כבר יותר מ-3 שנים שאנחנו נהנים משותפות מצליחה מאוד עם CA, שעוזרת להביא את מערכת ניהול הזהויות של CA לכמה מהארגונים הגדולים בעולם". שרוני הוסיפה: "אנחנו מחכים בקוצר רוח להצטרף לצוות של CA, כדי להמשיך לפתח את החדשנות עבור הלקוחות שלנו, ולייצר את מערכת ניהול הזהויות הטובה ביותר בשוק".

בהודעה שהוציאה CA נאמר: "הפתרון של IdMlogic מספק מורכבות טכנולוגית ופשטות שמתאימה הן למשתמש ה-IT והן למשתמש העסקי. כלי ההחלטות וממשק המשתמש האינטואיטיבי שפיתחה IdMlogic, בשילוב עם מערכת ניהול הזהויות והגישות של CA, מאפשרת למשתמשים עסקיים לנהל את כל ענייני הזהיות שלהם, מבלי להתפשר על רמת האבטחה הגבוהה הנדרשת".

וידאו: כך פועלת מערכת Sigma של IdMlogic

Viewing all 566 articles
Browse latest View live