Quantcast
Channel: אקזיט
Viewing all 566 articles
Browse latest View live

רכישה: חברת Verint הישראלית רוכשת את Telligent האמריקאית

$
0
0
telligent
מקור: Telligent

מקור: Telligent

Verint מערכות הודיעה כי מרחיבה את תחום שירות הלקוחות שלה ורוכשת את חברת Telligent האמריקאית, המאפשרת ניתוח והפקת תובנות ממידע המגיע מקהילת לקוחות באמצעות צ׳אטים באתרים, התכתבויות בדואר אלקטרוני וקהילות באינטרנט. בעוד שסכום הרכישה לא פורסם, עד כה השלימה החברה הנרכשת מהקמתה בשנת 2004 חמישה סבבי גיוס בסך כולל של 36.3 מיליון דולר.

בשל הרכישה, לקוחות Verint ו-Telligent יוכלו לעשות שימוש בפלטפורמת המודיעין, שיכולה לסייע בהשגת יעדים אסטרטגיים, כולל היכולת ללמוד על יעילות שירות הלקוחות ולהוסיף חווית שימוש חברתית יותר ברשת.

שמה דגש על שירות לקוחות ומודיעין עסקי

Telligent נחשבת למובילה בתחום התוכנה לניהול ותמיכה בלקוחות וקהילות שיווק דיגיטליים. המוצר שפיתחה יוצר קהילה המורכבת מלקוחות החברה, מקום בו הם יכולים לשתף בחוויית השימוש שלהם במוצרי החברה, לפנות בבקשות וכמובן גם להגיש תלונות. חברות שעושות שימוש במוצר, יכולות ליהנות גם מפילוח ממוקד של הלקוחות, כך שיכולה לפנות לכל קבוצת לקוחות בהצעות שיווקיות ייעודיות לה. המערכת שפיתחה בעצם מנתחת את כל המידע שעובר באותן הקהילות, וממנו מפיקה לקחים ולומדת.

על ידי שילוב פלפטורמת קהילות לאסטרטגית שירות ותמיכה בלקוחות, ארגונים יכולים להפחית את העלויות שמשקיעים בשירות, ולהפנות את המשתמשים, חברי הקהילה, לשאילתות קיימות, ולאגפים המכילים תשובות לשאלות נפוצות (FAQ). מדובר בסוג של Win Win Situation, שכן גם המשתמש שצריך עזרה או מענה לבעיה מסוימת לא צריך להמתין שעות ארוכות על הקו ונהנה מפתרון בזמן אמת באופן עצמאי, וגם עבור שירות הלקוחות שבוודאי מקבלים לא מעט פניות זהות אודות סוגיות שניתן לפתור לבד.

החשיבות של קהילות חברתיות סביב מוצרים וארגונים היא ברורה וידועה, וכל חברה מעוניינת להגביר את ה-Engagment של קהל הלקוחות שלה, ולכן לצד פעולות השיווק הללו, מושקעים גם לא מעט משאבים בתפעול ומתן מענה ברשתות החברתיות השונות. כמו כן, באמצעות ניתוח המידע שמספקת Telligent החברות והארגונים יכולים להפיק ולקבל תובנות אודות הרגלי רכישה, טרנדים, לבצע הערכה של איזה תוכן שיווקי הצליח יותר ואיזה פחות ובסופו של דבר להגביר את הנאמנות ולשפר את היחס שכל לקוח מקבל.


רכישה: Houzz הישראלית רוכשת את אתר Gardenweb של NBCUniversal

$
0
0
מקור: Houzz
בית לדוגמא. מקור: Houzz

בית לדוגמא. מקור: Houzz

Houzz הישראלית, אשר נחשבת לפלטפורמה המובילה לשיפוץ ועיצוב הבית, מודיעה על רכישת GardenWeb, קהילה שעוסקת בהתייעצויות על נושאי גינון ושיפוץ הבית תמורת סכום שלא פורסם. בעזרת הרכישה Houzz תוכל להעשיר את התוכן שמציעה בעזרת דיונים ופורומים, תוך כדי שתחזק את מעמדה כקהילה הגדולה ביותר העוסקת בעיצוב הבית עם למעלה מ-35 מיליון משתמשים חודשיים (יוניקים). הקהילה הנרכשת, GardenWeb תעניק ל-Houzz גישה אל יותר מ-2.8 מיליון דיונים, מעל ל-14 מיליון הודעות בקבוצות דיון וקרוב ל-400 נושאים שונים שיעניינו כל חובב בית וגינון.

מפרוייקט צדדי לאימפריה

זוהי הרכישה הראשונה ש-Houzz מבצעת, לאחר שנוסדה בשנת 2009 בתור פרוייקט צדדי בכלל, בכדי לסייע למייסדים, עדי טטרקו ואלון כהן, ישראלים לשעבר, לקבל טיפים בכדי לשפץ את ביתם.

הפלטפורמה של Houzz מעוניינת להנגיש את תחום שיפוץ ורענון הבית, על ידי כך שמציעה למשתמשים את כל הכלים להם הם זקוקים על מנת לשפר את הבית שלהם, בין אם באמצעות שיפוץ מאסיבי, בנייה של בית מאפס או רכישה של כמה פריטים ומיקומם מחדש בחלל החדר. האתר של החברה מאפשר למשתמשים לקבל השראה ממגוון רחב של בתים ועיצובים מכל רחבי העולם, להעזר במומחים ממגוון רחב של תחומים וכיאה לפלטפורמה המונעת על ידי הקהילה, היא מציעה גם אלמנטים חברתיים שיאפשרו למעצבים הטריים לשוחח ולקבל טיפים או עצות ממי שכבר עבר את התהליך.

עד כה השלימה החברה ארבעה סבבי גיוס, כאשר הראשון בהם בסך 2 מיליון דולר הושלם בשנת 2010, לאחר מכן בשנת 2011 גייסה כ-11.6 מיליון דולר בהובלת קרן סקויה, בשנת 2013 השלימה סבב גיוס שלישי בסך 35 מיליון דולר בהובלת GGV Capital, ובאוקטובר 2014 השלימה סבב גיוס משמעותי במיוחד בגובה 165 מיליון דולר בהובלת קרן סקויה, מה שמעמיד את סך גיוסיה עד כה על 213.6 מיליון דולר. משרדיה הראשיים של החברה ממוקמים בפאלו אלטו קליפורניה, לצד משרדים בינלאומיים בלונדון, ברלין, סידני, מוסקבה וטוקיו.

״אנו נרגשים לקבל בברכה את קהילת GardenWeb המדהימה אלינו, אשר חולקת איתנו ועם המשתמשים שלנו תשוקה דומה לבתים וגינות. על ידי הבאת המשתמשים של האתר הנרכש, הפורומים והמשאבים אל תוך הפלטפורמה שלנו יעניקו חווית תוכן עשירה יותר עבור הקהילה המאוחדת״, אמר עדי טטרקו, מנכ״לית ואחת ממייסדי Houzz.

וידאו: The Houzz Marketplace

אקזיט ענק: Valtech Cardio הישראלית נרכשת על ידי Heartware תמורת כמיליארד דולר

$
0
0
valtech
מקור: valtechcardio

מקור: valtech cardio

חברת המכשור הרפואי Valtech Cardio הישראלית נמכרת לחברת Heartware האמריקאית. בהודעה שפרסמה החברה הרוכשת היא מציינת כי העסקה תתבצע במניות בלבד, מה שמשווה לעסקה שווי של כמיליארד דולר. Valtech Cardio, החברה הנרכשת, פיתחה טכנולוגיה מיניאטורית ולא פולשנית, שנועדה לתמוך ולטפל במחלת לב מסתמית. הפתרון שהחברה הציגה עשוי לחסוך ניתוחי לב פתוח במקרים של דליפה במסתם המיטרלי, ולסכם את כל הפרוצדורה הרפואית בצינתור בלבד. כאמור הסכם הרכישה הינו עסקת מניות שתימשך בשלבים ולאורך שנים, ומותנית בעמידה ביעדים, אישורים רגולוטרים והוכחת היעילות של הפיתוחים בניסויים בבני האדם.

מפשטת הליכים ניתוחיים

מקור: Valtech cardio

מקור: Valtech cardio

הטכנולוגיה שפיתחה Valtech Cardio הישראלית מתמקדת בטיפול במצבים בהם המסתם הליטרלי (דו צניפי) לא נסגר כראוי, מה שמוביל לזרימה חוזרת של דם מהחדר השמאלי לעלייה השמאלית בזמן התכווצות הלב. במקרים חמורים, מצב זה יכול להוביל להידרדרות משמעותית בתפקודו של הלב עד כדי מוות, כאשר כ-4.2 מיליון חולים במחלה זו בארה״ב. לטענת החברה הנרכשת, השוק אליו פונה מוערך בכמיליארד דולר.

Valtech נוסדה בשנת 2006 על ידי יוסי גרוס ומבוססת באור יהודה. עד כה הציגה ויישמה למעלה מ-130 פטנטים, והשלימה סבב גיוס אחרון שני בסך 17.8 מיליון דולר בשנת 2010 מקרן NGN. החברה הרוכשת, Heartware נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר.

אמיר גרוס, מייסד ומנכ״ל החברה אמר כי ״Valtech Cardio הרוויחה בצורה משמעותית מההשקעה הראשונית של Heartware בה. מאז אותה ההשקעה פיתחנו יחסי עבודה חזקים המבוססים משימה אחת משותפת והיא לספק פתרונות לחולים הסובלים מכשלים בלב. השילוב של החברות יאפשר לנו לממש את הפוטנציאל הרב שיש לקו המוצרים שלנו. הניסיון והטכנולגיה של Heartware בשווקים תאפשר להשיק את המוצרים שלנו ברחבי העולם, ולסייע לאותם חולים״.

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו באוגוסט 2015

$
0
0
bigmoney

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש אוגוסט.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש יולי

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

אקזיט: InfiApps הישראלית נמכרת ל-Stride Gaming תמורת 39.2 מיליון דולר

חברת הגיימינג הישראלית InfiApps נמכרת לחברת הגיימינג הבריטית Stride Gaming. החברה הבריטית שנסחרת בבורסת המשנה בלונדון (AIM) תשלם עבור החברה הישראלית 21.2 מיליון דולר במזומן ועוד 18 מיליון דולר בהנחה שהחברה תעמוד ביעדים העסקיים שלה.

שני המשחקים הראשונים שפיתחה החברה היו בסגנון ה-Tiny Wings ועסקו בפינגווינים מעופפים. המשחקים, שזכו ליותר משלושה מיליון הורדות, אף הופיעו במקומות הראשונים באפסטור במספר מדינות. אחר-כך עשתה החברה פיבוט ועברה לפתח משחקים בתחום הסושייאל גיימינג. משחק הדגל של החברה, Slot Bonanza, הורד יותר מ-5 מיליון פעמים, והוא נהנה מיותר מ-500 אלף שחקנים פעילים, מה שהפך אותו לאחד ממשחקי הסושייאל קזינו המובילים בעולם.

Driveway מגייסת 10 מיליון דולר, תעזור לנו לחסוך בביטוח הרכב

אפליקציית Driveway היא מעין "קופסה שחורה" של הנהיגה שלנו, שנועדה לעזור לנו לנהוג בצורה זהירה יותר ולהעניק לנו תגמול בצורת תשלומי ביטוח מופחתים. החודש הודיעה החברה על גיוס של 10 מיליון דולר מ- Ervington Investments של המיליארדר הרוסי רומן אברומביץ'.

האפליקציה מנטרת מספר פרמטרים שמחולקים ל-3 קבוצות: נהיגה אגרסיבית – האצה, בלימות, פניות ונהיגה במהירות מעל המותרת; זמן הנהיגה – שעות לילה או יום וכן שעות עומס או שעות פנויות ומספר הקילומטרים שעושה הרכב מדי שנה. המערכת משקללת את הנתונים ומעניקה לנהג ציון בין 0 ל-100, על בסיסו יכולה חברת הביטוח להעניק לו הנחה של עד 30 אחוזים במחיר הפרמיה. ב-Driveway גם מציינים כי המערכת יכולה גם לחסוך בעלויות הדלק.

נייס מוכרת את חטיבת ה-Physical Security שלה תמורת 100 מיליון דולר

חברת ההשקעות הטכנולוגית Battery Ventures רוכשת את היחידה הביטחונית של נייס (PSBU) תמורת סכום של 100 מיליון דולר. הרכישה בוצעה תמורת 85 מיליון דולר שינתנו במזומן, בעוד ש-15 מיליון הדולר הנוספים יינתנו בהתאם לביצועים עתידיים. במסגרת העסקה, החטיבה אשר מספקת טכנולוגיות לניהול וניתוח וידאו בארגוני בטחון, תהפוך לגוף עצמאי בפני עצמו.

הפתרונות לניהול וניתוח הוידאו של חטיבת PSBU של נייס מנוצלים על ידי ארגונים ברחבי העולם ומסייעים לאלו לנטר, לנתח ולצפות בנתונים המסייעים להקטין הסיכונים למחדלי אבטחה, לייעל עבודתם והמשיך ׳בעסקים כרגיל׳. בין הלקוחות של החטיבה נמנים בנקים, שדות תעופה, נמלי ים לצד מקומות המארחים אירועי ספורט גדולים ואטרקציות תיירותיות.

AtHoc הישראלית נמכרת לבלקברי

בלקברי הודיעה על רכישת AdHoc של היזמים הישראליים גיא מיאסניק ואביב זיגל, שמפתחת פלטפורמה לתקשורת ארגונית מאובטחת גם במצבי חירום. AtHoc הוקמה ב-1999 על ידי היזמים הישראליים, שלשניהם רקע דומה של שירות בחיל המודיעין ולימודים בטכניון. הטכנולוגיה שפיתחה החברה נועדה לשמש לצורך תקשורת בין-ארגונית מאובטחת בכל נקודה שבה נמצאים חברי הארגון בעולם. הטכנולוגיה גם מאפשרת לחברי הארגון לקבל התראות ולנהל תקשורת בעת מצבי חירום, כמו אסונות טבע ופיגועים בקנה מידה גדול. לחברה יש כ-200 עובדים שרובם ממוקמים במטה החברה בסן-מטאו, קליפורניה.

VideoStir מגייסת 700 אלף דולר, תעניק פן אנושי לאתר שלכם

חברת VideoStir הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 770,000 דולר בהובלת חממת TheTime. הפיתוח של הישראלית מעוניין לעזור לבעלי אתרים ליצור קשר אישי יותר עם המשתמשים. מדובר בפלטפורמה שמאפשרת לעסקים קטנים ליצור קטעי וידאו ׳צפים׳ ואינטראקטיבים, במקום פתרונות סטטיים ומרובעים, ומבטיחה כי שדרוג זה צפוי להכפיל את שיעור ההמרה של משתמשים ללקוחות.

בימינו, כשהצרכנים הפכו נבונים יותר והבינו את נפלאות הקניות באינטרנט, ניכר היעדר המגע האנושי באינטראקציה מקוונת. הפתרון של VideoStir מאפשר לכל בעל אתר להקליט סרטון הדרכה באמצעות הסמארטפון ולקבל תוצאה קצת יותר מקצועית.

LifeBond הישראלית מגייסת 27 מיליון דולר, ייצרה ׳דבק׳ שמאחה רקמות

LifeBond הישראלית מפתחת ומייצרת מכשור רפואי לניתוח ותיקון רקמות בגוף, שבין היתר נועד לצמצם את הסיבוכים שעשויים להתרחש לאחר ניתוח. החודש הודיעה החברה כי השלימה סבב גיוס רביעי בסך 27 מיליון דולר. בסבב השתתפו Adams Street Partners, הקרן הסינית Sino Biopharmaceutical Ltd והמשקיעים הקיימים בהם ג׳ונסון אנד ג׳ונסון, קרן פיטנגו ומשקיעים קיימים נוספים. סכום הגיוס יסייע לחברה להמשיך בניסויים ולהביא את המוצרים שלה לשוק בהקדם האפשרי.

המוצר הראשון שהציגה החברה מכונה LifeSeal, כשמו כן הוא, נועד למזער סיבוכים שלאחר ניתוח כגון דליפה מאזורים שאוחו. דליפה שכזו לאחר כריתת מעי גס למשל עשויה להוביל לתחלואה משמעותית בשל זיהומים וסיבוכים עד כדי מוות, כאשר בין 15-19% מהחולים סובלים מתופעה שכזו (מאות אלפים מידי שנה). המוצר שפיתחה החברה בעצם נועד לצמצם את הפגיעה בחיי אדם, לאטום את האיזור וכך לספק שכבת הגנה נוספת.

InLoop הישראלית מגייסת 2.1 מיליון דולר, מפתחת ניוזפיד ארגוני

חברת InLoop הישראלית, המציעה פלטפורמת חדשות עסקיות לתעשיות B2B, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 2.1 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים. החברה, שבעברה נקראה ExpoBee, שינתה בשנת 2013 כיוון הן בשירות שמציעה והן בשוק בו מתמקדת. סבב הגיוס הנוכחי יסייע לה להרחיב את הפלטפורמה שפיתחה בשוק האמריקאי.

מרבית הלקוחות של InLoop הם איגודים אמריקאים, עבורם יוצרת החברה פלטפורמה חדשותית, מעין ניוז פיד מקצועי וייחודי לתעשייה בה עוסקים. אלגוריתמים שפותחו סורקים את הרשת כולה ואוספים חדשות רלוונטיות לתחום המבוקש, לאחר מכן מלקטים אותם לפני נושאים ומדרגים אותם לפני רמת החשיבות והרלוונטיות מבחינת מהות התוכן והפופולאריות שלהם ברשת.

חברת הסייבר הישראלית Cronus מגייסת 2.2 מיליון דולר

חברת הסייבר Cronus השלימה סבב גיוס בסך 8.5 מיליון שקלים מקרן Janvest ומקבוצת משקיעים פרטיים. כמו כן קיבלה החברה מימון כספי מהמדען הראשי במסגרת תכנית הסייבר הדו שנתית. המוצר שפיתחה החברה הוא האקר וירטואלי אשר מחקה במדויק את קו מחשבתו של ההאקר, ומאפשר לקבל מידע ולהגיב בזמן אמת לכל מצב של פריצה. ביכולתו לסרוק באופן אוטומטי ומהיר את כלל מערכות המחשוב של החברה, כולל מערכות דוגמת: VoIP, SAP, WEB Portal, Storage, Cellular, AS-400, Cloud, בקרים תעשייתיים ועוד.

הפתרון שמציגה החברה, ה-CyBot, מאתר אוטומטית תרחישי תקיפה הכוללים מספר מערכות מחשוב, בודק ומאמת את התרחיש. לאחר מכן, הפתרון ממשיך ומנחה באופן אוטומטי את כל מערך האבטחה הרלוונטי בכדי למנוע את הפרצה, תוך כדי שמעדכן את הצוות המקצועי החברה לגבי התקיפה שנמנעה. לטענת החברה, הייחוד של הפתרון שמציעים טמון בכך שבודק כל מוצר בעל כתובת IP, כלומר לא רק מחשבים ושרתים, אלא גם שעוני נוכחות, בקרים ומצלמות, וכך נותן מענה לתרחישים מורכבים גם בתחום האינטרנט של הדברים.

VATBox הישראלית מגייסת 24 מיליון דולר, מציעה החזרי מס אוטומטיים

חברת VATBox, המספקת פתרון טכנולוגי מבוסס ענן להחזרי מע״מ בינלאומי ובקרת תאימות עבור חברות גלובליות, הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 24 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה ויולה פרייבט אקוויטי (Viola private equity) ביחד עם משקיעים פרטיים קיימים. המימון ישמש את החברה להאצת צמיחתה, הכפלת מצב העובדים והתרחבות בשווקים בהם היא פועלת.

הטכנולוגיה שפיתחה VATBox מציעה דרך ׳חדישה׳ יותר לבצע הליכים בירוקרטיים שמתבצעים באופן ידני. באמצעותה ניתן לוודא כי כל תשלום שנעשה מחוץ לגבולות המדינה וכולל מע״מ, יאותר, ייבחן, יוחזר ויוצג במערכת מרכזית. הפתרונות האוטומטיים שפיתחה יכולים למקס את החזרי המע״מ, תוך כדי שמציגים שקיפות ועמידה בדרישות הרגולטוריות. השירות לא דורש התקנה מיוחדת של חומרה, תוכנה או צוות מקצועי. מערכת הזיהוי האוטומטית בעצם מזהה בזמן אמת את התקפות (Validation) של כל הוצאה עסקית, וכי הקבלות והחיובים מכילים את כל האינפורמציה הרלוונטית בכדי לוודא שהחזר המס שיתקבל יהיה מקסימלי.

הקרנות קיינן ישראל ו-First Time מגייסות כל אחת כ-60 מיליון דולר

בשורות טובות לחברות סטארטאפ ישראליות; לאחר פחות משנה מאז הוקמה, קרן ההשקעות First Time, המתמקדת בהשקעות בחברות בתחום האינטרנט והמדיה, משלימה גיוס הון בהיקף של כ-60 מיליון דולר. בנוסף, יזהר שי גייס לקרן קיינן ישראל המתמקדת בחברות בתחום המובייל, הרשתות החברתיות והאינטרנט בכלל גם הוא כ-60 מיליון דולר.

Sol Chip הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר, פיתחה סוללה סולארית

חברת Sol Chip הישראלית, אשר פיתחה סוללה סולארית שעשויה לחולל מהפכה של ממש, הודיעה על השלמת חלקו הראשון של סבב גיוס נרחב בסך 5 מיליון דולר. סבב הגיוס התבצע בהובלת קרן ההון Dowell Propery Holdings Limited מהונג קונג. סכום הגיוס יסייע לחברה להרחיב את פעילותה, וכבר בימים הקרובים תחל בגיוס עובדים נוספים, בהם מהנדסי מערכות ומומחי תקשורת ואינטרנט של הדברים (IoT).

החברה הישראלית נחשבת למובילה בתחום המרת אנרגיה מהסביבה ומציעה פלטפורמה המבוססת על הסוללה הסולארית שפיתחה ותקשורת אוטונומית לאינטרנט של הדברים (IoT), שביכולתה להפחית את עלויות התפעול הכוללות של ההתקן בלמעלה מ-60% בהשוואה לאלטרנטיבות אחרות בשוק.

XACT Robotics הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר

חברת XACT Robotics הישראלית, העוסקת בתחום הרובוטיקה הזעירה לצרכים רפואיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 5 מיליון דולר. את הגיוס הובילה MEDX Ventures Group עם השקעה של 2 מיליון דולר, לצד משקיעים פרטיים מארה"ב ומאירופה. כמו כן לאחרונה קיבלה החברה שנה שניה של מימון מהמדען הראשי.

החברה מפתחת רובוט המשמש כפלפטורמה המאפשרת לרופאים לבצע מגוון פעולות רפואיות ברמת דיוק גבוהה ביותר כגון ביופסיה, כריתה, ניקוזים ומתן תרופות באיזורים ספציפיים בגוף. המוצר הראשון שלה, ה-RS2, מאפשר לנווט מחטים בכדי שיבצעו פעולות מדויקות ברקמה רכה תחת הדמיה.

CYBERTINEL הישראלית נרכשת על ידי CyberArk

חברת CYBERTINEL הישראלית, המגינה על ארגונים מפני איומים ומתקפות סייבר, נרכשת על ידי חברת CyberArk הישראלית גם היא, אשר הופנקה בבורסה בשנה שעברה. תנאי הרכישה טרם פורסמו, אך לפי פרסום באתר כלכליסט סכום הרכישה עומד על כ-20 מיליון דולר. CYBERTINEL המתמחה בטכנולוגיה המזהה איומי סייבר, תסייע לחברה הרוכשת לשפר את יכולותיה בכל הקשור לזיהוי איומים בתחילת דרכם.

הטכנולוגיה שפיתחה CYBERTINEL חושפת התקפות סייבר מתוחכמות ככל שיהיו באופן אוטומטי, על ידי שילוב של איסוף נתונים וניתוח עמוק של נקודות קצה. באמצעות חמישה מנועי ניתוח, אשר מנטרים ומזהים איומים בזמן אמת, אלו חושפים את המקור, ההתנהגות, האסטרטגיה ו׳היסטורית ההתקפות׳ של העומד מאחורי התקיפה, וכך המערכת בעצם מספקת פתרונות להתמודדות עם התקיפה בזמן אמת. כמו כן יכולה המערכת לזהות בתוך שעות ספורות האם הארגון היה נתון בעברו או נמצא כעת תחת מתקפה, ולספק לאחראי האבטחה כלים להתמודד עם האיום באופן מיידי.

Reactful מגייסת מיליון דולר, השקעה ראשונה ל-Inspiration Ventures בישראל

הסטארטאפ הישראלי Reactful, שעוזר לעסקים להגיב לשפת הגוף הדיגיטלית של המשתמשים שלהם בזמן אמת, הודיע על השלמת סבב גיוס ראשון בסך מיליון דולר. החברה אשר פועלת בתכנית ליווי הסטארטאפים של AOL – נוטילוס, גייסה את הסכום בהובלת Shaked Ventures, קרן ההשקעות של אבי שקד, AOL וקרן Inspiration Ventures מהסיליקון ואלי, שביצעה השקעה ראשונה בחברה ישראלית.

הטכנולוגיה של Reactful מזהה את התנהגות הגולשים באתר בצורה אוטומטית, ובהתאם לזו מתריעה בפני מנהלי השיווק על הפעולות שלהם, ומציעה דרכים להגיב בכדי לשפר את התוצאות באתר. בצורה זו בעלי עסקים וחברות יוכלו לעקוב ולהגיב למשתמשים המבקרים באתר שלהם בזמן אמת, ולא לאבד לקוחות יקרים, תרתי משמע.

Lightricks הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר, תשדרג לכם את הסלפי

חברת Lightricks, הנחשבת למובילה בתחום התוכנות לעיבוד תמונה במכשירים ניידים, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 10 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה כרמל ונצ'רס, מקבוצת ויולה. ד"ר זאב פרבמן, מנכ"ל ומייסד משותף של Lightricks אמר לגיקטיים כי סכום הגיוס יסייע לחברה להמשיך בתהליך הפיתוח של מוצרים חדשים, ועל מנת לעשות זאת מעוניינים להכפיל את מספר העובדים בשנה הקרובה, ולכך יוקצה רוב הכסף שגויס בסבב זה. כמו כן, המטרה היא להכפיל גם את הכנסותיה של החברה ולחצות את רף ה-10 מיליון דולר עליו עומדת כיום.

Lightricks עומדת מאחורי שתי האפליקציות המובילות לעיבוד תמונה – Facetune, המיועדת לעיבוד תמונות פורטריט ו-Enlight, שרוצה להפוך כל תמונה ליצירת אומנות. סה״כ, שתי האפליקציות הללו נמכרו בלמעלה מ-5 מיליון עותקים ברחבי העולם, כאשר כל אחת מהן עולה כ-5 דולר. במשרדי החברה הממוקמים בקמפוס גבעת רם שבירושלים מועסקים כרגע למעלה מ-30 עובדים.

Payoneer הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית פיוניר (Payoneer), העוסקת בתחום התשלומים המקוונים, השלימה סבב גיוס נוסף (שמיני) בסך 50 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הובילה ענקית ההשקעות האמריקאית וולינגטון (Wellington) ביחד עם המשקיעים הקיימים בהם Susquehanna Growth Equity, כרמל, גריילוק, Nyca Partners ו-Ping An. עד היום גייסה החברה כ-90 מיליון דולרים.

חברת פיוניר נכנסה לתחום התשלומים בשנת 2005 במטרה להעניק לחברות גדולות אפשרות להעביר תשלומים בצורה נוחה, פשוטה ומאובטחת, לעובדים ברחבי העולם. לשם כך, פיתחה החברה פלטפורמה המאפשרת העברת תשלומים מקוונים במספר דרכים שונות, מהחברות אל נותני השירות הרלוונטיים. מטרתה העיקרית היא להעצים את המסחר הגלובלי בשווקים מגוונים, כאשר חברה מארצות הברית תוכל להעסיק נותני שירות מהודו, בריטניה ואפילו מישראל – ולשלם להם בדרך הנוחה ביותר עבורם.

Eco Wave Power הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר, הופכת גלי ים לחשמל

חברת Eco Wave Power הישראלית, העוסקת בייצור חשמל מגלי הים, הודיעה כי השלימה סבב גיוס ראשון בסך 2 מיליון דולר בהובלת Pirveli Ventures. החדשות בדבר הגיוס מלוות את ההודעה של החברה לפיה בחודש שעבר, פרסה בהצלחה תחנת כוח ׳דור שני׳ שלה בנמל יפו בישראל. הטכנולוגיה שמציגה נועדה להתחרות ראש בראש בשוק האנרגיה העולמי.

החברה המגייסת לא רק מבטיחה, אלא גם עומדת במילותיה; EWP הוכיחה שיכולה לייצר חשמל בהיקף מסחרי בניסוי שקיימה בנמל יפו. כמו כן, עד כה עומדת מאחורי פרויקטים מוצלחים להפקת חשמל בהיקף של 111 מגה וואט, ביניהם מכירת חשמל בהיקף של 5 מגה וואט לממשלת גיבלרטר. כרגע התוכניות לעתיד של החברה הן הקמת חווה להפקת אנרגיה חשמלית עד סוף שנת 2015, להתחיל למכור תחילה חשמל במתח נמוך, ולהתרחב עד כדי כך שתהיה אחראית לייצור 15% מהחשמל שצורכת גיבלרטר.

חברת Verint הישראלית רוכשת את Telligent האמריקאית

Verint מערכות הודיעה כי מרחיבה את תחום שירות הלקוחות שלה ורוכשת את חברת Telligentהאמריקאית, המאפשרת ניתוח והפקת תובנות ממידע המגיע מקהילת לקוחות באמצעות צ׳אטים באתרים, התכתבויות בדואר אלקטרוני וקהילות באינטרנט. בעוד שסכום הרכישה לא פורסם, עד כה השלימה החברה הנרכשת מהקמתה בשנת 2004 חמישה סבבי גיוס בסך כולל של 36.3 מיליון דולר.

בשל הרכישה, לקוחות Verint ו-Telligent יוכלו לעשות שימוש בפלטפורמת המודיעין, שיכולה לסייע בהשגת יעדים אסטרטגיים, כולל היכולת ללמוד על יעילות שירות הלקוחות ולהוסיף חווית שימוש חברתית יותר ברשת.

StoreDot מגייסת 18 מיליון דולר כדי להטעין רכב חשמלי ב-5 דקות

החברה הישראלית, שהציגה בעבר סוללה לסמארטפון שנטענת במלואה תוך 30 שניות, עובדת על המיזם החדש שלה – סוללה לרכב חשמלי שתטען תוך 5 דקות. סבב הגיוס הנוכחי יתמקד בפיתוח וקידום תהליך המסחור של ה-Bussiness Unit לרכב החשמלי. אחת המטרות המיידיות של החברה היא לבנות אב-טיפוס ראשון של רכב חשמלי הנטען בתוך חמש דקות. בנוסף, מתכוונת החברה להגדיל את מצבת כוח האדם שלה ב-50% עד סוף השנה הנוכחית.

ההתמקדות הנוכחית של StoreDot היא כאמור בטכנולוגיית הטעינה האולטרה-מהירה שלה, שתאפשר טעינה מלאה של סוללה של רכב חשמלי ב-5 דקות בלבד. לצורך זה, פיתחה החברה מערכת שמורכבת מ-7,000 תאים, שניתנים לטעינה מהירה. לשם השוואה, 5 דקות טעינה כיום יספיקו לכם ל-8 ק"מ נסיעה בלבד ב-Tesla, המכונית החשמלית של אילון מאסק. החברה הציגה את המיזם האחרון שלה בחודש מאי האחרון, אז הכריזה כי תוך שנה הטכנולוגיה תהיה רלוונטית ותאפשר הטענה מהירה של רכבים חשמליים (לפחות במסגרת ניסויים בינתיים).

Siklu הישראלית מגייסת 18 מיליון דולר לשיפור הקליטה הסלולרית

חברת Siklu הישראלית, המספקת תשתיות תמסורת אלחוטית בגלים מילימטריים, הודיעה על השלמת סבב גיוס שלישי בסך 18 מיליון דולר. לסבב הגיוס הנוכחי הצטרף משקיע חדש – Sercomm Corporation לצד המשקיעים הקיימים – Amiti Ventures, Argonaut Private Equity, תמיר פישמן ונצ׳רס, Evergreen Venture Partners, Qualcomm Ventures ו-Tamares. הסכום שגוייס יסייע לחברה להמשיך ולהאיץ את צמיחתה בעולם.

החברה מפתחת ציוד להעברת תקשורת בין אנטנות סלולריות לליבת הרשת (Backhaul). אחת הבעיות המרכזיות בהעברת תקשורת אלחוטית בפס רחב היא בגישה לתחנות הקצה – האנטנות. Siklu פותרת סוגיה זו על ידי שימוש בטכנולוגיה של גלי מיקרו ושימוש בתדרים גבוהים, וכך משפרת את קיבולת הרשתות הסלולריות.

AppInside הישראלית מגייסת 2.3 מיליון דולר

חברת AppInside הישראלית, אשר פיתחה טכנולוגיה המזהה בזמן אמת פרצות אבטחה באפליקציות מובייל, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 2.3 מיליון דולר מקרן הון הסיכון האמריקאית Accomplice (לשעבר Atlas Ventures) וממשקיעים פרטיים. פלטפורמת ה-SaaS שפיתחה החברה מבוססת על ניתוח ביג דאטה, המעניק זיהוי יעיל ובזמן אמת של פירצות אבטחה, זאת בעזרת אלגוריתמים אשר בודקים את האפליקציות באופן אקטיבי.

הטכנולוגיה של AppInside מאפשרת סריקת אפליקציות מובייל באופן אוטומטי וללא אינטגרציה לסביבת הפיתוח. בצורה זו, מתריעה בזמן אמת על פירצות אבטחה הקיימות באפליקציה ומספקת הוראות לבעלים או המפתחים המפרטות כיצד ניתן להתגבר עליהן. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת גם זיהוי אפליקציות שהועתקו (Clones) על ידי גורמים זרים שלא קיבלו את האישור הדרוש לכך, ומיידעת את בעלי האפליקציה המקורית בזמן אמת על כך, תוך כדי שמפרטת בפניהם כיצד ניתן להסיר את האפליקציה המועתקת.

dapulse, המתחרה הישראלית לסלאק, מגייסת 2.6 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי dapulse, המספק פתרונות SaaS לניהול פרויקטים בארגונים, הודיע על גיוס של 2.6 מיליון דולר מהמשקיעים הקיימים – Genesis Partners ו-Entree Capital. הפיתוח שמציג הוא כלי שיתופי בין חברי צוות במקומות עבודה, שנועד להוביל להשלמת משימות בצורה קלה ופשוטה יותר, על ידי ייצוג חזותי של ההליך והתקדמות העבודה של כל משתמש. הסכום שגויס הוא חלקו הראשון של סבב הגיוס הנוכחי. המימון יסייע לחברה להמשיך בצמיחה המהירה שלה, לשפר את המוצר והאינטגרציה לצד פיתוח תכונות חדשות שייטיבו עם הלקוחות.

פתרון ה-SaaS שמציעה dapulse מתיימר לא להיות עוד תוכנה קלאסית לניהול פרוייקטים, בעלת תצוגת נפרדת של משימות ומטלות של כל עובד בחברה, שסופה להיכשל. במקום, המוצר שמציגה יוצר תמונה גדולה של התהליך הכולל שיש לבצע הפתוח בפני כלל העובדים המעורבים, כך שצוותים יכולים להתאחד ולעזור אחד לשני לבצע משימות בצורה מהירה וטובה יותר. באמצעות התוכנה העובדים יכולים לראות בדיוק מי עובד על מה ובאיזה שלב נמצא (למשל אם המשימה הושלמה או מתעכבת). בעצם מדובר בתצוגה קצת יותר ידידותית וויזואלית של פרויקטים, אותם ניתן למיין לפי קטגוריות או מחלקות ספציפיות.

Velostrata הישראלית עולה מעל לרדאר ומגייסת 14 מיליון דולר

אחד הנושאים המעניינים כיום בכל תחום הענן הוא תחום הענן ההיברידי, כלומר חיבור בין מיחשוב הענן שמתבססת על ציוד פרטי של הארגון לסביבת הענן המסחרית. הענן ההיברידי מאפשר לחברות ליהנות גם מהתשתית שהן כבר רכשו לעצמן וגם להשתמש בסביבת המיחשוב הרחבה של הענן הציבורי. חברת Velostrata (וולוסטרטה) הישראלית, שפעלה עד עתה מתחת לרדאר, מפתחת פתרון ענן היברידי שפועל לראשונה גם בזמן אמת. החודש הודיעה החברה כי השלימה סבב גיוס בגובה 14 מיליון דולר בהובלת Norwest Venture Partners ו-83North (לשעבר Greylock IL).

הטכנולוגיה שפיתחה Velostrata מאפשרת לארגונים להזרים משימות חישוב מאתר החברות אל הענן ובחזרה תוך דקות, בלי להעתיק את הנתונים או את התוכנות עצמן לענן, וכך לשמור על ביצועים אופטימליים. המוצר של החברה, שנמצא כרגע בגרסת בטא, כבר נוסה בהצלחה במספר חברות גדולות בארצות הברית

Docady הישראלית מגייסת 1.5 מיליון דולר, שומרת את כל המסמכים במקום אחד

הסטארטאפ הישראלי Docady, אשר פיתח אפליקציית iOS לאחסון וניהול מסמכים חשובים, הודיע על השלמת סבב גיוס סיד בסך 1.5 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו Pitango Ventures וקרן Disruptive של טל ברנוח, אילון תירוש ובכירים לשעבר ב-AOL. המימון יסייע לחברה להתרחב לפלטפורמות נוספות מעבר ל-iOS (אנדרואיד ודסקטופ), כמו גם עבור פיתוח תכונות מתקדמות נוספות ליישום. הטכנולוגיה שמציעה החברה מאפשרת סריקה של מסמכים אישיים חשובים, אחסונם בצורה מאובטחת וגישה אליהם בכל רגע נתון.

הפתרון של Docady נועד לסייע לנו לצמצם ולו במקצת את התסכול הנובע מתקריות ורגעים לא צפויים על ידי כך שמציל אותנו מתרחישים ביורוקרטים שדורשים מאיתנו להציג תעודה מזהה או טופס רשמי כלשהו.

Houzz הישראלית רוכשת את אתר Gardenweb של NBCUniversal

Houzz הישראלית, אשר נחשבת לפלטפורמה המובילה לשיפוץ ועיצוב הבית, מודיעה על רכישת GardenWeb, קהילה שעוסקת בהתייעצויות על נושאי גינון ושיפוץ הבית תמורת סכום שלא פורסם. בעזרת הרכישה Houzz תוכל להעשיר את התוכן שמציעה בעזרת דיונים ופורומים, תוך כדי שתחזק את מעמדה כקהילה הגדולה ביותר העוסקת בעיצוב הבית עם למעלה מ-35 מיליון משתמשים חודשיים (יוניקים). הקהילה הנרכשת, GardenWeb תעניק ל-Houzz גישה אל יותר מ-2.8 מיליון דיונים, מעל ל-14 מיליון הודעות בקבוצות דיון וקרוב ל-400 נושאים שונים שיעניינו כל חובב בית וגינון.

זוהי הרכישה הראשונה ש-Houzz מבצעת, לאחר שנוסדה בשנת 2009 בתור פרוייקט צדדי בכלל, בכדי לסייע למייסדים, עדי טטרקו ואלון כהן, ישראלים לשעבר, לקבל טיפים בכדי לשפץ את ביתם.

Augury הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר עבור פיתוח מבריק למכונות

חברת Augury הישראלית, המפתחת טכנולגיה לאבחון וחיזוי תקלות במערכות הדורשות תחזוקה כמו מזגנים ותנורים, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 7 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה קרן Formation 8 Hardware לצד Pritzker Group Venture Capital והמשקיעים הקיימים First Round Capital ו-Lerer Hippeau Ventures. הסכום שגוייס ישמש את החברה להאצת פיתוח המוצר, הרחבת היקף המכירות והשיווק ותמיכה בהמשך הצמיחה שלה.

טכנולוגיית האבחון של Augury בנויה סביב עיקרון די פשוט; ניתן לאפיין כל מערכת מכאנית על ידי הצליל שהיא עושה. כלומר, מכונות בעצם ׳מדברות׳, והטכנולוגיה שפיתחה החברה יודעת לפענח את מה שהן אומרות. הקולות נמדדים בעזרת שימוש בחיישני רטט ואולטראסאונד ומכשיר קטן ונייד בשם Auguscope, שמחליף ציוד ניטור יקר בשווי עשרות אלפי דולרים.

Commerce Sciences הישראלית מגייסת 4 מיליון דולר

חברת Commerce Sciences הישראלית, המפתחת פתרון שמנתח באופן אוטומטי התנהגות קונים במטרה לספק להם חווית קניה עשירה ואישית יותר, הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 4 מיליון דולר מהמשקיעים הקיימים – קרן Innovation Endeavors של אריק שמידט, דרור ברמן ויובל שחר ביחד עם קרן ג׳נסיס הישראלית, לצד משקיעים חדשים – אורן הופמן מייסד LiveRamp Auren וקרן KGC קפיטל.

אתרי מסחר הבינו כבר ממזמן כי כל משתמש, שהוא בסופו של דבר לקוח פוטנציאלי, הוא שונה לגמרי מהאחר, ולכן החוויה שמתאימה לאחד ומעודדת אותו להשלים רכישה, לאו דווקא תגרום גם לשכן שלו ממול לבצע רכישה באתר. בכדי לאפשר לכל אתר מסחר להפוך כמה שיותר מבקרים ללקוחות רוכשים, המוצר של Commerece Sciences הישראלית מאפשר לבצע התאמה אישית באתרי אינטרנט, כך שיתאימו ספציפית לכל משתמש המבקר בהם. המשתנים בהם ניתן להתחשב הם שווי העגלה ברגע נתון, מיקום גיאוגרפי, כיצד הגיע לאתר ומה בדיוק חיפש.

Farm Dog מגייסת 750 אלף דולר

הרבה לפני שישראל היתה ידועה כמעצמת היי-טק, היא היתה ידועה כמעצמת חקלאות עם מוצרים שמוכרים בכל העולם: החל מתפוזי Jaffa המפורסמים וכלה בטפטפות. לכן, נדמה שתחום ה-AgTech או טכנולוגיית החקלאות פשוט תפור על ישראל. אחד הסטארטאפים הפעילים בתחום הוא Farm Dog, שמייצר מערכת לניטור שדות חקלאיים, והודיע על גיוס של 750 אלף דולר בהובלת קרן Lool Ventures. הסטארטאפ הישראלי Farm Dog מפתח מערכות IoT שמנטרות את תנאי הקרקע והגידולים בחוות חקלאיות.

הטכנולוגיה שפיתחה החברה כוללת הצבה של מספר רב של חיישנים בחלקות השונות אותן מעבד החקלאי, כשבין השאר מודדים החיישנים את הלחות באדמה, הטמפרטורה שלה, הולכה חשמלית של הקרקע ומאפיינים של האקלים כמו טמפרטורה, לחות וחשיפה לשמש. כל המידע שנאגר ניתן לצפייה בזמן אמת על ידי החקלאי במחשב, בסמארטפון או בטאבלט. המידע הרבה שנאסף עוזר למעשה לחקלאי לבחור את ההחלטות הטובות ביותר עבור כל חלקה שלו, כשבמקרים של תנאים חריגים או בעיות, הוא יקבל התראות מהמערכת על כך שנחוצה התערבות שלו.

LabStyle Innovations מגייסת 2.5 מיליון דולר, כדי לנטר את הסוכר בדם בעזרת הסמארטפון

הסטארטאפ הישראלי LabStyle Innovations, המאפשר לחולי סוכרת לעקוב אחרי רמות הסוכר בדם ולקבל תובנות והמלצות לטיפול דרך הסמארטפון, הודיע על גיוס של 2.5 מיליון דולר.

המערכת שפיתחה LabStyle Innovations כוללת מד סוכר קטן ומעוצב שמתחבר לסמארטפון, אפליקציית מובייל ייעודית ואתר אינטרנט מותאם אישית לכל משתמש. הן האפליקציה והן האתר מאפשרים לחולים, לרופאים ולמטפלים גישה, בחינה ועיבוד של נתונים בזמן אמת. כך יכולה האפליקציה להתריע בפני משתמש כלשהו על מצב של היפוגליקמה, ולהמליץ על בדיקה של כמות האינסולין שעליו להזריק; בנוסף, האפליקציה יכולה להסתנכרן אם אפליקציות כושר ובריאות שמותקנות למשתמש על הסמארטפון וכך לנטר את השפעת הפעילות הגופנית שלו על רמת הסוכר.

אקזיט: Big Blue Parrot הישראלית נמכרת ל-Playtika

$
0
0
SMALL
מקור: Big Blue Parrot

מקור: Big Blue Parrot

במה שהולכת ומסתמנת כמגמה החמה ביותר של 2015, שוב נרכש סטאראטפ ישראלי על ידי חברה ישראלית גדולה אחרת. הפעם מדובר בחברת המשחקים החברתיים הישראלית Big Blue Parrot שנמכרה לחברת Playtika הישראלית ששייכת לחברת Caesars מאז 2011.

רכישה לשם העסקה

חברת Big Blue Parrot הוקמה ב-2009 על ידי גלעד אלמוג, גל ווייזנברג ודניאל רכטר ומאחוריה 2 משחקים, כשהמוכר ביותר ביניהם הוא Poker Friends, משחק קזינו חברתי פופולארי שזכה למאות אלפי הורדות. העסקה הנוכחית היא הרכישה החמישית שביצעה Playtika, ו-Big Blue Parrot היא החברה הישראלית השנייה שהיא רוכשת לאחר שבשנה שעברה רכשה את Pacific Interactive.

על פי ההערכות תשלם Playtika עבור Big Blue Parrot כ-10 מיליון דולר, ומדובר בעסקת-העסקה או Acqhire, במסגרתה משלמת החברה הרוכשת בעיקר עבור כוח האדם של החברה הנרכשת ופחות עבור נכסים כמו קניין רוחני או המשתמשים. מיום הקמתה גייסה החברה כ-2.5 מיליון דולר מכמה משקיעים מובילים ביניהם גיגי לוי, ספי שפירא ועוד אנג'לים. כיום מונה החברה 9 עובדים, בעיקר מפתחים, שעברו כבר למשרדי Playtika בתל אביב והצטרפו ל-200 העובדים במשרד הישראלי של החברה.

צילום: יח"צ

עובדי Big Blue Parrot במשרד החדש שלהם. צילום: יח"צ

בתגובה לעסקה מסר גלעד אלמוג, הבעלים והמייסד של Big Blue Parrot: "אנחנו שמחים וגאים להצטרף לפלייטיקה, המובילה את התעשייה העולמית בתחומנו. אין לי ספק כי תחת כנפיה של פלייטיקה נצליח להביא את המשחק שלנו להישגים מרשימים בקנה מידה עולמי. חשוב לי להודות לצוות ולכל מי שליווה אותנו בשנים האחרונות״.

רוברט אנטוקול, מייסד ומנכ"ל Playtika, מסר: "רכישת Big Blue Parrot מצטרפת לשורת רכישות מוצלחות שפלייטיקה ביצעה בשנים האחרונות. גלעד אלמוג, היזם והבעלים של Big Blue Parrot, ביחד עם הצוות שלו, יאפשרו לנו להמשיך ולהרחיב את שליטתנו בשוק הגלובאלי, ובין היתר, לחזק את מעמדה של ישראל כמובילה בתחום המשחקים. כחברת האינטרנט הגדולה בישראל, פלייטיקה שמה לעצמה למטרה לתמוך בתעשייה המקומית ולתת הזדמנות ליזמים ישראלים מוכשרים ופורצי דרך בתחום"

מ-Playtika סירבו להתייחס לסכום העסקה.

 

 

אקזיט כחול לבן: AreaOne הישראלית נרכשת על ידי Marimedia

$
0
0
taptica
מקור: AreaOne

מקור: AreaOne

חברת Marimedia הישראלית (Taptica), המציעה פתרונות טכנולוגיים למודעות שיווק באינטרנט, הודיעה היום (ג׳) כי חתמה על הסכם לרכישת AreaOne הישראלית גם כן, המציעה פלטפורמה לניהול השיווק ברשת, בין היתר בפייסבוק. סכום הרכישה עשוי להגיע לעד 17 מיליון דולר, במזומן ובמניות בתוך שנתיים. לפי ההסכם שנחתם Marmedia צפויה לשלם תחילה כ-10 מיליון דולר במזומן, ו-2 מיליון דולר על ידי הקצאת 2.1 מיליון מניות חדשות, המבוססים על מחיר מניה של 61%. הרכישה תאפשר ל-Marmedia לכלול בפתרונותיה גם את מרחב המדיה החברתית המצוי בצמיחה מתמדת ומהירה, ולהציג פלטפורמת שיווק מקיפה יותר לתעשייה.

בת ברית של פייסבוק

AreaOne, בעברה SocialClicks, נוסדה בשנת 2011 על ידי אלון מיכאלי במטרה למנף את הטכנולוגיות הקיימות בתחום הפרסום ברשתות החברתיות. הפתרונות שמציעה עוזרת לחברות להגדיל את המכירות, להגיע אל יותר משתמשים ולהגדיר את החזר ההשקעה (ROI) באמצעות קמפיינים מדוייקים. בשנת 2011 חתמה החברה על הסכם שיתופי עם פייסבוק, המאפשר למפרסמים ברשת החברתית ליצור ולנהל קמפיינים אופטימאליים ולייעל את מסעות הפרסום בכל רגע נתון ובאופן אוטומטי. אחת הדרכים בהן המערכת מסייעת לניהול קמפיינים היא על ידי הצעת ׳בידים׳ באופן אוטומטי, בכדי ליצור קהל יעד מותאם אישית תוך כדי עמידה ביעדים המוגדרים.

העובדה שהחברה פועלת בשיתוף פעולה עם לא פחות מפייסבוק, ללא ספק הועילה לרכישה והפכה אותה אטרקטיבית יותר עבור Taptica הרוכשת. בחודש יולי האחרון AreaOne פתחה משרד בבייג׳ינג, בו משרתת לקוחות וגופים מוכרים בהם באידו, Cheetah Mobile ומפתחת משחקי הפוקר, Boyaa. למרות שפייסבוק לא פועלת בסין, עבור מפתחים מקומיים רבים פייסבוק מהווה כמקור הטראפיק העיקרי מחוץ לשוק המקומי במדינה.

שוק הפרסום וההוצאות על שיווק ברשתות החברתיות צפוי להמשיך ולגדול בשנים הקרובות (eMarketer, אפריל 2015) כאשר בשנת 2015 ההוצאות על פרסום שכזה צפויות להגיע ל-23.68 מיליארד דולר, מה שמייצג עליה של 33.5% לעומת שנת 2014. בארה״ב צפויות לגדול ההכנסות ממודעות ברשתות חברתיות מ-4.67 מיליארד דולר בשנת 2013, ל-9.59 מיליארד דולר בשנת 2015, ול-14.4 מיליארד דולר בשנת 2017.

״הרכישה עומדת בקנה אחד עם האסטרטגיה המוצהרת של החברה, לפיה מעוניינת להשקיע בשיווק במובייל ולספק פתרונות בתחום המדיה החברתית בכדי להישאר בחוד החנית של השוק״, אמרו ב-Marimedia, שצפויה לשנות את שמה בקרוב ל-Taptica. החברה נוסדה בשנת 2007 על ידי מאיה שירן ואריאל קבבי (Cababie). החברה הרוכשת עוסקת במתן פתרונות לאופטימיזציה של מכירת שטחי פרסום באתרי אינטרנט.

אקזיט חמוץ-מתוק: חברת Pursway נמכרת במחיר הפסד ורוב עובדיה יפוטרו

$
0
0
SMALL
מקור: אתר pursway

מקור: אתר pursway

לחברת הסטארטאפ הישראלית Pursway (לשעבר Datanetis) היו שאיפות רבות, טכנולוגיה מוכחת ולקוחות מרוצים, אך כל זה לא מנע את מכירתה במחיר הפסד לענקית הפרסום האמריקאית IPG. על פי כלכליסט, פוטרו 15 מתוך 25 עובדי החברה, והשאר, כולל המייסדים, הוטמעו ב-IPG בישראל, שלה 2 נציגות מקומית בדמות משרדי הפרסום ראובני-פרידן ומקאן תל אביב.

פונים לחברים של החברים

הטכנולוגיה של Pursway התבססה על כריית מידע ופרטים של אנשי קשר וחברים של לקוחות קיימים של חברות. כך למשל יכלה חברת מוצרי אלקטרוניקה לספק ל-Pursway את רשימת הלקוחות שלה ולקבל ממנה בתמורה רשימה של אנשי קשר שקשורים אל הלקוחות. על פי החברה, ה-ROI של אותה חברה יזנק עד פי 5, בזכות הטכנולוגיה שלה ובזכות רשימת אנשי הקשר הממוקדים שהיא מעבירה. הטכנולוגיה של Pursway עשתה שימוש בפרופילי פייסבוק פומביים, כמו גם אתרי בוגרים למיניהם וכל מקום שבו אנשים נוהגים להשאיר את פרטיהם, שחשופים בפומבי. Pursway עשתה שימוש בלמידת מכונה, כדי לקצור את הפרטים הרלוונטיים ולהגיש אותם ללקוחותיה, מבלי ליידע אותם על מהות הקשרים אל מאגר הלקוחות שלה. בין הלקוחות של החברה ניתן למנות גם את חברות הסלולר Vodafone ו-Orange, ענקית הכבלים האמריקאית Comcast וחברת Sony.

Pursway הוקמה ב-2005 על ידי שלושת היזמים אלרי פפר, גיא גילדור ורן שאול. מאז הקמתה גייסה החברה כ-19 מיליון דולר על ידי קרנות כמו Battery Ventures, Globespan Capital Partner ו-Amiti Ventures שהשקיעו בחברה בכל סבבי הגיוס שלה. ב-2009 עברה החברה מיתוג מחדש וב-2013 מינתה את דייויד אלנברגר כמנכ"ל החברה. בשנים האחרונות נתקלה החברה במתחרים רבים ובמגמות כמו ירידה בפרסום באנרים, שגרמו לקשיים שונים.

החברה תוטמע בזרוע ה-MediaBrand של חברת IPG, כש-15 מתוך 25 העובדים, ביניהם עובדי פיתוח, שיווק, מכירות ואדמיניסטרציה, יפוטרו והשאר יעברו למשרדי מקאן תל אביב, משרד הפרסום ששייך לחברה האמריקאית, שנחשבת לאחרת מ-4 קבוצות האחזקה הגדולות של עולם הפרסום העולמי (ביחד עם Omnicom, WPP ופובליסיס). ל-Pursway ול-IPG כמה לקוחות משותפים ביניהם סוני.

וידאו: בסוני מסבירים על הניסיון שלהם עם Pursway

אקזיט: Kyma הישראלית נרכשת על ידי Zoll תמורת יותר מ-35 מיליון דולר

$
0
0
SMALL
מקור: Kyma Medical

מקור: Kyma Medical

יותר מ-6 מיליון אמריקאים סובלים מאי ספיקת לב, שאחד מהסימפטומים הקשים שלה הוא בצקת ריאות. מצב רפואי מורכב זה ניתן לטיפול על ידי תרופות, אולם רק אם תתקבל התראה בזמן אמת על בעיה. חברת הסטארטאפ הישראלית Kyma Medical Technologies מפתחת מוניטור לביש שבודק תפקודים שונים בגוף ויכול לעזור במניעה של בצקת הריאות. עתה מודיעה חברת המכשור הרפואי האמריקאית Zoll כי רכשה את Kyma הישראלית.

מוניטור לביש

מערכות ה-µ-Cor, שמפתחת חברת Kyma Medical Technologies, מנטרות ואוספות מידע על מדדים פיזיולוגיים רבים כמו דופק, קצב נשימה, פעילות ויציבה. בעזרת אלגוריתמים מיוחדים יכולה המערכת לקבוע האם חל שינוי לרעה אצל מטופל כלשהו ובמידת הצורך להתריע בפני הגורם המטפל או הצוות הרפואי.

Kyma הוקמה בשנת 2008 על ידי אסף ברנשטיין, שכיהן בעבר כמנכ"ל החברה, אוריאל ויינשטיין, מנהל הטכנולוגיות הראשי של החברה וד"ר מיכל שוחט. מאז הקמתה הספיקה החברה, שמשרדיה בכפר סבא, לגייס כ-10 מיליון דולר מקרן Ganot Capital, זרוע ההשקעות של חברת Ganot. בעלת מניות נוספת בחברה היא חברת האחזקות Elron, שמחזיקה כ-26 אחוזים ב-Kyma. החברה האמריקאית תשלם עבור החברה הישראלית 35 מיליון דולר במזומן, כשאם החברה תעמוד ביעדים שהוצבו לה, סכום הרכישה יצמח אף יותר. על פי ההודעה של Zoll, היא מתכננת להפוך את Kyma למרכז הפיתוח הישראלי שלה.

ג'ייסון וויטלינג, נשיא Zoll, מסר בתגובה לרכישה: "הרכישה של Kyma Medical תאפשר ל-Zoll להרחיב את היצע השירותים שלה עם טכנולוגיות נוספות לניטור חולים עם בעיות לב ונוזלים בריאות, כדי להפחית את מספר האישפוזים". לדבריו: "עם הרכישה הזו, הטכנולוגיה של Kyma תוכל להגיע ליותר שווקים גלובליים בעזרת הרשת של Zoll. בנוסף, נמנף את יכולות המחקר והפיתוח החזקות שקיימות ב-Kyma ובישראל".

גיא קצב, יו"ר Kyma, מסר בתגובה לרכישה: "אנחנו גאים מאוד בהישגים הטכנולוגיים של Kyma ושמחים מאוד ש-Zoll החליטה לרכוש אותנו". קצב הוסיף: "ההתאמה האסטרטגית והתרבותית בין החברות מייצגת את ההזדמנות הטובה ביותר לטכנולוגיות של Kyma להגיע למטופלים בכל העולם".

וידאו: כך פועל ההתקן של Kyma


אקזיט: Billguard הישראלית נרכשת על ידי Prosper האמריקאית

$
0
0
bill
צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

חברת BillGuard הישראלית, המפתחת מוצרי אבטחה בתחום כרטיסי האשראי, הודיעה היום (ה׳) כי חתמה על הסכם סופי לפיו נרכשת על ידי Prosper Marketplace, המציעה שוק מקוון המחבר בין לווים למלווים. על פי הערכות סכום הרכישה עומד על קצת פחות מ-50 מיליון דולרים במזומן ובמניות. בשיחה עם גיקטיים, נמסר לנו מהחברה הנרכשת כי הרכישה תאפשר ל-Prosper להציע למשתמשים בה חבילה מלאה של כלים שיסייעו להם לקבל החלטות פיננסיות חכמות ותאמץ לשורותיה את העובדים בחברה המונים כ-25 איש, ופרוסים במשרד המרכזי בתל אביב, ניו יורק וסן פרנסיסקו.

שומרת על הכסף שלכם

BillGuard הוקמה ב-2010 על ידי רפאל אוזן וירון סמיד, מתוך ההבנה כי אנשים לא עוקבים אחר החשבונות שלהם ועל הדרך מאבדים כסף רב, דרך הונאות ושירותים שנרשמו אליהם וממשיכים לשלם עליהם. בעזרת שימוש בחוכמת ההמונים, המורכבת מלמעלה מ-1.3 מיליון משתמשים רשומים יודעת האפליקציה לזהות שירותים שונים ולהתריע בפניהם, ועד כה התגלו למעלה מ-70 מיליון דולר של חיובים לא מורשים.

הפתרון מאפשר למשתמשים להתעדכן בנוגע לעמלות או חיובים מיוחדים המבוצעים בכרטיס האשראי וחשבון הבנק של המשתמש, על ידי שימוש באלגוריתם חכם הבודק את הההוצאות הסטנדרטיות, מאפשר למשתמש לסמן אילו מההוצאות הוא מכיר, אילו חשודות, ואילו הן בוודאות לא שלו. לאחר מכן, משווה המערכת את הסימונים של המשתמש עם סימונים של משתמשים אחרים, וכך היא יכולה לבנות מאגר של חיובים שגויים או חיובים שאינם תקינים.

מהקמתה השלימה החברה שני סבבי גיוס בגובה 17 מיליון דולר. בין המשקיעים שלה תמצאו את Innovation Endeavors, Khosla Ventures ו-Bessemer Venture Partners. הסכם הרכישה יאפשר לשלש את צוות BillGuard, לשמר את האפליקציה ולהמשיך ולהציג חידושים בתחום המימון האישי.

רפאל אוזן, אחד מצמד היזמים ו-CTO החברה התייחס לרכישה ואמר: ״את צמיחתה המרשימה של Prosper ניתן לייחס לכך שמספקת חלופה ממוקדת צרכן להלוואות הבנקאיות המסורתיות. המטרה שלנו היא לפתח את BillGuard מתוך החברה הרוכשת, להפוך לאפליקציה פיננסית מקיפה, המציעה שקיפות מלאה והמלצות חכמות שיעצימו את הצרכנים ויעודדו אותם לקבל החלטות פיננסיות חכמות יותר״.

אקזיט: Gecko Health Innovations נרכשת בידי טבע

$
0
0
teva
מקור: gecko-health-innovations

מקור: Gecko Health Innovations

ענקית התרופות הישראלית טבע הודיעה כי רוכשת את חברת Gecko Health Innovations הנמצאת בבעלות פרטית ומתמקדת בפיתוח פתרונות תוכנה לסיוע בניהול מחלות בדרכי הנשימה. הרכישה נועדה לחזק את מעמדה הלא מבוטל של טבע בתחום מוצרי מערכת הנשימה. סכום הרכישה לא פורסם.

מענה מרחוק בזמן אמת

הסכם הרכישה יאפשר לחברת טבע להטמיע את הפתרון מבוסס ענן שפיתחה Gecko Health Innovations, אשר נועד לפשט את ניהול המחלות הכרוניות בדרכי הנשימה. זאת היא עושה על ידי חיבור חולים ומטפלים מרחוק, תוך כדי ניטור ומעקב בזמן אמת, ועדכון המטפל במידך הצורך. הפתרון של החברה הנרכשת, המכונה CareTRx, הוא פתרון המורכב מהתקן חומרה אשר תואם למרבית המשאפים מודדי האוויר הקיימים בשוק (MDI), כמו גם תוכנה אשר מסנכרנת ומאחסנת את הנתונים באמצעות ממשק ייעודי (אפליקציה לאנדרואיד, ובקרוב גם ל-iOS).

גקו נוסדה בשנת 2012 ופועלת מקיימברידג׳ מסצ׳וסטס על ידי ד״ר יחיאל אנגלהרד ומארק מאהלוף, כאשר סך העובדים בחברה מסתכם בעשרה לערך. בשל הרכישה העובדים בסטארטאפ הקטן יחלו לעבוד במשותף עם טבע.

ד״ר יחיאל אנגלהרד, מייסד שותף ומנכ״ל Gecko Health Innovations אמר כי ״בשלוש השנים האחרונות תכננו ובנינו מערכת לתמיכה בניהול מחלות בדרכי הנשימה באופן אינטואיטיבי, כך שתחבר בין מטפלים, חולים ומשפחות. ביסוד החברה נמצא החזון שמטרתו לאפשר לחבר את ארגון הנהלת התרופות והטיפול בחולים כרוניים בפלטפורמה אחת, ולמנף מידע זה בכדי לתמוך ולהעצים את הטיפול במטופלים על ידי שיתוף פעולה עם שחקנים מובילים בענף הבריאות והתרופות״.

״טבע מחוייבת לייעל את הטיפול במחלות בדרכי הנשימה בעזרת פיתוחים וטיפולים חדשים, בכדי לשרת בצורה טובה יותר את החולים. אמר מייקל היידן, נשיא המו"פ הגלובלי והמדען הראשי של טבע. הרכישה תאפשר לטבע להמשיך ולשפר עוד יותר את יכולותיה לספק פתרונות מחוברים לרשת (eConnected) וטכנולוגיה מבוססת נתונים, שבסופו של דבר ישפרו את הניהול של מחלות בדרכי הנשימה״ הוסיף ואמר רוב קורמנס, נשיא ומנכ״ל טבע הגלובאלית.

אקזיט: מלאנוקס רוכשת את EZChip תמורת סכום המוערך ב-811 מיליון דולר

$
0
0
ezchip1
ezchip1

יוצאת לדרך חדשה.

מלאנוקס טכנולוגיות, המספקת פתרונות קישוריות מקצה לקצה עבור שרתי מרכזי נתונים ומערכות אחסון ו-EZChip הישראלית, המציעה פתרונות עיבוד עבור רשתות טלקום ומרכזי נתונים, הודיעו היום (ד׳) על חתימת הסכם מיזוג שלפיו תרכוש מלאנוקס 100% ממניות EZchip. המניות מונפקות במחיר מזומן של 25.5 דולר למנייה, כאשר העסקה הכוללת מוערכת בכ-811 מיליון דולר, מהם 620 מיליון דולר בניכוי מזומנים. הרכישה האחרונה מהווה צעד באסטרטגיה של מלאנוקס בדרך להיות ספקית מובילה לפתרונות קישוריות חכמים עבור מרכזי נתונים מוגדרי תוכנה.

איחוד כוחות

EZChip הנרכשת היא חברת מוליכים למחצה, והפורטפוליו הרחב של פתרונותיה כולל מעבדי רשת, מעבדים מרובי ליבות ומתאמי רשת חכמים. פתרונותיה מצטיינים במתן גמישות וביצועים גבוהים בשילוב עם אינטגרציה מוצלחת ויעילות בהספק. בעקבות המיזוג, המוצרים והמומחיות של EZChip בעיבודי אבטחה, בדיקה עמוקה של חבילות מידע, וידאו, ואחסון, מחזקים את מעמדה ויכולתה של מלאנוקס לספק פתרונות מלאים של קישוריות חכמה מקצה לקצה, כמו גם פתרונות עיבוד לפלטפורמות מרכזי נתונים וקצה מתקדמות. החברה הממוזגת תספק פתרונות מגוונים כדי לאפשר ללקוחות לעמוד בדרישות הגוברות של יישומים עתירי נתונים בשימוש במחשוב עתיר ביצועים, Web 2.0, ענן, מרכזי נתונים מאובטחים, אנטרפרייז, תקשורת, מסדי נתונים, שירותים פיננסיים וסביבות אחסון.

חברת EZchip הוקמה כספין אוף (פיבוט) בשנת 1999, ומתחילת דרכה מנוהלת על ידי אלי פרוכטר. איחוד שתי החברות יוביל ליצירת ׳חברת על׳ המונה כ-2,400 עובדים, והכנסות משולבות של 668 מיליון דולר בתוך שנה. העסקה צפויה להיסגר ברבעון הראשון של 2016, בכפוף להשלמת תנאי סגירה מסוימים.

״איחוד הכוחות עם מלאנוקס מייצג מספר רב של סינרגיות שיוצרות עוצמה אמיתית של פתרונות לקישוריות ועיבוד. עם פתרונות מלאנוקס המובילים לשכבות הרשת 1 – 3 עבור מרכזי נתונים, ופתרונות העיבוד המובילים של EZchip לשכבות 3 – 7 עבור רשתות טלקום, שתי החברות משלימות האחת את השנייה בטכנולוגיה, מוצרים, שווקים ולקוחות. יחד, אנו מאפשרים מספר רב של פתרונות בשכבות 1 עד 7 עבור מרכזי נתונים וטלקום״, אמר אלי פרוכטר, מנכ"ל החברה הנרכשת.

״הסינרגיות בין איזיצ’יפ ומלאנוקס יוצרות הזדמנויות אטרקטיביות. אנו צופים כי הטכנולוגיות ופורטפוליו המוצרים המשולבים שלנו יספקו פתרונות מובילים של קישוריות ועיבוד חכמים, מקצה-לקצה, עבור מרכזי נתונים ורשתות תקשורת מרחבית (WAN)״, אמר איל וולדמן, נשיא ומנכ"ל מלאנוקס. ״יישומי Web 2.0 ומחשוב ענן החדשים והמתפתחים אשר משפיעים על חיי היום-יום שלנו תלויים בתנועה ועיבוד מהירים של נתונים הצומחים באופן אקספוננציאלי. הקישוריות של מלאנוקס מספקת את הפתרון המהיר והסקלאבילי ביותר להעברת נתונים בתוך מרכז הנתונים, ומאפשרת פיתוח, שימוש והרחבה מתמשכים של יישומים אלה. פתרונות העיבוד של EZchip מאפשרים למשתמשים לעבד ולנתח, במהירות החוט, נתונים הן בתוך ומחוץ למרכז הנתונים. פתרונות החברה המשולבת יאפשרו ללקוחות מרכזי הנתונים לעמוד בדרישות הגוברות של יישומים עתירי נתונים.

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו בספטמבר 2015

$
0
0
bigmoney

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש אוגוסט.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש אוגוסט

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

אקזיט ענק: Valtech Cardio הישראלית נרכשת על ידי Heartware תמורת כמיליארד דולר

חברת המכשור הרפואי Valtech Cardio הישראלית נמכרת לחברת Heartware האמריקאית. בהודעה שפרסמה החברה הרוכשת ציינה כי העסקה תתבצע במניות בלבד, מה שמשווה לעסקה שווי של כמיליארד דולר. Valtech Cardio, החברה הנרכשת, פיתחה טכנולוגיה מיניאטורית ולא פולשנית, שנועדה לתמוך ולטפל במחלת לב מסתמית. הפתרון שהחברה הציגה עשוי לחסוך ניתוחי לב פתוח במקרים של דליפה במסתם המיטרלי, ולסכם את כל הפרוצדורה הרפואית בצינתור בלבד. כאמור הסכם הרכישה הינו עסקת מניות שתימשך בשלבים ולאורך שנים, ומותנית בעמידה ביעדים, אישורים רגולוטרים והוכחת היעילות של הפיתוחים בניסויים בבני האדם.

Crosswise הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר, מציגה פרסום מדויק יותר

חברת Crosswise הישראלית, אשר עוזרת לחברות מדיה לזהות את המשתמשים שלהן בין ההמון, במטרה להציע להם את הפרסום הרלוונטי ביותר, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס A בסך 3 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה Pereg Ventures לצד ZhenFund, Emerge והמשקיעים הקיימים בהם Giza Venture Capital, OurCrowd ו-Horizons Ventures. הסכום שגוייס יסיע לחברה להרחיב את נוכחותה הבינלאומית, תוך כדי הגדלת מאמצי השיווק והמכירות.

הטכנולוגיה שפיתחה Crosswise מאפשרת לזהות את קבוצת המכשירים השייכים למשתמש מסוים (בהם טאבלט, סמארטפון או מחשב נייד), מבלי לסכן את פרטיותו או להשתמש בסממנים אישיים אודותיו. כך, בעוד שהמשתמש יכול להיות רגוע שאינו נחשף לחברות צד שלישי יתר על המידה, חברות המדיה יכולות להיות גם הן רגועות, שכן הקמפיינים שלהן מגיעים ליעד המתאים בצורה ממוקדת ביותר. הטכנולוגיה בעצם מסוגלת לקשר בין המשתמשים למכשירים בהתאם למידע רב, הכולל בין היתר את מיקום המכשיר, סוגי האפליקציות המותקנות בו, דפוסי השימוש, האתרים בהם ביקרו המשתמשים ואפילו עוצמת הלחץ שנוצרה על המסך בעת לחיצה.

TrenDemon הישראלית השלימה סבב גיוס ראשון בסך 800,000 דולר

הסטארטאפ הישראלי TrenDemon המפתח מערכת בינה עסקית ואופטימיזציה לשיווק מבוסס תוכן, הודיע החודש על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 800,000 דולר. החברה מסייעת למותגים לנתח ולשפר את ביצועי התוכן באתר בצורה אוטומטית. בסבב הגיוס השתתפו קרן Blue Ocean מדרום אמריקה, קבוצת משקיעים פרטיים בהובלת רפי דנן, וחברת מדיה שייקרס. הסכום שגוייס ישמש להאצת פעילות המכירות והשיווק בחו״ל, תוך כדי המשך פיתוח המוצר.

הטכנולוגיה של TrenDemon מנתחת את מקורות הטראפיק ופעילות הגולשים באתר, וכך בעצם יכולה לספק למשווק מידע לגבי אפקטיביות הערוצים השונים, התכנים ומסלולי ההמרה באתר. באמצעות המידע שמספקת המערכת, המשווק יכול לבצע רכש מדיה בצורה חכמה יותר ולייצר תכנים שיניעו את הגולשים לפעולה. המערכת שפיתחה החברה יכולה גם להוביל לשיפור באופן אוטומטי בביצועי האתר, זאת באמצעות הנעות לפעולה והמלצות תוכן מותאמות אישית בזמן אמת. כמו כן, TrenDemon מתממשקת באמצעות API למערכות שיווק שונות בהן Silverpop ו-MailChimp, וכך מאפשרת למנף את אותן תובנות ומסקנות גם במערכות אלו.

Big Blue Parrot הישראלית נמכרת ל-Playtika

חברת Big Blue Parrot הוקמה ב-2009 על ידי גלעד אלמוג, גל ווייזנברג ודניאל רכטר ומאחוריה 2 משחקים, כשהמוכר ביותר ביניהם הוא Poker Friends, משחק קזינו חברתי פופולארי שזכה למאות אלפי הורדות. העסקה הנוכחית היא הרכישה החמישית שביצעה Playtika, ו-Big Blue Parrot היא החברה הישראלית השנייה שהיא רוכשת לאחר שבשנה שעברה רכשה את Pacific Interactive.

על פי ההערכות תשלם Playtika עבור Big Blue Parrot כ-10 מיליון דולר, ומדובר בעסקת-העסקה או Acqhire, במסגרתה משלמת החברה הרוכשת בעיקר עבור כוח האדם של החברה הנרכשת ופחות עבור נכסים כמו קניין רוחני או המשתמשים. מיום הקמתה גייסה החברה כ-2.5 מיליון דולר מכמה משקיעים מובילים ביניהם גיגי לוי, ספי שפירא ועוד אנג'לים. כיום מונה החברה 9 עובדים, בעיקר מפתחים, שעברו כבר למשרדי Playtika בתל אביב והצטרפו ל-200 העובדים במשרד הישראלי של החברה.

TVibes הישראלית מגייסת מיליון דולר, תעשה סדר בסרטוני הסמארטפון שלכם

TVibes הוא סטאראטפ ישראלי, שיגבה בענן, יסדר ויאנדקס את הסרטונים שלכם, ויאפשר לכם בקליק לקבוע מי יצפה בהם על ידי ערוצים ממוקדים לבן הזוג, למשפחה ולחברים. החודש הודיע הסטארטאפ על גיוס של מיליון דולר ממשקיעים פרטיים.

TVibes מציעה חווית צפייה המדמה צפייה בטלוויזיה; הסרטונים הקיימים במכשיר מתאגדים לכדי ערוץ ומתנגנים באופן אוטומטי אחד אחרי השני לפי זמן, נושא, והמיקום בו צולמו. באמצעות האפליקציה הסרטונים מועלים לערוץ הפרטי בענן וכך מפנים מקום בסמארטפון. בנוסף, הסרטונים זמינים ונגישים מייד ולא מתחבאים בין מאות תמונות וקבצים נוספים בגלריה שבמכשיר.

ניתן לשתף כל אחד בלינק לאותו ערוץ ולהציע לו להירשם אליו, ממש כפי שקיימים ערוצים ביוטיוב להם עושים ׳Subscribe׳. מי שמצלם או מעלה את סרטון הוידאו יכול לבחור מראש באחד מארבעת מעגלי הפרטיות השונים: חברים, משפחה, ׳נפש תאומה׳ או כולם. כך לדוגמא אם בוחרים במעגל המשפחתי, אז רק מי שעוקב אחר הערוץ של המשתמש, ואכן הוגדר על ידו כקרוב משפחה ייחשף לוידאו.

קרן 500Startups מוסיפה 2 שותפים ישראליים; תשקיע ב-20 חברות ישראליות בשנה

קרן 500Startups שבסיסה בעמק הסיליקון, מגיעה לישראל. הקרן, שכבר השקיעה במאות סטארטאפים הוקמה ב-2010 ומאז היא פעילה במספר מדינות בעולם. החודש הודיעה הקרן על צירופם של 2 שותפים ישראליים, אדם בניון ודיאנה מולדבסקי שיהיו אחראיים על ההשקעות הקיימות של הקרן וכן השקעות חדשות.

הקרן מתכננת להשקיע כ-5 מיליון דולר בשנה בשוק הישראלי, כשהיקף ההשקעה הממוצע שלה עומד על בין 100 אלף דולר ל-250 אלף דולר. מכאן, שהקרן תבצע בין 10 ל-20 השקעות בשנה בשוק הישראלי. אדם בניון יהיה אחראי על תחום ה-B2B, כלי פיתוח, Fintech, SaaS וסטאראטפים שמפתחים מרקטפלייסים; דיאנה מולדבסקי, שעבדה לפני כן ב-Zeptolab (מפתחת Cut the Rope), יאנדקס וגוגל, תהיה אחראית על תחום הקונסיומר, אפליקציות חינוכיות ומשחקים, אפליקציות, כלכלה-שיתופית, תקשורת, פרסום ו-SaaS. מעבר להשקעות הכספיות, מציינים בקרן כי חברות ישראליות הצליחו לפרוץ בהצלחה לשווקים בוגרים כמו השוק האמריקאי, אולם, בהיות הקרן גלובלית, היא תוכל לעזור לחברות ישראליות לפרוץ גם לכל שאר השווקים המתפתחים שקיימים.

אקזיט כחול לבן: AreaOne הישראלית נרכשת על ידי Marimedia

חברת Marimedia הישראלית (Taptica), המציעה פתרונות טכנולוגיים למודעות שיווק באינטרנט, הודיעה החודש כי חתמה על הסכם לרכישת AreaOne הישראלית גם כן, המציעה פלטפורמה לניהול השיווק ברשת, בין היתר בפייסבוק. סכום הרכישה עשוי להגיע לעד 17 מיליון דולר, במזומן ובמניות בתוך שנתיים. לפי ההסכם שנחתם Marmedia צפויה לשלם תחילה כ-10 מיליון דולר במזומן, ו-2 מיליון דולר על ידי הקצאת 2.1 מיליון מניות חדשות, המבוססים על מחיר מניה של 61%. הרכישה תאפשר ל-Marmedia לכלול בפתרונותיה גם את מרחב המדיה החברתית המצוי בצמיחה מתמדת ומהירה, ולהציג פלטפורמת שיווק מקיפה יותר לתעשייה.

AreaOne, בעברה SocialClicks, נוסדה בשנת 2011 על ידי אלון מיכאלי במטרה למנף את הטכנולוגיות הקיימות בתחום הפרסום ברשתות החברתיות. הפתרונות שמציעה עוזרת לחברות להגדיל את המכירות, להגיע אל יותר משתמשים ולהגדיר את החזר ההשקעה (ROI) באמצעות קמפיינים מדוייקים. בשנת 2011 חתמה החברה על הסכם שיתופי עם פייסבוק, המאפשר למפרסמים ברשת החברתית ליצור ולנהל קמפיינים אופטימאליים ולייעל את מסעות הפרסום בכל רגע נתון ובאופן אוטומטי. אחת הדרכים בהן המערכת מסייעת לניהול קמפיינים היא על ידי הצעת ׳בידים׳ באופן אוטומטי, בכדי ליצור קהל יעד מותאם אישית תוך כדי עמידה ביעדים המוגדרים.

FeeX, ׳הרובין הוד של העמלות׳, מגייסת 2.8 מיליון דולר

FeeX, שירות השוואת העמלות הפיננסיות, הודיע החודש על השלמת סבב גיוס בסך 2.8 מיליון דולר בהובלת Collaborative Fund. סבב הגיוס הנוכחי הינו השלישי במספר ומעמיד את סך גיוסיה של החברה עד כה על 12.3 מיליון דולר. מטרת השירות היא לסייע לצרכנים להפחית את דמי הניהול והעמלות שהם משלמים לגופים הפיננסיים השונים, על ידי השוואת העמלות והדרכה כיצד לנהל משא ומתן בכדי להתמקח ולהפחית אותן.

הפלטפורמה של Feex מאפשרת למשתמשים לשלוח את המסמכים הפיננסיים שלהם בתצורת מסמך PDF או כל מסמך אחר המגיע מהחברה או מהבנק, כאשר ניתן גם לצלם תמונה של המסמך הרלוונטי ישירות מהסמארטפון ולשלוח לאתר, דוגמאת דו"ח רבעוני של חברת ביטוח, דו"ח שנתי של קופת גמל ועוד. Feex מנטרת את המסמכים הללו בעזרת מנוע עיבוד תמונה, מוציאה את הנתונים הרלוונטיים מהמסמך ומעבירה אותם למאגר נתונים סטטיסטי המקבל את המקורות שלו מנתונים של משתמשים אחרים בשירות ומאגרי נתונים שונים הזמינים ברשת.

BidFlyer מגייסת מיליון דולר כדי להוזיל את כרטיסי הטיסה שלכם

תפוסת המטוסים היא עקב האכילס של חברות התעופה. על פי נתוני ארגון חברות התעופה הבינלאומי IATA, התפוסה של מטוסי הנוסעים עומדת על כ-80 אחוזים, מה שאומר מושבים ריקים ואובדן הכנסות של עשרות מיליוני דולרים לכל חברת תעופה. הסטארטאפ הישראלי BidFlyer מפתח מערכת למכירה פומבית של עודפי כרטיסי טיסה, כך שגם חברות התעופה יוכלו למכור את מלאי המושבים שלהן וגם הנוסעים ירוויחו כרטיסים מוזלים. החודש הודיע הסטאראטפ על גיוס של מיליון דולר.

הפתרון שפיתחה BidFlyer מתממשק עם מערכת ההזמנות של חברות התעופה השונות ומשתמש בביג-דאטה, כדי לנתח את המידע הקיים ולזהות את העודפים, כלומר, אותם מושבים שחברת התעופה מעוניינת למכור ב'בידינג'. המערכת של BidFlyer מציעה את המושבים האלו למכירה פומבית במחירים נמוכים יותר, כשהגשת ההצעות לקניית כרטיסי הטיסה היא חינמית והתשלום נעשה רק עבור הצעות זוכות.

Freightos מגייסת 14 מיליון דולר, כדי לייעל את התובלה בעולם

כיום, כשבעל מפעל או יבואן רוצה לשלוח או לקבל מוצרים, אין לו את הכלים על מנת להבין את שוק ההובלה הגלובלי. מדובר בשוק מורכב עם גורמים רבים שמשפיעים על המחירים ולוחות הזמנים, כך שבעל המפעל אינו יכול לדעת האם העסקה שהוצעה לו היא אכן טובה, הוא אינו יכול לקבל מחיר סופי שכן זה תלוי במיסי נמל ומכס שמשתנים ולא תמיד הוא יכול לדעת מתי בדיוק המוצרים יגיעו אליו, לאור שינויים הנובעים ממזג האוויר או ממצב כלי התחבורה שמשנע אותם. כדי לעשות קצת סדר בבלאגן פיתח הסטארטאפ הישראלי Freightos פלטפורמת השוואה בין מחירים ומועדים של שירותי תובלה שונים בים, באוויר וביבשה. החודש הודיעה החברה על גיוס של 14 מיליון דולר לשם כך.

המערכת שפיתחה Freightos משווה בין מחירי ההובלה והתובלה הבינלאומיים, כדי לאפשר למשתמשים לשלוח מטענים, מכולות ושאר מוצרים בצורה הזולה והמהירה ביותר. החברה עושה זאת באמצעות חישוב של כל הגורמים הרלוונטים, כך שהיא יכולה להציע ללקוחות תובנות בנוגע לנתיבים המהירים ביותר מהמקור ועד היעד, מי הן חברות השילוח עימן כדאי לעבוד וכמובן, מה היא הדרך העדיפה למשלוח עצמו. בשיחה עם גיקטיים, מסביר איתן בוכמן, מנהל השיווק של Freightos, שעד היום, תהליך של קבלת הצעת מחיר למשלוח הורכבה ממרכיבים רבים שמשתנים כל הזמן. כתוצאה מכך, היה צורך להמתין שלושה ימים להצעת המחיר ובנוסף לכל היא כללה גם חיובים סמויים, שרק לאחר מעשה התגלו ללקוח, כך שכל התהליך היה מתסכל עבורו.

Dronomy מגייסת 1.5 מיליון דולר, כדי לפתח את הרחפן האוטונומי

רחפנים ומכוניות אוטונומיות הם שניים מהתחומים הכי חמים בעולם הטכנולוגיה כיום. שוק הרחפנים (לשוק האזרחי) נאמד כיום ב-2.5 מיליארד דולר, אולם תוך 5 שנים הוא צפוי להגיע ל-11 מיליארד דולר. מכוניות אוטונומיות נמצאות בשלבי פיתוח מתקדמים על ידי גוגל וכמעט כל יצרני הרכב הגדולים. Dronomy הוא סטארטאפ שמשלב בין התחומים ומפתח את הרחפן האוטונומי הראשון, שיוכל לטוס ללא מגע יד אדם, תוך כדי הימנעות ממכשולים בדרך. החודש הודיע הסטארטאפ, שפעל עד היום מתחת לרדאר, על גיוס של מיליון וחצי דולר.

Dronomy מפתחת מה שהיא מכנה "מוח לרחפנים". כלומר, מערכת שתאפשר לרחפנים לטוס בכוחות עצמם, ללא כל שליטה או התערבות של המטיס, תוך כדי המנעות מהתנגשות בחפצים, מבנים או אנשים. את היכולות האלו משיגה המערכת בזכות אלגוריתמים מתקדמים של ראייה ממוחשבת אותם מפתחת Dronomy. החברה הוקמה ב-2014 על ידי אורי אפק, שמשמש גם כמנכ"ל החברה וגיא רז, שמשמש כסמנכ"ל מחקר ופיתוח.

+Optimal הישראלית מגייסת 40 מיליון דולר

חברת התוכנה +Optimal, העוסקת בתחום ה-manufacture intelligence ופיתחה מוצר שבודק ומאתר תקלות בשבבים בזמן אמת, הודיעה על השלמת סבב גיוס שלישי בסך 40 מיליון דולר. את הסיבוב הובילה קרן ההשקעות האמריקאית KKR, ביחד עם המשקיעות הקיימות Carmel Ventures – Everygreen Venture Partners וקרן פיטנגו. סכום הגיוס יסייע לחברה להתרחב ולהתחיל ולעסוק גם בבדיקת שבבים המצויים בסמארטפונים וטאבלטים, וכך בעצם להגדיל את רווחייה פלאים.

המוצר של +Optimal בעצם מייצר מודיעין אשר משפיע על קבלת ההחלטות בזמן אמת וגם אלו לטווח הרחוק, שכן מספק תוצאות הניתנות למדידה עבור חברות קטנות וגדולות העוסקות בייצור שבבים. בעזרת הפיתוח שמציגה מאפשרת החברה ללקוחותיה לאסוף ולנתח את בסיס נתוני הייצור הגדולים (ביג דאטה) ולפעול בזמן אמת בכדי למקסם את התפוקה, האיכות ויעילות תהליך הייצור של השבבים. הפתרונות של +Optimal מותקנים ב-90% מהרצפות במפעלים לייצור שבבים, אשר בעזרת המערכת מתחברת לקווי הייצור ומבצעת ניתוח בכדי לאתר שבבים תקולים. כמו כן, למעלה מ-15 מיליארד שבבים מועברים מידי שנה לשוק דרך המערכות שפיתחה, כאשר בין לקוחותיה נמנות חברות כמו Marvell, Freescale ו-Nvidia Qualcomm.

חצי שנה אחרי שגייסה 40 מיליון דולר, מגייסת Fundbox עוד 50 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Fundbox, ששמה לה למטרה לעזור לעסקים לנהל ולהסדיר את תשלום החשבוניות שלהם, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס שלישי בגובה 50 מיליון דולר. הסבב הגבוה מגיע כחצי שנה בלבד לאחר שהשלימה החברה סבב גיוס בגובה 40 מיליון דולר.

Fundbox פיתחה פלטפורמה המאפשרת לעסקים קטנים ובינוניים לקבל תשלום מיידי עבור החשבוניות השונות שלהם, ובכך להיפטר מאחד מהמנהגים המגונים ביותר הקיימים כיום בתחום זה: שוטף פלוס 30, 60, 90 וכך הלאה. כיום עשרות אלפי עסקים כבר מחוברים לפלטפורמת Fundbox שמאפשרת לבעלי עסקים קטנים לייעל את תזרים המזומנים שלהם, באמצעות הקדמת תשלומים עבור חשבוניות שלא שולמו.

בפועל, החברה משלמת לעסקים מייד עם קבלת החשבונית תמורת עמלות קבועות מראש, במחירים שלדבריה נמוכים משמעותית מאלה של חברות האשראי השונות. כמו כן, לדבריה, בניגוד לנותני אשראי מסורתיים או חברות פקטורינג, באמצעות השימוש בפלטפורמה שלה, בעל העסק ישאר בשליטה ויהנה מגמישות של מוצר הפשוט לשימוש, בעל עיצוב נקי המציע שקיפות מלאה וכמובן, במחירים נמוכים מאלה של חברות האשראי.

Argus הישראלית מגייסת 26 מיליון דולר; תגן על רכבים מתקיפות סייבר

חברת Argus הישראלית, העוסקת באבטחת סייבר לתעשיית הרכב, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס שני בסך 26 מיליון דולר. בסבב ההשקעה השתתפו המשקיעים החדשים בהם תאגיד Magna International הקנדי, Allianz הגרמנית, ו-SBI Group היפני, לצד המשקיעים הקיימים – קרנות ההון סיכון Magma Venture Partners ,Vertex Venture Capital והמייסד השותף של קבוצת רד, זהר זיסאפל. סכום הגיוס יוקדש להאצה ופיתוח מוצרי החברה להגנת סייבר על כלי רכב, כמו גם בהגדלת מצבת העובדים.

הטכנולוגיה שמציגה Argus מסייעת לשמור על בטיחות הנוסעים והבטחון בדרכים, על ידי כך שמגשרת על הפער שנוצר בשל העובדה שהם מחוברים לאינטרנט, לבין היותם פגיעים לאותן מתקפות. מוצרי החברה מספקים מעין חליפת הגנה מלאה לרכבים ולרכיבי קישוריות לאינטרנט המותקנים ברכב לאחר ייצורו. אותם פתרונות מגינים על מערכות הרכב הקריטיות ביותר בהם הבלמים, ההיגוי והמנוע מפני סייבר, והטמעתם מתבצעת ללא קושי בכל קו ייצור ומבלי שיש צורך לשנות משהו בעיצוב הרכב. יצרני רכב אשר משתמשים בפלטפורמת השליטה והבקרה של החברה (Argus Cyber Dashboard) מקבלים תמונת מצב עדכנית והתראות בנוגע לאיומי סייבר על צי הרכב שלהם, ויכולים להגיב בזמן אמת למצבים מסוג זה.

Compass של אורי אלון מגייסת 50 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Urban Compass, המציעה פלטפורמה לחיפוש נדל״ן קצת שונה, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 50 מיליון דולר בהובלת Institutional Venture Partners – IVP. בגיוס השתתפו גם המשקיעים הקיימים – Advance Publications, 406 Ventures, Founders Fund ו-Thrive Capital, לצד מארק בניוף (Marc Benioff) מייסד ומנכ״ל Salesforce.com וקנת שן, מנכ"ל אמריקן אקספרס. סבב הגיוס הנוכחי מציב את סך ההשקעות בחברה על כ-123 מיליון דולר.

הקונספט העומד מאחורי Compass נועד להפוך את תהליך החיפוש והמציאה של דירה באיזורים מבוקשים ברחבי ארצות הברית לזמינים ונגישים יותר מבעבר. השירות אותו מציעה החברה זמין באמצעות אתר האינטרנט שלה או אפליקציה ייעודית, בה יכולים המשתמשים לצפות בדירות הזמינות וכמובן, להתרשם מהתמונות הרלוונטיות להן.

בניגוד לשירותים אחרים הקיימים בשוק המציעים שימושיות דומה, החברה מבהירה כי היא מאפשרת למשתמשים למצוא את האיזור האידיאלי עבורם, בזכות אפשרויות סינון מפורטות יותר מאלה הקיימות אצל מתחרותיה. בנוסף, החברה שמה דגש משמעותי על שקיפות ומבטיחה כי התמונות אותן רואים המשתמשים באתר אכן תואמות לנכסים, ולא נועדו לייפות את המציאות או לבזבז לשוכרים הפוטנציאליים את הזמן.

אחרי הסערה: Hola מגייסת 17 מיליון דולר

חברת הטכנולוגיה הישראלית Hola (הולה), שמוכרת לקהל הרחב בעיקר כמפתחת שירות VPN, הודיעה החודש על גיוס של 17 מיליון דולר והשקת שירות CDN, שמבוסס על רשת P2P שלה. הגיוס, שהובל על ידי קרן Iris Capital בשיתוף משקיעים פרטיים, מציב את סך הגיוסים של החברה מאז הקמתה על 30 מיליון דולר. לפני מספר חודשים מחו גולשים רבים על כך שלטענתם החברה 'מכרה' את רוחב הפס שלהם.

השירות המוכר ביותר אותו פיתחה Hola הוא כמובן שירות ה-VPN החינמי, אותו היא מציעה כתוסף חינמי לדפדפן. השירות שנמצא בשימוש של יותר מ-53 מיליון משתמשים, מאפשר לכל משתמש לגרום לשרתים מסויימים לחשוב שהוא מגיע ממדינה אחרת וכך לחמוק מחסימות גיאוגרפיות של שירותים כמו נטפליקס ו-Hulu. התוסף מתבסס על רשת ה-P2P אותה הקימה החברה, כך שמשתמשים שמתקינים את התוסף גולשים למעשה דרך חיבור הרשת של משתמשים אחרים במדינה אותה הם בוחרים.

Panoply.io הישראלית מגייסת 1.3 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הצעירה Panoply.io הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס סיד בסך 1.3 מיליון דולר בהשתתפות קרן ההון סיכון בלאמברג, Founders Guild ו-500 Startups. החברה מציעה שירות המספק מחסן נתונים אוטומטי (Data Warehouse) לפי דרישה המפשט את תהליכי הניתוח והאנליזה, והופך אותם לנגישים עבור חברות וארגונים בכל הרמות, ללא צורך בהתמחות בניהול נתונים. סבב הגיוס יסייע לחברה להכפיל את מצבת העובדים בה וכן להוציא לפועל גרסת בטא פתוחה כבר בתחילת שנת 2016.

Panoply.io מעוניינת להציג גישה חדשה לאחסון נתונים על גבי הענן, על ידי הפיכתו לפלטפורמה נגישה וגמישה מהמצב שבו הוא כיום – תשתית הניתנת לתפעול אך ורק על ידי מומחים. הפלטפורמה שפיתחה החברה נועדה לעשות לניהול הנתונים ולאנליטיקות מה ש-New Relic עשתה לעולם ניטור הביצועים ומה ש-Heroku עשתה לעולם פיתוח האפליקציות.

OriginGPS הישראלית מגייסת 1.75 מיליון דולר, כדי לפתח GPS בגודל גרגר אורז

תחום ה-IoT או האינטרנט של הדברים נחשב לאחד התחומים היותר צומחים בעולם הטכנולוגיה, כשבין המרוויחות העיקריות מהמגמה ניתן למנות את יצרניות המעבדים והחיישנים. OriginGPS היא חברת סטארטאפ ישראלית שמייצרת מודולים זעירים של GPS שמיועדים לשילוב במגוון רחב של מוצרים. החודש הודיעה החברה על גיוס של 1.75 מיליון דולר.

המודולים הממוזערים שפיתחה OriginGPS מכילים מספר רב של רכיבים המוגנים בארבעה פטנטים. הרכיבים הללו, שמכונים GNSS, הם אוטונומיים, בעלי קישוריות עצמאית ומתאפיינים בצריכת סוללה נמוכה, מאפיינים שמאפשרים להם להשתלב בצורה מוצלחת במוצרי מיחשוב זעיר רבים, כגון: מכשירים לניטור בריאות וכושר, שעוני ספורט, ציוד רפואי, מצלמות ספורט לבישות ומצלמות דיגיטליות. כל המודולים כוללים בתוכם את כל הרכיבים הנדרשים לטובת יחידת המיקום וסנכרון הזמן (משלבים SAW, LNA, TCXO, קריסטל RTC ו- RF-Shield). המודולים של OriginGPS מתאפיינים גם ברמת רגישות גבוהה, שבאה לידי ביטוי בזמני איכון קצרים (TTFF), ניווט יציב יותר ודיוק רב יותר בתנאי סביבה קשים. בעת בחינת המודול המשולב במצלמה, ביצועי האיכון השתפרו ב-30% בהשוואה לפתרונות אחרים. המודול גם מספק יכולת איכון של פחות מדקה אחת, בלמעלה מ-90% מהזמן (אתחול קר).

אקזיט חמוץ-מתוק: חברת Pursway נמכרת במחיר הפסד ורוב עובדיה יפוטרו

לחברת הסטארטאפ הישראלית Pursway (לשעבר Datanetis) היו שאיפות רבות, טכנולוגיה מוכחת ולקוחות מרוצים, אך כל זה לא מנע את מכירתה במחיר הפסד לענקית הפרסום האמריקאית IPG. על פי כלכליסט, פוטרו 15 מתוך 25 עובדי החברה, והשאר, כולל המייסדים, הוטמעו ב-IPG בישראל, שלה 2 נציגות מקומית בדמות משרדי הפרסום ראובני-פרידן ומקאן תל אביב.

הטכנולוגיה של Pursway התבססה על כריית מידע ופרטים של אנשי קשר וחברים של לקוחות קיימים של חברות. כך למשל יכלה חברת מוצרי אלקטרוניקה לספק ל-Pursway את רשימת הלקוחות שלה ולקבל ממנה בתמורה רשימה של אנשי קשר שקשורים אל הלקוחות. על פי החברה, ה-ROI של אותה חברה יזנק עד פי 5, בזכות הטכנולוגיה שלה ובזכות רשימת אנשי הקשר הממוקדים שהיא מעבירה. הטכנולוגיה של Pursway עשתה שימוש בפרופילי פייסבוק פומביים, כמו גם אתרי בוגרים למיניהם וכל מקום שבו אנשים נוהגים להשאיר את פרטיהם, שחשופים בפומבי.

החברה תוטמע בזרוע ה-MediaBrand של חברת IPG, כש-15 מתוך 25 העובדים, ביניהם עובדי פיתוח, שיווק, מכירות ואדמיניסטרציה, יפוטרו והשאר יעברו למשרדי מקאן תל אביב, משרד הפרסום ששייך לחברה האמריקאית, שנחשבת לאחרת מ-4 קבוצות האחזקה הגדולות של עולם הפרסום העולמי (ביחד עם Omnicom, WPP ופובליסיס). ל-Pursway ול-IPG כמה לקוחות משותפים ביניהם סוני.

errnio מגייסת 840 אלף דולר, כדי לשדרג את מחוות האצבע שלנו

רובנו עושים שימוש קבוע למדי במחוות השונות שבסמארטפון שלנו: סווייפ לימין, עוד אחת לשמאל, גלילה למטה ומדי פעם מחוות 'צביטה', כדי להגדיל או להקטין תמונה. חברת הסטארטאפ הישראלית errnio (ארניו) רוצה לקחת את המחוות הללו ולהפוך אותן לכלי, שמצד אחד משדרג את חוויית השימוש של הקוראים, ומצד שני, מאפשר לבעלי אתרים ליהנות ממקורות הכנסה נוספים. החודש הודיעה החברה על גיוס של 840 אלף דולר.

בעל אתר תוכן יכול לשלב את הקוד של errnio באתר, ולשנות כך את ההתנהגות של האתר. כך למשל כאשר משתמשים יבצעו תנועה של 'זום' על גבי תמונה, תצוץ חלונית פופ-אפ קטנה שתאפשר להם לשתף את התמונה ברשתות החברתיות או במייל למשל; תנועת סווייפ למשל מאפשרת דפדוף באתר בממשק כרטיסיות; סימון טקסט באתר מקפיץ למשתמשים חלונית עם ההגדרה הרלוונטית מויקיפדיה ועוד. התוסף גם מספק לבעל האתר דשבורד עם סטטיסטיקות על מספר המחוות השונות שבוצעו, בחיתוכים שונים

errnio הוקמה ב-2014 על ידי שלושה יזמים: טל גורביץ, אלון כדורי גיל טולדו, יוצאי קונדואיט, Wix ופריון. המוצר הראשון של החברה, אשר הושק לפני מספר חודשים, מאפשר לבעלי אתרים לעצב אינטראקציות מבוססות מחוות אצבע על גבי מכשירים ניידים, ולהתאים כלי פרסום חדשים לאתרי מובייל.

ElastiMed הישראלית מגייסת מיליון דולר, רותמת את המחשוב הלביש לריפוי

חברת ElastiMed הישראלית הודיעה החודש על גיוס הון בהיקף של כמיליון דולר, הכולל בין היתר השקעה אסטרטגית של קרן ההון סיכון הסינגפורית Pix Vine Capital. החברה מפתחת טכנולוגיה לבישה לטיפול במחלות ורידים ולימפה כרוניות, כמו גם למניעת פקקת ורידים עמוקה (DVT). ההון שגויס יסייע לחברה להשלמת הפיתוח, לאישורים רגולטורים ולהוכחות קליניות באמצעות ניסויים ראשונים בבני אדם.

הפתרון של ElastiMed הוא מערכת אקטיבית חכמה שנותנת מענה כולל ומתגברת על חסרונות המוצרים הקיימים כיום בשוק. החברה מציגה מערכת לחץ לבישה המאפשרת טיפול יעיל, המותאם למצבו של החולה, בטווח הלחצים הרצוי, תוך כדי שימת דגש על נוחות הלבישה והשימוש. הטכנולוגיה שמפתחת מציעה פתרון לשיפור הטיפול בחולים במחלות ורידים ולימפה כרוניות, למניעת החמרת המחלה ושיפור משמעותי באיכות חייהם. כמו כן, ביכולתה לסייע לשיפור הטיפול בחולים רבים, בהם חולי סכרת וחולים הנמצאים באשפוז ממושך, למניעת פצעי לחץ, טיפול בחולים הסובלים מבצקות ברגליים וכן, תסייע לשיקום מקטיעה ושיקום שרירים אצל ספורטאים, זירוז החלמת כוויות וצלקות ותצמצם משמעותית את הסיבוכים והעלויות הנובעים מטיפול שאינו מותאם לחולה.

Kyma הישראלית נרכשת על ידי Zoll תמורת יותר מ-35 מיליון דולר

יותר מ-6 מיליון אמריקאים סובלים מאי ספיקת לב, שאחד מהסימפטומים הקשים שלה הוא בצקת ריאות. מצב רפואי מורכב זה ניתן לטיפול על ידי תרופות, אולם רק אם תתקבל התראה בזמן אמת על בעיה. חברת הסטארטאפ הישראלית Kyma Medical Technologies מפתחת מוניטור לביש שבודק תפקודים שונים בגוף ויכול לעזור במניעה של בצקת הריאות. החודש הודיעה חברת המכשור הרפואי האמריקאית Zoll כי רכשה את Kyma הישראלית.

מערכות ה-µ-Cor, שמפתחת חברת Kyma Medical Technologies, מנטרות ואוספות מידע על מדדים פיזיולוגיים רבים כמו דופק, קצב נשימה, פעילות ויציבה. בעזרת אלגוריתמים מיוחדים יכולה המערכת לקבוע האם חל שינוי לרעה אצל מטופל כלשהו ובמידת הצורך להתריע בפני הגורם המטפל או הצוות הרפואי.

Billguard הישראלית נרכשת על ידי Prosper האמריקאית

חברת BillGuard הישראלית, המפתחת מוצרי אבטחה בתחום כרטיסי האשראי, הודיעה החודש כי חתמה על הסכם סופי לפיו נרכשת על ידי Prosper Marketplace, המציעה שוק מקוון המחבר בין לווים למלווים. על פי הערכות סכום הרכישה עומד על קצת פחות מ-50 מיליון דולרים במזומן ובמניות. בשיחה עם גיקטיים, נמסר לנו מהחברה הנרכשת כי הרכישה תאפשר ל-Prosper להציע למשתמשים בה חבילה מלאה של כלים שיסייעו להם לקבל החלטות פיננסיות חכמות ותאמץ לשורותיה את העובדים בחברה המונים כ-25 איש, ופרוסים במשרד המרכזי בתל אביב, ניו יורק וסן פרנסיסקו.

BillGuard הוקמה ב-2010 על ידי רפאל אוזן וירון סמיד, מתוך ההבנה כי אנשים לא עוקבים אחר החשבונות שלהם ועל הדרך מאבדים כסף רב, דרך הונאות ושירותים שנרשמו אליהם וממשיכים לשלם עליהם. בעזרת שימוש בחוכמת ההמונים, המורכבת מלמעלה מ-1.3 מיליון משתמשים רשומים יודעת האפליקציה לזהות שירותים שונים ולהתריע בפניהם, ועד כה התגלו למעלה מ-70 מיליון דולר של חיובים לא מורשים.

הפתרון מאפשר למשתמשים להתעדכן בנוגע לעמלות או חיובים מיוחדים המבוצעים בכרטיס האשראי וחשבון הבנק של המשתמש, על ידי שימוש באלגוריתם חכם הבודק את הההוצאות הסטנדרטיות, מאפשר למשתמש לסמן אילו מההוצאות הוא מכיר, אילו חשודות, ואילו הן בוודאות לא שלו. לאחר מכן, משווה המערכת את הסימונים של המשתמש עם סימונים של משתמשים אחרים, וכך היא יכולה לבנות מאגר של חיובים שגויים או חיובים שאינם תקינים.

Gecko Health Innovations נרכשת בידי טבע

ענקית התרופות הישראלית טבע הודיעה כי רוכשת את חברת Gecko Health Innovations הנמצאת בבעלות פרטית ומתמקדת בפיתוח פתרונות תוכנה לסיוע בניהול מחלות בדרכי הנשימה. הרכישה נועדה לחזק את מעמדה הלא מבוטל של טבע בתחום מוצרי מערכת הנשימה. סכום הרכישה לא פורסם.

הסכם הרכישה יאפשר לחברת טבע להטמיע את הפתרון מבוסס ענן שפיתחה Gecko Health Innovations, אשר נועד לפשט את ניהול המחלות הכרוניות בדרכי הנשימה. זאת היא עושה על ידי חיבור חולים ומטפלים מרחוק, תוך כדי ניטור ומעקב בזמן אמת, ועדכון המטפל במידך הצורך. הפתרון של החברה הנרכשת, המכונה CareTRx, הוא פתרון המורכב מהתקן חומרה אשר תואם למרבית המשאפים מודדי האוויר הקיימים בשוק (MDI), כמו גם תוכנה אשר מסנכרנת ומאחסנת את הנתונים באמצעות ממשק ייעודי (אפליקציה לאנדרואיד, ובקרוב גם ל-iOS).

Base הישראלית מגייסת 30 מיליון דולר, מציעה מערכת מכירות משוכללת

הסטארטאפ Base שבראשו עומד הישראלי עוזי שמילוביץ', הודיע החודש על השלמת סבב גיוס C בסך 30 מיליון דולר בהובלת Tenaya Capital ובהשתתפות Index Ventures והמשקיעים הקיימים. הסכום המכובד שגוייס הגיע בעקבות התרחבות מוצלחת בשוק של שירותי החברה בשנה האחרונה. Base מספקת כלים לשכלול מכירות אשר מציגים את חוויית המכירה בצורה ויזואלית יותר, ונחשבת לאחת מהמובילות מתחומה בשוק. המימון החדש יאפשר לחברה לעמוד בקצב הביקוש הגובר, כמו גם להשקיע בהרחבת יכולות מודיעין המכירות של הפלטפורמה.

הפתרון של Base מציע כלי חוצה פלטפורמות פרודוקטיבי, אשר מעניק גישה לכל הכלים הנדרשים עבור צוותי המכירות בחברה. פתרונותיה מאפשרים גישה למידע הארגוני מתוך סמארטפון או מסופי מחשב מרוחקים, ללא תלות במערכת הפעלה. בשונה ממערכות CRM מבוססות ענן או מערכות מכירות Force Automation, הפתרון שמציגה ממנף ביג דאטה, ניידות ומחשוב בזמן אמת בכדי לסייע לצוותי מכירות לסגור יותר עסקאות וכמה שיותר מהר בעזרת חיזוי מדויק.

Teridion מגייסת 20 מיליון דולר כדי להאיץ לנו את האינטרנט

אין ספק שמשתמשי הרשת כיום דורשים וצורכים הרבה יותר רוחב פס מאשר לפני עשור. אולם תשתיות התקשורת לא תמיד עומדות בקצב ובתיאבון לרוחב פס של המשתמשים השונים. חברת Teridion מפתחת טכנולוגיה שיכולה להאיץ את העברת הנתונים ולקצר את זמני התגובה. החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס בגובה 20 מיליון דולר.

הפתרון של Teridion נמצא כרגע בשימוש של יותר מ-15 חברות, שעושות שימוש באפליקציות ובשירותים הידועים כ"זללני" רוחב הפס הגדולים ביותר כמו למשל חברות אירוח (Hosting) ושיתוף קבצים, אתרים שמציגים וידאו ופרסום. על פי החברה, לקוחות שהטמיעו את המוצרים שלה השיגו שיפור בביצועי האינטרנט ברמה של עד פי 20 הן בהורדה והן בהעלאה. הפתרון של החברה מתומחר על פי היקף הנתונים או מספר המשתמשים.

מלאנוקס רוכשת את EZChip תמורת סכום המוערך ב-811 מיליון דולר

מלאנוקס טכנולוגיות, המספקת פתרונות קישוריות מקצה לקצה עבור שרתי מרכזי נתונים ומערכות אחסון ו-EZChip הישראלית, המציעה פתרונות עיבוד עבור רשתות טלקום ומרכזי נתונים, הודיעו החודש על חתימת הסכם מיזוג שלפיו תרכוש מלאנוקס 100% ממניות EZchip. המניות מונפקות במחיר מזומן של 25.5 דולר למנייה, כאשר העסקה הכוללת מוערכת בכ-811 מיליון דולר, מהם 620 מיליון דולר בניכוי מזומנים. הרכישה האחרונה מהווה צעד באסטרטגיה של מלאנוקס בדרך להיות ספקית מובילה לפתרונות קישוריות חכמים עבור מרכזי נתונים מוגדרי תוכנה.

EZChip הנרכשת היא חברת מוליכים למחצה, והפורטפוליו הרחב של פתרונותיה כולל מעבדי רשת, מעבדים מרובי ליבות ומתאמי רשת חכמים. פתרונותיה מצטיינים במתן גמישות וביצועים גבוהים בשילוב עם אינטגרציה מוצלחת ויעילות בהספק. בעקבות המיזוג, המוצרים והמומחיות של EZChip בעיבודי אבטחה, בדיקה עמוקה של חבילות מידע, וידאו, ואחסון, מחזקים את מעמדה ויכולתה של מלאנוקס לספק פתרונות מלאים של קישוריות חכמה מקצה לקצה, כמו גם פתרונות עיבוד לפלטפורמות מרכזי נתונים וקצה מתקדמות. החברה הממוזגת תספק פתרונות מגוונים כדי לאפשר ללקוחות לעמוד בדרישות הגוברות של יישומים עתירי נתונים בשימוש במחשוב עתיר ביצועים, Web 2.0, ענן, מרכזי נתונים מאובטחים, אנטרפרייז, תקשורת, מסדי נתונים, שירותים פיננסיים וסביבות אחסון.

WeissBeerger הישראלית מגייסת 4 מיליון דולר, תמצאו אותה בבר השכונתי שלכם

WeissBeerger הישראלית, המפתחת מערכת לניטור משקאות, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס A בסך 4 מיליון דולר בהובלת ICV ובהשתתפות Innovation Endeavors, גיגי לוי ומשקיעים נוספים. המערכות של WeissBeerger מתחברות לצנרות המשקאות בברים ובמסעדות. מרגע התקנתן אוגרות מידע רלוונטי ושימושי אודות נקודות המכירה השונות, מידע המועבר ליצרניות המשקאות או מבשלות הבירה

סבב הגיוס הנוכחי יסייע לחברה להטמיע את מערכת ה-IoT והאנליטקה מבוססת ביג דאטה שלה, לצד בניית מערכת אקולוגית של התקנים מחוברים לרשת בעזרת הצינור שמוזג את המשקאות השונים. השאיפה היא להטמיע את הטכנולוגיה בכל מבשלת בירה או יצרנית משקאות קלים, ובעצם להוות את עמוד השדרה של המפעלים הללו.

Farmigo מגייסת 16 מיליון דולר כדי להביא מוצרים ישירות מהחקלאי

Farmigo הוקם על ידי בנצי רונן ויוסי פיק ב-2009, וכולל מרכז פיתוח בישראל ומטה בברוקלין, ניו יורק. Farmigo מאפשר לצרכנים לרכוש ירקות, דגים ואפילו בשר – ישירות מחוות הגידול הקרובות למקום מגוריהם, כך שהצרכן יכול לקבל אוכל טרי ובריא בעלות נמוכה, תוך כדי תמיכה בחקלאים קטנים ומקומיים. מכיוון שהאספקה היא ישירות מהיצרן, אין דמי תיווך המקפיצים את מחירי המוצרים והצרכנים יכולים להיות בטוחים שמקבלים את התוצרת הטריה ביותר. על פי רונן, מכל דולר שמשלמים הצרכנים החקלאים זוכים לקבל 60 סנט, זאת לעומת 28 סנט שהם זוכים לקבל בדרכים המקובלות כיום וכוללות סיטונאים וקמעונאים שגוזרים קופון בדרך.

סבב הגיוס הנוכחי בגובה 16 מיליון דולר הובל על ידי Formation 8 בשיתוף המשקיעות הקיימות של החברה Benchmark Capital ו-Sherbrooke Capital. מאז הקמתה גייסה החברה סך הכל 26 מיליון דולר ב-3 סבבי גיוס.

אקזיט: Zend הישראלית נרכשה על ידי Rogue Wave בעשרות מיליונים

$
0
0
zend
מקור: Rouge Wave

מקור: Rouge Wave

Zend, חברת התוכנה הישראלית שפיתחה שפת פיתוח חינמית, נמכרה ל-Rogue Wave האמריקאית, העוסקת במכירת כלי פיתוח תוכנה. סכום העסקה לא פורסם אך הוא מוערך במספר גבוה של עשרות מיליונים, המשקף מחיר הפסד או לכל היותר החזרה השקעה עבור המשקיעים הרבים בחברה.

מהקמתה השלימה החברה כ-5 סבבי גיוס, במהלכם גייסה סה״כ כ-44 מיליון דולר. החברה הציגה גרסה מודרנית לקוד הפתוח PHP, גרסה חינמית שהפכה פופולארית, ולמרות ההשקעות שקיבלה לאורך השנים מאינטל, ויולה, סאפ וקרנות אמריקאיות נוספות, החברה התקשתה לייצר צמיחה והכנסות משמעותיות.

פוטנציאל שקשה לממש

אתרי אינטרנט מובילים ופופולארים בהם ויקיפדיה, פייסבוק, וורדפרס ומגנטו (ובעצם כמחצית מאתרי האינטרנט) בנויים באמצעות שפת התוכנה PHP. מי שעומדת מאחורי הגרסאות המודרנית של שפת התכנות הזו היא Zend הישראלית. החברה מספקת כלי תוכנה לפיתוח ותמיכה ב-PHP, לצד פיתוח גרסאות עתידיות של השפה. כבר ב-1999 המייסדים זיהוי כי אתרים רבים עושים שימוש בשפת התכנות הזו, והחלו לחשוב על דרכים כיצד לשפר את השפה בכדי שתציג ביצועים משופרים.

פלטפורמת הענן של Zend מאפשרת בקלות יחסית ליצור סביבת הרצה לפרוייקטים שונים ב-PHP, וכך למעשה נוצרה מערכת שמצד אחד מספקת למשתמש כלי פשוט לעריכת הקוד, ומצד שני יודעת לקחת פרוייקט שלם ולהתקין אותו על גבי שרת ענן. מערכת הכלים של החברה הכוללת את Zend Server, Z-Ray, Zend Studio ו-Zend Guard משרתת מיליוני מפתחי PHP ברחבי העולם.

כאמור, למרות ששפת התוכנה בה תומכת כבשה את הרשת כבר מזמן, Zend התקשתה לייצר רווחים מפעילותה. הסיבה לכך היא שהרישיון ל-PHP הוא חינמי. כלומר, פייסבוק למשל עושה שימוש בקוד שפיתחה החברה בלי מגבלות, ולנהל מיליוני איש בלי לשלם דולר אחד. המשמעות היא שעל אף החידושים שהביאו מייסדי החברה לעולם התכנות, הם לא ממש ראו מאלו תמורה או קיבלו תמלוגים על השימוש בשפה.

מייסדים מתוגמלים חלקית

Zend נוסדה ב-1999 על ידי אנדי גוטמנס, זאב סורסקי והמנכ״ל שעזב ב-2006 דורון גרסטל. חלקם הכולל של שלושת המייסדים די מצומצם ומסתכם בפחות מ-5%. החברה הרוכשת – Rogue Wave, עוסקת במכירת כלי פיתוח תוכנה, שבין לקוחותיה ניתן למנות את בלאקברי, סמסונג וקנון.

״כחלק מ-Rouge Wave, נוכל להאיץ את היכולות שלנו להגיע ולשרת את הארגונים הגדולים, ולעזור להם להאיץ את החדשנות באופן משמעמותי. בעזרת הרכישה, Rouge Wave תרחיב את טווח העיסוק שלה אל תוך חלל ה-PHP הענק, השולט במחצית מהאינטרנט״, כתב גוטמנס בפוסט בלינקדאין.

הוסיף ואמר גוטמנס: ״התשובה שלנו תמיד עסקה במשתמשי PHP. כאשר הקמנו את Zend, רצינו להקל על מפתחים בכל הקשור לשימוש ב-PHP, כדי לעמוד בדרישות של פיתוח עסקי. אנחנו מאוד שמחים על השידוך עם Rouge Wave. כוחו של השילוב הזה ייטיב עם הלקוחות שלנו ומרחיב את היכולות שלנו לספק מוצרים שחשובים למשתמשים״.  

אקזיט ענק: ProQuest רוכשת את ExLibris הישראלית תמורת כחצי מיליארד דולר

$
0
0
BIG
מקור: וידאו, Ex Libris

פתרונות לספריות אקדמיות. מקור: וידאו, Ex Libris

הספריות האקדמיות והספריות הלאומיות אחראיות על מאגרי מידע יקרים וחשובים, שכוללים מידע אלקטרוני, דיגיטלי ומודפס. בין המשימות המאתגרות של הספריות הללו ניתן למנות ניהול, רישום, קיטלוג וחיפוש במאגרים הללו. חברת Ex Libris הישראלית, שפיתחה מערכות ייעודיות לספריות, הודיעה היום על רכישתה בידי חברת ProQuest האמריקאית. סכום הרכישה לא פורסם באופן רשמי, אך לפי ההערכות הוא עומד על כחצי מיליארד דולר.

סטארטאפ בן 29

Ex Libris החלה כמיזם של האוניברסיטה העברית אי שם בשנת 1980, כשב-1986 יצאה החברה לדרך עצמאית והחלה לפעול ברחבי העולם. מאז פיתחה החברה פתרונות מיכון מבוססי ענן המיועדים לספריות אקדמיות ולספריות לאומיות. כיום יש לחברה מעל ל-5,600 לקוחות בלמעלה מ-90 מדינות, והפתרונות של החברה מוטמעים ב-43 מתוך 50 האוניברסיטאות המובילות בעולם וביותר מ 40 ספריות לאומיות. בין לקוחות החברה נמנות אוניברסיטת אוקספורד, אוניברסיטת קמברידג', אניברסיטת הארוורד, ספריית הקונגרס האמריקאי, הספרייה הלאומית של סין, הספריה הבריטית ועוד. מרכז הפיתוח העיקרי וכן משרדי ההנהלה של החברה ממוקמים בירושלים, כשלחברה מרכזי פיתוח נוספים ומשרדים ברחבי העולם. סכום העסקה לא פורסם, אולם על פי ההערכות בתחום, גובה העסקה הוא כחצי מיליארד דולר.

לאחר סגירת הרכישה, פרוקווסט ואקס ליבריס ייצרו יחידה עיסקית ניפרדת בשם Ex Libris, a ProQuest Company. יחידה זו תנוהל על ידי מתי שם טוב, מנכ"ל אקס ליבריס, בעזרת הנהלת אקס ליבריס הנוכחית, ובצרוף חברי הנהלה מיחידת ProQuest Workflow Solutions. על פי החברות, חיבור היכולות המשלימות שלהן יאפשר להן לשפר את המוצרים הקיימים ולהאיץ את החדשנות, כדי לתת מענה מהיר יותר לאתגרים העיקריים העומדים בפני ספריות אקדמיות כיום כמו: תהליכי ניהול נפרדים לתכנים מודפסים, אלקטרוניים ודיגיטלים וניהול ידע בעולם שבו טכנולוגיה, תוכן וסביבת המשתמשים משתנים במהירות.

בתגובה לרכישה, מסר מתי שם טוב, מנכ"ל Ex Libris: "רכישתה של אקס ליבריס על ידי פרוקווסט מדגישה את המחוייבות שלנו לקהילת הספריות הגלובלית ותגדיל את היכולת שלנו להוציא לפועל את תוכניות פיתוח המוצרים והתכנון האסטרטגי שלנו". שם טוב הוסיף: "שילוב הכשרון והמומחיות של פרוקווסט ואקס ליבריס יאפשר פיתוח ותמיכה יעילים יותר למוצרים המובילים שלנו ויאיץ את החדשנות במוצרים קיימים וחדשים. אנו נזהה הזדמנויות ליישם את המיטב שיש לשתי החברות להציע על ידי מינוף יכולות מרכזיות בניהול תוכן, מאגרי ידע, ושירותי חיפוש".

וידאו: כך פועלת מערכת ALMA שפותחה על ידי Ex Libris

סייבר-אקזיט: CyberArk רוכשת את Viewfinity הישראלית

$
0
0
viewfinity
מקור: Viewfinity

מקור: Viewfinity

CyberArk ממשיכה בסבב השופינג האחרון שלה, ורוכשת בתוך פחות מחודשיים חברה ישראלית נוספת. הפתרון של החברה הנרכשת, Viewfinity, מאפשר לארגונים להגן על הרשתות שלהם מפני מתקפות אפס ימים מתוחכמות, תוכנות זדוניות ואיומים מתמשכים. סכום הרכישה עומד על כ-30.5 מיליון דולר במזומן, מעט יותר מההון שגייסה Viewfinity מתחילת דרכה, והעסקה צפויה להיסגר סופית ברבעון הרביעי של השנה.

טובות השתיים

Viewfinity נחשבת לחברה מובילה בפיתוח תוכנות לניהול הרשאות ושליטה ביישומים. בעזרת ניטור מבוסס מדיניות, זיהוי איומים וטיפול באירועים חשודים באופן אוטומטי, פתרונותיה מבטלים את צווארי הבקבוק הנוצרים בארגונים כתוצאה מהגבלה גורפת מידי של המשתמשים, מה שמונע מהם לעבוד באופן תקין. הפתרון שפיתחה החברה מאפשר לנהל את ההרשאות של כלל המשתמשים, ולמנוע מהם לבצע פעולות שעלולות להזיק לארגון, מבלי להגביל את העבודה שלהם.

הרכישה תקנה ל-CyberArk את האפשרות להטמיע את פתרונותיה של Viewfinity, ולאפשר לארגונים לעצור מתקפות המבוססות על תוכנות זדוניות בנקודות קצה, על ידי הגבלת יכולתו של התוקף לנוע מעבר לנקודה הראשונית ממנה ניסה לשים ידו על מידע שלא אמור להיות נגיש אליו.

Viewfinity נוסדה בשנת 2007 על ידי ליאוניד שטילמן, גיל רפפורט ודימיטרי ברבוי. מהקמתה, השלימה החברה כ-6 סבבי גיוס, במהלכם גייסה סה״כ כ-28.6 מיליון דולר, כך שהעסקה הנוכחית היא לא מהמשתלמות והמתגמלות ביותר. המשקיעות העיקריות בחברה הן Giza Venture Capital, JK&B Capital ו-Longworth Venture Partners. Viewfinity פועלת ממטה החברה במסצ'וסטס, כמו גם במרכז הפיתוח והמחקר שבבית דגן.

ביחד יספקו הגנה מירבית

CyberArk הרוכשת, הנסחרת כיום בנאסד״ק לפי שווי שוק של 1.7 מיליארד דולר, עוסקת בפיתוח פתרונות אבטחה לארגונים, כאשר אחד ממוצרי הדגל שלה הוא ה-Privileged Identity Management. המוצר מציע מגוון פתרונות אבטחה שונים מפני התקפות חיצוניות על הארגון, אך גם מפני התקפות פנימיות העלולות להגיע מאחד מעובדי החברה. כאמור, שילוב של שני הפתרונות שפיתחו השתיים עשוי להציג מוצר מוצלח יותר, ולספק הגנה מירבית על ארגונים. כאמור, בחודש אוגוסט האחרון רכשה CyberArk גם את חברת האבטחה הישראלית CYBERTINEL, תמורת סכום המוערך ב-20 מיליון דולר.

גיל רפפורט, נשיא ומייסד חברת Viewfinity התייחס לרכישה ואמר: ״אנו נרגשים להיות חלק מ-CyberArk בכדי לעזור ולקדם פתרונות אבטחה לחשבונות מורשים כשכבת האבטחה הקריטית ביותר שתגן על עסקים ממתקפות סייבר מזיקות במיוחד. עם CyberArk, הלקוחות שלנו ירוויחו מהנוכחות ויכולות התמיכה הגלובאליות של החברה, כמו גם מחדשנות מתמדת ואינטגרציה עם פלטפורמה טכנולוגית משותפת״.

אודי מוקדי, מנכ"ל ונשיא CyberArk, חיזק את דבריו של רפפורט ואמר: ״אנחנו רואים היום דרישה רבה מצד הלקוחות שלנו לניהול הרשאות בסביבת חלונות (Windows). דרישות אלה באות כתוצאה הן מהבנה של הסיכון הנגרם לארגונים והן בגלל דרישות רגולטוריות שונות לפיקוח על ההרשאות השונות בארגון. השילוב של הטכנולוגיה של Viewfinity עם הטכנולוגיה שלנו תאפשר לנו להציע ללקוחותינו מוצר אחד שכולל הגנה מלאה לכל נושא ההרשאות״.

וידאו – Viewfinity


עסקת ענק: Dell רוכשת את EMC תמורת 67 מיליארד דולר

$
0
0
dell
מקור: EMC

מקור: EMC

עסקת ענק בעולם הטכנולוגיה קיבלה חותמת רשמית; חברת דל ו-EMC הודיעו היום (ב׳) כי חתמו על הסכם סופי לפיו דל תרכוש את EMC תמורת שווי כולל של 67 מיליארד דולר. בעלי המניות של EMC יקבלו בתמורה סכום כולל של 33.15 דולר למניה, כאשר המימון תלוי בין היתר על הלוואות ועל אחזקות דל ב-VMWare, יצרנית תוכנה למרכזי מידע ששייכת ל-EMC. מועצת המנהלים של EMC אישרה את הסכם המיזוג ומתכוונת להמליץ ​​לבעלי המניות של EMC לאשר את ההסכם. בכדי לממן את הרכישה החדשה, דל נעזרה במשקיעים MSD Partners ו- Silver Lake.

שילוב כוחות

שילוב שתי החברות יחד ייצור את החברה הפרטית הגדולה ביותר בעולם בתחום הטכנולוגיה, שכן העסקה משלבת בתוכה שתי זכיונות של יצרניות טכנולוגיה מובילות בעולם בתחום השרתים, אחסון, וירטואליזציה ומחשבים. העסקה משלבת את המומחיות של EMC בתחום האיחסון הדיגיטלי עם ההתמחות בשרתים המשמשים תאגידים של דל, הנחשבת לשנייה בגודלה בשוק.

חברת Dell הפכה לפרטית בשנת 2013 לאחר שהמנכ״ל והמייסד מייקל דל וקרן ההשקעות Silver Lake רכשו מניות בשווי של כ-25 מיליאר דולר. אם בשנים האחרונות שמתם לב כי החברה קצת נעלמה מתחום ייצור המחשבים האישיים זה לא מפתיע, שכן באותה התקופה החלה להתמקד בתחומי האחסון והאבטחה, זאת לאור הירידה בביקוש במחשבים האישיים. הרכישה הנוכחית צפויה לסייע לדל להשלים את המעבר לייעוד החדש שלה, ולהתמקד בשירותים ארגוניים הרווחיים הרבה יותר.

״השילוב של Dell ו-EMC ביחד יוצר מעצמת כוח לפתרונות ארגוניים שביכולתה להציג בפני לקוחותינו חדשנות בתעשייה בכל הקשור לסביבה הטכנולוגית שלהם. החברה החדשה שלנו תהיה מוצבת באופן יוצא דופן בכדי לתמוך בצמיחה בתחומים האסטרטגיים ביותר בכל הקשור לדור הבא של ה-IT. ההשקעות שלנו במו"פ וחדשנות ביחד עם מבנה השליטה הפרטי שלנו יתן לנו קנה מידה, כוח וגמישות ללא תחרות בדרך, והעמקת מערכות היחסים שלנו עם לקוחות מכל הגדלים. אני מתרגש מאוד לשתף פעולה עם צוותי EMC VMware, Pivotal, VCE, RSA ו-Virtustream ואני מחויב באופן אישי להצלחת החברה החדשה שלנו, הלקוחות והשותפים שלנו״. אמר מייקל דל, מייסד, חבר הנהלה ומנכ״ל החברה.


כנס הסטארטאפים הגדול בישראל יערך השנה זו הפעם השמינית בהבימה, תל אביב. במסגרת האירוע, יערכו הרצאות ופאנלים בנושאים החמים ביותר בסצינת הסטארטאפים בארץ, יעלו לבמה מיטב היזמים והמשקיעים המובילים בישראל וכמובן, תחרות הסטארטאפים השנתית, ה-Startup Arena שבה יחשפו לראשונה 10 סטארטאפים צעירים ומבטיחים. לרכישת כרטיסים

Geektime conference

 

אקזיט: יאיר גולדפינגר עושה זאת שוב, מוכר את Odysii ל-Gilbarco

$
0
0
BIG
מקור: Odysii

קנית שתייה? המערכת תציע רק לך צ'יפס. מקור: Odysii

משווקים וקמעונאים עושים הכל כדי שנשאיר עוד כמה דולרים בנקודות המכירה. למעשה, כ-70 אחוזים מהחלטות הקנייה שלנו נעשות בנקודת המכירה עצמה; לאתרי סחר אלקטרוניים דוגמת אמזון ו-eBay יש כלים חזקים ויעילים כמו "אנשים שרכשו מוצר זה רכשו גם…" או המלצות על סמך מאפיינים אישיים – אולם לנקודות המכירה הפיזיות אין את הכלים הללו. כאן נכנסת לתמונה חברת Odysii הישראלית, שמפתחת פתרונות Marketing Intelligence לניהול ויישום בזמן אמת של אסטרטגיית השיווק בנקודות המכירה. עתה מודיעה חברת Gilbarco Veeder-Root, ענקית תוכנה המתמחה בנקודות מכירה, על רכישתה של החברה הישראלית. על פי הערכות שווי העסקה עומד על עשרות מיליוני דולרים, מה שעשוי לרמז על הפסד עבור המשקיעים.

קנית סנדוויץ'? אולי תרצה בקבוק מים במבצע?

Impulse, הפתרון שמפתחת Odysii, כולל כלי אנליטיקה מתקדמים ופלטפורמת תקשורת שמציגה ללקוחות שנמצאים בנקודת המכירה מסרים מותאמים אישית על מבצעים ופריטים אטרקטיביים. המערכת שולחת ללקוחות השונים הצעות שיווקיות שונות שמתבססות על פרמטרים רבים כמו חברות בתוכניות הנאמנות השונות, מידע מהסמארטפונים, הנחות עונתיות, מלאי החנות, קולקציות חדשות, הפריטים שרכש, יעדי מכירה של החנות ועוד. כך שאם לקוח מסויים נכנס לחנות ורוכש זוג מכנסיים, המערכת תוכל להציע לו חולצה תואמת במבצע סוף עונה, כשכמובן היא מוודאת לפני שהפריט הזה נמצא במלאי של החנות הספציפית. Odysii פועלת במעל לעשרים מדינות ומשרתת לקוחות מובילים לרבות HSBC, Bank Santander, 7-Eleven, Western Union, ומלונות Hilton. בין לקוחות החברה בישראל ניתן למצוא את רשות הדואר, בנק לאומי, הבנק הבינלאומי ואיסתא.

Odysii (לשעבר TVeez) נוסדה ב-2004 על ידי יאיר גולדפינגר, ממייסדי ICQ, ועדי איל, המכהן כמנכ"ל החברה. מאז הקמתה הושקעו בחברה כ-20 מיליון דולר, כשבין המשקיעים שלה ניתן למנות קרנות כמו Benchmark ו-Giza Venture Capital. שתי החברות כבר חתמו בשנת 2012 על הסכם שיתוף פעולה, ועתה הן מודיעות על ההתקדמות לשלב הבא של הרכישה, במסגרתו תשולב Odysii בתוך Gilbarco כחטיבה נפרדת וחדשה. החברות מסרו שמרכז הפיתוח של החברה ימשיך לפעול מתל אביב.

בתגובה לרכישה מסר עדי איל: "אנחנו שמחים לקדם את השותפות שלנו עם Gilbarco, על ידי הפיכה לחלק רשמי בקבוצה. אנחנו מצפים למימוש של מפת דרכים עשירה של סחר ממוקד עם היתרונות של תוכניות הנאמנות השונות בנקודת המכירה".


כנס הסטארטאפים הגדול בישראל יערך השנה זו הפעם השמינית בהבימה, תל אביב. במסגרת האירוע, יערכו הרצאות ופאנלים בנושאים החמים ביותר בסצינת הסטארטאפים בארץ, יעלו לבמה מיטב היזמים והמשקיעים המובילים בישראל וכמובן, תחרות הסטארטאפים השנתית, ה-Startup Arena שבה יחשפו לראשונה 10 סטארטאפים צעירים ומבטיחים. לרכישת כרטיסים

Geektime conference

 

אקזיט: מיקרוסופט רוכשת את Secure Islands ב-150 מיליון דולר

$
0
0
docs

secure islands

מאת אסף גלעד, כלכליסט.

רכישה שלישית של מיקרוסופט בתחום הסייבר השנה: ענקית התוכנה רוכשת את חברת אבטחת המידע הישראלית secure islands בכ-150 מיליון דולר. קדמו לה רכישת אדאלום ב-250-280 מיליון דולר שהתבצעה לפני כחודש ורכישת אאורטו שהתבצעה מוקדם יותר השנה.

החברה גייסה עד כה כ-20 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים וממשלתיים. סקיור איילנדס החלה את פעילותה בחממת ון-ליר בירושלים ובין מניותיה עד היום חממת ון ליר, המדען הראשי, והרשות לפיתוח ירושלים. גם שלמה קרמר, משקיע הסייבר הסדרתי, בין בעלי המניות שלה, אך המרוויחים הגדולים מן העסקה הם שני המשקיעים הגדולים בחברה: קרדיט סוויס, שנחשבת לבעלת המניות הגדולה ביותר בחברה לאחר שהשקיעה בה 12 מיליון דולר בהשקעה אסטרטגית, וכן חברת ההשקעות דוקור, חברה בת של קבוצת ההשקעות ון ליר.

הרעיון מאחורי המוצר הוא לבצע ניטור תפוצת מסמכים ארגוניים במכשירי קצה – שנשען על התוכן הרגיש עצמו ולא בהכרח על המערכת כולה. כל קובץ ותיקיה רגישים זוכים ברכיב קוד ייעודי שמצורף אליהם ומסוגל לדווח מתי פתחו אותם, לאן הועברו ועל איזה מחשב (או מכשיר מובייל). בצורה זו, ניתן לגלות גם ניסיונות גניבת מידע וגם הדלפת קבצים מתוך הארגון החוצה. הפלטפורמה האמורה עתידה לתפקד כמוצר משלים למוצר אבטחת המידע של אדאלום.

הרכישה היא חלק מאסטרטגיה של מיקרוסופט שנועדה לחזק את שירות ניהול המסמכים, האחסון, הדואר האלקטרוני והמחשוב הארגוני אופיס 365 המסופק כולו בענן. ארגונים רבים חוששים להעביר את כלל מערכת המחשוב שלהם לענן ואבטחת המידע של אופיס 365 עשויה להקל עליהם לעשות זאת.

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

וידאו: סרטון התדמית של החברה

לקריאה נוספת

רכישה: TriPlay הישראלית רוכשת את eMusic

$
0
0
מקור: TriPlay
מקור: TriPlay

מקור: TriPlay

הסטארטאפ הישראלי TriPlay, העומד מאחורי MyMusicCloud ו-MyDigipack, מודיע על רכישת חברת eMusic, פלפטורמה המאפשרת האזנה והורדה של קבצי מוסיקה לשימוש אישי. החברה הנרכשת נחשבת לאחד השירותים הראשונים שאפשרו למשתמשים להוריד מוסיקה כקבצי MP3. העסקה בוצעה בשילוב של מזומן ומניות, אך תנאי העסקה המלאים לא נחשפו באופן רשמי. על פי מספר דיווחים שפורסמו בשעות האחרונות ההערכות מתייחסות לעסקה בהיקף של פחות מ-26 מיליון דולר.

יישומי הענן של TriPlay מאפשרים אחסון וגישה בחינם וללא הגבלה למגוון תכנים כדוגמת מוזיקה, תמונות וקטעי וידאו המצויים בסמארטפון, במחשב או בכל מכשיר המחובר לרשת ברחבי העולם. שירות MyMusicCloud נועד בין היתר לעזור ולאפשר למשתמשים להרחיב את עולם המוזיקה והאמנים להם הם מאזינים היום, על ידי התנסות בסגנונות שונים ומגוונים שיתכן ויאהבו, אך מעולם לא היו יכולים לגלות אותם בצורה אחרת. MyDigipack, לעומת זאת, עוסק בתחום פופולארי אחר, ומאפשר למשתמשים לצפות ולערוך תמונות וסרטונים מכל מכשיר המחובר לרשת.

הופכת לשחקן משמעותי בתחום המוסיקה

עסקה זו תהפוך את ׳הישות המשולבת׳ לאחד השירותים הגדולים והמקיפים ביותר בתחום המוסיקה הדיגיטלית בעולם, אותו ניתן להשוות אל השירותים הגדולים המתחרים, בין היתר של אפל ואמזון. הפלטפורמה מציעה חנות מוסיקה משלה, נגן, וגישה ללמעלה מ-14 פלטפורמות שונות בהן ניתן לעשות שימוש באמצעות האפליקציה או הדפדפן. TriPlay תציע למיליוני המשתמשים הפעילים שלה קטלוג שירים לבחירה המורכב מלמעלה מ-15 מיליון שירים מכל זאנ׳ר. כמו כן, כעת משתמשי eMusic שנרכשה, יוכלו להיות בעלי גישה מיידית לאוספי המוסיקה הרחבים שיצרו הן בצורה מקוונת והן בצורה לא מקוונת, על פני כל מכשיר ומכל מקום בעולם.

"אנו נרגשים לחבור לחלוץ של תעשיית המוזיקה הדיגיטלית ולהציע לכל המשתמשים שלנו מגוון רחב של מוסיקה שהם אוהבים בפלטפורמת הדור הבא והלהשלים עם התכונות שהם רוצים וצריכים," אמר תמיר קוך, מייסד ומנכ"ל של TriPlay. "יש הרבה יותר מוסיקה בעולם ממה שתמצא ברדיו. הקטלוג שלנו רחב, הגישה הגלובלית ומגוון רחב של תכונות, הם מה שמיליוני משתמשי eMusic וMyMusicCloud מחפשים. בחודשים הקרובים, המשתמשים שלנו יתחילו לראות שיפורים משמעותיים״.

מאז שנוסדה החברה בשנת 2004 על ידי תמיר קוך, גייסה כ-26 מיליון דולר. הגיוס האחרון דווח באפריל 2015, בו גייסה החברה כ-11 מיליון דולר, במטרה להתמקד בשיווק, האצת המחקר והפיתוח, הגדלת בסיס המשתמשים ורכישת טכנולוגיות תואמות ומשלימות לשירותיה. כפי שניתן להבין, החברה הישראלית עמדה בחלק מהיעדים שהציבה לעצמה לפני כחצי שנה. TriPlay מנוהלת ממשרדיה בניו יורק וישראל.

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו באוקטובר 2015

$
0
0
bigmoney

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש אוגוסט.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש ספטמבר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

Dome9 מגייסת 8.3 מיליון דולר, כדי לאבטח את הענן הציבורי

ארגונים כיום עושים שימוש בתשתיות ענן פרטיות, תשתיות ענן ציבוריות ותשתיות ענן היברידיות, כלומר, כאלו שמשלבות בין תשתיות המחשוב ששייכות לארגון לאלו של שירותי הענן השונים. אבטחת הענן הציבורי נותרה עדיין אתגר לא פשוט, וחברות רבות מנסות למצוא את הפתרון הטוב ביותר עבורן. חברת הסטארטאפ הישראלית Dome9 שמתמחה באבטחה של מערכי מיחשוב שמאוחסנים בעננים ציבוריים, הודיעה החודש על גיוס של 8.3 מיליון דולר. החברה הודיעה כי תשתמש בהון שגוייס כדי להגדיל את מאמצי השיווק והמכירות שלה ולפתח מוצרי אבטחה נוספים שמיועדים לענן.

Dome9 מפתחת טכנולוגיות אבטחה שמיועדות לתשתיות הענן הציבורי של חברות וארגונים. הכוונה לכל אותן מערכות ארגוניות שמאחסנות נתונים ועושות שימוש בשירותים כמו Amazon Web Services – AWS של אמזון; CloudPlatform של גוגל, SoftLayer של IBM ו-Azure של מיקרוסופט. מוצר האבטחה של החברה מנהל הרשאות ומגן על מערכי מחשוב המאוחסנים אצל ספקיות ענן, חוזה סיכונים ואיומים עתידיים ומטפל באיומים, כדי לאפשר עבודה רציפה ונטולת הפרעות בענן.

 

BigPanda הישראלית מגייסת 16 מיליון דולר כדי להקל על צוות ה-IT

חברת BigPanda הישראלית, המציעה פלטפורמה אשר הופכת נתונים טכנולוגיים מבולגנים לתובנות מעשיות לעסקים, השלימה סבב גיוס נוסף בסך 16 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה Battery Ventures לצד המשקיעים הקיימים – Sequoia Capital ו-Mayfield.

הפתרון של BigPanda מסייע לחברות ממגוון תחומים, החל מהשוק הקמעונאי לתחום הטכנולוגי ולתקשורת, להניב רווחים ולשמור על לקוחות מרוצים על ידי מזעור שיבושים בשירות ה-IT או על ידי מניעתם מלכתחילה. זאת עושה בעזרת מערכת לניהול תקלות (Incident Management) שמאפשרת לחברות לזהות בעיות אפשריות, לטפל בתקלות ולהקצות אנשי צוות לטיפול במשימות השונות.

Exabeam מגייסת 25 מיליון דולר, כדי להגן על ארגונים מגניבת זהויות

המאבק בין תוקפים לחברות ולמומחי אבטחת המידע שלהן נראה לעיתים אבוד מראש; לתוקפים מספיקה התקפה אחת מוצלחת, כדי להשיג את מבוקשם ולפגוע בארגון, בעוד שהחברות מתמודדות עם מבול של התראות שווא (False Positive) משלל מוצרי האבטחה שלהן. חברת הסטארטאפ Exabeam, שמפתחת טכנולוגיה לזיהוי מתקפות מתמשכות, הודיעה על גיוס של 25 מיליון דולר.

הטכנולוגיה שפיתחה Exabeam נעזרת בלמידת מכונה ואלגוריתמים מורכבים כדי להבחין ולהבדיל בין שימוש רגיל ולגיטימי במשאבי הארגון לבין שימוש על ידי תוקף, גם אם הוא נראה תמים. טכנולוגיה זו מפחיתה דרמטית את זמני התגובה למתקפות ומזהה גם מתקפות מתמשכות (APT) שאולי לא היו מתגלות בדרך אחרת.

Parola הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר, כדי לפתח שירות יצירת מוסיקה חברתי

כשחושבים רגע על כל השירים והמוסיקה שאנחנו שומעים בסטרימינג או ברדיו, מסתבר שכולם עדיין נוצרים באותה דרך שבה נוצרו שירים במאה השנים האחרונות. כלומר, לאחר שיש מוסיקה ומילים, נפגשים המבצעים באולפן ומתחילים להקליט את השיר. האם יכול להית שבעידן הרשתות החברתיות, המובייל והפס הרחב הגיע הזמן לשינוי במודל? Parola הוא סטארטאפ ישראלי חדש שמפתח שירות יצירת מוסיקה חברתי. החודש הודיע הסטארטאפ על גיוס Seed של 2 מיליון דולר.

הטכנולוגיה של Parola מאפשרת לכל אחד לשתף, להקליט ולמקסס ערוצים נפרדים בשירים בתוך קטלוג מוסיקה שפעם היה זמין רק לאולפני מוסיקה מקצועיים. משתמשים בכל העולם יכולים ליצור שירים וקטעים מוסיקליים על ידי הוספת קולות או נגינה על גבי הסמארטפון שלהם. כדי להמחיש את הקלות והאינטואיטיביות שביצירת שירים חדשים והשיתוף של האפליקציה, הקליט משתמש חדש באפליקציה את עצמו שר גרסת כיסוי ('קאבר') לשיר מוכר; 3 משתמשים שונים אחרים לקחו את פס הקול שהקליט ושילבו אותו ביצירות שלהם – כל אחד בסגנון אחר החל בהיפ-הופ, דרך קאנטרי וכלה בדאנס.

Logz.io הישראלית משלימה גיוס של 8 מיליון דולר

Logz.io הישראלית, המספקת יכולות של ניתוח מידע פרדיקטיבי, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 6.8 מיליון דולר בהובלת 83North (לשעבר גריילוק ישראל) ו-Giza Venture Capital, פחות משנה לאחר שהשלימה סבב גיוס נוסף בסך 1.2 מיליון דולר. הפתרון של Logz.io מאפשר למערכות להתמודד עם כמויות עצומות של מידע, לנתח אותו בזמן אמת ובכך להפיק תובנות שישמרו על השרתים באוויר. סבב הגיוס הנוכחי ישמש להרחבת צוות הפיתוח בארץ, כמו גם להקמת צוות מכירות, שיווק ותמיכה בארץ ובארה״ב.

חברת הסטארט אפ הישראלית Logz.io, מפתחת ומשווקת פלטפורמת ענן המאפשרת לארגונים לזהות ולמנוע תקלות קריטיות במערכות המחשוב שלהם, עוד לפני שהתקלות גורמות לנזק עסקי ללקוחותיהם. Logz.io מציעה פתרון קצת אחר המבוסס על קוד פתוח למוצרים הקיימים בשוק אשר כולם בעצם בנויים על טכנולוגיות ייעודית (קוד סגור), בהם Splunk ו-Sumo Logic.

חברות המשתמשות בפלטפורמה של Logz.io מקבלות ממשק משתמש פשוט המאפשר להן להסתכל על מיליארדי רשומות מידע (לוגים), לקבל תמונה בהירה של אילו אירועים משמעותיים ישנם במערכת המחשוב שלהן, ולקבל הכוונה כיצד לפתור אותם. נוסף לתשתית הענן, החברה פיתחה אלגוריתמי בינה מלאכותית ייחודיים שמאפשרים להסתכל באופן אוטומטי על מיליארדי הודעות שעוברות ולצפות מה מתוך האירועים שמנותחים רלוונטי ועלול להצביע על בעיה.

YouNow המאפשרת לכל אחד להיות כוכב רשת, מגייסת 15 מיליון דולר

הסטארטאפ YouNow הודיע על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 15 מיליון דולר בהובלת המשקיעים הקיימים Venrock ואורן זאב, לצד Comcast Ventures שהצטרפה לראשונה. הפלטפורמה של YouNow מאפשרת לכל אחד להפעיל את האפליקציה באנדרואיד או באייפון, להתחיל לשדר ומייד לזכות בקהל שיצפה בשידור. קהל הצופים יכול להגיב על הביצועים של המשדר וכמובן לשתף את השידור החי ברשתות החברתיות.

המימון הנוכחי מעמיד את סך גיוסיה של החברה עד כה על כ-26 מיליון דולר, כאשר סבב הגיוס האחרון שהשלימה באוגוסט 2014 בסך 7 מיליון דולר התנהל בהובלת Venrock גם כן.

כל משתמש שרוצה לשדר קטע כלשהו מתייג את השידור בתגיות כמו singer# או rapper# או dancer# וכך מקל על הגילוי שלו על ידי הצופים. השירות מתגמל את כוכבי הרשת, שמושכים צופים רבים, כך שחוץ מחשיפה הם יכולים לזכות בעד 15 אלף דולר. כך לדוגמה הוא Mr. Cashier שמשדר "תוכנית יומית" ב-YouNow וזוכה למעריצים נלהבים והכנסה צדדית נחמדה. בניגוד ליוטיוב, שם אין יותר מדי שקיפות בענייני המוניטיזציה והתשלום ליוצרים, הרי שב-YouNow מציינים שהתשלום ייגזר מכמות הצופים, רמת האינטראקציה והמעורבות של הצופים ולבסוף מספר ה"מתנות" שיכולים הצופים לרכוש ולשלוח ליוצרים.

חברת הסייבר הישראלית Morphisec מגייסת 7 מיליון דולר

Morphisec הישראלית, אשר פיתחה טכנולוגיה לזיהוי, חסימה וניטור התקפות סייבר, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 7 מיליון דולר בהובלת קרן JVP, קרן GE ונצ׳רס, דויטשה טלקום, Portage Advisors ו-Ourcrowd. ההשקעה הנוכחית תשמש להשקת מוצר הדגל של החברה ברבעון האחרון של שנת 2015 ולהאצת כניסתה לשווקים חדשים בדגש על צפון אמריקה ואירופה.

Morphisec מסייעת לחברות שמפעילות ציוד תעשייתי רגיש לאבטח את הנכסים שלהן, תוך כדי שמירה על פגיעה מינימלית בביצועים וללא הפרעות בתפקודן של אלו. פתרונות האבטחה של החברה מגנים על ארגונים מפני מתקפות ׳יום אפס׳ (Zero day attacks) המתבצעות על ידי האקרים אשר מוצאים באופן קבוע דרכים יצירתיות לתקיפות שכאלו. הטכנולוגיה שפותחה עושה שימוש ברעיון של שינוי מבנה אפליקציות במרחב הזכרון (Polymorphism). שיטת אבטחה זו מאפשרת לארגונים לזהות מתקפות בשלב מוקדם, לחסום אותן, ולהשיג מידע מדויק המעיד על מי עומד מאחורי התקיפה. המוצר מבטיח להציג פתרון יציב, לא פולשני וללא התרעות שווא.

הסטארטאפ הישראלי 90min מגייס 15 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית 90min (לשעבר FTBpro), המציעה פלטפורמת תוכן אותה יוצרים הגולשים ומתמקדת בתחומי הספורט, הודיעה היום (ג׳) על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 15 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הנוכחי והשלישי במספר הובילה ענקית התקשורת הגרמנית ProSieben, אשר ביחד עם 90min תשיק מצא באסטרטגיה משותפת ומיתוג מחודש, המתמקד בשוק הגרמני. כמו כן השתתפו בגיוס גם המשקיעים הקיימים Battery Ventures, Dawn Capital ו-Gemini Ventures. בעזרת הגיוס תשיק החברה גם מותג ספורט שיתמקד בשוק האמריקאי, לצד פתיחת משרד נוסף בניו יורק.

90min משמשת כפלטפורמה לאוהדי כדורגל מכל העולם, שבה הם יכולים לצרוך ולייצר תוכן עשיר ומגוון על כדורגל בכלל, והקבוצה אותה הם אוהדים בפרט. ייחוד של הפלטפורמה הוא שהתכנים נכתבים על ידי הגולשים והאוהדים עצמם, כאשר כל מי שיש לו מה להגיד יכול לפרסם את תכניו לקהל האוהדים מרחבי העולם. כיום יש לחברה למעלה מ-2,000 כותבים ברחבי העולם המייצרים כ-400 כתבות ביום ב-10 שפות שונות, כשהתוכן נצרך על ידי למעלה מ-30 מיליון משתמשים מכל העולם באמצעות פלטפורמות מבוססות Web ו-Mobile.

Zend הישראלית נרכשה על ידי Rogue Wave בעשרות מיליונים

Zend, חברת התוכנה הישראלית שפיתחה שפת פיתוח חינמית, נמכרה ל-Rogue Waveהאמריקאית, העוסקת במכירת כלי פיתוח תוכנה. סכום העסקה לא פורסם אך הוא מוערך במספר גבוה של עשרות מיליונים, המשקף מחיר הפסד או לכל היותר החזרה השקעה עבור המשקיעים הרבים בחברה.

מהקמתה השלימה החברה כ-5 סבבי גיוס, במהלכם גייסה סה״כ כ-44 מיליון דולר. החברה הציגה גרסה מודרנית לקוד הפתוח PHP, גרסה חינמית שהפכה פופולארית, ולמרות ההשקעות שקיבלה לאורך השנים מאינטל, ויולה, סאפ וקרנות אמריקאיות נוספות, החברה התקשתה לייצר צמיחה והכנסות משמעותיות.

פלטפורמת הענן של Zend מאפשרת בקלות יחסית ליצור סביבת הרצה לפרוייקטים שונים ב-PHP, וכך למעשה נוצרה מערכת שמצד אחד מספקת למשתמש כלי פשוט לעריכת הקוד, ומצד שני יודעת לקחת פרוייקט שלם ולהתקין אותו על גבי שרת ענן. מערכת הכלים של החברה הכוללת את Zend Server, Z-Ray, Zend Studio ו-Zend Guard משרתת מיליוני מפתחי PHP ברחבי העולם.

ProQuest רוכשת את ExLibris הישראלית תמורת כחצי מיליארד דולר

הספריות האקדמיות והספריות הלאומיות אחראיות על מאגרי מידע יקרים וחשובים, שכוללים מידע אלקטרוני, דיגיטלי ומודפס. בין המשימות המאתגרות של הספריות הללו ניתן למנות ניהול, רישום, קיטלוג וחיפוש במאגרים הללו. חברת Ex Libris הישראלית, שפיתחה מערכות ייעודיות לספריות, הודיעה היום על רכישתה בידי חברת ProQuest האמריקאית. סכום הרכישה לא פורסם באופן רשמי, אך לפי ההערכות הוא עומד על כחצי מיליארד דולר.

Ex Libris החלה כמיזם של האוניברסיטה העברית אי שם בשנת 1980, כשב-1986 יצאה החברה לדרך עצמאית והחלה לפעול ברחבי העולם. מאז פיתחה החברה פתרונות מיכון מבוססי ענן המיועדים לספריות אקדמיות ולספריות לאומיות. כיום יש לחברה מעל ל-5,600 לקוחות בלמעלה מ-90 מדינות, והפתרונות של החברה מוטמעים ב-43 מתוך 50 האוניברסיטאות המובילות בעולם וביותר מ 40 ספריות לאומיות. בין לקוחות החברה נמנות אוניברסיטת אוקספורד, אוניברסיטת קמברידג', אניברסיטת הארוורד, ספריית הקונגרס האמריקאי, הספרייה הלאומית של סין, הספריה הבריטית ועוד. מרכז הפיתוח העיקרי וכן משרדי ההנהלה של החברה ממוקמים בירושלים, כשלחברה מרכזי פיתוח נוספים ומשרדים ברחבי העולם. סכום העסקה לא פורסם, אולם על פי ההערכות בתחום, גובה העסקה הוא כחצי מיליארד דולר.

CyberArk רוכשת את Viewfinity הישראלית

CyberArk ממשיכה בסבב השופינג האחרון שלה, ורוכשת בתוך פחות מחודשיים חברה ישראלית נוספת. הפתרון של החברה הנרכשת, Viewfinity, מאפשר לארגונים להגן על הרשתות שלהם מפני מתקפות אפס ימים מתוחכמות, תוכנות זדוניות ואיומים מתמשכים. סכום הרכישה עומד על כ-30.5 מיליון דולר במזומן, מעט יותר מההון שגייסה Viewfinity מתחילת דרכה, והעסקה צפויה להיסגר סופית ברבעון הרביעי של השנה.

Viewfinity נחשבת לחברה מובילה בפיתוח תוכנות לניהול הרשאות ושליטה ביישומים. בעזרת ניטור מבוסס מדיניות, זיהוי איומים וטיפול באירועים חשודים באופן אוטומטי, פתרונותיה מבטלים את צווארי הבקבוק הנוצרים בארגונים כתוצאה מהגבלה גורפת מידי של המשתמשים, מה שמונע מהם לעבוד באופן תקין. הפתרון שפיתחה החברה מאפשר לנהל את ההרשאות של כלל המשתמשים, ולמנוע מהם לבצע פעולות שעלולות להזיק לארגון, מבלי להגביל את העבודה שלהם.

הרכישה תקנה ל-CyberArk את האפשרות להטמיע את פתרונותיה של Viewfinity, ולאפשר לארגונים לעצור מתקפות המבוססות על תוכנות זדוניות בנקודות קצה, על ידי הגבלת יכולתו של התוקף לנוע מעבר לנקודה הראשונית ממנה ניסה לשים ידו על מידע שלא אמור להיות נגיש אליו.

Scalock מגייסת 4 מיליון דולר, כדי לאבטח קונטיינרים וירטואליים

תחום הקונטיינרים ווירטואליים הוא תחום חדש יחסית, שאמנם מאפשר יכולות חדשות לארגונים, אבל יוצר גם לא מעט כאב ראש לאנשי אבטחת המידע. חברת הסטארטאפ הישראלית הצעירה Scalock, שמפתחת מוצר אבטחה ייעודי לאפליקציות מבוססות קונטיינרים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 4 מיליון דולר ובהובלת קרן TLV Partners.

חברת Scalock מספקת פתרונות אבטחה לקונטיינרים וירטואליים, דוגמת Docker. המוצר של Scalock מספק הגנה ואבטחה מפני איומים פנימיים וחיצוניים על אפליקציות מבוססות קונטיינר, ובנוסף, הוא מאפשר שליטה מלאה וניטור פעילות בקונטיינרים.

ראשית, המוצר של החברה מנתח את הקונטיינר ומוודא שכל הפעילות שם נעשית בהתאם למדיניות האבטחה של הארגון ואחר-כך הוא בודק מי יכול לקבל גישה לקונטיינר, כדי למנוע גישה ממשתמשים לא מורשים.

IntSights מגייסת 1.8 מיליון דולר, כדי לספק מודיעין סייבר בזמן אמת

אחד הדברים המשותפים לתוקפים ולקורבנות בקרבות הסייבר הוא איסוף המודיעין; מצד אחד, ההאקרים שאוספים מידע מקדים לקראת תקיפה, ומצד שני, חברות האבטחה שמספקות מודיעין לארגונים לצורך זיהוי איומים מראש. חברת הסטארטאפ הישראלית IntSights (אינטסייטס סייבר אינטליג'נס) אוספת ומנתחת מידע על איומים ומעבירה אותם ללקוחותיה בזמן אמת. החודש הודיעה החברה על גיוס של 1.8 מיליון דולר מקרן Glilot Capital Partners.

IntSights, שהוקמה על ידי יוצאי יחידות הסייבר והמודיעין של צה"ל, מספקת מודיעין איכותי לחברות, כשמומחי האבטחה שלה מנסים 'להיכנס לראש' ולהבין את דרך ושיטת הפעולה של התוקפים; החברה מציעה גם דרך טיפול בהתראות המודיעיניות, כאשר כל שנדרש מהלקוח הוא לחיצת כפתור.

אחד מוקטורי התקיפה הנפוצים בעולם הסייבר הינו תרחיש בו האקר רוכש כתובות דומיין הדומות מאוד לכתובות האמתיות של החברה המותקפת, למשל ע"י החלפת האות האנגלית "O" בספרה "0". בשלב הבא נשלח מייל המכיל תוכן זדוני ומתחזה למייל הנשלח מכתובת לגיטימית של הארגון כחלק ממתקפת פישינג קלאסית. במהלך שלושת החודשים האחרונים זיהו במערכות של IntSights למעלה מ-1,000 כתובות פישינג עבור לקוחותיה ואפשרה להם להיערך בזמן ולטפל באופן מיידי בתקיפות סייבר אלו.

TRENCH הישראלית מגייסת חצי מיליון דולר, תמצא לכם מה ללבוש

חברת הסטארטאפ הישראלית TRENCH, המפתחת אפליקציה שמעניקה לחובבי אופנה גישה לארון בגדים אינסופי, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך חצי מיליון דולר, במטרה להציג פלטפורמה של כלכלה שיתופית לחובבות אופנה מכל העולם. המימון הנוכחי הגיע מהמשקיעים מירי ורביב צולר (מנכ״ל ביטוח ישיר) וליאור רייטבלט (יו״ר סופר פארם). בעזרת האפליקציה, נשים יכולות לשדרג באופן רציף ובחינם את ההיצע בארון הבגדים שלהן, תוך כדי בניית קהילת פאשניסטות מרחבי העולם שיכולות לחבור האחת לשנייה. הייחוד של הפלפטורמה בא לידי ביטוי בכך שעל מנת לרכוש פריטים חדשים, על המשתמשות להיפרד מפרטי לבוש שלהן, בתמורה למטבע וירטואלי, המשתמש לרכישת בגדים ואקססוריז ממשתמשות אחרות.

מאפיין מרכזי של הפלטפורמה הוא העובדה שהיא סובבת סביב המשתמשות עצמן, ולא סביב הפריטים המוצעים. הסיבה לכך היא מכיוון וחובבות אופנה לרוב קונות בהתאם לסטייל אותו הן אוהבות ועמו הן מזדהות, ולא מחפשות פריט ספציפי, אלא ״מה שבא ברוך הבא״, ואם פריט מסוים ימצא חן בעיניי, אז זה לא באמת משנה אם אני צריכה כזה עכשיו או לא. הפתרון של TRENCH נועד להשתלב באופי הצרכני הזה, משום שהוא מאפשר למשתמשות "להיכנס" לארונות של נשים שסגנונן הייחודי מוצא חן בעיניהן. החלפת הפריטים מתבצעת באופן פיזי או דרך משלוח בדואר. בנוסף, קיימים מספר מוקדי איסוף בתל אביב, בשיתוף פעולה עם מספר עסקים מתחום האופנה והקוסמטיקה.

יאיר גולדפינגר עושה זאת שוב, מוכר את Odysii ל-Gilbarco

משווקים וקמעונאים עושים הכל כדי שנשאיר עוד כמה דולרים בנקודות המכירה. למעשה, כ-70 אחוזים מהחלטות הקנייה שלנו נעשות בנקודת המכירה עצמה; לאתרי סחר אלקטרוניים דוגמת אמזון ו-eBay יש כלים חזקים ויעילים כמו "אנשים שרכשו מוצר זה רכשו גם…" או המלצות על סמך מאפיינים אישיים – אולם לנקודות המכירה הפיזיות אין את הכלים הללו. כאן נכנסת לתמונה חברת Odysii הישראלית, שמפתחת פתרונות Marketing Intelligence לניהול ויישום בזמן אמת של אסטרטגיית השיווק בנקודות המכירה. עתה מודיעה חברת Gilbarco Veeder-Root, ענקית תוכנה המתמחה בנקודות מכירה, על רכישתה של החברה הישראלית. על פי הערכות שווי העסקה עומד על עשרות מיליוני דולרים, מה שעשוי לרמז על הפסד עבור המשקיעים.

Impulse, הפתרון שמפתחת Odysii, כולל כלי אנליטיקה מתקדמים ופלטפורמת תקשורת שמציגה ללקוחות שנמצאים בנקודת המכירה מסרים מותאמים אישית על מבצעים ופריטים אטרקטיביים. המערכת שולחת ללקוחות השונים הצעות שיווקיות שונות שמתבססות על פרמטרים רבים כמו חברות בתוכניות הנאמנות השונות, מידע מהסמארטפונים, הנחות עונתיות, מלאי החנות, קולקציות חדשות, הפריטים שרכש, יעדי מכירה של החנות ועוד. כך שאם לקוח מסויים נכנס לחנות ורוכש זוג מכנסיים, המערכת תוכל להציע לו חולצה תואמת במבצע סוף עונה, כשכמובן היא מוודאת לפני שהפריט הזה נמצא במלאי של החנות הספציפית

Cybereason הישראלית מגייסת 59 מיליון דולר

Cybereason מפתחת פלטפורמת אבטחה אקטיבית עבור ארגונים, המאפשרת להם לפקח באופן רציף אחר המערכות השונות בארגון במטרה לאתר פעולות סייבר שונות, הרבה לפני שהן קורות בפועל. הפלטפורמה למעשה משלבת בין מנוע Machine Learning מתוחכם לבין מנוע לניתוח Big Data, ומחפשת אחר חתימות ועקבות המסגירות פעולות זדוניות שונות, כגון רצף מוזר של התקנת תוכנות על מספר מחשבים באותה הרשת או פעולה אשר לא מתאימה לפרופיל המשתמש. לאחר זיהוי הפעולה, המערכת תתריע לאחד מאנשי אבטחת המידע המועסקים בחברה ותציג לו דו״ח ויזואלי מפורט המסביר בדיוק מה התרחש ברקע, לצד הצעות פוטנציאליות להמשך הפעולה בכדי למגר את הפירצה כמה שיותר מהר.

לפני פחות מחצי שנה השלימה החברה סבב גיוס שני בגובה של 25 מיליון דולרים, והחודש הודיעה חברת הסייבר הישראלית Cybereason על השלמת סבב גיוס שלישי (Round C) בגובה של 59 מיליון דולר.

את הגיוס האחרון, המשקף לחברה שווי של קרוב לרבע מיליארד דולרים, הובילה חברת SoftBank Corp היפנית, הנחשבת לאחת ממפיצות התוכנה המובילות בשוק היפני. לאחר השקעה זו תהפוך  SoftBank למפיצה המובילה של פלטפורמת אבטחת הסייבר של Cybereason בשוק היפני. על-פי תנאי ההסכם, SoftBank ו-Cybereason ישתפו פעולה ביצירת היצע מוצרים שיאפשר לארגונים ביפן להתכונן מפני איומים מתקדמים ועיקשים ומתקפות סייבר מתוחכמות אחרות.

SentinelOne מגייסת 25 מיליון דולר, כדי להמציא מחדש את האנטי-וירוס

פתרון האבטחה של SentinelOne מותקן על גבי מכשיר הקצה (סמארטפון, לפטופ) ומנטר את כל הפעילות שמתבצעת על המכשיר, כולל פעילות מקוונת וכולל פעילות אופליין. כל תהליך שנוצר במכשיר נבחן מתחילתו ועד סופו על ידי המערכת, בצורה כזו שאינה מפריעה לתפעול השגרתי של המכשיר. למעשה, בניגוד לתוכנות אנטי-וירוס רגילות, שמאטות ועוצרות תהליכים שרצים במערכת, הפתרון של החברה רק עוקב אחרי התהליך, כך שהוא מוסיף פחות ממיקרו-שנייה אחד בלבד לזמן ההרצה של כל תהליך וכמעט אינו מכביד על המעבד. הפתרון של החברה יכול גם לזהות איומים בעזרת ניתוח דפוסי התנהגות וכולל גם יכולת חיסון-עצמית, אפשרות ל"רשימה לבנה" של תהליכים מורשים על ידי המשתמש וסינכרון עם מאגר האיומים של החברה שנמצא בענן.

תומר ווינגרטן, מנכ"ל SentinelOne, מסר לגיקטיים בעקבות הגיוס: "נשתמש בהון שגייסנו, כדי להגדיל את מאמצי המכירות והשיווק, המחקר והפיתוח ושירות הלקוחות שלנו במאונטן-וויו, תל אביב, ניו יורק, פריס וסינגפור. החברה תקים גם מרכזים בבוסטון ובלונדון, ומתכננת להכפיל את מצבת העובדים ולהגיע ל-100 עובדים תוך שישה חודשים".

Pyramid Analytics הישראלית מגייסת 30 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Pyramid Analytics, שפיתחה פלטפורמות בינה עסקית (BI) לארגונים, הודיעה על השלמת סבב גיוס של 30 מיליון דולר בהובלת קרן Viola Private Equity, ובהשתתפות קרן Sequoia Capital שכבר השקיעה בחברה בעבר.

Pyramid Analytics (פירמיד אנליטיקס) מפתחת מוצרי בינה עסקית שמשתלבים בצורה טבעית על גבי תשתיות המידע הקיימות של החברות. החברה מפתחת מערכות תוכנה מתקדמות לניתוח חכם של מידע בקנה מידה גדול ובצורה מודולרית וקלה עבור ארגונים גדולים וגדולים יותר. הפלטפורמה מציעה כלים ווביים ואינטואיטיביים ללא כתיבת קוד, כשכל העבודה מתבצעת בעזרת אשפים מעוצבים. אחד היתרונות המרכזיים במוצרי החברה הוא היכולת להציג את כלי התחקור בממשק זמין מכל דפדפן ובתצורה נוחה, בדומה לנתוני Office Microsoft מסורתיים.

Gamida Cell הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר מ-Novartis

Gamida Cell מירושלים עושה שימוש בתאי-גזע המטופואטיים (תאי-גזע של מערכת הדם) לצורך טיפול בחולי סרטן ומחלות אוטו-אימוניות שונות ומפתחת תרופות המבוססות על תאים מתחדשים (רגנרטיביים). טיפולים באמצעות תאי-גזע מדם חבל-הטבור מציעים ברירה טיפולית לחולים ללא תורם מתאים, ששיעורם מגיע ליותר מ-60 אחוזים. דם חבל הטבור הוא זמין, בעל דרישה נמוכה להתאמת רקמות בהשוואה למח עצם ומפחית את הסיכון לדחייה של גוף המאכסן על-ידי השתל (GVHD).

החודש הודיעה ענקית התרופות השוויצרית Novartis כי תשקיע עוד 15 מיליון דולר בחברת הביוטק הישראלית Gamida Cell. החברה הישראלית מפתחת תרופות על בסיס תאי גזע ובעזרת דם טבורי. ההשקעה האחרונה נעשית על פי שווי של 200 מיליון דולר לחברה הישראלית.

4 חודשים בלבד אחרי הסבב הקודם: illusive מגייסת עוד 22 מיליון דולר

לפני ארבעה חודשים בלבד השלימה illusive networks סבב גיוס נאה בגובה 5 מיליון דולר; החודש הודיעה חברת הסייבר הישראלית על השלמת סבב גיוס נוסף בגובה 22 מיליון דולר. החברה פיתחה טכנולוגיה שמנטרלת התקפות ממוקדות בצורה יצירתית למדי.

טכנולוגיית ה-Deception Everywhere של illusive networks מונעת התקפות מתמשכות וממוקדות (APT) באמצעות שלל מלכודות וטכניקות הונאה (Deception) ברבדים שונים של רשת ה-IT בארגון, שמוצגות לתוקף ומפתות אותו לפעול על בסיסן. כאשר התוקפים נופלים ברשת ומתחילים לפעול על סמך המידע הכוזב, המערכת של illusive מזהה זאת ומדווחת באופן מיידי על ההתקפה, מה שמאפשר למנהלי האבטחה לזהות ולעצור את ההתקפה בשלביה הראשונים. היתרונות במערכת שפיתחה החברה הוא שהיא אוספת ומציגה מידע בזמן אמת, עוד לפני שהתוקפים מספיקים לטשטש את העקבות שלהם. בנוסף, הטכנולוגיה שפיתחה מתיימרת לפתור את אחת הבעיות הקשות ביותר שעומדות בפני מנהלי אבטחת מידע, והיא מיליוני התראות השווא (false positives) שמציפות אותם. המערכת תתריע בפני המנהלים בארגון ותציג בפניהם ד"וח התקפה וודאי, רק כאשר מזוהים בוודאות תוקפים עם כוונות זדון. בשיחה עם גיקטייםהסביר שלמה טובול, מנכ"ל החברה, כי בניגוד לפתרון המוכר של "מלכודות דבש", הטכנולוגיה של illusive networks פשוטה להתקנה ולעדכון ולא מכבידה על משאבי הארגון.

תשכחו מנפח האחסון בסמארטפון, Invoke הישראלית מגייסת מיליון דולר

אפליקצית Camra שפיתחה החברה כוללת פתרון שיחסוך לכם לא מעט מקום בסמארטפון. התשתית שפיתחה מאפשרת למצלמה של כל מכשיר סלולרי להתחבר ישירות לאחסון בענן בזמן אמת, ולטעון ישירות תמונות וסרטי וידאו מהמצלמה, במקום לשמור קודם כל את התוכן לאחסון המקומי.

באמצעות קמרה, משתמשים יכולים לצלם תמונות ווידאו, להעלות אותם לענן ולשתף אותם בצורה בטוחה, מבלי לחשוש למקום אחסון על גבי המכשיר. לעומת זאת, בשירותי אחסון אחרים המשתמש בעצם תלוי במקום הפנוי במכשיר הסמארטפון שלו, וכאשר מעלה את התכנים צריך למחוק אותם ולסנכרן, הליך לא מאוד ידידותי. בעזרת Camra ניתן לצלם ישירות לענן, ותמיד ניתן לצפות בעותק אחד מכל מכשיר סלולארי או מהמחשב. כמו כן, בעזרת האפליקציה ניתן לשתף את התכנים עם קבוצות של אנשי הקשר שלך במהירות, תוך שליטה מלאה בתכנים ובהגדרות הפרטיות שלהם. כך למשל, אם תשלחו לקבוצה תמונה או סרטון מביך ובסוף תתחרטו, ניתן למחוק אותה מהקבוצה אליה נשלח הקובץ, וכך גם יקרה לקובץ במכשיר של מי שאליו נשלח. סוגיה מעניינת נוספת היא שבניגוד לסרטונים המועברים בוואטסאפ למשל, הנמענים של התכנים שלכם לא יוכלו להעביר את הקובץ הלאה, מה שמספק שכבה נוספת של הגנה על פרטיות.

חברת Gordian Surgical הישראלית מגייסת מיליון דולר

חברת Gordian Surgical מהחממה הטכנולוגית טרנדליינס מדיקל, המפתחת מכשור רפואי לסגירה קלה ויעילה של חתכים פנימיים המבוצעים במהלך ניתוחים לפרוסקופיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בסך מיליון דולר. את ההשקעה העיקרית ביצעה קרן ההון הסינית Virtus Inspire Ventures לצד משקיעים פרטיים. בין המשתתפים בגיוס נמנים רופאים מנתחים מובילים מארה״ב, אשר השקיעו בחברה גם בסבבים הקודמים, בהם פרופ׳ בארי סלקי מבית החולים Mount Sinai בניו יורק, ומנתחים בכירים נוספים מתחום הלפרוסקופיה. הסכום שגויס ישמש להשלמת הליך קבלת האישורים הרגולטורים בארה״ב ובאירופה ולהוכחות קליניות באמצעות ניסויים ראשוניים בבני אדם ולתחילת שיווק המוצר.

Gordian Surgical פיתחה מכשיר המאפשר סגירה יעילה, מהירה ופשוטה של החתך הפנימי לאחר הוצאת המכשור, תוך שליטה מלאה למנתח. המכשיר משמש הן כטרוקר, כלי בו משתמשים בכל ניתוח לפרוסקופי לפתיחת חלל הבטן הפנימית ולהחדרת המכשור האופטי (המצלמה) ומכשירים נוספים הנחוצים להשלמת הפעולות הכירורגיות וכמכשיר לסגירת החתכים הפנימיים הנוצרים בתהליך הניתוחי.

מיקרוסופט רוכשת את Secure Islands ב-150 מיליון דולר

רכישה שלישית של מיקרוסופט בתחום הסייבר השנה: ענקית התוכנה רוכשת את חברת אבטחת המידע הישראלית secure islands בכ-150 מיליון דולר. קדמו לה רכישת אדאלום ב-250-280 מיליון דולר שהתבצעה לפני כחודש ורכישת אאורטו שהתבצעה מוקדם יותר השנה.

החברה גייסה עד כה כ-20 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים וממשלתיים. סקיור איילנדס החלה את פעילותה בחממת ון-ליר בירושלים ובין מניותיה עד היום חממת ון ליר, המדען הראשי, והרשות לפיתוח ירושלים. גם שלמה קרמר, משקיע הסייבר הסדרתי, בין בעלי המניות שלה, אך המרוויחים הגדולים מן העסקה הם שני המשקיעים הגדולים בחברה: קרדיט סוויס, שנחשבת לבעלת המניות הגדולה ביותר בחברה לאחר שהשקיעה בה 12 מיליון דולר בהשקעה אסטרטגית, וכן חברת ההשקעות דוקור, חברה בת של קבוצת ההשקעות ון ליר.

הרעיון מאחורי המוצר הוא לבצע ניטור תפוצת מסמכים ארגוניים במכשירי קצה – שנשען על התוכן הרגיש עצמו ולא בהכרח על המערכת כולה. כל קובץ ותיקיה רגישים זוכים ברכיב קוד ייעודי שמצורף אליהם ומסוגל לדווח מתי פתחו אותם, לאן הועברו ועל איזה מחשב (או מכשיר מובייל). בצורה זו, ניתן לגלות גם ניסיונות גניבת מידע וגם הדלפת קבצים מתוך הארגון החוצה. הפלטפורמה האמורה עתידה לתפקד כמוצר משלים למוצר אבטחת המידע של אדאלום.

Jifiti הישראלית, שתעזור לכם לקנות מתנות ברשת, מגייסת 3.3 מיליון דולר

חברת Jifiti הישראלית, המציעה אפליקציה נוחה לרכישת מתנות עבור כל אחד, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 3.3 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה קרן Liberty Israel Venture, חברת בת של תאגיד התקשורת Liberty. כמו כן השתתפו בסבב הגיוס המשקיעים הקיימים בהם Schottenstein Store Corporation, Jesselson Investments Ltd, , the Simon Property Group וסטפן מילשטיין, מייסד מפעל המעילים Burlington. ההון שגויס יהווה את ׳הדלק׳ לצמיחתה של החברה וצפוי לסייע להרחבת הצוות בארה״ב ובישראל, ביחד עם שותפויות חדשות עם קמעונאים ופלטפורמות מובילות.

הפתרונות של Jifiti לא דורשים כל אינטגרציה, ומציעים לקמעונאים, חנויות ומותגים לפשט את הליך רכישת המתנות דרכם. הפתרונות שמציעה כוללים הליך צ׳ק אאוט שמבטיח לא רק למקסם את ההמרה, אלא גם לייצר תנועה משמעותית, לפתוח את האופציה לרכישת מתנות גם באתרים שאינם מתמקדים בסחר, ולהציע מערכת רישום קצת אחרת המאפשרת לכל משווק להציע ממשק ל-Gift Registry (מעין וויש ליסט של מתנות) עם אפס אינטגרציה.

Nuro הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר, תגן על המסרונים שלכם מעיניים זרות

חברת הסטארטאפ הישראלית Nuro, המספקת פלפטורמת מסרונים מאובטחת, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 2 מיליון דולר בהובלת קרן Evolution Partners. הפלטפורמה מאפשרת לארגונים גדולים לחזות פרצות אבטחה לפני התרחושתם באמצעות למידה, בינה מלאכותית וחיזוי על פי מחשוב קוגניטיבי.

פלטפורמת Nuro עוצבה במיוחד לשימושים של עובדים ושותפי חברה חיצוניים במטרה לסייע לחברות להתמודד עם הגעה של מידע ארגוני (DLP) החוצה, בעידן בו תקשורת מקוונת פנים וחוץ ארגונית הפכה לסטנדרט. הפלטפורמה מאפשרת ליצור תקשורת בצורה מאובטחת, ליצור קבצים מוצפנים ומסרונים שמשותפים בסביבה מבוקרת ופרטית המשמשת מעין "כספת וירטואלית".

הפיתוח מורכב מארבע שכבות אבטחה; אבטחת המכשיר, הצפנת התקשורת, אחסון מוצפן ושכבה קוגניטיבית שמנבאת פרצת אבטחה. כמו כן, Nuro סורקת קבצים ששותפו בעזרת הודעות טקסט במטרה לגלות ווירוסים ותוכנות זדוניות.

סינגולרטים מגייסת 30 מיליון דולר לקרן חדשה

קבוצת ההשקעות סינגולריטים (Singulariteam) הודיעה על הקמת קרן חדשה, שלישית במספר, בסכום כולל של 30 מיליון דולר. הקרן תתמקד בהשקעה בחברות טכנולוגיה, עם תנאי סף של הכנסות שנתיות בהיקף של למעלה מ-15 מיליון דולר, שלא כמו שנהגה בעבר להשקיע בחברות בשלב התחלתי. ככל הנראה, הקרן תשקיע סכום נכבד בכ-2-3 חברות טכנולוגיות שעונות על הקריטריונים. יתכן ותבחן גם האופציה להקים קרן נוספת, רביעית במספר, במידה והקרן השלישית תתברר כמוצלחת כקודמותיה.

כאמור, הקרן החדשה הוקמה לאור הצלחת הקרנות הראשונה והשנייה, המציגות פורטפוליו מרשים של 30 חברות. שתי הקרנות הראשונות הן בסך 120 מיליון דולר והשקיעו בחברות אשר רבות מהן גייסו גיוסי המשך מרשימים כדוגמת StoreDot, שמפתחת סוללות נטענות לסלולרים ב-30 שניות, Infinity AR הפועלת בתחום המציאות הרבודה ואף חתמה חוזה עם META, יצרנית המשקפיים החכמים שמתחרה ראש בראש עם גוגל גלאס, Effective Space, Get Stocks, General Robotics ועוד.

אנדוספן הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר מהייסקו הסינית

התאגיד הרפואי הסיני הייסקו משקיע 10 מיליון דולר במסגרת סיבוב גיוסים של אנדוספן, חברה ישראלית המפתחת מכשור רפואי. ההשקעה היא לפי שווי של 100 מיליון דולר אחרי הכסף. בסיבוב השתתפו בעלות המניות העיקריות של החברה – קרן אקסלמד של מורי ארקין (המייסד והמשקיע העיקרי שלה) וד"ר אורי גייגר, וקרן סקויה קפיטל ישראל המיוצגת בדירקטוריון החברה ע"י יואב שקד (בעלת מניות נוספת היא קרן ויטהלייף). כמו כן יקבל הייסקו זכויות בלעדיות להפצת המוצרים של אנדוספן בסין. לפי ההערכות, אנדוספן צפויה להשלים עוד גיוס של מיליוני דולרים בנוסף לגיוס הנוכחי. עד היום גייסה החברה כ־25 מיליון דולר, בעיקר מאקסלמד וסקויה.

אנדוספן, שנוסדה ב־2009, מפתחת שתלים לטיפול בבעיות של אבי העורקים. כיום מפתחת החברה שני סוגי שתלים הנמצאים בשלבים שונים של אישורים רגולטוריים.

השתל הראשון (הקרוי Nexus) מיועד לאנשים בסכנת התפרצות אבי העורקים העליון וקשת אבי העורקים, ונמצא בשלב ניסויי היתכנות באירופה ובהכנות לניסויים בארה"ב, לקראת אישור רגולטורי של המוצר.

השתל השני (Horizon), המיועד לטיפול במפרצות אבי העורקים הבטני, מצוי בשלב ההכנות לבקשת אישור לשיווקו באירופה.

TriPlay הישראלית רוכשת את eMusic

הסטארטאפ הישראלי TriPlay, העומד מאחורי MyMusicCloud ו-MyDigipack, מודיע על רכישת חברת eMusic, פלפטורמה המאפשרת האזנה והורדה של קבצי מוסיקה לשימוש אישי. החברה הנרכשת נחשבת לאחד השירותים הראשונים שאפשרו למשתמשים להוריד מוסיקה כקבצי MP3. העסקה בוצעה בשילוב של מזומן ומניות, אך תנאי העסקה המלאים לא נחשפו באופן רשמי. על פי מספר דיווחים שפורסמו בשעות האחרונות ההערכות מתייחסות לעסקה בהיקף של פחות מ-26 מיליון דולר.

עסקה זו תהפוך את ׳הישות המשולבת׳ לאחד השירותים הגדולים והמקיפים ביותר בתחום המוסיקה הדיגיטלית בעולם, אותו ניתן להשוות אל השירותים הגדולים המתחרים, בין היתר של אפל ואמזון. הפלטפורמה מציעה חנות מוסיקה משלה, נגן, וגישה ללמעלה מ-14 פלטפורמות שונות בהן ניתן לעשות שימוש באמצעות האפליקציה או הדפדפן. TriPlay תציע למיליוני המשתמשים הפעילים שלה קטלוג שירים לבחירה המורכב מלמעלה מ-15 מיליון שירים מכל זאנ׳ר. כמו כן, כעת משתמשי eMusic שנרכשה, יוכלו להיות בעלי גישה מיידית לאוספי המוסיקה הרחבים שיצרו הן בצורה מקוונת והן בצורה לא מקוונת, על פני כל מכשיר ומכל מקום בעולם.

Origene Seeds הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר

Origene Seeds הישראלית, אשר נחשבת לחברה מובילה במחקר, גידול, ייצור ומכירה של זני ירקות ופירות היברידיים (כאלו שעברו הכלאה בין זנים שונים), מגייסת כ-10 מיליון דולר מקרן ההשקעות הפרטית פורטיסימו קפיטל, אשר נמצאת תחת ניהולו של יובל כהן. בשל הגיוס, קרן ההשקעות תיכנס לשותפות עם אייל ורדי (אחד המייסדים) בחברת הזרעים הפרטית. תחילה תשקיע הקרן כ-40 מיליון שקל באמצעות רכישת מניותיו של דב גודינגר, ממייסדי החברה, ובהמשך צפויה לבצע השקעות נוספות, שעשויות להגיע לעשרות מיליוני דולרים במטרה להגדיל את היקף פעילות החברה.

Origene Seeds אשר הוקמה בשנת 2004 על ידי אייל ורדי ודב גודינגר עוסקת בפיתוח זנים היברידיים חדשים המבטיחים להציע איכות, טעם, ערכים תזונתיים גבוהים וחיי מדף ארוכים, תוך כדי הבטחת תשואה גבוהה ושמירה על איכות הסביבה. בין הזנים בהם מתמחה החברה ניתן למנות אבטיח, מלון, מלפפון ודלעת. סה״כ החברה מוכרת קרוב ל-100 זנים של ירקות ממשפחות שונות ממתקני הייצור שלה בישראל, קליפורניה ובצ׳ילה, בעזרת 40 עובדים. החברה משווקת את הירקות שפיתחה לשווקים בלמעלה מ-25 מדינות.

SimilarWeb מגייסת 25 מיליון דולר כדי למדוד את האינטרנט והמובייל

חברות וארגונים כיום לא יכולים להרשות לעצמם לקבל החלטות רק על סמך תחושות הבטן. באופן טבעי, הולך וגדל חלקן במשחק של חברות שמציעות כלי מדידה ואנליטיקה מתקדמים. החודש הודיעה חברת המדידה הישראלית SimilarWeb על השלמת סבב גיוס בגובה 25 מיליון דולר, שנועד בראש ובראשונה להרחיב את הפעילות הבינלאומית הענפה שלה. כספי הגיוס הקודם ייועדו בין השאר לצורך רכישות שביצעה החברה בישראל.

חברת SimilarWeb מודדת תנועה, זמן שהייה, איכות מגע ושימוש, ועוד מספר פרמטרים שונים ביותר מ-80 מיליון אתרים ו–3 מיליון אפליקציות ביותר מ–196 מדינות. המידע שמספקת החברה נועד לאפשר לחברות ולעסקים לנהל אסטרטגיות צמיחה והתרחבות יעילות יותר ברחבי האינטרנט ועולם המובייל. כך למשל מערכת מדידת האפליקציות במובייל של SimilarWeb מספקת תובנות למדדים שונים כמו הורדות או איכות השימוש וכך יוצרת תמונה מדויקת ואיכותית של המידע.

קרן AltaIR מגייסת 30 מיליון דולר, שליש מרומן אברמוביץ׳

הקרן החדשה של AltaIR, המתמקדת בהשקעות בחברות סטארטאפ ישראליות בשלבים מוקדמים, הודיעה על גיוס 30 מיליון דולר בהובלת קרן השקעות Millhouse של רומן אברמוביץ׳. הקרן של אברמוביץ אחראית לשליש מהסכום שגויס בסבב, כ-10 מיליון דולר.

חברת ההון סיכון AltaIR השקיעה עד היום בכ-80 מיזמים ברחבי העולם, בין היתר בישראל, ארה"ב, אירופה, אוסטרליה ורוסיה. החברה מתמקדת בהשקעות בסטארטאפים בשלבים מוקדמים מאוד (seed ו-pre-seed), בתחומי האינטרנט, המובייל ועוד. החברה הוקמה על ידי איגור ריאבנקי, יזם סדרתי יהודי ואנג'ל הפעיל בתחום למעלה מ-20 שנה. בשנה האחרונה החלה AltaIR להתמקד בהשקעות בישראל, ונכון להיום השקיעה ביותר מ-13 סטארטאפים ישראלים.

חברת ניתוח הנתונים הישראלית Signals Group מגייסת 15 מיליון דולר

Signals Group, חברת ניתוח נתונים המספקת מודיעין ותובנות לחברות, הודיעה על השלמת סבב גיוס B בסך 15 מיליון דולר בהובלת סקויה ובהשתתפות המשקיעה הקיימת קרן TPY. החברה מעוניינת לסייע בכל הקשור לקבלת החלטות ארגוניות, על ידי הפיכת ביג דאטה לתובנות מעשיות ולהחלטות מסחריות אסטרטגיות. כדי לעשות זאת, היא עושה שימוש בתוכנת מודיעין שפיתחה, אשר הופכת נתונים חיצוניים מרובים כגון מאגרי מידע ודו"חות של חברות מחקר לתובנות מוחשיות, המציעות איך לקדם מוצרים ומותגים.

Signals Group נוסדה בשנת 2009 על ידי שני קציני מודיעין לשעבר: גיל שדה וקובי גרשוני. השניים בנו את המוצר על בסיס שיטות מודיעיניות צבאיות כדי ללמוד ולתאם בין נתונים חיצוניים, לחבר יחד אותות חלשים ולספק תובנות ערכיות במהירות. על ידי יישום מחדש של מתודולוגיה צבאית והפיכתה לרלוונטית לתחום ספציפי זה, החברה מציעה פתרון שלאו דווקא מציעות המתחרות בשוק. גישה זו בעצם מספקת יתרון תחרותי, על ידי כך שמאפשרת לתאגידים לקבל החלטות חכמות ומהירות הרבה יותר מאשר אם היו נעזרים בשיטות מחקר מסורתי וחברות ייעוץ.

Aquarius Spectrum מגייסת 2.2 מיליון דולר כדי לנטר את צנרת המים העירונית

דליפה של מים ופיצוצים בצנרת יכולים להיות כאב ראש לא קטן בדירות ובבתים פרטיים; אולם כשמדובר בתשתית המים העירונית, שטמונה מטרים רבים מתחת לקרקע וכוללת מערכת צינורות מסועפת – זוהי משימה מורכבת פי כמה וכמה. חברת הסטארטאפ הישראלית Aquarius Spectrum (אקוואריוס ספקטרום), שמייצרת מערכת משולבת של תוכנה וחיישנים לאיתור פגעים במערכות העירוניות, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בגובה 2.2 מיליון דולר.

הפתרון שמפתחת Aquarius Spectrum מבוסס על חיישנים אקוסטיים שמותקנים בנקודות שונות במערכת המסועפת של הצינורות העירוניים ומצויידים בהתקני תקשורת סלולרית וטכנולוגיית GPS. המערכת של החברה מאפשרת לקבל מידע מהחיישנים בזמן אמת, כך שניתן לאתר במהירות נזילות בצנרת ולקבל התראה בצירוף המיקום המדוייק שלה. המערכת מספקת למנהלי תאגידי מים עירוניים ולמהנדסים מידע וניטור רציף של המערכות העירוניות, והיא זמינה הן במחשב האישי בעזרת תצוגה דינאמית על גבי מפות גוגל והן בסמארטפון. על פי החברה, המערכת שלה מדוייקת מספיק כדי לזהות כשלים אפילו בברזים ושעוני מים בצנרת הפרטית שמותקנת אצל תושבי הערים.

Cato Networks של שלמה קרמר וגור שץ מגייסת 20 מיליון דולר

Cato Networks שרוצה לשנות את האופן שבו אבטחת רשתות מיושמת, מנוהלת ומפותחת, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון של 20 מיליון דולר. החברה שמה לה למטרה לפשט את אבטחת הרשת, מתוך הכרה שאבטחת מידע המבוססת על קופסאות חומרה המפוזרות ברחבי הארגון אינה אפקטיבית. את סבב הגיוס הנוכחי הובילו Theresia Gouw, מייסדת קרן ההון סיכון Aspect Ventures וסטיבן קראוז (Steve Krausz), שותף כללי בקרן הון סיכון U.S Venture Partners. החברה תשתמש בסכום שגויס לקידום אסטרטגיית השיווק שלה ועל מנת לגייס עובדים שיעסקו בפיתוח הפלטפורמה שלה: Network Security as a Service – NSaaS.

SmartZyme הישראלית מגייסת 4 מיליון דולר

חברת הביו-פארמה הישראלית SmartZyme, אשר הצליחה לפתח חלבונים ואנזימים משופרים עבור מגוון שימושים רפואיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 4 מיליון דולר בהובלת OrbiMed, חברת השקעות בתחום הבריאות. בנוסף, למועצת המנהלים של החברה יצטרפו ניסים דרויש, מנהל בכיר ב-OrbiMed ישראל וסטיבן סקווינטו, שותף בחברה המשקיעה.

SmartZyme נוסדה בשנת 2013 על ידי שילה בן זאב ודוד ברעם, במטרה לעצב וליצור חלבונים ואנזימים יעילים וחזקים עם מאפיינים מדויקים הנדרשים לביצועים אופטימיליים, כדי לסייע לטפל במצבי רפואיים שונים. החזון של החברה הוא לשפר באופן משמעותי את חייהם של מיליוני אנשים, על ידי שיפור האיכות והייצור של מוצרים קיימים בשוק, כמו גם להציג מוצרים חדשים העושים שימוש בחלבונים ואנזימים.

HyPR הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר, מציעה Marketplace למשפיענים ברשת

עם מנוע החיפוש של HyPR, מותגים וסוכנויות יוכלו לגשת בקלות למידע אודות משפיעים ברשתות החברתיות הגדולות כגון פייסבוק, טוויטר, יוטיוב, אינסטגרם ופינטרסט, ולעיין ׳בקטלוג׳ ולבחור איזה משפיען מתאים להם. הטכנולוגיה סורקת את כל החשבונות ברשתות החברתיות של אותו משפיע, ויוצרת מדד נגיש של משפיעים בצורת דו״ח, ומאפשרת לבצע חיפוש דמוגרפי לפי קהל הייעד אליו מעוניינים לשוק מוצר או תוכן מסוים. כלומר, לאו דווקא להחליט שאם מישהו מעריץ את מדונה, סביר להניח שהוא גם אוהב לאכול סושי.

החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 5 מיליון דולר בהובלת Silvertech Ventures ו-Klingenstein Fields ובהשתתפות Star Farm, Klingenstein Fields ועוד מספר משקיעי אנג׳ל. נכון לעכשיו הפלטפורמה הושקה בגרסת בטא סגורה למוזמנים בלבד, אליה ניתן להירשם דרך האתר הרשמי.

RoomsNinja מגייסת מיליון דולר; תחתוך את עלויות החופשה שלכם

חברת RoomsNinja הישראלית הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך מיליון דולר בהובלת בבילון. הפתרון ש מסייע לתיירים ברחבי העולם להוריד את מחיר ההזמנה שביצעו, גם לאחר השלמת ההזמנה וקבלת מייל אישור מהמלון.

כדי לאפשר ל-RoomsNinja להפעיל את קסמיה ולנסות ולחתוך בתעריף הלילה במלון הנבחר, יש לשלוח להם את אישור ההזמנה שהתקבלה מהמלון דרך הודעת מייל, ובזה סיימתם. בהמשך מתבצע מעקב צמוד אחר שינויים במחיר במגוון פלטפורמות, לאו דווקא בזו הספציפית דרכה השלמתם את ההזמנה, על מנת להביא את המחיר הטוב ביותר.

RoomsNinJa הוקמה לפני כ-8 חודשים על ידי דור קרובינר, עומרי ליטבק, ארז דאמוך, גיא לויתן ואלעד ליבוביץ, אשר עובדים ממשרד בתל אביב. סכום הגיוס יסייע לחברה להמשיך ולפתח את הפלטפורמה והאלגוריתמים ויעזור לה גם לשווק את המוצר בחו״ל.

Viewing all 566 articles
Browse latest View live