![bigmoney]()
![money]()
לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש אוגוסט.
אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.
<<< הגיוסים של חודש ספטמבר
יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il
ארגונים כיום עושים שימוש בתשתיות ענן פרטיות, תשתיות ענן ציבוריות ותשתיות ענן היברידיות, כלומר, כאלו שמשלבות בין תשתיות המחשוב ששייכות לארגון לאלו של שירותי הענן השונים. אבטחת הענן הציבורי נותרה עדיין אתגר לא פשוט, וחברות רבות מנסות למצוא את הפתרון הטוב ביותר עבורן. חברת הסטארטאפ הישראלית Dome9 שמתמחה באבטחה של מערכי מיחשוב שמאוחסנים בעננים ציבוריים, הודיעה החודש על גיוס של 8.3 מיליון דולר. החברה הודיעה כי תשתמש בהון שגוייס כדי להגדיל את מאמצי השיווק והמכירות שלה ולפתח מוצרי אבטחה נוספים שמיועדים לענן.
Dome9 מפתחת טכנולוגיות אבטחה שמיועדות לתשתיות הענן הציבורי של חברות וארגונים. הכוונה לכל אותן מערכות ארגוניות שמאחסנות נתונים ועושות שימוש בשירותים כמו Amazon Web Services – AWS של אמזון; CloudPlatform של גוגל, SoftLayer של IBM ו-Azure של מיקרוסופט. מוצר האבטחה של החברה מנהל הרשאות ומגן על מערכי מחשוב המאוחסנים אצל ספקיות ענן, חוזה סיכונים ואיומים עתידיים ומטפל באיומים, כדי לאפשר עבודה רציפה ונטולת הפרעות בענן.
חברת BigPanda הישראלית, המציעה פלטפורמה אשר הופכת נתונים טכנולוגיים מבולגנים לתובנות מעשיות לעסקים, השלימה סבב גיוס נוסף בסך 16 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה Battery Ventures לצד המשקיעים הקיימים – Sequoia Capital ו-Mayfield.
הפתרון של BigPanda מסייע לחברות ממגוון תחומים, החל מהשוק הקמעונאי לתחום הטכנולוגי ולתקשורת, להניב רווחים ולשמור על לקוחות מרוצים על ידי מזעור שיבושים בשירות ה-IT או על ידי מניעתם מלכתחילה. זאת עושה בעזרת מערכת לניהול תקלות (Incident Management) שמאפשרת לחברות לזהות בעיות אפשריות, לטפל בתקלות ולהקצות אנשי צוות לטיפול במשימות השונות.
המאבק בין תוקפים לחברות ולמומחי אבטחת המידע שלהן נראה לעיתים אבוד מראש; לתוקפים מספיקה התקפה אחת מוצלחת, כדי להשיג את מבוקשם ולפגוע בארגון, בעוד שהחברות מתמודדות עם מבול של התראות שווא (False Positive) משלל מוצרי האבטחה שלהן. חברת הסטארטאפ Exabeam, שמפתחת טכנולוגיה לזיהוי מתקפות מתמשכות, הודיעה על גיוס של 25 מיליון דולר.
הטכנולוגיה שפיתחה Exabeam נעזרת בלמידת מכונה ואלגוריתמים מורכבים כדי להבחין ולהבדיל בין שימוש רגיל ולגיטימי במשאבי הארגון לבין שימוש על ידי תוקף, גם אם הוא נראה תמים. טכנולוגיה זו מפחיתה דרמטית את זמני התגובה למתקפות ומזהה גם מתקפות מתמשכות (APT) שאולי לא היו מתגלות בדרך אחרת.
כשחושבים רגע על כל השירים והמוסיקה שאנחנו שומעים בסטרימינג או ברדיו, מסתבר שכולם עדיין נוצרים באותה דרך שבה נוצרו שירים במאה השנים האחרונות. כלומר, לאחר שיש מוסיקה ומילים, נפגשים המבצעים באולפן ומתחילים להקליט את השיר. האם יכול להית שבעידן הרשתות החברתיות, המובייל והפס הרחב הגיע הזמן לשינוי במודל? Parola הוא סטארטאפ ישראלי חדש שמפתח שירות יצירת מוסיקה חברתי. החודש הודיע הסטארטאפ על גיוס Seed של 2 מיליון דולר.
הטכנולוגיה של Parola מאפשרת לכל אחד לשתף, להקליט ולמקסס ערוצים נפרדים בשירים בתוך קטלוג מוסיקה שפעם היה זמין רק לאולפני מוסיקה מקצועיים. משתמשים בכל העולם יכולים ליצור שירים וקטעים מוסיקליים על ידי הוספת קולות או נגינה על גבי הסמארטפון שלהם. כדי להמחיש את הקלות והאינטואיטיביות שביצירת שירים חדשים והשיתוף של האפליקציה, הקליט משתמש חדש באפליקציה את עצמו שר גרסת כיסוי ('קאבר') לשיר מוכר; 3 משתמשים שונים אחרים לקחו את פס הקול שהקליט ושילבו אותו ביצירות שלהם – כל אחד בסגנון אחר החל בהיפ-הופ, דרך קאנטרי וכלה בדאנס.
Logz.io הישראלית, המספקת יכולות של ניתוח מידע פרדיקטיבי, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 6.8 מיליון דולר בהובלת 83North (לשעבר גריילוק ישראל) ו-Giza Venture Capital, פחות משנה לאחר שהשלימה סבב גיוס נוסף בסך 1.2 מיליון דולר. הפתרון של Logz.io מאפשר למערכות להתמודד עם כמויות עצומות של מידע, לנתח אותו בזמן אמת ובכך להפיק תובנות שישמרו על השרתים באוויר. סבב הגיוס הנוכחי ישמש להרחבת צוות הפיתוח בארץ, כמו גם להקמת צוות מכירות, שיווק ותמיכה בארץ ובארה״ב.
חברת הסטארט אפ הישראלית Logz.io, מפתחת ומשווקת פלטפורמת ענן המאפשרת לארגונים לזהות ולמנוע תקלות קריטיות במערכות המחשוב שלהם, עוד לפני שהתקלות גורמות לנזק עסקי ללקוחותיהם. Logz.io מציעה פתרון קצת אחר המבוסס על קוד פתוח למוצרים הקיימים בשוק אשר כולם בעצם בנויים על טכנולוגיות ייעודית (קוד סגור), בהם Splunk ו-Sumo Logic.
חברות המשתמשות בפלטפורמה של Logz.io מקבלות ממשק משתמש פשוט המאפשר להן להסתכל על מיליארדי רשומות מידע (לוגים), לקבל תמונה בהירה של אילו אירועים משמעותיים ישנם במערכת המחשוב שלהן, ולקבל הכוונה כיצד לפתור אותם. נוסף לתשתית הענן, החברה פיתחה אלגוריתמי בינה מלאכותית ייחודיים שמאפשרים להסתכל באופן אוטומטי על מיליארדי הודעות שעוברות ולצפות מה מתוך האירועים שמנותחים רלוונטי ועלול להצביע על בעיה.
הסטארטאפ YouNow הודיע על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 15 מיליון דולר בהובלת המשקיעים הקיימים Venrock ואורן זאב, לצד Comcast Ventures שהצטרפה לראשונה. הפלטפורמה של YouNow מאפשרת לכל אחד להפעיל את האפליקציה באנדרואיד או באייפון, להתחיל לשדר ומייד לזכות בקהל שיצפה בשידור. קהל הצופים יכול להגיב על הביצועים של המשדר וכמובן לשתף את השידור החי ברשתות החברתיות.
המימון הנוכחי מעמיד את סך גיוסיה של החברה עד כה על כ-26 מיליון דולר, כאשר סבב הגיוס האחרון שהשלימה באוגוסט 2014 בסך 7 מיליון דולר התנהל בהובלת Venrock גם כן.
כל משתמש שרוצה לשדר קטע כלשהו מתייג את השידור בתגיות כמו singer# או rapper# או dancer# וכך מקל על הגילוי שלו על ידי הצופים. השירות מתגמל את כוכבי הרשת, שמושכים צופים רבים, כך שחוץ מחשיפה הם יכולים לזכות בעד 15 אלף דולר. כך לדוגמה הוא Mr. Cashier שמשדר "תוכנית יומית" ב-YouNow וזוכה למעריצים נלהבים והכנסה צדדית נחמדה. בניגוד ליוטיוב, שם אין יותר מדי שקיפות בענייני המוניטיזציה והתשלום ליוצרים, הרי שב-YouNow מציינים שהתשלום ייגזר מכמות הצופים, רמת האינטראקציה והמעורבות של הצופים ולבסוף מספר ה"מתנות" שיכולים הצופים לרכוש ולשלוח ליוצרים.
Morphisec הישראלית, אשר פיתחה טכנולוגיה לזיהוי, חסימה וניטור התקפות סייבר, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 7 מיליון דולר בהובלת קרן JVP, קרן GE ונצ׳רס, דויטשה טלקום, Portage Advisors ו-Ourcrowd. ההשקעה הנוכחית תשמש להשקת מוצר הדגל של החברה ברבעון האחרון של שנת 2015 ולהאצת כניסתה לשווקים חדשים בדגש על צפון אמריקה ואירופה.
Morphisec מסייעת לחברות שמפעילות ציוד תעשייתי רגיש לאבטח את הנכסים שלהן, תוך כדי שמירה על פגיעה מינימלית בביצועים וללא הפרעות בתפקודן של אלו. פתרונות האבטחה של החברה מגנים על ארגונים מפני מתקפות ׳יום אפס׳ (Zero day attacks) המתבצעות על ידי האקרים אשר מוצאים באופן קבוע דרכים יצירתיות לתקיפות שכאלו. הטכנולוגיה שפותחה עושה שימוש ברעיון של שינוי מבנה אפליקציות במרחב הזכרון (Polymorphism). שיטת אבטחה זו מאפשרת לארגונים לזהות מתקפות בשלב מוקדם, לחסום אותן, ולהשיג מידע מדויק המעיד על מי עומד מאחורי התקיפה. המוצר מבטיח להציג פתרון יציב, לא פולשני וללא התרעות שווא.
חברת הסטארטאפ הישראלית 90min (לשעבר FTBpro), המציעה פלטפורמת תוכן אותה יוצרים הגולשים ומתמקדת בתחומי הספורט, הודיעה היום (ג׳) על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 15 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הנוכחי והשלישי במספר הובילה ענקית התקשורת הגרמנית ProSieben, אשר ביחד עם 90min תשיק מצא באסטרטגיה משותפת ומיתוג מחודש, המתמקד בשוק הגרמני. כמו כן השתתפו בגיוס גם המשקיעים הקיימים Battery Ventures, Dawn Capital ו-Gemini Ventures. בעזרת הגיוס תשיק החברה גם מותג ספורט שיתמקד בשוק האמריקאי, לצד פתיחת משרד נוסף בניו יורק.
90min משמשת כפלטפורמה לאוהדי כדורגל מכל העולם, שבה הם יכולים לצרוך ולייצר תוכן עשיר ומגוון על כדורגל בכלל, והקבוצה אותה הם אוהדים בפרט. ייחוד של הפלטפורמה הוא שהתכנים נכתבים על ידי הגולשים והאוהדים עצמם, כאשר כל מי שיש לו מה להגיד יכול לפרסם את תכניו לקהל האוהדים מרחבי העולם. כיום יש לחברה למעלה מ-2,000 כותבים ברחבי העולם המייצרים כ-400 כתבות ביום ב-10 שפות שונות, כשהתוכן נצרך על ידי למעלה מ-30 מיליון משתמשים מכל העולם באמצעות פלטפורמות מבוססות Web ו-Mobile.
Zend, חברת התוכנה הישראלית שפיתחה שפת פיתוח חינמית, נמכרה ל-Rogue Waveהאמריקאית, העוסקת במכירת כלי פיתוח תוכנה. סכום העסקה לא פורסם אך הוא מוערך במספר גבוה של עשרות מיליונים, המשקף מחיר הפסד או לכל היותר החזרה השקעה עבור המשקיעים הרבים בחברה.
מהקמתה השלימה החברה כ-5 סבבי גיוס, במהלכם גייסה סה״כ כ-44 מיליון דולר. החברה הציגה גרסה מודרנית לקוד הפתוח PHP, גרסה חינמית שהפכה פופולארית, ולמרות ההשקעות שקיבלה לאורך השנים מאינטל, ויולה, סאפ וקרנות אמריקאיות נוספות, החברה התקשתה לייצר צמיחה והכנסות משמעותיות.
פלטפורמת הענן של Zend מאפשרת בקלות יחסית ליצור סביבת הרצה לפרוייקטים שונים ב-PHP, וכך למעשה נוצרה מערכת שמצד אחד מספקת למשתמש כלי פשוט לעריכת הקוד, ומצד שני יודעת לקחת פרוייקט שלם ולהתקין אותו על גבי שרת ענן. מערכת הכלים של החברה הכוללת את Zend Server, Z-Ray, Zend Studio ו-Zend Guard משרתת מיליוני מפתחי PHP ברחבי העולם.
הספריות האקדמיות והספריות הלאומיות אחראיות על מאגרי מידע יקרים וחשובים, שכוללים מידע אלקטרוני, דיגיטלי ומודפס. בין המשימות המאתגרות של הספריות הללו ניתן למנות ניהול, רישום, קיטלוג וחיפוש במאגרים הללו. חברת Ex Libris הישראלית, שפיתחה מערכות ייעודיות לספריות, הודיעה היום על רכישתה בידי חברת ProQuest האמריקאית. סכום הרכישה לא פורסם באופן רשמי, אך לפי ההערכות הוא עומד על כחצי מיליארד דולר.
Ex Libris החלה כמיזם של האוניברסיטה העברית אי שם בשנת 1980, כשב-1986 יצאה החברה לדרך עצמאית והחלה לפעול ברחבי העולם. מאז פיתחה החברה פתרונות מיכון מבוססי ענן המיועדים לספריות אקדמיות ולספריות לאומיות. כיום יש לחברה מעל ל-5,600 לקוחות בלמעלה מ-90 מדינות, והפתרונות של החברה מוטמעים ב-43 מתוך 50 האוניברסיטאות המובילות בעולם וביותר מ 40 ספריות לאומיות. בין לקוחות החברה נמנות אוניברסיטת אוקספורד, אוניברסיטת קמברידג', אניברסיטת הארוורד, ספריית הקונגרס האמריקאי, הספרייה הלאומית של סין, הספריה הבריטית ועוד. מרכז הפיתוח העיקרי וכן משרדי ההנהלה של החברה ממוקמים בירושלים, כשלחברה מרכזי פיתוח נוספים ומשרדים ברחבי העולם. סכום העסקה לא פורסם, אולם על פי ההערכות בתחום, גובה העסקה הוא כחצי מיליארד דולר.
CyberArk ממשיכה בסבב השופינג האחרון שלה, ורוכשת בתוך פחות מחודשיים חברה ישראלית נוספת. הפתרון של החברה הנרכשת, Viewfinity, מאפשר לארגונים להגן על הרשתות שלהם מפני מתקפות אפס ימים מתוחכמות, תוכנות זדוניות ואיומים מתמשכים. סכום הרכישה עומד על כ-30.5 מיליון דולר במזומן, מעט יותר מההון שגייסה Viewfinity מתחילת דרכה, והעסקה צפויה להיסגר סופית ברבעון הרביעי של השנה.
Viewfinity נחשבת לחברה מובילה בפיתוח תוכנות לניהול הרשאות ושליטה ביישומים. בעזרת ניטור מבוסס מדיניות, זיהוי איומים וטיפול באירועים חשודים באופן אוטומטי, פתרונותיה מבטלים את צווארי הבקבוק הנוצרים בארגונים כתוצאה מהגבלה גורפת מידי של המשתמשים, מה שמונע מהם לעבוד באופן תקין. הפתרון שפיתחה החברה מאפשר לנהל את ההרשאות של כלל המשתמשים, ולמנוע מהם לבצע פעולות שעלולות להזיק לארגון, מבלי להגביל את העבודה שלהם.
הרכישה תקנה ל-CyberArk את האפשרות להטמיע את פתרונותיה של Viewfinity, ולאפשר לארגונים לעצור מתקפות המבוססות על תוכנות זדוניות בנקודות קצה, על ידי הגבלת יכולתו של התוקף לנוע מעבר לנקודה הראשונית ממנה ניסה לשים ידו על מידע שלא אמור להיות נגיש אליו.
תחום הקונטיינרים ווירטואליים הוא תחום חדש יחסית, שאמנם מאפשר יכולות חדשות לארגונים, אבל יוצר גם לא מעט כאב ראש לאנשי אבטחת המידע. חברת הסטארטאפ הישראלית הצעירה Scalock, שמפתחת מוצר אבטחה ייעודי לאפליקציות מבוססות קונטיינרים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 4 מיליון דולר ובהובלת קרן TLV Partners.
חברת Scalock מספקת פתרונות אבטחה לקונטיינרים וירטואליים, דוגמת Docker. המוצר של Scalock מספק הגנה ואבטחה מפני איומים פנימיים וחיצוניים על אפליקציות מבוססות קונטיינר, ובנוסף, הוא מאפשר שליטה מלאה וניטור פעילות בקונטיינרים.
ראשית, המוצר של החברה מנתח את הקונטיינר ומוודא שכל הפעילות שם נעשית בהתאם למדיניות האבטחה של הארגון ואחר-כך הוא בודק מי יכול לקבל גישה לקונטיינר, כדי למנוע גישה ממשתמשים לא מורשים.
אחד הדברים המשותפים לתוקפים ולקורבנות בקרבות הסייבר הוא איסוף המודיעין; מצד אחד, ההאקרים שאוספים מידע מקדים לקראת תקיפה, ומצד שני, חברות האבטחה שמספקות מודיעין לארגונים לצורך זיהוי איומים מראש. חברת הסטארטאפ הישראלית IntSights (אינטסייטס סייבר אינטליג'נס) אוספת ומנתחת מידע על איומים ומעבירה אותם ללקוחותיה בזמן אמת. החודש הודיעה החברה על גיוס של 1.8 מיליון דולר מקרן Glilot Capital Partners.
IntSights, שהוקמה על ידי יוצאי יחידות הסייבר והמודיעין של צה"ל, מספקת מודיעין איכותי לחברות, כשמומחי האבטחה שלה מנסים 'להיכנס לראש' ולהבין את דרך ושיטת הפעולה של התוקפים; החברה מציעה גם דרך טיפול בהתראות המודיעיניות, כאשר כל שנדרש מהלקוח הוא לחיצת כפתור.
אחד מוקטורי התקיפה הנפוצים בעולם הסייבר הינו תרחיש בו האקר רוכש כתובות דומיין הדומות מאוד לכתובות האמתיות של החברה המותקפת, למשל ע"י החלפת האות האנגלית "O" בספרה "0". בשלב הבא נשלח מייל המכיל תוכן זדוני ומתחזה למייל הנשלח מכתובת לגיטימית של הארגון כחלק ממתקפת פישינג קלאסית. במהלך שלושת החודשים האחרונים זיהו במערכות של IntSights למעלה מ-1,000 כתובות פישינג עבור לקוחותיה ואפשרה להם להיערך בזמן ולטפל באופן מיידי בתקיפות סייבר אלו.
חברת הסטארטאפ הישראלית TRENCH, המפתחת אפליקציה שמעניקה לחובבי אופנה גישה לארון בגדים אינסופי, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך חצי מיליון דולר, במטרה להציג פלטפורמה של כלכלה שיתופית לחובבות אופנה מכל העולם. המימון הנוכחי הגיע מהמשקיעים מירי ורביב צולר (מנכ״ל ביטוח ישיר) וליאור רייטבלט (יו״ר סופר פארם). בעזרת האפליקציה, נשים יכולות לשדרג באופן רציף ובחינם את ההיצע בארון הבגדים שלהן, תוך כדי בניית קהילת פאשניסטות מרחבי העולם שיכולות לחבור האחת לשנייה. הייחוד של הפלפטורמה בא לידי ביטוי בכך שעל מנת לרכוש פריטים חדשים, על המשתמשות להיפרד מפרטי לבוש שלהן, בתמורה למטבע וירטואלי, המשתמש לרכישת בגדים ואקססוריז ממשתמשות אחרות.
מאפיין מרכזי של הפלטפורמה הוא העובדה שהיא סובבת סביב המשתמשות עצמן, ולא סביב הפריטים המוצעים. הסיבה לכך היא מכיוון וחובבות אופנה לרוב קונות בהתאם לסטייל אותו הן אוהבות ועמו הן מזדהות, ולא מחפשות פריט ספציפי, אלא ״מה שבא ברוך הבא״, ואם פריט מסוים ימצא חן בעיניי, אז זה לא באמת משנה אם אני צריכה כזה עכשיו או לא. הפתרון של TRENCH נועד להשתלב באופי הצרכני הזה, משום שהוא מאפשר למשתמשות "להיכנס" לארונות של נשים שסגנונן הייחודי מוצא חן בעיניהן. החלפת הפריטים מתבצעת באופן פיזי או דרך משלוח בדואר. בנוסף, קיימים מספר מוקדי איסוף בתל אביב, בשיתוף פעולה עם מספר עסקים מתחום האופנה והקוסמטיקה.
משווקים וקמעונאים עושים הכל כדי שנשאיר עוד כמה דולרים בנקודות המכירה. למעשה, כ-70 אחוזים מהחלטות הקנייה שלנו נעשות בנקודת המכירה עצמה; לאתרי סחר אלקטרוניים דוגמת אמזון ו-eBay יש כלים חזקים ויעילים כמו "אנשים שרכשו מוצר זה רכשו גם…" או המלצות על סמך מאפיינים אישיים – אולם לנקודות המכירה הפיזיות אין את הכלים הללו. כאן נכנסת לתמונה חברת Odysii הישראלית, שמפתחת פתרונות Marketing Intelligence לניהול ויישום בזמן אמת של אסטרטגיית השיווק בנקודות המכירה. עתה מודיעה חברת Gilbarco Veeder-Root, ענקית תוכנה המתמחה בנקודות מכירה, על רכישתה של החברה הישראלית. על פי הערכות שווי העסקה עומד על עשרות מיליוני דולרים, מה שעשוי לרמז על הפסד עבור המשקיעים.
Impulse, הפתרון שמפתחת Odysii, כולל כלי אנליטיקה מתקדמים ופלטפורמת תקשורת שמציגה ללקוחות שנמצאים בנקודת המכירה מסרים מותאמים אישית על מבצעים ופריטים אטרקטיביים. המערכת שולחת ללקוחות השונים הצעות שיווקיות שונות שמתבססות על פרמטרים רבים כמו חברות בתוכניות הנאמנות השונות, מידע מהסמארטפונים, הנחות עונתיות, מלאי החנות, קולקציות חדשות, הפריטים שרכש, יעדי מכירה של החנות ועוד. כך שאם לקוח מסויים נכנס לחנות ורוכש זוג מכנסיים, המערכת תוכל להציע לו חולצה תואמת במבצע סוף עונה, כשכמובן היא מוודאת לפני שהפריט הזה נמצא במלאי של החנות הספציפית
Cybereason מפתחת פלטפורמת אבטחה אקטיבית עבור ארגונים, המאפשרת להם לפקח באופן רציף אחר המערכות השונות בארגון במטרה לאתר פעולות סייבר שונות, הרבה לפני שהן קורות בפועל. הפלטפורמה למעשה משלבת בין מנוע Machine Learning מתוחכם לבין מנוע לניתוח Big Data, ומחפשת אחר חתימות ועקבות המסגירות פעולות זדוניות שונות, כגון רצף מוזר של התקנת תוכנות על מספר מחשבים באותה הרשת או פעולה אשר לא מתאימה לפרופיל המשתמש. לאחר זיהוי הפעולה, המערכת תתריע לאחד מאנשי אבטחת המידע המועסקים בחברה ותציג לו דו״ח ויזואלי מפורט המסביר בדיוק מה התרחש ברקע, לצד הצעות פוטנציאליות להמשך הפעולה בכדי למגר את הפירצה כמה שיותר מהר.
לפני פחות מחצי שנה השלימה החברה סבב גיוס שני בגובה של 25 מיליון דולרים, והחודש הודיעה חברת הסייבר הישראלית Cybereason על השלמת סבב גיוס שלישי (Round C) בגובה של 59 מיליון דולר.
את הגיוס האחרון, המשקף לחברה שווי של קרוב לרבע מיליארד דולרים, הובילה חברת SoftBank Corp היפנית, הנחשבת לאחת ממפיצות התוכנה המובילות בשוק היפני. לאחר השקעה זו תהפוך SoftBank למפיצה המובילה של פלטפורמת אבטחת הסייבר של Cybereason בשוק היפני. על-פי תנאי ההסכם, SoftBank ו-Cybereason ישתפו פעולה ביצירת היצע מוצרים שיאפשר לארגונים ביפן להתכונן מפני איומים מתקדמים ועיקשים ומתקפות סייבר מתוחכמות אחרות.
פתרון האבטחה של SentinelOne מותקן על גבי מכשיר הקצה (סמארטפון, לפטופ) ומנטר את כל הפעילות שמתבצעת על המכשיר, כולל פעילות מקוונת וכולל פעילות אופליין. כל תהליך שנוצר במכשיר נבחן מתחילתו ועד סופו על ידי המערכת, בצורה כזו שאינה מפריעה לתפעול השגרתי של המכשיר. למעשה, בניגוד לתוכנות אנטי-וירוס רגילות, שמאטות ועוצרות תהליכים שרצים במערכת, הפתרון של החברה רק עוקב אחרי התהליך, כך שהוא מוסיף פחות ממיקרו-שנייה אחד בלבד לזמן ההרצה של כל תהליך וכמעט אינו מכביד על המעבד. הפתרון של החברה יכול גם לזהות איומים בעזרת ניתוח דפוסי התנהגות וכולל גם יכולת חיסון-עצמית, אפשרות ל"רשימה לבנה" של תהליכים מורשים על ידי המשתמש וסינכרון עם מאגר האיומים של החברה שנמצא בענן.
תומר ווינגרטן, מנכ"ל SentinelOne, מסר לגיקטיים בעקבות הגיוס: "נשתמש בהון שגייסנו, כדי להגדיל את מאמצי המכירות והשיווק, המחקר והפיתוח ושירות הלקוחות שלנו במאונטן-וויו, תל אביב, ניו יורק, פריס וסינגפור. החברה תקים גם מרכזים בבוסטון ובלונדון, ומתכננת להכפיל את מצבת העובדים ולהגיע ל-100 עובדים תוך שישה חודשים".
חברת הסטארטאפ הישראלית Pyramid Analytics, שפיתחה פלטפורמות בינה עסקית (BI) לארגונים, הודיעה על השלמת סבב גיוס של 30 מיליון דולר בהובלת קרן Viola Private Equity, ובהשתתפות קרן Sequoia Capital שכבר השקיעה בחברה בעבר.
Pyramid Analytics (פירמיד אנליטיקס) מפתחת מוצרי בינה עסקית שמשתלבים בצורה טבעית על גבי תשתיות המידע הקיימות של החברות. החברה מפתחת מערכות תוכנה מתקדמות לניתוח חכם של מידע בקנה מידה גדול ובצורה מודולרית וקלה עבור ארגונים גדולים וגדולים יותר. הפלטפורמה מציעה כלים ווביים ואינטואיטיביים ללא כתיבת קוד, כשכל העבודה מתבצעת בעזרת אשפים מעוצבים. אחד היתרונות המרכזיים במוצרי החברה הוא היכולת להציג את כלי התחקור בממשק זמין מכל דפדפן ובתצורה נוחה, בדומה לנתוני Office Microsoft מסורתיים.
Gamida Cell מירושלים עושה שימוש בתאי-גזע המטופואטיים (תאי-גזע של מערכת הדם) לצורך טיפול בחולי סרטן ומחלות אוטו-אימוניות שונות ומפתחת תרופות המבוססות על תאים מתחדשים (רגנרטיביים). טיפולים באמצעות תאי-גזע מדם חבל-הטבור מציעים ברירה טיפולית לחולים ללא תורם מתאים, ששיעורם מגיע ליותר מ-60 אחוזים. דם חבל הטבור הוא זמין, בעל דרישה נמוכה להתאמת רקמות בהשוואה למח עצם ומפחית את הסיכון לדחייה של גוף המאכסן על-ידי השתל (GVHD).
החודש הודיעה ענקית התרופות השוויצרית Novartis כי תשקיע עוד 15 מיליון דולר בחברת הביוטק הישראלית Gamida Cell. החברה הישראלית מפתחת תרופות על בסיס תאי גזע ובעזרת דם טבורי. ההשקעה האחרונה נעשית על פי שווי של 200 מיליון דולר לחברה הישראלית.
לפני ארבעה חודשים בלבד השלימה illusive networks סבב גיוס נאה בגובה 5 מיליון דולר; החודש הודיעה חברת הסייבר הישראלית על השלמת סבב גיוס נוסף בגובה 22 מיליון דולר. החברה פיתחה טכנולוגיה שמנטרלת התקפות ממוקדות בצורה יצירתית למדי.
טכנולוגיית ה-Deception Everywhere של illusive networks מונעת התקפות מתמשכות וממוקדות (APT) באמצעות שלל מלכודות וטכניקות הונאה (Deception) ברבדים שונים של רשת ה-IT בארגון, שמוצגות לתוקף ומפתות אותו לפעול על בסיסן. כאשר התוקפים נופלים ברשת ומתחילים לפעול על סמך המידע הכוזב, המערכת של illusive מזהה זאת ומדווחת באופן מיידי על ההתקפה, מה שמאפשר למנהלי האבטחה לזהות ולעצור את ההתקפה בשלביה הראשונים. היתרונות במערכת שפיתחה החברה הוא שהיא אוספת ומציגה מידע בזמן אמת, עוד לפני שהתוקפים מספיקים לטשטש את העקבות שלהם. בנוסף, הטכנולוגיה שפיתחה מתיימרת לפתור את אחת הבעיות הקשות ביותר שעומדות בפני מנהלי אבטחת מידע, והיא מיליוני התראות השווא (false positives) שמציפות אותם. המערכת תתריע בפני המנהלים בארגון ותציג בפניהם ד"וח התקפה וודאי, רק כאשר מזוהים בוודאות תוקפים עם כוונות זדון. בשיחה עם גיקטייםהסביר שלמה טובול, מנכ"ל החברה, כי בניגוד לפתרון המוכר של "מלכודות דבש", הטכנולוגיה של illusive networks פשוטה להתקנה ולעדכון ולא מכבידה על משאבי הארגון.
אפליקצית Camra שפיתחה החברה כוללת פתרון שיחסוך לכם לא מעט מקום בסמארטפון. התשתית שפיתחה מאפשרת למצלמה של כל מכשיר סלולרי להתחבר ישירות לאחסון בענן בזמן אמת, ולטעון ישירות תמונות וסרטי וידאו מהמצלמה, במקום לשמור קודם כל את התוכן לאחסון המקומי.
באמצעות קמרה, משתמשים יכולים לצלם תמונות ווידאו, להעלות אותם לענן ולשתף אותם בצורה בטוחה, מבלי לחשוש למקום אחסון על גבי המכשיר. לעומת זאת, בשירותי אחסון אחרים המשתמש בעצם תלוי במקום הפנוי במכשיר הסמארטפון שלו, וכאשר מעלה את התכנים צריך למחוק אותם ולסנכרן, הליך לא מאוד ידידותי. בעזרת Camra ניתן לצלם ישירות לענן, ותמיד ניתן לצפות בעותק אחד מכל מכשיר סלולארי או מהמחשב. כמו כן, בעזרת האפליקציה ניתן לשתף את התכנים עם קבוצות של אנשי הקשר שלך במהירות, תוך שליטה מלאה בתכנים ובהגדרות הפרטיות שלהם. כך למשל, אם תשלחו לקבוצה תמונה או סרטון מביך ובסוף תתחרטו, ניתן למחוק אותה מהקבוצה אליה נשלח הקובץ, וכך גם יקרה לקובץ במכשיר של מי שאליו נשלח. סוגיה מעניינת נוספת היא שבניגוד לסרטונים המועברים בוואטסאפ למשל, הנמענים של התכנים שלכם לא יוכלו להעביר את הקובץ הלאה, מה שמספק שכבה נוספת של הגנה על פרטיות.
חברת Gordian Surgical מהחממה הטכנולוגית טרנדליינס מדיקל, המפתחת מכשור רפואי לסגירה קלה ויעילה של חתכים פנימיים המבוצעים במהלך ניתוחים לפרוסקופיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בסך מיליון דולר. את ההשקעה העיקרית ביצעה קרן ההון הסינית Virtus Inspire Ventures לצד משקיעים פרטיים. בין המשתתפים בגיוס נמנים רופאים מנתחים מובילים מארה״ב, אשר השקיעו בחברה גם בסבבים הקודמים, בהם פרופ׳ בארי סלקי מבית החולים Mount Sinai בניו יורק, ומנתחים בכירים נוספים מתחום הלפרוסקופיה. הסכום שגויס ישמש להשלמת הליך קבלת האישורים הרגולטורים בארה״ב ובאירופה ולהוכחות קליניות באמצעות ניסויים ראשוניים בבני אדם ולתחילת שיווק המוצר.
Gordian Surgical פיתחה מכשיר המאפשר סגירה יעילה, מהירה ופשוטה של החתך הפנימי לאחר הוצאת המכשור, תוך שליטה מלאה למנתח. המכשיר משמש הן כטרוקר, כלי בו משתמשים בכל ניתוח לפרוסקופי לפתיחת חלל הבטן הפנימית ולהחדרת המכשור האופטי (המצלמה) ומכשירים נוספים הנחוצים להשלמת הפעולות הכירורגיות וכמכשיר לסגירת החתכים הפנימיים הנוצרים בתהליך הניתוחי.
רכישה שלישית של מיקרוסופט בתחום הסייבר השנה: ענקית התוכנה רוכשת את חברת אבטחת המידע הישראלית secure islands בכ-150 מיליון דולר. קדמו לה רכישת אדאלום ב-250-280 מיליון דולר שהתבצעה לפני כחודש ורכישת אאורטו שהתבצעה מוקדם יותר השנה.
החברה גייסה עד כה כ-20 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים וממשלתיים. סקיור איילנדס החלה את פעילותה בחממת ון-ליר בירושלים ובין מניותיה עד היום חממת ון ליר, המדען הראשי, והרשות לפיתוח ירושלים. גם שלמה קרמר, משקיע הסייבר הסדרתי, בין בעלי המניות שלה, אך המרוויחים הגדולים מן העסקה הם שני המשקיעים הגדולים בחברה: קרדיט סוויס, שנחשבת לבעלת המניות הגדולה ביותר בחברה לאחר שהשקיעה בה 12 מיליון דולר בהשקעה אסטרטגית, וכן חברת ההשקעות דוקור, חברה בת של קבוצת ההשקעות ון ליר.
הרעיון מאחורי המוצר הוא לבצע ניטור תפוצת מסמכים ארגוניים במכשירי קצה – שנשען על התוכן הרגיש עצמו ולא בהכרח על המערכת כולה. כל קובץ ותיקיה רגישים זוכים ברכיב קוד ייעודי שמצורף אליהם ומסוגל לדווח מתי פתחו אותם, לאן הועברו ועל איזה מחשב (או מכשיר מובייל). בצורה זו, ניתן לגלות גם ניסיונות גניבת מידע וגם הדלפת קבצים מתוך הארגון החוצה. הפלטפורמה האמורה עתידה לתפקד כמוצר משלים למוצר אבטחת המידע של אדאלום.
חברת Jifiti הישראלית, המציעה אפליקציה נוחה לרכישת מתנות עבור כל אחד, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 3.3 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה קרן Liberty Israel Venture, חברת בת של תאגיד התקשורת Liberty. כמו כן השתתפו בסבב הגיוס המשקיעים הקיימים בהם Schottenstein Store Corporation, Jesselson Investments Ltd, , the Simon Property Group וסטפן מילשטיין, מייסד מפעל המעילים Burlington. ההון שגויס יהווה את ׳הדלק׳ לצמיחתה של החברה וצפוי לסייע להרחבת הצוות בארה״ב ובישראל, ביחד עם שותפויות חדשות עם קמעונאים ופלטפורמות מובילות.
הפתרונות של Jifiti לא דורשים כל אינטגרציה, ומציעים לקמעונאים, חנויות ומותגים לפשט את הליך רכישת המתנות דרכם. הפתרונות שמציעה כוללים הליך צ׳ק אאוט שמבטיח לא רק למקסם את ההמרה, אלא גם לייצר תנועה משמעותית, לפתוח את האופציה לרכישת מתנות גם באתרים שאינם מתמקדים בסחר, ולהציע מערכת רישום קצת אחרת המאפשרת לכל משווק להציע ממשק ל-Gift Registry (מעין וויש ליסט של מתנות) עם אפס אינטגרציה.
חברת הסטארטאפ הישראלית Nuro, המספקת פלפטורמת מסרונים מאובטחת, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 2 מיליון דולר בהובלת קרן Evolution Partners. הפלטפורמה מאפשרת לארגונים גדולים לחזות פרצות אבטחה לפני התרחושתם באמצעות למידה, בינה מלאכותית וחיזוי על פי מחשוב קוגניטיבי.
פלטפורמת Nuro עוצבה במיוחד לשימושים של עובדים ושותפי חברה חיצוניים במטרה לסייע לחברות להתמודד עם הגעה של מידע ארגוני (DLP) החוצה, בעידן בו תקשורת מקוונת פנים וחוץ ארגונית הפכה לסטנדרט. הפלטפורמה מאפשרת ליצור תקשורת בצורה מאובטחת, ליצור קבצים מוצפנים ומסרונים שמשותפים בסביבה מבוקרת ופרטית המשמשת מעין "כספת וירטואלית".
הפיתוח מורכב מארבע שכבות אבטחה; אבטחת המכשיר, הצפנת התקשורת, אחסון מוצפן ושכבה קוגניטיבית שמנבאת פרצת אבטחה. כמו כן, Nuro סורקת קבצים ששותפו בעזרת הודעות טקסט במטרה לגלות ווירוסים ותוכנות זדוניות.
קבוצת ההשקעות סינגולריטים (Singulariteam) הודיעה על הקמת קרן חדשה, שלישית במספר, בסכום כולל של 30 מיליון דולר. הקרן תתמקד בהשקעה בחברות טכנולוגיה, עם תנאי סף של הכנסות שנתיות בהיקף של למעלה מ-15 מיליון דולר, שלא כמו שנהגה בעבר להשקיע בחברות בשלב התחלתי. ככל הנראה, הקרן תשקיע סכום נכבד בכ-2-3 חברות טכנולוגיות שעונות על הקריטריונים. יתכן ותבחן גם האופציה להקים קרן נוספת, רביעית במספר, במידה והקרן השלישית תתברר כמוצלחת כקודמותיה.
כאמור, הקרן החדשה הוקמה לאור הצלחת הקרנות הראשונה והשנייה, המציגות פורטפוליו מרשים של 30 חברות. שתי הקרנות הראשונות הן בסך 120 מיליון דולר והשקיעו בחברות אשר רבות מהן גייסו גיוסי המשך מרשימים כדוגמת StoreDot, שמפתחת סוללות נטענות לסלולרים ב-30 שניות, Infinity AR הפועלת בתחום המציאות הרבודה ואף חתמה חוזה עם META, יצרנית המשקפיים החכמים שמתחרה ראש בראש עם גוגל גלאס, Effective Space, Get Stocks, General Robotics ועוד.
התאגיד הרפואי הסיני הייסקו משקיע 10 מיליון דולר במסגרת סיבוב גיוסים של אנדוספן, חברה ישראלית המפתחת מכשור רפואי. ההשקעה היא לפי שווי של 100 מיליון דולר אחרי הכסף. בסיבוב השתתפו בעלות המניות העיקריות של החברה – קרן אקסלמד של מורי ארקין (המייסד והמשקיע העיקרי שלה) וד"ר אורי גייגר, וקרן סקויה קפיטל ישראל המיוצגת בדירקטוריון החברה ע"י יואב שקד (בעלת מניות נוספת היא קרן ויטהלייף). כמו כן יקבל הייסקו זכויות בלעדיות להפצת המוצרים של אנדוספן בסין. לפי ההערכות, אנדוספן צפויה להשלים עוד גיוס של מיליוני דולרים בנוסף לגיוס הנוכחי. עד היום גייסה החברה כ־25 מיליון דולר, בעיקר מאקסלמד וסקויה.
אנדוספן, שנוסדה ב־2009, מפתחת שתלים לטיפול בבעיות של אבי העורקים. כיום מפתחת החברה שני סוגי שתלים הנמצאים בשלבים שונים של אישורים רגולטוריים.
השתל הראשון (הקרוי Nexus) מיועד לאנשים בסכנת התפרצות אבי העורקים העליון וקשת אבי העורקים, ונמצא בשלב ניסויי היתכנות באירופה ובהכנות לניסויים בארה"ב, לקראת אישור רגולטורי של המוצר.
השתל השני (Horizon), המיועד לטיפול במפרצות אבי העורקים הבטני, מצוי בשלב ההכנות לבקשת אישור לשיווקו באירופה.
הסטארטאפ הישראלי TriPlay, העומד מאחורי MyMusicCloud ו-MyDigipack, מודיע על רכישת חברת eMusic, פלפטורמה המאפשרת האזנה והורדה של קבצי מוסיקה לשימוש אישי. החברה הנרכשת נחשבת לאחד השירותים הראשונים שאפשרו למשתמשים להוריד מוסיקה כקבצי MP3. העסקה בוצעה בשילוב של מזומן ומניות, אך תנאי העסקה המלאים לא נחשפו באופן רשמי. על פי מספר דיווחים שפורסמו בשעות האחרונות ההערכות מתייחסות לעסקה בהיקף של פחות מ-26 מיליון דולר.
עסקה זו תהפוך את ׳הישות המשולבת׳ לאחד השירותים הגדולים והמקיפים ביותר בתחום המוסיקה הדיגיטלית בעולם, אותו ניתן להשוות אל השירותים הגדולים המתחרים, בין היתר של אפל ואמזון. הפלטפורמה מציעה חנות מוסיקה משלה, נגן, וגישה ללמעלה מ-14 פלטפורמות שונות בהן ניתן לעשות שימוש באמצעות האפליקציה או הדפדפן. TriPlay תציע למיליוני המשתמשים הפעילים שלה קטלוג שירים לבחירה המורכב מלמעלה מ-15 מיליון שירים מכל זאנ׳ר. כמו כן, כעת משתמשי eMusic שנרכשה, יוכלו להיות בעלי גישה מיידית לאוספי המוסיקה הרחבים שיצרו הן בצורה מקוונת והן בצורה לא מקוונת, על פני כל מכשיר ומכל מקום בעולם.
Origene Seeds הישראלית, אשר נחשבת לחברה מובילה במחקר, גידול, ייצור ומכירה של זני ירקות ופירות היברידיים (כאלו שעברו הכלאה בין זנים שונים), מגייסת כ-10 מיליון דולר מקרן ההשקעות הפרטית פורטיסימו קפיטל, אשר נמצאת תחת ניהולו של יובל כהן. בשל הגיוס, קרן ההשקעות תיכנס לשותפות עם אייל ורדי (אחד המייסדים) בחברת הזרעים הפרטית. תחילה תשקיע הקרן כ-40 מיליון שקל באמצעות רכישת מניותיו של דב גודינגר, ממייסדי החברה, ובהמשך צפויה לבצע השקעות נוספות, שעשויות להגיע לעשרות מיליוני דולרים במטרה להגדיל את היקף פעילות החברה.
Origene Seeds אשר הוקמה בשנת 2004 על ידי אייל ורדי ודב גודינגר עוסקת בפיתוח זנים היברידיים חדשים המבטיחים להציע איכות, טעם, ערכים תזונתיים גבוהים וחיי מדף ארוכים, תוך כדי הבטחת תשואה גבוהה ושמירה על איכות הסביבה. בין הזנים בהם מתמחה החברה ניתן למנות אבטיח, מלון, מלפפון ודלעת. סה״כ החברה מוכרת קרוב ל-100 זנים של ירקות ממשפחות שונות ממתקני הייצור שלה בישראל, קליפורניה ובצ׳ילה, בעזרת 40 עובדים. החברה משווקת את הירקות שפיתחה לשווקים בלמעלה מ-25 מדינות.
חברות וארגונים כיום לא יכולים להרשות לעצמם לקבל החלטות רק על סמך תחושות הבטן. באופן טבעי, הולך וגדל חלקן במשחק של חברות שמציעות כלי מדידה ואנליטיקה מתקדמים. החודש הודיעה חברת המדידה הישראלית SimilarWeb על השלמת סבב גיוס בגובה 25 מיליון דולר, שנועד בראש ובראשונה להרחיב את הפעילות הבינלאומית הענפה שלה. כספי הגיוס הקודם ייועדו בין השאר לצורך רכישות שביצעה החברה בישראל.
חברת SimilarWeb מודדת תנועה, זמן שהייה, איכות מגע ושימוש, ועוד מספר פרמטרים שונים ביותר מ-80 מיליון אתרים ו–3 מיליון אפליקציות ביותר מ–196 מדינות. המידע שמספקת החברה נועד לאפשר לחברות ולעסקים לנהל אסטרטגיות צמיחה והתרחבות יעילות יותר ברחבי האינטרנט ועולם המובייל. כך למשל מערכת מדידת האפליקציות במובייל של SimilarWeb מספקת תובנות למדדים שונים כמו הורדות או איכות השימוש וכך יוצרת תמונה מדויקת ואיכותית של המידע.
הקרן החדשה של AltaIR, המתמקדת בהשקעות בחברות סטארטאפ ישראליות בשלבים מוקדמים, הודיעה על גיוס 30 מיליון דולר בהובלת קרן השקעות Millhouse של רומן אברמוביץ׳. הקרן של אברמוביץ אחראית לשליש מהסכום שגויס בסבב, כ-10 מיליון דולר.
חברת ההון סיכון AltaIR השקיעה עד היום בכ-80 מיזמים ברחבי העולם, בין היתר בישראל, ארה"ב, אירופה, אוסטרליה ורוסיה. החברה מתמקדת בהשקעות בסטארטאפים בשלבים מוקדמים מאוד (seed ו-pre-seed), בתחומי האינטרנט, המובייל ועוד. החברה הוקמה על ידי איגור ריאבנקי, יזם סדרתי יהודי ואנג'ל הפעיל בתחום למעלה מ-20 שנה. בשנה האחרונה החלה AltaIR להתמקד בהשקעות בישראל, ונכון להיום השקיעה ביותר מ-13 סטארטאפים ישראלים.
Signals Group, חברת ניתוח נתונים המספקת מודיעין ותובנות לחברות, הודיעה על השלמת סבב גיוס B בסך 15 מיליון דולר בהובלת סקויה ובהשתתפות המשקיעה הקיימת קרן TPY. החברה מעוניינת לסייע בכל הקשור לקבלת החלטות ארגוניות, על ידי הפיכת ביג דאטה לתובנות מעשיות ולהחלטות מסחריות אסטרטגיות. כדי לעשות זאת, היא עושה שימוש בתוכנת מודיעין שפיתחה, אשר הופכת נתונים חיצוניים מרובים כגון מאגרי מידע ודו"חות של חברות מחקר לתובנות מוחשיות, המציעות איך לקדם מוצרים ומותגים.
Signals Group נוסדה בשנת 2009 על ידי שני קציני מודיעין לשעבר: גיל שדה וקובי גרשוני. השניים בנו את המוצר על בסיס שיטות מודיעיניות צבאיות כדי ללמוד ולתאם בין נתונים חיצוניים, לחבר יחד אותות חלשים ולספק תובנות ערכיות במהירות. על ידי יישום מחדש של מתודולוגיה צבאית והפיכתה לרלוונטית לתחום ספציפי זה, החברה מציעה פתרון שלאו דווקא מציעות המתחרות בשוק. גישה זו בעצם מספקת יתרון תחרותי, על ידי כך שמאפשרת לתאגידים לקבל החלטות חכמות ומהירות הרבה יותר מאשר אם היו נעזרים בשיטות מחקר מסורתי וחברות ייעוץ.
דליפה של מים ופיצוצים בצנרת יכולים להיות כאב ראש לא קטן בדירות ובבתים פרטיים; אולם כשמדובר בתשתית המים העירונית, שטמונה מטרים רבים מתחת לקרקע וכוללת מערכת צינורות מסועפת – זוהי משימה מורכבת פי כמה וכמה. חברת הסטארטאפ הישראלית Aquarius Spectrum (אקוואריוס ספקטרום), שמייצרת מערכת משולבת של תוכנה וחיישנים לאיתור פגעים במערכות העירוניות, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בגובה 2.2 מיליון דולר.
הפתרון שמפתחת Aquarius Spectrum מבוסס על חיישנים אקוסטיים שמותקנים בנקודות שונות במערכת המסועפת של הצינורות העירוניים ומצויידים בהתקני תקשורת סלולרית וטכנולוגיית GPS. המערכת של החברה מאפשרת לקבל מידע מהחיישנים בזמן אמת, כך שניתן לאתר במהירות נזילות בצנרת ולקבל התראה בצירוף המיקום המדוייק שלה. המערכת מספקת למנהלי תאגידי מים עירוניים ולמהנדסים מידע וניטור רציף של המערכות העירוניות, והיא זמינה הן במחשב האישי בעזרת תצוגה דינאמית על גבי מפות גוגל והן בסמארטפון. על פי החברה, המערכת שלה מדוייקת מספיק כדי לזהות כשלים אפילו בברזים ושעוני מים בצנרת הפרטית שמותקנת אצל תושבי הערים.
Cato Networks שרוצה לשנות את האופן שבו אבטחת רשתות מיושמת, מנוהלת ומפותחת, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון של 20 מיליון דולר. החברה שמה לה למטרה לפשט את אבטחת הרשת, מתוך הכרה שאבטחת מידע המבוססת על קופסאות חומרה המפוזרות ברחבי הארגון אינה אפקטיבית. את סבב הגיוס הנוכחי הובילו Theresia Gouw, מייסדת קרן ההון סיכון Aspect Ventures וסטיבן קראוז (Steve Krausz), שותף כללי בקרן הון סיכון U.S Venture Partners. החברה תשתמש בסכום שגויס לקידום אסטרטגיית השיווק שלה ועל מנת לגייס עובדים שיעסקו בפיתוח הפלטפורמה שלה: Network Security as a Service – NSaaS.
חברת הביו-פארמה הישראלית SmartZyme, אשר הצליחה לפתח חלבונים ואנזימים משופרים עבור מגוון שימושים רפואיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 4 מיליון דולר בהובלת OrbiMed, חברת השקעות בתחום הבריאות. בנוסף, למועצת המנהלים של החברה יצטרפו ניסים דרויש, מנהל בכיר ב-OrbiMed ישראל וסטיבן סקווינטו, שותף בחברה המשקיעה.
SmartZyme נוסדה בשנת 2013 על ידי שילה בן זאב ודוד ברעם, במטרה לעצב וליצור חלבונים ואנזימים יעילים וחזקים עם מאפיינים מדויקים הנדרשים לביצועים אופטימיליים, כדי לסייע לטפל במצבי רפואיים שונים. החזון של החברה הוא לשפר באופן משמעותי את חייהם של מיליוני אנשים, על ידי שיפור האיכות והייצור של מוצרים קיימים בשוק, כמו גם להציג מוצרים חדשים העושים שימוש בחלבונים ואנזימים.
עם מנוע החיפוש של HyPR, מותגים וסוכנויות יוכלו לגשת בקלות למידע אודות משפיעים ברשתות החברתיות הגדולות כגון פייסבוק, טוויטר, יוטיוב, אינסטגרם ופינטרסט, ולעיין ׳בקטלוג׳ ולבחור איזה משפיען מתאים להם. הטכנולוגיה סורקת את כל החשבונות ברשתות החברתיות של אותו משפיע, ויוצרת מדד נגיש של משפיעים בצורת דו״ח, ומאפשרת לבצע חיפוש דמוגרפי לפי קהל הייעד אליו מעוניינים לשוק מוצר או תוכן מסוים. כלומר, לאו דווקא להחליט שאם מישהו מעריץ את מדונה, סביר להניח שהוא גם אוהב לאכול סושי.
החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 5 מיליון דולר בהובלת Silvertech Ventures ו-Klingenstein Fields ובהשתתפות Star Farm, Klingenstein Fields ועוד מספר משקיעי אנג׳ל. נכון לעכשיו הפלטפורמה הושקה בגרסת בטא סגורה למוזמנים בלבד, אליה ניתן להירשם דרך האתר הרשמי.
חברת RoomsNinja הישראלית הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך מיליון דולר בהובלת בבילון. הפתרון ש מסייע לתיירים ברחבי העולם להוריד את מחיר ההזמנה שביצעו, גם לאחר השלמת ההזמנה וקבלת מייל אישור מהמלון.
כדי לאפשר ל-RoomsNinja להפעיל את קסמיה ולנסות ולחתוך בתעריף הלילה במלון הנבחר, יש לשלוח להם את אישור ההזמנה שהתקבלה מהמלון דרך הודעת מייל, ובזה סיימתם. בהמשך מתבצע מעקב צמוד אחר שינויים במחיר במגוון פלטפורמות, לאו דווקא בזו הספציפית דרכה השלמתם את ההזמנה, על מנת להביא את המחיר הטוב ביותר.
RoomsNinJa הוקמה לפני כ-8 חודשים על ידי דור קרובינר, עומרי ליטבק, ארז דאמוך, גיא לויתן ואלעד ליבוביץ, אשר עובדים ממשרד בתל אביב. סכום הגיוס יסייע לחברה להמשיך ולפתח את הפלטפורמה והאלגוריתמים ויעזור לה גם לשווק את המוצר בחו״ל.