Quantcast
Channel: אקזיט
Viewing all 566 articles
Browse latest View live

אקזיט כחול-לבן: חברת המכשור הרפואי Pollogen נרכשת על ידי Lumenis

$
0
0
pollogen
מקור: פולוג׳ן

מקור: פולוג׳ן

חברת פולוג׳ן הישראלית, המפתחת, מייצרת ומשווקת מכשור רפואי קוסמטי, נרכשת על ידי Lumenis הישראלית גם כן, המתמחה בפיתוח מערכות מבוססות אנרגיה לשווקי הכירורגיה, רפואת העיניים והרפואה האסתטית. סכום הרכישה לא פורסם.

דור שלישי

המוצרים של פולוג׳ן בנויים במיוחד כך שיתאימו למכוני קוסמטיקה מקצועיים, המציעים טיפולים המבוססים על טכנולוגית אנטי אייג׳ינג לפנים ולגוף. כיום, החברה מספקת פתרונות עבור חברות קוסמטיקה מקצועיות בלמעלה מ-60 מדינות ברחבי העולם. מוצרי החברה מבוססים על טכנולוגיה מתקדמת, מה שנקרא הדור השלישי של טכנולוגית ה-RF (גלי רדיו). הטכנולוגיה עובדת כך שמעבירה אנרגית RF אופטימאלית וממוקדמת לשכבות הדרמיס והשומן התת עורי, דרך שלוש אלקטרודות או יותר, זאת בניגוד ליתר המכשירים בשוק המתבססים על גלי רדיו המועברים רק בין אלקטרודה אחת או שתיים. האנרגיה שנוצרת מתרכזת בין שלוש האלקטרודות, ומוגבלת רק לאזור הטיפול ואינה גורמת נזק לשכבת העור החיצונית – האפידרמיס. לטענת החברה, היישום הממוקד של הטכנולוגיה משפר את יעילות הטיפול, תוך כדי שמספק תוצאות כבר מהטיפול הראשון.

״עסקה זו היא תוצאה חיובית למדי לבעלי המניות, העובדים והלקוחות שלנו״, אמר ציון אזר, מייסד שותף ויו״ר Pollogen. במשך 10 השנים האחרונות, Pollogen בנתה וביססה את מעמדה כמובילה בשוק היופי האסתטי המבוסס על תרבות של חדשנות ומחקר. אנו שמחים להצטרף לצוות Lumenis, ולהמשיך ולפתח את המוצרים שלנו בתחום זה המתפתח במהירות״.

Lumenis נחשבת כמובילה עולמית בכל הקשור למכשירים אסתטיים המבוססים על אנרגיה, ופרוסה נכון לעכשיו בלמעלה מ-100 מדינות ברחבי העולם. את תחילת דרכה עשתה החברה בשנת 1973, ובמשך למעלה מ-50 שנה פיתחה עשרות רבות של פתרנות טכנולוגיים ומוצרים מתקדמים שהפכו נפוצים בתעשייה הרפואית. בחודש יוני האחרון נמכרה Lumenis לקרן הפרייבט אקוויט XIO תמורת 510 מיליון דולר, סכום המייצג מחיר של 14 דולר למניה.

״אנו שמחים לקבל אלינו למשפחת לומניס את צוות Pollogen. עסקה זו משלימה את פורטפוליו המוצרים שלנו ומציבה את Lumenis בעמדה מכובדת בשוק היופי הדינמי. התוספת של המוצרים של Pollogen היא המפתח שיאפשר לנו להמשיך ולספר פתרונות יופי מותאמים וחדשניים לכל הלקוחות הקיימים והעתידיים שלנו״, אמרה ציפי עוזר-ערמון, מנכ״ל Lumenis.


אקזיט: אמדוקס רוכשת את cVidya ב-30 מיליון דולר

$
0
0
BIG

 

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

במה שנראה כאחת המגמות הבולטות של הזמן האחרון, שוב רוכשת חברה ישראלית גדולה ומבוססת חברת סטארטאפ קטנה יותר: ענקית תוכנת הטלקום הישראלית-אמריקאית Amdocs נמצאת בשלבים הסופיים של חתימת העסקה לרכישת הסטארטאפ הישראלי הוותיק cVidya (סיווידיה) תמורת סכום המוערך ב-30 מיליון דולר.

השוק השתנה דרמטית בשנים האחרונות

cVidya הוקמה בשנת 2000 על ידי היזם אלון אגינסקי והתמקדה בפיתוח של מוצרי אבטחה ואימות נתונים לחברות תקשורת דוגמת מפעילות סלולר. בין היתר יכולים מוצרי החברה לזהות רמאויות והונאה של חברות טלקום, ניטור ובקרה של מערכות בילינג (גביית תשלומים) ועוד. ליבת הפעילות שלה משיקה לזו של החברה הרוכשת, אמדוקס, ושתי החברות שיתפו פעולה בעבר.

מאז הקמתה התבססה cVidya, שמעסיקה כ-200 עובדים במטה החברה בהרצליה, והיא נחשבת אף רווחית עם יותר מ-100 לקוחות פעילים והכנסות שנתיות שנאמדות במספר עשרות מיליוני דולרים. למרות זאת, שוק הטלקום השתנה מאוד בעשור האחרון ובעידן של שימוש גובר ב-VOIP, שימוש גובר בדאטה על חשבון שיחות, ירידה בתעריפי סלולר ומעבר לחבילות "הכל כלול", הולך ופוחת הצורך במערכות למניעת הונאות בדקות שיחה למשל. בשנת 2010 רכשה cVidya את חברת ECtel, חברה ישראלית נוספת, תמורת כ-21 מיליון דולר במזומן ואז גם הגיעה לשיא גודלה, כאשר העסיקה כ-300 עובדים ושוויה עמד על 150 מיליון דולר.

העסקה הנוכחית אינה מבשרת חדשות טובות למשקיעים של cVidya. מאז הקמתה גייסה החברה כ-46 מיליון דולר, כש-12 מיליון דולר מתוכם גוייסו בסבב האחרון ב-2008. שבין הקרנות המשקיעות בה ניתן למנות את Battery Ventures, Carmel Ventures, Hyperion Israel Venture Partners, StageOne Ventures ו-Star Ventures. בנוסף, לוותה החברה מספר פעמים כספים מקרן Viola Credit (ששייכת חברת האם שמאחורי קרן Carmel). לכן, מכירה בסכום נמוך כל-כך היא למעשה מכירת חיסול וניסיון למזער נזקים של המשקיעים.

עסקת הרכישה של cVidya היא הרכישה השנייה שמבצעת אמדוקס השנה. באפריל רכשה החברה את חטיבת הבילינג של קומברס תמוכת 272 מיליון דולר.

מאמדוקס נמסר לגיקטיים: "החברה אינה מגיבה לשמועות".

וידאו: כך פועלת cVidya

 

אקזיט: AVG רוכשת את Flayvr הישראלית

$
0
0
BIG
רון לוי ועדי אשכנזי- מנכלים משותפים Flayvr. מקור: יח"צ

רון לוי ועדי אשכנזי- מנכלים משותפים Flayvr. מקור: יח"צ

חברת האבטחה הצ'כית AVG מוכרת בעיקר בשל היותה מפתחת של אחת מתוכנות האנטי וירוס הפופולאריות ביותר בעולם. עתה, מודיעה החברה כי היא רוכשת את הסטארטאפ הישראלי Flayvr מדיה שמפתח אפליקציות לניהול חכם של תמונות. ככל הנראה, מדובר בעסקת-העסקה או Acqhire, במסגרתה משלמת החברה הרוכשת בעיקר עבור כוח האדם של החברה הנרכשת ופחות עבור נכסים כמו קניין רוחני או המשתמשים. החברות לא פרסמו את סכום הרכישה אך על פי ההערכות מדובר במספר מיליוני דולרים.

העובדים יצטרפו למרכז הפיתוח של AVG בישראל

Flayvr נוסדה ב-2012 על ידי רון לוי ועדי אשכנזי ופיתחה אפליקציה שמסוגלת לארגן את אוסף המדיה במכשיריהם של המשתמשים בהתבסס על נתונים שונים, כגון המיקום בו צולמו, התאריך ואפילו האירוע המדובר – במידה וקיים בלוח השנה במכשיר. ב-2014 מיתגה החברה מחדש את האפליקציה שלה תחת השם MyRoll וכן פיתחה אפליקציה נוספת בשם Gallery Doctor, שעושה סדר בגלריה ומזהה אוטומטית תמונות כפולות או תמונות גרועות (חשוכות, מטושטשות או באיכות לא טובה), וכך יכולה לפנות למשתמש עד כ-35 אחוזים מנפח האיחסון שלו.

מאז הקמתה גייסה החברה כ-2.5 מיליון דולר מקרנות ומאנג'לים ישראליים ואמריקאיים. בין המשקיעים בחברה ניתן למנות את Kaedan Capital, משה ליכטמן, לשעבר נשיא מיקרוסופט ישראל, Aviv Venture Capital ו-iAngels, האנק ויקיל, סגן הנשיא לשעבר לשותפויות ואסטרטגיה במיקרוסופט, פריץ לנמן, אדלר חומסקי, רפי גדרון, לשעבר מנכ"ל Chromatis, יריב גילת וזוהר גילון.

החיבור הראשון בין שתי החברות התקיים ביוני השנה במסגרת ה-Startup Roadshow של AVG בתל אביב, שהופק בשיתוף גיקטיים. Flayvr מעסיקה 8 עובדים, שיצטרפו ל-AVG ישראל, שכבר מונה 150 עובדים.

בתגובה לעסקת הרכישה מסר ישראל הראל טייב, מנכ"ל AVG ישראל: "אנחנו מחויבים להשקעה מתמדת בפיתוח ואספקת פתרונות חדשים וחדשניים ליותר מ-105 מיליון הלקוחות שלנו דרך אפליקציות המובייל שלנו" ומוסיף "אנחנו שמחים לצרף למרכז המצוינות שלנו בתל אביב את שבעת המופלאים של Flayvr. זוהי הרכישה השלישית שלנו באזור ואנחנו מקווים להמשיך ולעבוד עם יותר חברות סטארטאפ מקומיות וחדשניות בתחום טכנולוגיית אבטחה וספציפית במובייל".

מנכ"ל Flayvr רון לוי מסר: "אנו גאים מאוד על הצלחתנו לפתח את MyRoll ו-Gallery Doctor. הצלחנו לקדם אותם לשלב הבא ובמיוחד לרמה הבאה ואנחנו שמחים כי AVG הם השותפים שלנו לדרך"
AVG היא חברת פתרונות אבטחה מקוונת המספקת תוכנה ושירותים מובילים למכשירים, נתונים ואנשים.  לחברה יותר מ-200 מיליון לקוחות פעילים בכל העולם. הטכנולוגיה של AVG כוללת אבטחת אינטרנט, הגנה מפני פורצים והאקרים ושמירה על זהות המשתמשים. ביוני השנה, הקימה החברה את מרכז המצויינות שלה בישראל המרכזים את כל פעילות המובייל של החברה העולמית.

פרשנות: אז מה הקשר בין אנטי-וירוס לתמונה מטושטשת?

חוץ מהאנטי-וירוס שהביא לפרסומה, פיתחה AVG עוד אפליקציות שמיועדות לאנדרואיד, ביניהן אפליקציית AVG Cleaner & Battery Saver. האפליקציה מטפלת ב-2 מהנקודות המטרידות ביותר משתמשי סמארטפון והן נפח האיחסון המצומצם וחיי הסוללה ומציגה בפני המשתמשים קבצים אותם הוא יוכל למחוק כדי לפנות מקום בסמארטפון כמו קובצי התקנה, קובצי מטמון וכו. עתה, בזכות הטכנולוגיה והפטנטים שפיתחה Flayvr, תוכל AVG להציע למשתמשיה גם כלים מתקדמים למחיקת תמונות וקובצי וידאו לא נחוצים.

כיום, אנחנו עדים ל-2 מגמות בעולם המובייל: האחת – עלייה באיכות המצלמה, הרזולוציה ובהכרח גודל התמונות והוידאו (4K); במקביל, יותר ויותר יצרנים מוותרים על כרטיסי הרחבה לזיכרון מסוג Micro-SD, כולל סמסונג, יצרנית האנדרואיד המובילה. כתוצאה מכך, המשתמשים צריכים להסתדר רק עם נפח האיחסון המובנה של המכשיר, ובמקביל עולה החשיבות של אפליקציות 'סדר וניקיון'.

להערכתנו, MyRoll, אפליקציית הגלריה של Flayvr, לא תאריך ימים וזאת בעקבות השקת אפליקציית Google Photos. האפליקציה של גוגל אמנם נהנית מפיצ'רים חכמים, ממשק נוח, שילוב עם Google Now ומנגנון AI מתקדם במיוחד שמסוגל לזהות חפצים ומיקומים ללא כל עזרה מצד המשתמש, אבל הבעיה הכי גדולה למתחרות שלה היא הדחיפה של גוגל. מאז שהושקה Google Photos היא כבר הותקנה מאות מיליוני פעמים, מספר שצפוי רק לגדול, משום שהיא מגיעה כאפליקצייה מובנית בכל מכשיר אנדרואיד חדש.

 

אקזיט: Direct Energy רוכשת את Panoramic Power הישראלית ב-60 מיליון דולר

$
0
0
מייסדי פנורמיק פאוור, עדי שמיר (מימין) ודן אלמגור. יח״צ

חברת פנורמיק פאוור (Panoramic Power) הישראלית נרכשת על-ידי חברת Centrica ההולנדית, חברת האם של Direct Energy. במסגרת העסקה, שנחתמה הבוקר, תרכוש Centrica את Panoramic Power תמורת כ-60 מיליון דולרים ובכך תיצור את דריסת הרגל הראשונה של Direct Energy בישראל.

חיישנים חכמים שיעזרו לכם לחסוך בצריכת האנרגיה

פנורמיק פאוור הוקמה מתוך הרצון להעניק פתרון כולל לניהול האנרגיה במבנים מסחריים, החל מבניין משרדים, גורדי שחקים וכלה בסופרמרקט, מרכזים מסחריים מסעדות ורשתות קמעונאיות. בראיון קודם, הסביר יניב ורדי, מנכ"ל החברה את החזון שעמד מאחורי הפעילות של החברה: "פנורמיק פאוור הוקמה לטובת הענקת ניהול נכון יותר של אנרגיה. המערכות שלה מעניקות מידע אודות כל יחידה ויחידה בבניין או המרכז המסחרי, בין אם מדובר במכשור, מיזוג או בתאורה". הפתרון לניהול אנרגיה מבוסס חיישנים, שכל חשמלאי מוסמך יכול להתקין, בממוצע זמן ההתקנה הינו של כ-30 דקות. לאחר ההתקנה, המידע נשלח לענן וניתן לקבל קריאה ופענוח במיידי. הפתרון מסייע למנהלים לראות תובנות מעשיות בזמן אמת, לייעל ולזהות מראש כישלון של ציוד, ומסייע במניעת בזבוז אנרגיה.

"היום לא קיים בשוק האנרגיה פתרון כה מתקדם שמאפשר קבלת מידע ותמונה כל כך מלאה אודות שימושי האנרגיה במבנים." אומר ורדי. "מערכות פנורמיק פאוור מספקות מידע פרטני אודות השימוש באנרגיה בכל אחת מיחידות האנרגיה במבנה. הביקוש העולמי המוגבר לפתרונות ניהול אנרגיה, מהווה הזדמנות לצמיחה שכן פתרונות אלה מהווים נכס אסטרטגי ליעילות אנרגטית על כל משמעויותיה."

נשיא ומנכ"ל דיירקט אנרג'י, באדר חאן, מסר כי "זוהי תקופה מרגשת בתעשיית האנרגיה. ראינו את ההצלחה יוצאת הדופן של פנורמיק פאוור. עם הטכנולוגיה הייחודית שפותחה על ידה תוכל דיירקט אנרג'י לספק פתרונות חדשניים אפילו יותר, כמו גם לספק פתרונות אנרגיה יעילים עבור לקוחותיה".

יניב ורדי, מנכ"ל פנורמיק פאוור, אומר: "אני מצפה לשילובה של פנורמיק פאוור במודל העסקי המוצלח של חברת דיירקט אנרג'י בקרב מאות אלפי לקוחותיה המסחריים. הרכישה תשדרג את דריסת הרגל של החברה בשוק האנרגיה בקנה מידה גדול, כיאה לחזון שלנו".

כיום מסייעת הטכנולוגיה של פנורמיק פאוור לארגונים המצויים בתנאי מזג אוויר קשים בצפון אמריקה. החברה מקנה לאותם ארגונים את האפשרות לנהל את צריכת האנרגיה שלהם בתנאי מזג אוויר קשים, תוך הפחתת עלויות הקשורות למזג האוויר. כך למשל, חורף 2013-2014 בצפון אמריקה השפיע על 80% מהמפעלים במדינה. בהתבסס על נתונים סטטיסטיים שנאספו מלמעלה מ-4,000 נקודות מדידת אנרגיה במעל ל-250 אתרים ברחבי צפון אמריקה, הוכיחה פנורמיק מסוגלות איסוף נתונים שחשפו את הצריכה במשך שעות היממה, תוך ניתוח הגדרות טמפרטורה לא נכונה וציוד לא יעיל שתרם להפסדים כספיים משמעותיים במהלך גל הקור הקיצוני.

בישראל פנורמיק מאפשרת לנהל נכון יותר את האנרגיה באמצעות שיתוף פעולה עם חברת החשמל, המושקעת אף היא בחברה. חברת החשמל לישראל למשל תומכת בפנורמיק פאוור ומציעה את מוצריה ללקוחותיה המוסדיים הגדולים על מנת לייעל את צריכת החשמל שלהם.

unnamed

תהפוך למרכז הפיתוח הישראלי של Centrica

פנורמיק פאוור נוסדה ב-2009 על ידי דוד אלמגור ועדי שמיר ומשרדיה ממוקמים בכפר סבא, שם מעסיקה החברה כ-25 עובדים. בנוסף למרכז הפיתוח בכפר סבא, מחזיקה Panoramic Power משרד שיווק ומכירות בניו יורק. בין הלקוחות של החברה בישראל נמנית רשת סופר פארם.

מאז הקמתה הספיקה החברה לגייס 12.5 מיליון דולר בשני סבבים מהמשקיעים 83North, Israel Cleantech Ventures, קרן Marker, זרוע ההשקעות של Qualcomm, חברת Autodesk ומחברת החשמל של ישראל.

לאחר הרכישה, צפויה החברה לשמור על עצמאותה כיחידה עסקית נפרדת ועצמאית ולהרחיב משמעותית את הפעילות בישראל.

וידאו: כך Panoramic Power חוסכת לכם בצריכת האנרגיה

אקזיט: MikaMonu נמכרת ל-GSI Technology תמורת 7.5 מיליון דולר

$
0
0
SMALL
מקור: GSI Technology

מקור: GSI Technology

חברת הסטארטאפ הישראלית MikaMonu נמכרה ליצרנית הזכרונות האמריקאית GSI Technology. הסטארטאפ הישראלי פיתח טכנולוגיה לאופטימיזציה של זיכרון ואיחסון למערכות ביג-דאטה ומיחשוב בענן.

7.5 מיליון דולר, אולי גם יותר

MikaMonu נוסדה ב-2011 על ידי ד"ר אבידן עקריב, רות אורדע ואלי שרמן ומקפידה מאז לשמור על פרופיל נמוך. מאז רשמה החברה פטנטים רבים עם יישומים אפשריים בתחומים כמו ביג דאטה, ראייה ממוחשבת ואבטחת מידע. עקריב הוא יזם בעל ניסיון עשיר שהקים מספר חברות ביניהן Associative Computing ו-ZikBit וכיהן כמנכ"ל של NeoMagic ו-Or Yashir.

למרות הרכישה, החברה הישראלית לא תעבור לארצות הברית, והיא תהפוך לחטיבה עצמאית ב-GSI Technology, כשמרכז הפיתוח שלה יישאר בישראל. סכום העסקה עומד על 7.5 מיליון דולר, כש-5 מיליון מתוכם יועברו במזומן ושאר הסכום יועבר במשך 4 השנים הבאות. סכום הרכישה יכול לגדול עוד יותר אם החברה הישראלית תעמוד ביעדים שונים שהוסכמו. חברת GSI, שנסחרת בנאסד"ק הוקמה בשנת 1995, והיא מעסיקה יותר מ-130 עובדים. ההכנסות שלה ב-2014 עמדו על כ-53 מיליון דולר.

מנכ"ל MikaMonu: ניצור קטגוריה חדשה לגמרי, שתביא קהלי יעד חדשים

בתגובה למכירה, מסר עקריב, מנכ"ל MikaMonu: "אנחנו מאוד נרגשים מהעסקה הזו, כי אנחנו מאמינים שהמומחיות שצברה GSI Technology בתכנון מעגלים מודפסים תאפשר פיתוח של מעבדים אסוציאטיביים שמשלבים בתוכם את טכנולוגיות המחשוב האסוציאטיבי והאלגוריתמים של MikaMonu". עקריב הוסיף: "אנחנו מאמינים ששילוב הטכנולוגיות של שתי החברות יכול ליצור קטגוריית מוצרי מיחשוב חדשה לגמרי שתגדיל בצורה משמעותית את השווקים ואת מספר הלקוחות של החברה הממוזגת".

לי-לין שו, מנכ"ל GSI Technology מסר בתגובה לעסקה: "עם כמויות המידע העצומות שנוצרות, ועם הדרישה ההולכת וגוברת לעיבוד מהיר יותר של נתונים, מערכות קיימות שמעבירות נתונים בין המעבד והזיכרון כבר אינן מתאימות". לדברי שו: "כיום, ה-Memory Bus (המערכות שמחברות בין הזיכרון למחשב, י.א.) לא עומדות בקצב של המעבדים וזה יוצר צווארי בקבוק… הפתרון פורץ הדרך של MikaMonu מטפל בבעיה, על ידי עבודה מקבילית, במקום עבודה טורית".

 

מיזוג כחול לבן: SphereUp מתמזגת עם הסטארטאפ הישראלי Zoomd

$
0
0
pizza

עמית בוהנסקי וסיגל סרור. היזמים של Zoomd. צלם: איציק מילר

עמית בוהנסקי וסיגל סרור. היזמים של Zoomd. צלם: איציק מילר

SphereUp הישראלית, אשר מעוניינת לשדרג את חווית החיפוש שלכם באתרים השונים, מתמזגת עם הסטארטאפ הישראלי Zoomd בעסקת מניות המוערכת בשווי של כ-7 מיליון דולרים.

החברה הנרכשת, גייסה מאז הקמתה כ-3.7 מיליון דולר מקרן ההשקעות AJJS Holdings והמשקיע הפרטי עופר בן-שחר שייסד את חברת נט דיינמיקס ומכר אותה ל-Sun ב-1998.

החברה הרוכשת, הוקמה ב-2012 על-ידי היזם הסדרתי עמית בוהנסקי וסיגל סרור, לשעבר סמנכ"לית משאבי אנוש ב-888, והיא עצמה גייסה עד כה כ-7 מיליון דולרים בלבד ממשקיעים פרטיים כגון גיגי לוי, רמי ליפמן, משה ליכטמן, רפי גדרון ואייל חומסקי.

חיפוש רווחי

SphereUp נוסדה בשנת 2012 על ידי יבגני ספוביץ׳ ורונן אברמוב במטרה לאפשר לבעלי האתרים להוסיף לאתרים שלהם יכולת "חיפוש פעיל", כזה שמניע את המשתמשים לפעולה, ולכן גם ביכולתו לתרום לארגונים להגיע אל יעדים עסקיים שהם מציבים, או במילים אחרות – להרוויח כסף. פתרון ה-SaaS שפיתחה החברה, הופך אתרים לכלי שיווק לכל דבר על ידי הגדלת המעורבות באתר ושיפור יעילות פעולת החיפוש. הפיתוח של Zoomd מנגד הוא למעשה מודל שיכול לחזות מה יהיה הצעד הבא של המשתמשים ואיזו פעולה ירצו לבצע על סמך ניתוח הסתברותי. הרעיון הוא לגרום למשתמש לרצות להישאר בעמוד בו הוא נמצא על ידי סיפוק מענה מיידי לכל פעולה שהוא עשוי לבצע.

מנוע החיפוש הפנימי של SphereUp מאפשר לקוראים לאתר כתבות מהארכיון באתר לפי חיפוש מילות מפתח. Zoomd לעומת זאת, היא זו שמספקת את השירות בחינם, ומתחלקת ברווחים מהמלצות מסחריות שהיא מקדמת לצד חיפוש פנימי. כלומר, לצד המלצה לקרוא מתכון רלוונטי למאפינס שעלה באתר מתכונים גדול, יקודמו גם לינקים עם תוצאות רלוונטיות שיגיעו דרך טאבולה או אאוטבריין.

רכישת מנוע החיפוש של SphereUp צפויה ל-Zoomd להיכנס לאתרי חדשות אשר חיפשו אחר תחליף למנוע החיפוש לאתרים שמציעה גוגל, שאינו מאפשר לשלוט על תוכן הפרסום שבו. עד עכשיו, פעלו שתי החברות מתחת לרדאר ובדקו את שיתוף הפעולה הפוטנציאלי, ובימים האחרונים נחתם הסכם המיזוג הסופי ביניהן.

 

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו בנובמבר 2015

$
0
0
bigmoney

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש אוגוסט.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש אוקטובר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

SoniVie מגייסת 2.5 מיליון דולר

יתר לחץ דם ריאתי הוא מחלה די נדירה, שמשפיעה על כ-15 מיליון אנשים בעולם. אנשים שחולים במחלה זו סובלים מפגיעה בכלי הדם העורקיים שבריאה, מה שגורם לעליה דרמטית בלחץ של עורקי הריאה ולסכנה ממשית לחיי החולה. חברת הביומד הישראלית SoniVie (סוניוי) שמפתחת צנתר טיפולי ליתר לחץ דם ריאתי, הודיעה החודש על גיוס 2.5 מיליון דולר.

SoniVie החלה לפעול במקור תחת השם CardioSonic בתמיכת חברת Abott; אולם לאחר שהחברה נתקלה בקשיים, רכשה אותה ב-2014 קרן ההשקעות Accelmed של ד"ר אורי גייגר ומורי ארקין, שמשקיעה רק בחברות שמפתחות ציוד רפואי. לאחר הרכישה, מיתגה אותה מחדש הקרן תחת השם SoniVie, כש-15 אחוזים מהבעלות עליה נמצאים בידי העובדים. הגיוס הנוכחי בגובה 2.5 מיליון דולר נועד כדי לקדם את שלב הניסוי הראשון בבני-אדם, לאחר קבלת האישורים.

חברת המכשור הרפואי Pollogen נרכשת על ידי Lumenis

חברת פולוג׳ן הישראלית, המפתחת, מייצרת ומשווקת מכשור רפואי קוסמטי, נרכשה על ידי Lumenis הישראלית גם כן, המתמחה בפיתוח מערכות מבוססות אנרגיה לשווקי הכירורגיה, רפואת העיניים והרפואה האסתטית. סכום הרכישה לא פורסם.

המוצרים של פולוג׳ן בנויים במיוחד כך שיתאימו למכוני קוסמטיקה מקצועיים, המציעים טיפולים המבוססים על טכנולוגית אנטי אייג׳ינג לפנים ולגוף. כיום, החברה מספקת פתרונות עבור חברות קוסמטיקה מקצועיות בלמעלה מ-60 מדינות ברחבי העולם. מוצרי החברה מבוססים על טכנולוגיה מתקדמת, מה שנקרא הדור השלישי של טכנולוגית ה-RF (גלי רדיו). הטכנולוגיה עובדת כך שמעבירה אנרגית RF אופטימאלית וממוקדמת לשכבות הדרמיס והשומן התת עורי, דרך שלוש אלקטרודות או יותר, זאת בניגוד ליתר המכשירים בשוק המתבססים על גלי רדיו המועברים רק בין אלקטרודה אחת או שתיים

Moovit מודיעה על גיוס מאשטון קוצ׳ר וגיא עוזרי

האפליקציה החינמית לניווט בתחבורה הציבורית, Moovit, הודיעה החודש על גיוס הון ממשקיע חדש בחברה – סאונד ונצ׳רס, קרן הון סיכון של השחקן האמריקאי אשטון קוצ׳ר (המוכר בעיקר בתור ׳קלסו׳ משנות השבעים) והמשקיע הסדרתי גיא עוזרי. לפי ההערכות, הסכום שגויס נאמד במיליוני דולרים בודדים וצפוי לסייע לחברה לקדם את הצמיחה בשווקים חדשים כמו הודו וסין.

האפליקציה הישראלית נחשבת לאחת מאפליקציות הניווט בתחבורה הציבורית המצליחות ביותר בעולם, עם תמיכה בלמעלה מ-700 ערים מסביב לגלובוס ו-30 מיליון משתמשים.

אינטל קפיטל משקיעה בשתי חברות ישראליות: Sckipio ו-Parallel Machines

Intel Capital, זרוע ההשקעות העולמית של חברת אינטל, הודיעה החודש כי השקיעה ב-2 חברות ישראליות: Sckipio ו-Parallel Machines. החברה לא חשפה את סכום ההשקעה, אולם על פי ההערכות הוא נע בין מיליון דולר לשלושה מיליון דולר השקעה בכל חברה.

חברת Sckipio (סקיפיו) מרמת-גן מפתחת מערכי שבבים בתקן G.fast שמאפשרים מהירות העברת נתונים של עד 2 ג'יגה-ביט לשנייה על גבי כבלי הנחושת הקיימים. היתרון שיכולות למצוא בתקן ה-G.fast חברות תשתית כמו הוט, בזק או חברת IBC, שבבעלותה מותג הסיבים האופטיים אנלימיטד, הוא שהן יכולות לפרוס תשתית של סיבים אופטיים עד לבית הלקוח, מבלי להחליף את התשתית של כל דירה ודירה בנפרד. ההשקעה החדשה מאינטל מתווספת ל-27 מיליון הדולרים שכבר גייסה החברה מאז הוקמה ב-2012.

חברת Parallel Machines (פאראלל משינס), פועלת עדיין במצב Stealth ולכן אין עליה יותר מדי פרטים. מה שכן ידוע הוא שהחברה מפתחת סביבות מותאמות לאנליטיקה פרדיקטיבית מתקדמת ולמידת מכונה. לחברה משרדים בתל אביב, בוסטון, קליפורניה וסיאטל והיא הוקמה ב-2014 על ידי מספר יזמים, ביניהם אהוד (אודי) וינשטיין שהיה אחד מהיזמים שהקימו את Anobit שנמכרה לאפל ב-2012 ואחראי על עוד 4 אקזיטים אחרים.

Change הישראלית מגייסת 800 אלף דולר, תעזור לכם לחסוך

Change הוא סטארטאפ ישראלי חדש שרוצה לשנות את ההתנהלות הכלכלית של כולנו, על ידי כך שיעקוב אחר הפעולות שלכם, יתריע, יבקר ויעיר במידת הצורך. החודש הודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף של 800 אלף דולר בהובלת Nielsen Innovate, אינקובטור המתמקד בסטארטאפים טכנולוגים הנמצאים בשלב מוקדם. הפתרון של Change יעזור לכם להישאר כל הזמן עם היד על הדופק בכל הקשור למצב הכלכלי שלכם, בעזרת רובוט שינדנד לכם ויעקוב אחר ההתנהלות הכספית שלכם, ויעשה את מה שאתם אולי שוכחים (במודע או לא במודע) לעשות.

Change מציע למשתמשים שירות שיפעל ברקע כדי לסייע להם בצמצום ההוצאות החודשיות, תוך כדי התמקדות בהגדלת החסכונות. השירות פועל על ידי עיבוד טרנזקציות בחשבון הבנק וכרטיסי האשראי, זיהוי סימפטומים המעידים על התנהלות כלכלית לקויה והפעלת טיפולים התנהגותיים בהתאם, תוך שימוש במכונה לומדת.

PayBox הישראלית מגייסת מיליון דולר כדי שתוכלו לאסוף כסף מחברים בקלות

אפליקציית התשלומים החברתית PayBox שפותחה על ידי סטודנטים מהמכללה למנהל במסגרת חממת היזמות של ביה"ס למנהל עסקים, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס סיד של כמיליון דולר בהובלת קרן Moneta Seeds ושותפותיה האסטרטגיות. בעקבות ההשקעה יצטרף לדירקטוריון החברה אדורם געש, מטעם Moneta Seeds. סבב הגיוס נועד לאפשר לחברה לשפר את המוצר ואת חווית הלקוח, העמקת השוק הישראלי והשקתו בשוק האנגלי. המוצר שפיתחה החברה מאפשר איסוף וניהול כסף עם קבוצות או חברים באמצעות הסמארטפון, תוך כדי שמירה מלאה על סטנדרטים מחמירים של אבטחת מידע.

PayBox מאפשרת העברת כספים פשוטה בין חברים בזמן שכל האינפורמציה בין המשתתפים שקופה וגלויה, כך שניתן לראות מי שילם ומי לא, מבלי שהאדם שחייבים לו את הכסף יצטרך להרגיש לא נעים לגבות את הסכום מחבריו. כמו כן קיימות תזכורות אוטומטיות לביצוע תשלום, צילום קבלות ועוד.

WakingApp הישראלית מגייסת 4.3 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי WakingApp, שפיתח פלטפורמה שמאפשרת לכל אחד ליצור בקלות תוכן של מציאות רבודה או וירטואלית, הודיע על השלמת סבב גיוס C בהיקף 4.3 מיליון דולר, בהובלת Youzo Interactive הסינית ואחת מחברות האינטרנט הגדולות בסין. לצד שתי החברות הסיניות, השתתפו בסבב הגיוס הנוכחי גם המשקיעים הקיימים – Inmiti VC ו-Globis Capital. הסכום שגויס ישמש להרחבת היצע פלטפורמת ה-AR ו-VR של החברה, EnTiTi, ולהרחבת המכירות, השיווק והפיתוח העסקי בארה״ב ובסין. מהקמתה של WakingApp בשנת 2013 על ידי אלון מלכנר, גייסה החברה למעלה מ-5 מיליון דולר.

הטכנולוגיה שעומדת מאחורי Waking App מובטחת להיות פשוטה לשימוש, ולאפשר לכל אחד ליצור תוכן אינטראקטיבי המשלב בתוכו את סביבתו ״האמיתית״ של המשתמש יחד עם אלמנטים ווירטואלים, ההופכים את החוויה למהנה ודינאמית. הפלטפורמה מאפשרת ׳להחיות׳ כל תוכן על ידי הפיכתו לאינטראקטיבי, על ידי הוספת הדמיה בתלת מימד, אנימציה, משחקים, סאונד ועוד.

Gbooking הישראלית מגייסת חצי מיליון דולר כדי לחסוך לך זמן

חברת הסטארטאפ Gbooking מחיפה, המפתחת פלטפורמה לרישום הזמנות תורים לעסקים קטנים ובינוניים, גייסה 500 אלף דולר בסבב גיוס שני. בגיוס השתתפו המשקיעים הקיימים, בהם קרן ההון סיכון AltaIR, VESTOR.IN והיי-סנטר. לסבב הגיוס הנוכחי הצטרף כמשקיע אסטרטגי, אחד הלקוחות הגדולים של החברה – רשת מכוני היופי המובילה במזרח אירופה, “Lena Lenina”.

החברה פיתחה מערכת לזימון תורים למגוון שירותים בהם תורים למרפאות, אימוני כושר או שיעורים פרטיים, וכעת ההתמקדות המרכזית שלה היא בתעשיית היופי ובכל הקשור לקביעת תורים אצל הקוסמטיקאית או הספר. (לכן לא מפתיע שאחת המשקיעות בסבב הגיוס הנוכחי, היא רשת מכוני יופי). המערכת מבטיחה לסייע לבעלי עסקים לא לפספס לקוחות פוטנציאלים, רק כי לא הצליחו לתאם מועד לתור פנוי, הן בגלל ששכחו והן בגלל שלא הצליחו לתפוס את נותן השירות או בעל העסק בזמן. כדי לעשות זאת, המערכת לומדת את שעות העומס במקום, מייצרת באופן אוטומטי הנחות לשעות ׳המתות׳, ומקדמת את השירותים המוצעים ברשתות החברתיות, מנועי החיפוש ואתרי דירוג למיניהם כמו זאפ, כך שהעסק יהיה פעיל וזמין לקביעת תורים 24 שעות ביממה.

Perception Point משלימה גיוס של 2 מיליון דולר

חברת הסייבר Perception Point הוקמה רק השנה, אולם אם נסתכל על זהות מקימיה נראה עשרות שנות ניסיון מצטבר בתחום הסייבר. החודש נודע כי החברה, שעדיין פועלת מתחת לרדאר (מצב Stealth), גייסה 2 מיליון דולר מקרן הון הסיכון החדשה State Of Mind Ventures, של פנחס בוכריס ויובל בהרב לצד משקיע נוסף.

החברה פועלת בתחום ה-Deception, כלומר, תחום הטעייה של תוקפים פוטנציאליים, שכולל בין השאר פתרונות כמו 'מלכודות דבש'. בניגוד לפתרונות אחרים, הטכנולוגיה של החברה דוגלת בשיטה אקטיבית יותר, ומרגע שהמערכת מזהה ניסיון תקיפה, היא מנסה למעשה 'לצוד את התוקף', לדלות פרטים על אופי התקיפה ולגלות מהן מטרותיו.

אמדוקס רוכשת את cVidya ב-30 מיליון דולר

ענקית תוכנת הטלקום הישראלית-אמריקאית Amdocs נמצאת בשלבים הסופיים של חתימת העסקה לרכישת הסטארטאפ הישראלי הוותיק cVidya (סיווידיה) תמורת סכום המוערך ב-30 מיליון דולר.

cVidya הוקמה בשנת 2000 על ידי היזם אלון אגינסקי והתמקדה בפיתוח של מוצרי אבטחה ואימות נתונים לחברות תקשורת דוגמת מפעילות סלולר. בין היתר יכולים מוצרי החברה לזהות רמאויות והונאה של חברות טלקום, ניטור ובקרה של מערכות בילינג (גביית תשלומים) ועוד. ליבת הפעילות שלה משיקה לזו של החברה הרוכשת, אמדוקס, ושתי החברות שיתפו פעולה בעבר.

העסקה הנוכחית אינה מבשרת חדשות טובות למשקיעים של cVidya. מאז הקמתה גייסה החברה כ-46 מיליון דולר, כש-12 מיליון דולר מתוכם גוייסו בסבב האחרון ב-2008. שבין הקרנות המשקיעות בה ניתן למנות את Battery Ventures, Carmel Ventures, Hyperion Israel Venture Partners, StageOne Ventures ו-Star Ventures. בנוסף, לוותה החברה מספר פעמים כספים מקרן Viola Credit (ששייכת חברת האם שמאחורי קרן Carmel). לכן, מכירה בסכום נמוך כל-כך היא למעשה מכירת חיסול וניסיון למזער נזקים של המשקיעים.

Altair הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר מענקית השבבים הסינית Infotmic

חברת השבבים הישראלית Altair (אלטייר) השלימה סבב גיוס בגובה 50 מיליון דולר בהובלת ענקית השבבים הסינית, Infotmic. הגיוס נעשה על פי ערך של 250 מיליון דולר לחברה.

Altair מעסיקה מהנדסים ואנשי תוכנה שמפתחים יותר מעשרים רכיבים מוכללים בלמעלה מששה תקני אלחוט מתקדמים, כשהשבבים שפותחו בחברה נחשבים לקטנים ביותר עם צריכת אנרגיה שנחשבת לאחת מהנמוכות בתעשייה. השבבים שפיתחה החברה מעניקים יכולות תקשורת סלולריות למכשירים רבים כמו גם למערכות IoT (האינטרנט של הדברים) עם פרוטוקולי תקשורת דוגמת WiMAX, LTE, XG-PHS. כיום עושים שימוש בשבבים של Altair יותר מ-30 יצרנים בינלאומיים במיליוני מכשירי קצה המחוברים לרשתות 4G LTE ברחבי העולם.

Cymmetria משלימה גיוס בגובה 9 מיליון דולר

4 חודשים בלבד לאחר שגייסה מיליון וחצי דולר במסגרת סבב Seed, הודיעה חברת הסייבר הישראלית Cymmetria על השלמת סבב גיוס A בגובה 9 מיליון דולר.

החברה משתייכת למספר הולך וגובר של חברות אבטחת המידע, שמפתחות טכנולוגיית הטעייה (Deception), שמטרתה להטעות את התוקפים, לגרום להם לתקוף מטרות סרק ולקבל מידע מזויף. המערכת של החברה למעשה יוצרת בפני התוקף אשליה שהוא הצליח לחדור למערכות של הארגון, כשלמעשה הוא פועל בסביבה וירטואלית שאינה יכולה כמובן לפגוע בשרתים של החברה. המערכת של החברה יכולה לפעול הן על השרתים של החברה והן על תשתיות הענן שלה. על פי מחקר של גרטנר, תוך כשנתיים, כ-10 אחוזים מכלל הארגונים והחברות ישתמשו בשירותי הטעייה דוגמת זו שמפתחת Cymmetria, כך שמדובר בשוק בעל פוטנציאל עצום.

חברת הסייבר הישראלית AppDome מגייסת 13 מיליון דולר

חברת AppDome הישראלית השלימה סבב גיוס משמעותי בסך 13 מיליון דולר מקרן ההון סיכון האמריקאית Menlo Ventures. בסבב הגיוס הנוכחי השתתפה גם קרן דרייפר נקסוס של דרייפר פישר והמשקיעים הקיימים בחברה – קרן ההון סיכון הירושלמית JVP ו־OurCrowd. הפתרון של החברה הוא מעין ׳כיפת ברזל׳ לאפליקציות, שעוד בטרם עלייתן לחנויות האפליקציות השונות, נעטפות בשכבת הגנה שנועדה להגן על המשתמש העסקי והפרטי.

AppDome הישראלית מעוניינת לספק מערך הגנה חיוני שנועד לאבטח יישומים עסקיים בארגונים ויישומים בשימושי פרטי מאיומי סייבר מתקדמים, כמו הונאות למיניהן ודליפת מידע והגעתו לידיים הלא נכונות. הפתרון של החברה בעצם ׳עוטף׳ את היישום, מוסיף לו שכבת אבטחה, מיד עם סיום הפיתוח של האפליקציה ולפני פריסתה בפני הקהל הרחב (Deployment). רק כשתהליך העיטוף מסתיים (תוך שבע דקות בלבד), היישום המאובטח עולה לחנות האפליקציות של גוגל או אפל. כמו כן, הטכנולוגיה שפותחה לא דורשת מהמפתח לבצע שינויים בקוד המקור או לשלב SDK בתהליך.

פייבר הישראלית מגייסת 60 מיליון דולר כדי להשתלט על עולם הפרילנס

פייבר, זירת המסחר הגדולה בעולם לשירותים מקצועיים וקריאטיביים, שעוזרת לאנשים מוכשרים להתפרנס מכישוריהם, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 60 מיליון דולר בהובלת Square Peg Capital. הסבב הנוכחי מציב את סך גיוסיה של החברה עד כה על 110 מיליון דולר. בסבב הגיוס (החמישי במספר) השתתפו גם המשקיעים הקיימים בהם Accel, Qumra Capital ו-Bessemer Venture Partners.

לצד ההודעה על הגיוס השיקה החברה גם שירות חדש בשם Gig Packages, שירות שיאפשר למוכרים בפלטפורמה להציע את שירותיהם בשלוש דרגות מחיר, ולאו דווקא תמורת 5 דולר ומעלה.

פייבר מציעה שוק מקוון, Marketplace, המאפשר למשתמשים למכור את היכולות והכשרונות השונים שלהם כמוצרים עבור משתמשים אחרים מרחבי העולם. המודל, המכונה על ידי החברה Services-as-a-Product או SaaP, עוזר למשתמשים ברחבי העולם להפוך לעצמאיים ולהתפרנס בכבוד, זאת מבלי לצאת מהבית. בתחילת דרכה של הפלטפורמה אי שם בשנת 2010, מוכרים יכלו להציע את שירותיהם תמורת סכום קבוע של 5 דולר בלבד (מתוכם דולר אחד הועבר לפייבר), ומשם גם שמה של הפלטפורמה.

AVG רוכשת את Flayvr הישראלית

חברת האבטחה הצ'כית AVG מוכרת בעיקר בשל היותה מפתחת של אחת מתוכנות האנטי וירוס הפופולאריות ביותר בעולם. החודש, הודיעה החברה כי היא רוכשת את הסטארטאפ הישראלי Flayvr מדיה שמפתח אפליקציות לניהול חכם של תמונות. ככל הנראה, מדובר בעסקת-העסקה או Acqhire, במסגרתה משלמת החברה הרוכשת בעיקר עבור כוח האדם של החברה הנרכשת ופחות עבור נכסים כמו קניין רוחני או המשתמשים. החברות לא פרסמו את סכום הרכישה אך על פי ההערכות מדובר במספר מיליוני דולרים.

Flayvr נוסדה ב-2012 על ידי רון לוי ועדי אשכנזי ופיתחה אפליקציה שמסוגלת לארגן את אוסף המדיה במכשיריהם של המשתמשים בהתבסס על נתונים שונים, כגון המיקום בו צולמו, התאריך ואפילו האירוע המדובר – במידה וקיים בלוח השנה במכשיר. ב-2014 מיתגה החברה מחדש את האפליקציה שלה תחת השם MyRoll וכן פיתחה אפליקציה נוספת בשם Gallery Doctor, שעושה סדר בגלריה ומזהה אוטומטית תמונות כפולות או תמונות גרועות (חשוכות, מטושטשות או באיכות לא טובה), וכך יכולה לפנות למשתמש עד כ-35 אחוזים מנפח האיחסון שלו.

Orca הישראלית מגייסת חצי מיליון דולר

Orca הישראלית, שמכנה את עצמה ׳הרדאר של חיי הקמפוס׳, מפתחת אפליקציה למיפוי ושיתוף מגוון פעילויות ואירועים חברתיים. החודש הודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס בסך חצי מיליון דולר מ-VLX Ventures. הגיוס ישמש את החברה להמשך פיתוח ולהשקת גרסת בטא של האפליקציה בינואר 2016.

אפליקצית Orca מייצרת מפה חיה ואינטראקטיבית למיפוי החיים החברתיים בקמפוסים בארה״ב (בשלב הראשון), אך מיועדת לשימוש גם בארגונים ובקהילות חברתיות מחוץ לאוניברסיטאות. האפליקציה מציעה רשת חברתית מבוססת מיקום מזן חדש, המאפשרת לאנשים הנמצאים באיזור מסוים לשתף מידע על פעילויות שונות עם משתמשים בסביבתם הקרובה. בעוד שרשתות חברתיות ׳קלאסיות׳, מחברות חברים ומכרים, Orca מחברת אנשים החולקים מיקום גיאוגרפי זהה ונמצאים בסמיכות אחד לשני, גם אם אינם מכירים זה את זה.

Direct Energy רוכשת את Panoramic Power הישראלית ב-60 מיליון דולר

חברת פנורמיק פאוור (Panoramic Power) הישראלית נרכשה על-ידי חברת Centrica ההולנדית, חברת האם של Direct Energy. במסגרת העסקה שנחתמה, תרכוש Centrica את Panoramic Power תמורת כ-60 מיליון דולרים ובכך תיצור את דריסת הרגל הראשונה של Direct Energy בישראל.

פנורמיק פאוור הוקמה מתוך הרצון להעניק פתרון כולל לניהול האנרגיה במבנים מסחריים, החל מבניין משרדים, גורדי שחקים וכלה בסופרמרקט, מרכזים מסחריים מסעדות ורשתות קמעונאיות. בראיון קודם, הסביר יניב ורדי, מנכ"ל החברה את החזון שעמד מאחורי הפעילות של החברה: "פנורמיק פאוור הוקמה לטובת הענקת ניהול נכון יותר של אנרגיה. המערכות שלה מעניקות מידע אודות כל יחידה ויחידה בבניין או המרכז המסחרי, בין אם מדובר במכשור, מיזוג או בתאורה". הפתרון לניהול אנרגיה מבוסס חיישנים, שכל חשמלאי מוסמך יכול להתקין, בממוצע זמן ההתקנה הינו של כ-30 דקות. לאחר ההתקנה, המידע נשלח לענן וניתן לקבל קריאה ופענוח במיידי. הפתרון מסייע למנהלים לראות תובנות מעשיות בזמן אמת, לייעל ולזהות מראש כישלון של ציוד, ומסייע במניעת בזבוז אנרגיה.

Yallo הישראלית מגייסת 2.5 מיליון דולר, תשדרג לכם את השיחות בסמארטפון

הסטארטאפ הישראלי Yallo, שמעוניין לשדרג או פשוט להתאים את השיחות הקוליות למאה ה-21, הודיע על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 2.5 מיליון דולר. הגיוס התנהל בהובלת ענקית הטלקום הגרמנית דויטשה טלקום ביחד עם כרמל ונצ׳רס. החדשות היותר מעניינות מהגיוס הן השקת גרסה ייעודית ל-iOS, שמעבר לכך שמאפשרת לנהל שיחות קוליות בחינם עם משתמשים אחרים (גם אם אין ברשותם את האפליקציה), גם הצליחה לחצות מגבלות טכנולוגיות משמעותיות על ידי כך שפותחת בפני משתמשי אייפון את האופציה להקליט שיחות קוליות.

לצד הפיצ׳ר של הקלטת שיחה בקלות, Yallo מאפשרת גם לבצע חיפוש אחר שיחות שהתנהלו (לפי מילות מפתח), להאזין להן או לתייג אותן לפי נושאים. כך למשל, אם דיברתם עם טכנאי, והוא הבטיח להגיע בשעה מסוימת אבל לא עמד בהבטחה, תוכלו לקרוא לקובץ בשם ׳טכנאי – איחור׳. מה שנחמד באפליקציה הוא שגם אם לנמען אליו אתם מתקשרים אין את היישום מותקן במכשיר, עדיין תוכלו להתקשר אליו בקלות, ולהקליט את השיחה מבלי שידע. כמו כן, גם אם לנמען אין את מספר הטלפון שלכם שמור במכשיר, המספר שלכם יופיע בתצורה סטנדרטית לחלוטין, ולא מלווה בקידומות מוזרות או חשודות, שיגרמו לו לסנן אתכם.

מטומי הישראלית רוכשת את Optimatic תמורת 25 מיליון דולר

Matomy, חברת הפרסום הדיגיטלי הישראלית, שהונפקה לפני כשנה וחצי בבורסה בלונדון, הודיעה כי רכשה את חברת Optimatic האמריקאית, שפיתחה פלטפורמת פרסום בוידאו. תמורת Optimatic שילמה החברה הישראלית כ-25 מיליון דולר. Optimatic Media מפתחת פלטפורמה למוניטיזציה ולתכנון של פרסומות וידאו. הפלטפורמה של החברה מציעה בין השאר אופטימיזציה של פרסומות הוידאו ומערכת בידינג בזמן אמת (RTB) שמאפשרת מיקסום הרווח ליצרני תוכן הוידאו. הפלטפורמה של החברה זמינה הן במחשבי דסקטופ, מובייל, טאבלט וברשתות החברתיות.

החברה הוקמה בשנת 2011 על ידי שלושה יזמים: כריס פלוגר, שמשמש כמנכ"ל החברה; תום ימאדה, שמשמש כסגן נשיא לפיתוח עסקי ואנת'וני מהאלה שמשמש כסגן נשיא מוצר בחברה. במטה החברה שנמצא בניו יורק עובדים כ-40 איש. לאחרונה נכללה החברה ברשימת 5,000 החברות הצומחות ביותר בעולם של Inc. והגיעה למקום ה-184 המכובד עם צמיחה של 2254 אחוזים ב-3 השנים האחרונות ורווח של כ-1.5 מיליון דולר מתחילת 2015.

ElMindA הישראלית מגייסת 28 מיליון דולר

ElMindA הישראלית, אשר פיתחה טכנולוגיה המזהה פגיעות במוח בצורה לא פולשנית, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס C בסך 28 מיליון דולר. בין המשקיעים שלקחו חלק בסיבוב הנוכחי הם Shanda Group, קבוצת Kraft, הבעלים של קבוצת הפוטבול New England Patriots, הקרן Wexford Capital, בית ההשקעות WR Hambrecht & Co, Palisade Capital Management ו-OurCrowd.

הטכנולוגיה שפיתחה ElMindA, ה-BNA, היא טכנולוגיה לא פולשנית למדידה וניתוח תפקודי המוח. המערכת מאפשרת לרופאים להבין טוב יותר את תהליכי עיבוד המידע במוח, האופן שבו המוח מבצע את תפקידיו (כמו זיכרון או מתן תשומת לב), מה שעשוי לתרום לבריאות המוח ולשיפור הטיפול במחלות. ביכולתה של המערכת לספק מידע אובייקטיבי לבדיקות סובייקטיביות הנוגעות לתסמינים קליניים, ובכך היא מעניקה לרופאים תמונה מקיפה של מצבו הבריאותי של המוח, ומאפשרת להם לקבל החלטה אבחונית וטיפולית מדויקת יותר.

הסכום שגויס ישמש את החברה להמשך קידום המערכת שפיתחה – BNA, אשר מאפשרת לרופאים למפות את פעילות הרשתות המוחיות של המטופלים, ולהשוות את הממצאים לפעילות הנמדדת במוחות בריאים. כמו כן, הגיוס הנוכחי יאפשר להאיץ את השימוש בטכנולוגיה שפיתחה החברה הן לשימוש מסחרי והן לשימוש קליני.

Missbeez הישראלית מגייסת 1.2 מיליון דולר

Missbeez, העומדת מאחורי אפליקצית יופי המספקת פלטפורמה להזמנת שירותים בתחום הטיפוח, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס בסך 1.2 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו המשקיעים OurCrowd, 500 Startups, iAngels גיגי לוי ועוד. הפלטפורמה מתוכננת לפעול בשלב ראשון באופן מוגבל בישראל (באזור המרכז בלבד ורק ב-iOS) ולהתרחב למדינות שונות ברחבי העולם, בראשן לונדון כבר בשנת 2016. הגיוס נועד לממן את פעילותה של החברה בכל הקשור לבניית מאגר מידע, פיתוח, תפעול ושיווק.

אפליקצית Missbeez תאפשר הזמנת שירותי טיפוח מקצועיים ישירות לבית או למשרד, כולל מניקור, פדיקור, איפור, פן ועוד. קהל היעד העיקרי של האפליקציה הן נשים עסוקות, אמהות או נשות קריירה, שכן בעזרת האפליקציה יוכלו להתמודד עם ׳משאב הזמן הנעלם׳, והנטייה להזניח את כל נושא הטיפוח למועד אחר, בתירוץ ׳כי יש דברים יותר חשובים לעשות׳. בשלב הראשון תתמקד האפליקציה בתחומי הטיפוח, ובהמשך צפויה להתרחב לתחומים נוספים כגון סטיילינג, תזונה, טיפולים משלימים, ואפילו סיוע בבית ולילדים.

SafeDK הישראלית מגייסת 2.25 מיליון דולר, תסייע למפתחים

SafeDK הישראלית, המסייעת למפתחי אפליקציות לבנות יישומים בטוחים ואיכותיים יותר, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 2.25 מיליון דולר בהובלת קרן StageOne. עוד השתתפו בגיוס המשקיעים אדי שלו, מריוס נכט ו-Kaedan Capital. הפתרון של החברה מאפשר למפתחי אפליקציות לוודא כי היישום שבנו עובד בצורה הטובה ביותר ולא מסכן את משתמשיו. זאת עושה על ידי סריקה וניתוח של ערכות פיתוח התוכנה בהן נעשה שימוש, וסיפוק התראות למפתחים בזמן אמת במידה ויאותרו פעולות חשודות.

המערכת שפיתחה החברה היא שירות המתנהל בענן, בו ניתן לבדוק את רכיבי התוכנה מצד שלישי, לנטר את פעילותם, וגם לשלוט בהם. הפתרון של SafeDK מגן על אפליקציות מפני תוכנות צד שלישי אליהן הן מחוברות הן על ידי הגנה מפני פעילות זדונית, והן על ידי התראה בזמן אמת מפני פגיעה בביצועים של היישום, כמו למשל צריכת סוללה גבוהה מידי. על ידי שימוש במוצר, מפתחים יוכלו לכבות או לחסום את הרכיב הבעייתי מיד עם קבלת ההתראה.

Tarya מגייסת 2.6 מיליון דולר להלוואות ה-P2P שלה

אחד התחומים המסקרנים ביותר בשנים האחרונות בתחום הפיננסים הוא תחום הלוואות ה-P2P, כלומר, הלוואת עמיתים. פלטפורמות אלו 'משדכות' בין אנשים עם כסף פנוי להלוואה ובין אנשים הזקוקים לה. החודש הודיעה חברת Tarya (טריא) הישראלית, אחת החברות הגדולות בישראל בתחום, על גיוס של 2.6 מיליון דולר, כדי לפתח את הפלטפורמה שלה.

ב-Tarya מתגאים במערכת שלהם שמנטרת ואוספת מידע מרשתות חברתיות, אפליקציות ומאגרי מידע שונים, משקללת את הנתונים ויוצרת ציון אשראי מדויק, המאפשר לנבא טוב יותר ובצורה מדויקת יותר מאי פעם וללא אפליה את יכולת ההחזר של הלווה. ציון האשראי מאפשר לחברה לתת הלוואות בשיעורי ריבית ממוצעת של בין 5 אחוזים וחצי ל-6 אחוזים, זאת בניגוד לרמות הריבית בבנקים ובחברות האשראי שעומדות לעיתים על יותר מפי שניים. בחברה מתגאים גם באחוזי החזר גבוהים במיוחד ומוסרים כי אחוז הפיגורים (Default) בכלל תיק ההלוואות עומד היום על 0.6% בלבד.

ColorChip הישראלית מגייסת 25 מיליון דולר

חברת ColorChip הישראלית העוסקת בתחום טכנולוגיית התקשורת האופטית הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 25 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה IGP – Israel Growth Partners ביחד עם המשקיעים הקיימים – Gemini וקבוצת BRM, הנמצאת בבעלות משפחת ראש עיריית ירושלים ואחיו.

ColorChip מפיקה את הרכיבים הדרושים לייצור תקשורת אופטית המפעילה את ה-Data center של ספקי טכנולוגיה מובילים. הטרנסיוורים והמפצלים שהחברה מייצרת מאפשרים לשנע ביעילות את רוחב הפס הדרוש למידע הרב במרכזי מידע גדולים.

החברה פועלת סביב הנושא של יצירת ערוצי אור בזכוכית בהשמה יחודית. הטכנולוגיה מגובה בפטנטים שהגיעו מאוניברסיטאות בארץ ופטנטים שפותחו בחברה המבוססים על החלפת יונים בזכוכית על גבי פרוסות זכוכית (Ion-Exchange). היישומים לטכנולוגיה זו רבים וכוללים מפצלים אופטים בארונות תקשורת וראשים אופטים למשדרים-מקלטים בעלי קצבי תעבורת מידע מאד גבוהים המגיעים ל-Tbps ולטווחים של קילומטרים.

Spitball מגייסת 1.1 מיליון דולר לפלטפורמת הלימוד השיתופי שלה

המעבר מרעש של כתיבה עם עטים על דפים לרעש המקשים על המקלדת אינו השינוי היחיד שחל באוניברסיטאות ובמכללות בשנים האחרונות; הסטודנטים, שידועים בכל העולם כמאמצים מוקדמים של טכנולוגיה, עושים שימוש בכל כלי, שירות או אפליקציה טכנולוגיים שיבטיחו לעשות להם את החיים קלים יותר. חברת Spitball (ספיטבול) שפיתחה שירות חדש שאמור להקל על החיים של סטודנטים, הודיעה החודש על גיוס של 1.1 מיליון דולר.

שירות Spitball מאפשר לסטודנטים ליהנות מלמידה שיתופית. בין השאר יוכלו הסטודנטים לעבוד על מסמכים ביחד, לשאול שאלות, לקבל תשובות, לשתף מידע ולענות על חידונים. הסטודנטים יכולים להשתתף בדיונים קבוצתיים של כל הכיתה, לשוחח בצ'אטים, ליצור ולתרגל מבחנים אינטראקטיביים ואף לשתף חומרים באנונימיות, כשכל החומרים שהם בוחרים להעלות, זמינים לכל הסטודנטים אחרים. הסטודנטים גם ייהנו מגישה לחומרים מסמסטרים קודמים וכך יוכלו ליהנות ממאגר מידע גדול עוד יותר, שיעזור להם בלימודיהם.

מכשיר ההגנה על הרשת הביתית, Dojo מגייס 1.8 מיליון דולר

חברת Dojo Labs הישראלית הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בגובה 1.8 מיליון דולר בהובלת הקרן השנייה של Glilot Capital Partners ובהשתתפות משקיעים פרטיים.

Dojo Labs הינה חברת אבטחה מקוונת שנוסדה על ידי מומחים לפריצה וניתוח מערכות בסיס-נתונים גדול, כגון אלה המצויים בחברות וארגוני מודיעין. המייסדים יוסי אטיאס ושמוליק בכר הרכיבו צוות של מומחי אבטחה והאקרים הפועלים בישראל, ובילו את השנה האחרונה בבניית המערכת והמכשיר.

Dojo הוא גאדג'ט של Dojo-Labs הישראלית שמטרתו לשמור על הרשת הביתית שלנו מבלי שנצטרך איזשהו ידע קודם באבטחת מידע או בתפעול חומות אש. הגאדג'ט יתריע ויעצור כל פעילות שנראית לו חשודה, בין אם האקר מבחוץ מנסה לפרוץ לרשת הביתית ובין אם אחד המכשירים החכמים מנסה לשלוח החוצה מידע שלא אמור לעבור לגורם חיצוני.

Fortscale מגייסת כ-4 מיליון דולר, כדי לספק מודיעין לפני התקיפה

חברות רבות משקיעות משאבים רבים בהגנה על מערכות המיחשוב של הארגון ויישום טכנולוגיות של פיירוול או הטעייה (Deception). אבל מה אם מומחי האבטחה של הארגון היו מקבלים מודיעין מדוייק עוד לפני התקיפה? חברת האבטחה הישראלית Fortscale (פורטסקייל) מפתחת כלי מודיעין שיוצרים פרופילי משתמשים ויכולים להתריע מראש על סכנות קרובות. החודש הודיעה החברה שהשלימה גיוס בסך 4 מיליון דולר.

Fortscale פיתחה מערכת אנליטיקות המאפשרת לצוותי אבטחת מידע לאסוף בקלות וביעילות מודיעין אודות משתמשים, עובדים פנימיים או קבלנים חיצוניים, וזאת על ידי מיצוי מאגרי מידע (Big Data) הקיימים בארגון, לוגים הנאספים ונאגרים במערכות SIEM. המערכת ממקדת את תשומת הלב של צוותי אבטחת המידע במשתמשים חשודים או במשתמשים שזהותם נגנבה על ידי תוקפים מתוחכמים. תוך שימוש באלגוריתמים מתקדמים של Machine Learning מבוססי Hadoop המנתחים מידע היסטורי ומייצרים השוואה אוטומטית בין קבוצות משתמשים.

MikaMonu נמכרת ל-GSI Technology תמורת 7.5 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית MikaMonu נמכרה ליצרנית הזכרונות האמריקאית GSI Technology. הסטארטאפ הישראלי פיתח טכנולוגיה לאופטימיזציה של זיכרון ואיחסון למערכות ביג-דאטה ומיחשוב בענן.

MikaMonu נוסדה ב-2011 על ידי ד"ר אבידן עקריב, רות אורדע ואלי שרמן ומקפידה מאז לשמור על פרופיל נמוך. מאז רשמה החברה פטנטים רבים עם יישומים אפשריים בתחומים כמו ביג דאטה, ראייה ממוחשבת ואבטחת מידע. עקריב הוא יזם בעל ניסיון עשיר שהקים מספר חברות ביניהן Associative Computing ו-ZikBit וכיהן כמנכ"ל של NeoMagic ו-Or Yashir.

SphereUp מתמזגת עם הסטארטאפ הישראלי Zoomd

SphereUp הישראלית, אשר מעוניינת לשדרג את חווית החיפוש שלכם באתרים השונים, מתמזגת עם הסטארטאפ הישראלי Zoomd בעסקת מניות המוערכת בשווי של כ-7 מיליון דולרים. החברה הנרכשת, גייסה מאז הקמתה כ-3.7 מיליון דולר מקרן ההשקעות AJJS Holdings והמשקיע הפרטי עופר בן-שחר שייסד את חברת נט דיינמיקס ומכר אותה ל-Sun ב-1998.

SphereUp נוסדה בשנת 2012 על ידי יבגני ספוביץ׳ ורונן אברמוב במטרה לאפשר לבעלי האתרים להוסיף לאתרים שלהם יכולת "חיפוש פעיל", כזה שמניע את המשתמשים לפעולה, ולכן גם ביכולתו לתרום לארגונים להגיע אל יעדים עסקיים שהם מציבים, או במילים אחרות – להרוויח כסף. פתרון ה-SaaS שפיתחה החברה, הופך אתרים לכלי שיווק לכל דבר על ידי הגדלת המעורבות באתר ושיפור יעילות פעולת החיפוש. הפיתוח של Zoomd מנגד הוא למעשה מודל שיכול לחזות מה יהיה הצעד הבא של המשתמשים ואיזו פעולה ירצו לבצע על סמך ניתוח הסתברותי. הרעיון הוא לגרום למשתמש לרצות להישאר בעמוד בו הוא נמצא על ידי סיפוק מענה מיידי לכל פעולה שהוא עשוי לבצע.

Clarisite הישראלית מגייסת 5.5 מיליון דולר

חברת Clarisite הישראלית, אשר פיתחה תוכנה המקליטה את כל תהליך המכירה או השירות המקוון שניתן ללקוח, השלימה סבב גיוס A בסך 5.5 מיליון דולר, בהובלת קרן Lazarus Israel Opportunities. בנוסף לסכום שגויס, הצטרף לשורותיה של החברה ירון מורגנשטרן כמנכ״ל באופן מידי, בין היתר כדי להוביל את החברה להתרחבות ברחבי אירופה וצפון אמריקה.

הפתרון של Clarisite מתמקד בעיקרו במגזר השירותים הפיננסיים והביטוח, כדי לספק תובנות בזמן אמת אודות התהליך, לייעל את חווית הלקוח, לשפר את שירות הלקוחות, לוודא כי הנציגים ממלאים אחר כל תקנות הבטיחות ולהפחית חשיפתם של הלקוחות לסיכונים.

Iguaz.IO מגייסת 15 מיליון דולר, כדי לעשות מהפכה בניהול ואיחסון הנתונים שלנו

אנחנו שומעים הרבה על המושג ביג-דאטה, אבל עד כמה הוא ביג? ובכן על פי IDC, שוק הביג דאטה העולמי צפוי להגיע להיקף של 41 מליארד דולר עד 2018. לשם השוואה, מדובר בצמיחה מהירה פי 6 משוק ה-IT כולו. חברת הסטארטאפ הישראלית Iguaz.IO (איגוואזיו), המפתחת טכנולוגיה חדשה לניהול ואחסון נתונים ל-Big Data, IOT ויישומי ענן, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס ראשון בהיקף של 15 מליון דולר. הגיוס הובל על ידי הקרנות Magma ו-JVP ונעשה בהשתתפות משקיעים אסטרטגיים נוספים.

Iguaz.IO עדיין נמצאת בשלב ה-Stealth, ולכן היא עדיין לא חושפת את הפרטים המלאים על המוצרים שהיא מפתחת. עם זאת, בשיחה עם גיקטיים הסביר אסף סומך, מייסד-שותף ומנכ"ל iguaz.io, שהחברה פיתחה ארכיטקטורה חדשה לגמרי, שלדבריו מגיעה עד 'רמת הברזלים'. סומך הסביר שבמשך שנים צוואר הבקבוק היה טמון בתוכנה, ועתה, Iguaz.IO משנה את התחום מהיסוד. לדבריו, המוצר של החברה פותח בהתבסס על משוב שהחברה קיבלה מחברות וארגונים גדולים שהטמיעו פתרונות ביג דאטה ו-Predictive Analytics.

IOPtima מגייסת 7.2 מיליון דולר כדי לפשט את הטיפול בגלאוקומה

חברת iOptima הישראלית המשווקת מערכת מבוססת לייזר לניתוחי גלאוקומה, מגייסת 7.2 מיליון דולר בהובלת קרנות הון סיכון זרות מסין וטייוואן. בשל העסקה המשקפת לחברה שווי של כ-21 מיליון דולר לאחר ההשקעה, שתי הקרנות יקבלו להחזקתן 29% מהמניות של החברה.כמו כן, כחלק מסבב השקעה בחברה, צפויה גם חברת האם של iOptima – חברת ההשקעות BioLight להשקיע בחברה 1.2 מיליון דולר נוספים. עם השלמת ההשקעה צפויה BioLight להחזיק בכ-70% מהון המניות המונפק והנפרע של iOptima.

המערכת של iOptima מבוססת על טכנולוגיית לייזר CO2 ומאפשרת לבצע ניתוח לטיפול בגלאוקומה ללא חדירה אל החלק הפנימי של העין, ובעצם הופכת את ניתוח הגלאוקומה המורכב והמסוכן, להליך בטוח ומדויק בעזרת לייזר. המערכת, TMIOPtiMate, קיבלה אישורים לשיווק ומכירתה בטריטוריות שונות, לרבות באירופה, סין, ישראל, מקסיקו ופרו.

Econcrete הישראלית מגייסת מיליון דולר, מציגה בטון ידידותי לסביבה

חברת Econcrete Tech הישראלית, אשר פועלת במטרה לספק פתרונות אקולוגיים מבוססי בטון למבני תשתית ימיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך מיליון דולר. סבב הגיוס הושלם בעזרת משקיעים פרטיים, ומטרתו לאפשר את הרחבת פעילות החברה בשנת 2016 באירופה ובארה״ב.

מוצריה של החברה, המבוססים על תערובת בטון מיוחדת, מאפשרים לדגים ולצמחייה להמשיך ולהתקיים ללא מפריע, זאת בזכות רמת חומציות נמוכה משמעותית מזו המצויה בתערובות בטון סטנדרטיות.

Econcrete Tech מפתחת, מייצרת ומיישמת סדרה של תערובות בטון ויחידות טרומיות לבניית תשתיות ימיות וחופיות המאפשרות תנאים סביבתיים מתאימים להתפתחות צמחיה ובעלי חיים ימיים, במבני תשתית כדוגמת מרינות, מזחים ושוברי גלים. בין מוצרי החברה יחידות להגנה חופית, בריכות גאות ושפל לביסוס חופי, לוחות קירוי לקירות ים ועוד.

אקזיט: dvtel הישראלית נרכשת על ידי Flir תמורת 92 מיליון דולר

$
0
0
dvtel
מקור: dvtel

מקור: dvtel

חברת dvtel הישראלית, המציעה פתרונות אבטחה משולבים על גבי רשתות IP, נרכשה על ידי חברת Flir האמריקאית תמורת 92 מיליון דולר במזומן. dvtel נחשבת לשחקנית עולמית מובילה ביצירה, פיתוח ואספקה של מערכות מודיעין מרובות מקורות (Multi Source Intelligence Systems) על גבי רשתות IP. החברה מפתחת ומפיצה תוכנה משולבת במערכת לניהול וידאו (VMS), כמו גם תוכנה מתקדמת לניתוח אנליטי של וידאו, מצלמות ביטחון גלויות ותרמיות ושרתים ומצפינים.

מערכות מעקב חכמות יותר

הפתרון של dvtel מסייע למעבר ממערכות אבטחה קנייניות וסגורות, לפלטפורמות פתוחות. בעזרת הפתרונות המאוחדים שמציעה החברה, ניתן למנף תשתיות רשת קיימות ובו זמנית לספק לדבריה גמישות ויחס עלות – תועלת משתלם.

החברה מייצרת מצלמות, תוכנות לניהול מערכות, מרכזי שליטה ובקרה ותוכנות חכמות לזיהוי תנועות של חשודים וזיהוי פנים. מערכותיה של החברה רלוונטיות בעיקר לאתרים הומים, כגון שדות תעופה, תחנות רכבת ובתי כלא. לפי דיווחים, המערכות של dvtel אף סייעו לחוקרי ה-FBI לזהות את החשודים בפיגוע במרתון בבוסטון לפני כשנתיים.

הרכישה תאפשר לחברת ציוד האבטחה האמריקאית FLIR, המייצרת מצלמות גלויות ותרמיות לשימוש צבאי ובקרב ארגוני ביטחון, להיות ספקית מערכות אבטחה מקצה לקצה, אשר תשרת את הצרכן הממוצע, עסקים קטנים ובינוניים, ארגונים גדולים ותשתיות.

על אף ש-dvtel יושבת בארה״ב, היא נוסדה בשנת 2000 על ידי ירון איתן, ומרכז הפיתוח שלה הממוקם בראש העין מנוהל על ידי הישראלי יואב שטרן. dvtel נמצאת בשליטת קרן הפרייבט אקוויטי SCP Partners, שבה שותף הישראלי ירון איתן, שמכהן גם כיו"ר החברה. במטה החברה שבניו ג׳רזי מועסקים כ-130 עובדים. כמו כן, מחזיקה החברה במשרדים ברחבי העולם – בהודו, בריטניה, אוסטרליה, סין וסינגפור.

בתגובה לרכישה, מסר אנדי טייך, נשיא ומנכ"ל FLIR: ״הפיתוחים של DVTEL כוללים שילוב של תוכנה וחומרת אבטחה ברמוה המקצועית והטובה ביותר, שמשלים את הפתרונות שאנו מציעים כיום, ומתאים לאסטרטגיה שלנו שמציעה פתרונות מקצה לקצה לתחום אבטחת התשתיות והאבטחה הארגונית״.


 

geektime_preset_001מי היו היזמים, המשקיעים, הסטארטאפים, קרנות ההון סיכון, האקזיטים וחברות ההייטק הישראליות שעשו את זה ובגדול השנה? הצביעו והשפיעו. טקס Geek Awards 2016 כבר ממש מעבר לפינה ואתם תקבעו מי יהיו הזוכים הגדולים השנה. להצבעה


אקזיט: Marketyze הישראלית נרכשת על ידי Revionics האמריקאית

$
0
0
market

market

חברת Marketyze הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמת איסוף וניתוח מידע תחרותי לקמעונאים, נרכשת על ידי Revionics האמריקאית. סכום הרכישה לא פורסם, אך לפי הערכות מדובר בעסקה בהיקף של עשרות מיליוני דולרים. לאור הרכישה, Revionics האמריקאית תקים מרכז פיתוח ברעננה שם מועסקים כיום כ-6 עובדים, אליו תגייס עשרות עובדים במהלך 2016. Revionics הרוכשת נחשבת למובילה עולמית בתחום פתרונות התמחור לקמעונאים גדולים ומנהלת כיום את מחירם של למעלה מ-18 מיליון מוצרים במעל ל-40,000 חנויות ברחבי העולם.

״הפתרון של Marketyze עוזר לקמעונאים להבין בצורה טובה יותר את הסביבה התחרותית שלהם. כפי שצרכן כיום יכול להשוות מחירים ברשת בצורה קלה וברורה כך יכולים גם הקמעונאים לקבל את אותה תמונה לגבי עשרות ומאות אלפי פריטים. Marketyze היא ה-׳שופינג דוט קום של הקמעונאים׳״. הסביר לגיקטיים און מנזלון, אחד ממייסדי Marketyze ומנכ״ל החברה.

תמחור חכם יותר

הרכישה משלבת את יכולות שתי החברות בתחום התמחור בזמן אמת כאשר Marketyze תספק למערכות של Revionics את כל המידע בנוגע לשוק, לתחרות ולמחירים אשר ישמשו את מערכותיה לקביעת המחיר האופטימלי ליחידת מוצר בכל זמן. לאור המיזוג בין החברות, קמעונאים יוכלו לגבש וליישם תמחור תחרותי, לקדם את המוצרים שלהם ולקבל החלטות מושכלות יותר בנוגע לבחירת המוצרים שיוצעו ללקוחות בכל ערוצי המכירה.

שאלנו את מנלזון מה מייחד את הפתרון שלהם מאלו הקיימים בשוק. לדבריו, הייחוד בא לידי ביטוי ״באלגוריתם התאמת המוצרים שפיתחה החברה אשר מוביל לתוצאות המדויקות והמקיפות בשוק. בנוסף פתרון הביג-דאטה שפיתחה החברה מאפשר לה לעבד כמויות גדולות של מידע על גבי אלפי שרתים בעלויות מאוד נמוכות״.

אקזיט מרשים, לאחר גיוס של 2.1 מיליון דולר

Marketyze שהוקמה בשנת 2011 על ידי און מנלזון ונוה רונן היא בוגרת חממת איסנטיב שבבעלות קרן הון הסיכון Peregrine, ובין משקיעיה ניתן למצוא גם את קבוצת טראמפ ומשקיעים פרטיים. מהקמתה גייסה החברה 2.1 מיליון דולר.

ליאור שחורי, מנכ״ל חממת אינסנטיב שבבעלות קרן פרגרין, שמלווה את מרקטייז מהקמתה הגיב לעסקה: ״Marketyze היא דוגמא מעולה לחברות בהן אנחנו מחפשים להשקיע במסגרת אינסנטיב. מדובר בצוות יזמים חזק המשלב עוצמות בצד הטכנולוגי ובצד העסקי. היזמים הצליחו לפתח ולהציע מערכת אשר מצליחה לשקף לקמעונאים בזמן אמת ובדיוק של יותר מ-99% את מחיריהם ביחס למתחרים. בשלב זה, חברות קמעונאות שישלבו את המערכת הישראלית של מרקטייז יזכו ביתרון תחרותי קריטי מול מתחריהן ובשלב הבא היא תהפוך למערכת חובה עבור כל קמעונאי״.

קרש הצלה ל-Densbits הישראלית: נמכרת ל-Avago בכ־15 מיליון דולר

$
0
0
densbits

densbits

מאת אסף גלעד, כלכליסט.

חברת הסטארטאפ החיפאית דנסביטס (Densbits), שעמדה בסכנת סגירה בחודש האחרון, נמכרה אתמול (ב') לענקית השבבים האמריקאית־סינגפורית אוואגו (Avago) תמורת 10–20 מיליון דולר. בכך תהפוך דנסביטס למרכז הפיתוח הראשון של ענקית השבבים בישראל ותעסיק יותר מ־30 עובדים – כל עובדי דנסביטס.

לפני כשנתיים רכשה אוואגו בכ־400 מיליון דולר את סייאופטיקס, ובמאי רכשה החברה את ענקית השבבים מארה"ב ברודקום בכ־37 מיליארד דולר, ובכלל זה את מרכזי הפיתוח שלה בישראל, שמעסיקים כ־800 עובדים. רכישת דנסביטס נעשתה ללא מעורבות ברודקום והיא תוצר של מאמצי המשקיעה, קרן סקויה, להציל את החברה ועובדיה.

לפני כחודשיים הודיעה על סגירה אפשרית

דנסביטס פיתחה בקר תקשורת המבוסס על עיבוד אותות (DSP) שמשפר את היעילות של זיכרונות פלאש. היא נחשבה מבטיחה בעבר, אך שוק שבבי הפלאש, שנחשב תזזיתי מאוד, סבל מנפילת מחירים בשנה האחרונה, ולפני כחודשיים הודיעה דנסביטס לעובדיה כי אם לא יימצא לה קונה, היא עשויה להיסגר. במקביל החליטו משקיעיה שלא להזרים עוד כספים להמשך פעילותה.

אוואגו מוכרת רכיבי אלקטרוניקה לטושיבה, לאפל ולסמסונג, וצמחה באמצעות רכישות של ענקיות שבבים כמו אינפינאון ו־LSI במיליארדי דולרים. החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 40 מיליארד דולר.

העסקה לא תחזיר את ההון שהשקיעו בעלי המניות בדנסביטס. על פי הערכות גייסה החברה כ־34 מיליון דולר מקרנות ההון סיכון סקויה ובסמר. עם זאת, חיים סדגר, שותף בקרן סקויה ישראל, ניסה למנוע את סגירת החברה ואת מכירתה לאוואגו.

מסדגר לא נתקבלה תגובה.

דנסביטס (Densbits)

הוקמה: 2006
מייסדים: אילן חן וחנן וינגרטן
תחום: עיבוד אותות לשיפור מעבדי פלאש
גייסה: 34 מיליון דולר עד היום
משקיעות: קרן סקויה, קרן בסמר, סיגייט, סייפרס

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

לקריאה נוספת

מלחמת הפטנטים של אפל וסמסונג

עליבאבא מתגייסת: רוכשת חטיבת מדיה כדי לשקם את התדמית הסינית

תשכחו מאקזיט, יש פתרון מעולה באמצע הדרך

$
0
0
startup PD

קרדיט: startup, imac, macbook PD

מאת עו"ד אסף נווה, קבוצת היי-טק והון סיכון, משרד עו"ד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל.

"מדוע לא צומחות ענקיות טכנולוגיה מישראל?"

אחת התשובות לשאלה זו לדעת מבקרי תעשיית ההיי-טק המקומית, נוגעת לאורך הנשימה הקצר של היזם הישראלי, שיעדיף אקזיט מוקדם על-פני המאבק היומיומי של בניית חברה גדולה. היזם המקומי, על-פי האנלוגיה, הוא ספרינטר ולא לרץ למרחקים ארוכים.

בשנים האחרונות קמו שורה ארוכה של שחקנים (יזמים, משקיעים וחברות) ששמו לעצמם למטרה להפריך את הטענה ולהראות שגם מישראל יכולות לצאת חברות ענק מובילות. עסקאות מכירה משנית של מניות הן דרך אחת שיכולה לסייע ליזמים ועובדי מפתח להגשים מטרה זו.

בעסקאות מכירה משנית של מניות, מוכרים בעלי מניות בחברה חלק ממניותיהם, שלא כחלק ממכירת החברה. ישנם מקרים רבים בהם בעלי מניות (לרוב, משקיעים) מוכרים את מניותיהם, אך בפוסט זה נעסוק בעסקאות שבמסגרתן מוכרים יזמים ועובדים חלק מאחזקותיהם. עסקאות מסוג זה מאפשרות לאותם אנשי מפתח, להם תפקיד משמעותי בבניית החברה, לממש חלק מאחזקותיהם בחברה עוד במהלך חיי החברה (מעיין "מיני אקזיט", אם תרצו), במטרה להפחית את הפיתוי למכור את החברה מוקדם מדי. מכאן שהתזמון האידיאלי לעסקאות מסוג זה הוא כאשר החברה רווחית ונמצאת בשלבי גדילה, או במסגרת סבבי גיוס מתקדמים. עסקאות מכירה משנית אף יכולות להוות פתרון בגיוסים בהם יש עודף ביקוש להשקעה ביחס לדילול המוצע.

מכירת מניות בחברה פרטית

חברות סטארטאפ, ככל חברה פרטית, מתאפיינות בדרך כלל במספר מועט של בעלי מניות. המאושרים שזוכים להופיע בטבלת ההון של החברה נבחרים בדרך כלל בקפידה ולאחר שיקול דעת רב בדבר הערך המוסף שלהם לחברה ויכולתם הפיננסית לתמוך בה לאורך זמן. לכן, חברות סטארטאפ נוטות להטיל מגבלות על עבירות מניות בחברה, אשר כוללות:

1. הכפפת העברת מניות לאישור החברה: רבות מהחברות הפרטיות כוללות בתקנוניהן הוראה לפיה כל העברת מניות בחברה כפופה לאישור דירקטוריון. היקף שיקול הדעת שניתן לדירקטוריון משתנה מחברה לחברה, אולם די בקיומה של הדרישה כדי להגביל את עבירות המניות. מגבלה זו מתחזקת ביחס לאופציות, שכן ככלל, תכניות אופציות אוסרות על העברת האופציות או המניות שיוקצו מכוחן.

2. זכות סירוב ראשונה וזכות הצטרפות למכירה (Co-Sale): זכויות אלה, אשר מוענקות בדרך כלל למשקיעים בחברה, מאפשרות לאותם המשקיעים לרכוש כל מנייה שמוצעת למכירה, במקום הרוכש הפונציאלי (זכות סירוב ראשונה) או להצטרף למכירה, כך שגם הוא יוכל למכור חלק ממניותיו באותם התנאים (זכות הצטרפות למכירה). בעוד שזכות הסירוב הראשונה לא מונעת כשלעצמה את עבירות המניות, זכות ה-Co-Sale מעמידה בספק את התמריץ הכללי של יוזם המכירה, ובכך מעקרת מתוכן את העסקה המתוכננת.

3. איסור מכירת מניות יזמים: פעמים רבות מבקשים משקיעים, כתנאי להשקעתם בחברה, כי היזמים יתחייבו שלא למכור את מניותיהם למשך תקופה של מספר שנים, ואף לאחר מכן – כי כמות המניות שיוכלו היזמים למכור תהיה מוגבלת.

מאחר ועבירות מניות בחברה פרטית מוגבלת, יכולתם של יזמים ואנשי מפתח למכור מניות בחברה ללא הסכמת החברה, או לפחות שיתוף פעולה מצידה, היא מוגבלת.

startup PD

היקף מעורבות החברה

כאמור, עסקת מכירה משנית של מניות של יזמים ועובדי מפתח חייבת לקבל לכל הפחות את הסכמת החברה. יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם החברה תידרש לקחת חלק פעיל יותר בעסקה, ובמקרים מסוימים אף תהיה זו שעומדת מאחורי העסקה – בין אם כחלק מסיבוב גיוס או כעסקה עצמאית.

באותם המקרים בהם החברה היא שמובילה לעסקה, יהיה עליה לשקול בזהירות מיהם בעלי המניות ועובדי המפתח שיוכלו להשתתף במכירה. מובן כי החלטה זו של החברה לא יכולה להיות שרירותית, וכי מוטלת עליה חובה לקבל החלטה באופן סביר ועל בסיס קריטריונים אובייקטיביים ככל שניתן. כך, ניתן לטעון כי החברה צריכה להציע לפחות לבעלי זכות ה-Co-Sale לקחת חלק בעסקה (שאחרת תישלל מהם זכותם מכוח התקנון). החובה למנוע קיפוח של בעלי מניות מוטלת על חברות אף מכוחו של סעיף 191(א) לחוק החברות, התשנ"ט-1999, אשר קובע כי אם "התנהל ענין מענייניה של חברה בדרך שיש בה משום קיפוח של בעלי המניות שלה, כולם או חלקם, … רשאי בית המשפט, לפי בקשת בעל מניה, לתת הוראות הנראות לו לשם הסרתו של הקיפוח או מניעתו…". אחת הסמכויות שניתנת לבית המשפט במקרים אלה הינה הטלת חובה על החברה או על בעלי המניות שהשתתפו בעסקה לרכוש מניות מאותם בעלי המניות שלהם לא ניתנה האפשרות להשתתף בעסקה.

ממשק נוסף בו מתעוררת שאלת מעורבות החברה נוגע להיקף המצגים שיינתנו לרוכשים. כידוע, בעסקאות השקעה משקיעים המשקיעים כנגד שורת מצגים מהחברה ביחס לעסקי החברה ולמניותיה. הפרת מי ממצגים אלה מקימה חובת שיפוי מצד החברה למשקיעים, המוגבלת (לרוב) בסכום ההשקעה. בעסקאות מכירה משנית, סביר כי הרוכשים יבקשו מידע על החברה שאת מניותיה הם קונים, אולם מאחר ולא מושקע כסף בחברה, אין זה סביר כי החברה תיתן מצגים ותישא באחריות. פתרון ביניים אפשרי הוא שיתוף פעולה בין החברה לבעלי המניות המוכרים במתן המידע לרוכשים, אולם תוך כדי הימנעות ממצגי חברה שעלולים להקים חובת שיפוי.

סוג המניות הנרכשות

יזמים ועובדי מפתח מחזיקים, לרוב, במניות רגילות. בעסקאות מכירה משנית (ובעיקר באלה שמתבצעות אגב השקעה בחברה), יצפו הרוכשים לקבל מניות בכורה הנושאות זכויות עודפות – ובעיקר, קדימות בחלוקת נכסי החברה ברכישה או פירוק (Liquidation Preference).

המרת מניות רגילות למניות בכורה אפשרית, לרוב, ואופן ביצועה והאישורים הנדרשים תלויים מאוד במסמכי ההתאגדות של החברה. למותר לציין כי פעולה זו דורשת שיתוף פעולה מצד החברה, חברי הדירקטוריון ולעיתים אף בעלי המניות האחרים. בהקשר זה נציין עוד כי ההטבה הגלומה בהמרת מניות רגילות למניות בכורה עלולה להיחשב אירוע מס, ואופן סיווגו (כאירוע הוני או כהכנסת עבודה), תלוי בשלל גורמים, וביניהם: זהות בעלי המניות המוכרים ותזמון אירוע ההמרה.

נקודה נוספת העולה מהמרת מניות רגילות למניות בכורה ואותה יש להביא בחשבון בבניית עסקת המכירה המשנית נוגעת ל-Liquidation Preference. במובנו הפשוט, מנגנון ה-Liquidation Preference נועד להבטיח החזר השקעה למשקיעים במכירת החברה או בפירוקה. כל עוד כל מניות הבכורה מוקצות בתמורה להשקעה בחברה, מובטח כי סך הכסף שיחולק למשקיעים בקדימות יהיה שווה לסך הכסף שאלה השקיעו בחברה. המרת מניות רגילות למניות בכורה בהקשר של מכירת מניות משנית, מביאה לכך שסך הכסף שמחולק למשקיעים באירוע מכירה או פירוק יכלול אף את הסכום שאלה שילמו לבעלי המניות המוכרים, על אף שסכום זה לא שולם לחברה.

כאמור, עסקאות מכירה משנית הן כלי חשוב שמאפשר לאנשי מפתח בחברה ליהנות מהצלחת החברה במהלך חייה, אף מבלי למכור או להנפיק את החברה. בכך, נפתר אחד הקונפליקטים שמובילים למכירה מוקדמת מידי של חברות. בבואנו לבנות עסקאות אלה, חשוב לבחון סעיפי התקנון הרלוונטיים, בכדי לקבוע את ההליך האידיאלי להשלמתן. ככל שניתן, מומלץ להרחיק את החברה מהעסקה ככל שניתן. עובדה זו נותנת חופש פעולה רב יותר בקביעת זהות המוכרים, ומקטינה את הסיכון שהחברה תידרש לקחת אחריות על כסף שלא היא קיבלה. עוד מוצע כי רשימת בעלי המניות המוכרים תהיה מגוונת ככל שניתן, כדי להפחית את סיכון המס הגלום בעסקה.

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו בדצמבר 2015

$
0
0
money

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש אוגוסט.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש נובמבר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

פריון רוכשת את Undertone תמורת 180 מיליון דולר

חברת Perion (פריון) הישראלית הנסחרת בנאסד"ק הודיעה על רכישת Undertone, חברה אמריקאית שמפתחת טכנולוגיות פרסום High Impact, תמורת 180 מיליון דולר. בעזרת הרכישה תשפר Perion את סל השירותים שהיא מציעה ללקוחותיה ותרחיב את שיתוף הפעולה שלה עם גופי תוכן בינלאומיים. זו הרכישה השנייה של פריון השנה, שכבר הספיקה לרכוש ביוני את MakeMeReach הצרפתית.

על פי התחזית של Undertone, היא צפויה להכניס ב-2015 כ-145 מיליון דולר, עם רווח תפעולי של 23 מיליון דולר. לאחר הרכישה, תחזיק החברה המאוחדת כ-660 עובדים ב-8 מדינות והיא תשתף פעולה עם כ-780 מותגים בינלאומיים שונים ו-570 אתרי תוכן מובילים.

Cellwize הישראלית מגייסת 24.5 מיליון דולר

חברת Cellwize הישראלית, המספקת פתרונות לאופטמיזציה של רשתות סלולריות, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 24.5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו כרמל ונצ׳רס ו-Vintage, כאשר מתוכם 10 מיליון דולר יסופקו על ידי קרן ההלוואות ויולה קרדיט כקו אשראי. הסכום שגויס יסייע לחברה להתמקד בהאצת פיתוח מוצרי החברה, לפריסה רחבה יותר והגדלת הנוכחות בשווקים הגלובליים, תוך כדי הגדלת מספר העובדים בארגון.

פתרונות האופטמיזציה של Cellwize מותקנים בקרב מפעילות סלולר מובילות בעולם המשרתות למעלה מ-300 מיליון מנויים (לפני כשנה חתמה החברה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת סלקום). הפתרון שפיתחה, המכונה elastic-SON, מאפשר למצות בצורה מיטבית את תשתית הרשת, להציג שיפור מתמשך בקצבי הגלישה ובשירותי העברת מידע ושיחות

Umake הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר עם פיתוח מבריק לאייפד פרו

הסטארטאפ הצעיר מפתח אפליקציה שמאפשרת לעצב ולשרטט בתלת-מימד בעזרת ציור חופשי על האייפד. תוכנות תלת המימד לא השתנו משמעותית בשנים האחרונות. רובן כוללות עדיין עבודה עם שרטוטים בדו-מימד, לרוב על מחשב דסקטופ ואז מעבר לתצוגה מקדימה בתלת-מימד, חזרה לתיקונים בדו-מימד וכך הלאה. UMake היא אפליקציה חדשה לאייפד שמאפשרת למשתמשים ליצור ולשתף את הרעיונות והמחשבות שלהם – פשוט על ידי שרטוט חופשי בתלת מימד על גבי האייפד פרו החדש. החודש הודיעה UMake על גיוס של 5 מיליון דולר.

בניגוד לתוכנות העיצוב המסורתיות (CAD) שמתבססות על שרטוט בדו-מימד וכוללות שימוש בתוכנות שולחניות עם המוני כפתורים, פונקציות ותפריטים, UMake מאפשרת למשתמש לשרטט בעזרת הסטיילוס (או 'עפרון' כפי שמכנה אותו אפל) על גבי האייפד שלו את המודל אותו הוא רוצה ליצור. תוך דקות יוכל המשתמש ליהנות ממודל תלת-מימד לכל עניין אותו הוא יוכל לשתף, להדפיס בתלת-מימד, לרנדר או לייצא לתוכנות אחרות

הסטארטאפ Kidoz מגייס 3.5 מיליון דולר כדי להמליץ על תוכן לילדים

חברת הסטארטאפ הישראלית Kidoz החלה את דרכה ב-2009 ופיתחה מאז פלטפורמת תוכן מוגנת לילדים. מאז, עברה החברה לא מעט שינויים וכעת היא משיקה פלטפורמה להמלצות על תוכן ואפליקציות לילדים. החודש הודיעה החברה על גיוס של 3.5 מיליון דולר בין היתר מקרן Millhouse Capital של המיליארדר רומן אברומביץ'.

המוצר החדש של החברה הוא מערכת המלצת תוכן ייעודי לילדים, שמאפשר למעשה למפתחים ולמנהלי מותגים לקדם את המוצרים שלהם בפני הקהל הרלוונטי, מבלי לשלב פרסומות באפליקציות שלהם. כך הם יגדילו את האטרקטיביות שלהם ועדיין יוכלו ליהנות מקידום של הפניות ממומנות כמו אלו של Taboola ו-Outbrain הישראליות. בין הלקוחות של Kidoz ניתן למנות חברות ומותגים נחשבים כמו Acer, Hisense, Polaroid, US Cellular, Deutsche Telekom, ו-KURIO.

dvtel הישראלית נרכשת על ידי Flir תמורת 92 מיליון דולר

חברת dvtel הישראלית, המציעה פתרונות אבטחה משולבים על גבי רשתות IP, נרכשה על ידי חברת Flir האמריקאית תמורת 92 מיליון דולר במזומן. dvtel נחשבת לשחקנית עולמית מובילה ביצירה, פיתוח ואספקה של מערכות מודיעין מרובות מקורות (Multi Source Intelligence Systems) על גבי רשתות IP. החברה מפתחת ומפיצה תוכנה משולבת במערכת לניהול וידאו (VMS), כמו גם תוכנה מתקדמת לניתוח אנליטי של וידאו, מצלמות ביטחון גלויות ותרמיות ושרתים ומצפינים.

החברה מייצרת מצלמות, תוכנות לניהול מערכות, מרכזי שליטה ובקרה ותוכנות חכמות לזיהוי תנועות של חשודים וזיהוי פנים. מערכותיה של החברה רלוונטיות בעיקר לאתרים הומים, כגון שדות תעופה, תחנות רכבת ובתי כלא. לפי דיווחים, המערכות של dvtel אף סייעו לחוקרי ה-FBI לזהות את החשודים בפיגוע במרתון בבוסטון לפני כשנתיים.

Camereyes מגייסת 650 אלף דולר

כיום, כדי לבצע צילום רשתית איכותי, נדרשים מטופלים להיעזר במכונים יעודיים, המשתמשים במצלמות גדולות ויקרות. מכונים אלו קיימים רק במרכזים רפואיים גדולים ומתקדמים ואינם זמינים לאוכלוסיות רחבות ובוודאי לא בשעות הכי נוחות ומתאימות להם. את המצב הזה רוצה לשנות הסטארטאפ הישראלי Camereyes (קמראייז), שהודיע על גיוס של 650 אלף דולר.

הפתרון הטכנולוגי שפיתחה Camereyes מאפשר לבצע בקלות ובמהירות בדיקות הדמיית רשתית באיכות גבוהה ולהנגיש את הטכנולוגיה לכ-300 מיליון איש ברחבי העולם שנמצאים בקבוצת הסיכון לאיבוד הראייה. מדובר במצלמת רשתית זעירה מבוססת סמארטפון, שמאפשרת לראשונה הדמיה מקיפה של רשתית העין ללא צורך בהרחבת אישונים.

מייסד פייבר ונשיא פאוורמט לשעבר מציגים סטארטאפ חדש, מגייסים 13 מיליון בסיד

הסטארטאפ הישראלי Lemonade, שרוצה לחולל מהפכה בעולם הביטוח, הודיע על השלמת סבב גיוס סיד מרשים בסך 13 מיליון דולר בהובלת הקרנות Aleph ו-Sequoia. המוצר של החברה הוא פלטפורמת P2P שנועדה להפוך את תחום הביטוח לקצת פחות מאיים ובירוקרטי, ולכזה שישים דגש על שקיפות, מיידיות, וירתום לחיקו את ׳טרנד׳ הכלכלה השיתופית.

לפי ההערכות, שוק ביטוחי הרכוש והבריאות מסתכם ברווח של טריליון דולר ברוטו מידי שנה. הרעיון מאחורי Lemonade הוא להציג פלטפורמת ביטוח מבוססת P2P, ולהכניס קצת חידושים לתחום הביטוח, לאחר שזה לא עבר כל שינוי במשך מאות שנים. במילים אחרות, כמו שחברת הסטארטאפ הישראלית Blender פיתחה פלטפורמה להלוואת P2P שמקשרת בין מי שמעוניין להלוות כסף. Lemonade הוקמה על ידי שני יזמי הייטק ותיקים – דניאל שרייבר, נשיא Powermat לשעבר וסגן נשיא בכיר בחברת Sandisk, לצד שי וינינגר, אחד ממייסדי פלטפורמת Fiverr.

Marketyze הישראלית נרכשת על ידי Revionics האמריקאית

חברת Marketyze הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמת איסוף וניתוח מידע תחרותי לקמעונאים, נרכשת על ידי Revionics האמריקאית. סכום הרכישה לא פורסם, אך לפי הערכות מדובר בעסקה בהיקף של עשרות מיליוני דולרים. לאור הרכישה, Revionics האמריקאית תקים מרכז פיתוח ברעננה שם מועסקים כיום כ-6 עובדים, אליו תגייס עשרות עובדים במהלך 2016. Revionics הרוכשת נחשבת למובילה עולמית בתחום פתרונות התמחור לקמעונאים גדולים ומנהלת כיום את מחירם של למעלה מ-18 מיליון מוצרים במעל ל-40,000 חנויות ברחבי העולם.

״הפתרון של Marketyze עוזר לקמעונאים להבין בצורה טובה יותר את הסביבה התחרותית שלהם. כפי שצרכן כיום יכול להשוות מחירים ברשת בצורה קלה וברורה כך יכולים גם הקמעונאים לקבל את אותה תמונה לגבי עשרות ומאות אלפי פריטים. Marketyze היא ה-׳שופינג דוט קום של הקמעונאים׳״. הסביר לגיקטיים און מנזלון, אחד ממייסדי Marketyze ומנכ״ל החברה.

גיוס מהסרטים: Interlude של יוני בלוך מגייסת 18.2 מיליון דולר מ-MGM

אולפני הסרטים הגדולים של הוליווד כמו MGM אינם בדיוק השם הראשון שעולה לנו לראש כאשר אנחנו מדברים על חדשנות. אמנם האולפנים מצטיינים בהפקות עתירות כוכבים, איתור תסריטים מבריקים וצילום ברמה הגבוהה ביותר, אבל בכל מה שנוגע לטכנולוגיות חדשות שמערבות את הצופים, הן נמצאות הרחק מאחור. MGM רוצה לשנות את המצב ולכן היא מובילה השקעה של 18.2 מיליון דולר בסטארטאפ הישראלי Interlude של המוסיקאי-יזם יוני בלוך.

Interlude (אינטרלוד) מפתחת פלטפורמה המאפשרת ללקוחות ליצור סרטוני וידאו אינטראקטיביים. בין השאר יכולים יוצרים להפיק וידאו קליפ לשיר, שבו הצופים בוחרים את הזמר שישיר או הכלי שינוגן – הכל, תוך כדי השיר המתנגן, מבלי להמתין לטעינה נוספת. בין היתר הופקו קליפים לקולדפליי, סיילו גרין, קארלי ריי ג'ספן והמפורסם מכולם, בוב דילן, קליפ שזכה בפרסים רבים.

Anodot הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר כדי לשדרג את מערכות ה-BI

חברת Anodot הישראלית, אשר מפתחת מערכת לניתוח אנליטי וקבלת תובנות לארגונים הפועלים בסביבת ביג דאטה, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בהיקף של 3 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן ההון סיכון האמריקאית – ישראלית Disrupt-ive Partners. בעזרת ההון שגויס, תמשיך החברה בהאצת תהליכי הפיתוח והרחבת פעילות המכירות בארה״ב ואירופה, בדגש על תחומי Ad-tech, מסחר אלקטרוני ו-IoT תעשייתי. סבב הגיוס הנוכחי מביא את היקף ההשקעות בחברה מאז הקמתה ביוני 2014 לסך כולל של 4.5 מיליון דולר.

Anodot מעוניינת לחולל שינוי באופן הסטטי של המידע המתקבל ממערכות ה-BI המסורתיות בשוק. הפיתוח שמציגה מבוסס על אלגוריתמים המאפשרים לנתח ולזהות באופן אוטומטי ובזמן אמת אנומליות ותובנות עסקיות במערכות ביג דאטה. בעזרת הפתרון, ניתן לבודד מקרים של זיהוי חריגות תוך ביצוע קורלציות וחיתוכים של כמויות המידע האדירות המתקבלות בארגון על פי פרמטרים שונים. אותן תובנות מועברות בזמן אמת בצורת התראות למקבלי ההחלטות, וכך ארגונים יכולים להגדיל את רווחיהם, ולשפר את היעילות התפעולית שלהם. כמו כן, מספקת החברה ניבוי אירועים עוד בטרם התרחשותם.

Manage Your Trip מגייסת 650 אלף דולר לנהל תיירות של קבוצות

ארגון של טיולים ונסיעות של יחידים אינו משימה פשוטה; על אחת כמה וכמה כשמדובר בנסיעה של קבוצות. חברת Manage Your Trip הישראלית, שמפתחת פלטפורמה לניהול תיירות קבוצות, הודיעה החודש על גיוס של 650 אלף דולר.

הפלטפורמה שפיתחה Manage Your Trip מציעה פתרון לכל ההיבטים הלוגיסטיים והשיווקיים בתחום תיירות הקבוצות. בין היתר מציעה הפלטפורמה כלי לתכנון המסלול, ניהול ותקצוב טיולים, מערכת לניהול קשרי לקוחות, מערכת פרסום ושיווק ובנוסף אפליקציות לניטור בזמן אמת אחר הנעשה בשטח בזמן הטיולים, מה שמאפשר לנהל משברים ולתת שירות טוב יותר.

CloudEndure הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית CloudEndure, המספקת פתרונות של ניוד ו-Disaster Recovery של אפליקציות לענן, הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 7 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילו חברת שירות ה-IT ההודית Infosys ביחד עם קרן מאגמה, שהובילה גם את סבב הגיוס הקודם. הגיוס יאפשר לחברה הישראלית להגדיל את פעילות השיווק והמכירות, זאת על מנת לעמוד בביקוש לפתרונות ה-Disaster Recovery שהיא מספקת לחברות גדולות, ולגדול עוד יותר.

CloudEndure מאפשרת לחברות לנייד יישומים שלמים ביחד עם כל הנתונים שלהם לענן ובין עננים, זאת ללא אובדן זמן וללא אובדן מידע. זאת היא עושה על ידי שכפול בזמן אמת, תוך שימוש בטכנולגיית Continuous Data Protection. בעזרת הפתרון שפיתחה, מאפשרת החברה להעתיק שרתים שלמים לענן בלחיצת כפתור ותוך דקות בודדות. המוצר תומך בשרתים פיזיים, וירטואלים או מבוססי ענן, ובשירותי הענן של אמזון, מיקרוסופט, פלטפורמת הענן של גוגל ו-OpenStack כיעד.

Curve הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר, מציגה את דור התשלומים הבא

חברת Curve הישראלית, אשר מעוניינת להציג את הדור הבא של התשלומים, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 2 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו מספר משקיעים פרטיים ביניהם Taavet Hinrikus, המייסדים של TransferWise, ריקי נוקס מ-challenger bank Tandem, אד וורי (Ed Wray) מ-Betfair וחברים מצוות Google Wallet לשעבר. כמו כן השתתפו בגיוס הקרנות Speedinvest, Seedcamp והקרן של ראש העיר לונדון, London Co-Investment Fund.

המוצר של Curve יושב בצומת שבין מערכות תשלום ניידות כגון ה-Apple Pay, וזו המסורתית יותר של כרטיס האשראי, על ידי שילוב היתרונות של שני העולמות אל תוך פתרון יחיד. בחברה מאמינים שביכולתם להתגבר על הבעיות שמעכבות כרגע את אימוץ התשלומים הניידים. מטרתם היא לשמש כנקודת הממשק היחידה בין המשתמש לבין העולם הפיננסי, ולהשיב את השליטה של המשתמשים בכסף שלהם. המייסדים מאמינים כי תשלומים צריכים להתבצע באופן פשוט יותר, שהם צריכים להיות מאובטחים ונגישים מכל ממשק ומכשיר ושיש לאפשר ללקוחות לשלם בעזרת כל חשבון בנק או כרטיס אשראי בכל עת ובכל מקום.

SimiliarWeb רוכשת את Quettra תמורת 10 מיליון דולר

מפתחי אפליקציות יעשו הכל, כדי לדעת כמה שיותר על המשתמשים שלהם, ולא פחות חשוב – על האנשים שלא משתמשים באפליקציות שלהם. חברת SimilarWeb הישראלית כבר מפתחת כלי מודיעין ואנליטיקה לתחום המובייל, אולם עתה, כדי להרחיב את סל השירותים שהיא מציעה, היא רוכשת את הסטארטאפ Quettra מעמק הסיליקון.

פלטפורמת הניתוח של Quettra מאפשרת אנליזה מעמיקה הכוללת זיקות בין מותגים, מאפיינים דמוגרפיים משוערים ואפילו הסבר על סיבת התקנה או אי-התקנה של האפליקציה – מידע הכרחי למפתחים המתמודדים עם אתגרי retention או שימור משתמשים. במילים אחרות, אם למשל המערכת של Quettra מזהה שמשתמש מסויים נכנס לאינסטגרם שלו כל 10 דקות, היא תקיש מכך שהוא נמצא בגילאי 13-17, שם דפוס השימוש הזה נפוץ ביותר. מידע כזה הוא חיוני ביותר למפתחים והם יכולים להיעזר בו רבות בהחלטות שיווקיות, פרסומיות או בפיתוח וביישום של פיצ'רים שונים במוצר.

עתה, לאחר הרכישה, תוטמע טכנולוגיית האנליטיקה והתובנות של Quettra לתוך הפלטפורמה של SimilarWeb. מה שיאפשר למפתחי אפליקציות לא רק להבין את המשתמשים שלהם אלא למדוד את עצמם מול השוק בו הם פועלים. SimilarWeb כבר מנטרת ומנתחת נתונים מיותר מ-80 מיליון אתרים ברשת וכ-3 מיליון אפליקציות מובייל ב-190 מדינות. בין הלקוחות שלה ניתן למצוא גם ענקיות כמו eBay, גוגל ונייק.

Factual הישראלית מגייסת 35 מיליון דולר

חברת Factual הישראלית מספקת פרופילים מפורטים של משתמשי מובייל על סמך התנהגותם, כדי לאפשר למפרסמים לדעת אילו מודעות להציג בפניהם. הדבר נעשה בעזרת נתונים הקשורים למיקום, המסופקים בעזרת עשרות אפליקציות מולן החברה עובדת. החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס B בהיקף של 35 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה להרחיב ולשפר את יכולות הליבה שלה, להתמקד במכירות ושיווק, ולהרחיב את שליטתה בשוק הגלובאלי.

הפיתוח של Factual מאפשר לבנות נתונים באיכות גבוהה, אשר יהיו מונעים מהרשת המתרחבת של המעורבים בשיתוף, ולשמש כמעין ׳מחסנית׳ נתונים שהופכת מיליארדים של פיסות מידע, לנתונים נקיים, מובנים ועובדתיים. פתרונות מוכרים כגון שירות המפות של אפל, פייסבוק ומנוע החיפוש של מיקרוסופט בינג, כולם תלויים בנתונים שמניבים הפתרונות של Factual. באמצעותם, מוצגים נתונים הקשורים למיפוי, ניווט, חיפוש מקומי, הודעות, תמונות ועוד.

CellMining הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר לשיפור הרשת הסלולרית שלכם

חברת CellMining הישראלית, המספקת פתרונות לאיתור ותיקון בעיות תקשורת ברשת הסלולרית, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 5 מיליון דולר. החברה מציעה פתרונות לאופטימיזצית רשתות סלולאריות המבוססים על ניתוח חויית שימוש המנויים, בעזרת פתרון ה-SON – Self Organzing Networks שלה. סבב הגיוס, אשר התבצע בהובלת קרן לאזארוס ישראל, יסייע לחברה להתרחב לשווקים חדשים תוך המשך פיתוח הטכנולוגיה המתמקדת בהתנהגות המנויים.

שני הפתרונות העיקריים של החברה – SON מבוסס התנהגות (Behavior based SON) ומרכז חויית המנויים (Subscriber Experience Hub), מבוססים על טכנולוגיה אחודה לניתוח התנהגות מנויים על גבי הרשת. פתרון ה-SON של CellMining מנתח מידע הנוגע לחווית המנויים ומזהה דפוסי התנהגות. SON נועד לשפר באופן משמעותי את חוויית המשתמש, להפחית את הוצאות התפעול תוך כדי שהוא משפר את הרווחיות הכוללת של הלקוחות. מידע זה מתווסף למקורות נוספים, כך שהניתוח המשולב מאפשר טיוב אוטומטי (שיפור איכות הנתונים האגורים בבסיסי נתונים) של הרשת הסלולארית, מונחה איכות שירות ואיכות חוויה.

Densbits הישראלית נמכרת ל-Avago בכ־15 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ החיפאית דנסביטס (Densbits), שעמדה בסכנת סגירה בחודש האחרון, נמכרה לענקית השבבים האמריקאית־סינגפורית אוואגו (Avago) תמורת 10–20 מיליון דולר. בכך תהפוך דנסביטס למרכז הפיתוח הראשון של ענקית השבבים בישראל ותעסיק יותר מ־30 עובדים – כל עובדי דנסביטס.

דנסביטס פיתחה בקר תקשורת המבוסס על עיבוד אותות (DSP) שמשפר את היעילות של זיכרונות פלאש. היא נחשבה מבטיחה בעבר, אך שוק שבבי הפלאש, שנחשב תזזיתי מאוד, סבל מנפילת מחירים בשנה האחרונה, ולפני כחודשיים הודיעה דנסביטס לעובדיה כי אם לא יימצא לה קונה, היא עשויה להיסגר. במקביל החליטו משקיעיה שלא להזרים עוד כספים להמשך פעילותה.

PointGrab הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר, תהפוך בניינים לחכמים יותר

חברת PointGrab הישראלית, אשר מציעה פתרונות שהופכים כל בניין לחכם, הודיעה על השלמת סבב גיוס בהיקף של 5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו הקרן השויצרית ABB Technology Ventures, קרן ההון סיכון EcoMachines Ventures הבריטית ו-Flex Lab האמריקאית. סער וילף, יושב ראש החברה והמשקיע הראשון, השתתף גם הוא בסבב. הסכום שגויס ישמש את החברה לטובת פעילותה בתחום הבניינים החכמים והאינטרנט של הדברים, ובהיערכותה לחדירה לשוק האוטומציה של בניינים, שוק שגדל ומוערך בכ-30 מיליארד דולר.

המוצר של PointGrab מאפשר איסוף אינפורמציה עשירה אודות הפעילות המתרחשת בתוך בניינים לטובת חסכון באנרגיה, ניהול הבניין, נוחות ובטחון הנוכחים בו ועבור מידע עסקי. כך למשל, המערכת שפיתחה יודעת לזהות בעזרת חיישנים (מפות חום) לאן אנשים הולכים. כך, אם וולמארט ממפה את החנות בחיישנים של PointGrab, היא תוכל לדעת איפה הריכוז הגבוה ביותר של האנשים נמצא, על אילו מוצרים מסתכלים ומה מעניין אותם, איפה מתעכבים יותר, איך לנהל טוב יותר את התורים וכו׳.

Cloudyn מגייסת 11 מיליון דולר, כדי לקצץ בעלויות הענן של ארגונים

נדמה שככל שעולה התלות של הארגונים כיום במיחשוב הענן, כך יותר קשה להם לעקוב ולנטר אחר השימושים וההוצאות שלהם בתחום. Cloudyn (קלאודין) מפתחת טכנולוגיה לאופטימיזציה של שירותי ענן שונים בשירות הארגונים, כדי לעזור להם לייעל את תהליכי העבודה ולחסוך לא מעט כסף. החודש הודיעה חברת הסטארטאפ הישראלית על השלמת סבב גיוס בגובה 11 מיליון דולר.

כלי ה-SaaS שפיתחה Cloudyn מסייעים לארגונים לשנות סביבות עבודה ולאמץ שירותי ענן היברידיים ועבודה עם מספר עננים במקביל. הניתוחים שהיא מספקת מאפשרים ללקוחות לזהות באופן יזום הוצאות מיותרות, משאבים שאינם בשימוש, סימולציה של הרצת שירותים בין עננים שונים וכן מספקת מידע אודות הקצאת יתר של משאבים על פני עננים ציבוריים, פרטיים, והיברידיים. החברה תומכת היום בין היתר ב-AWS, Microsoft Azure של אמזון, GCE של גוגל ו-OpenStack, כשלדברי החברה היא מנטרת כ-8 אחוזים מפלטפורמת הענן של אמזון.

Vayyar Imaging הישראלית מגייסת 22 מיליון דולר

חברת Vayyar Imaging הישראלית, המפתחת חיישני הדמיה תלת מימדיים, הודיעה על השלמת סבב גיוס B בהיקף של 22 מיליון דולר בהובלת Walden Riverwood. כמו כן השתתפו בגיוס המשקיעים הקיימים – Battery Ventures, מובילת סבב הגיוס הראשון של החברה, Bessemer Venture Partners, Israel Cleantech Ventures ו-Amiti Ventures. סך גיוסיה של החברה עד כה מסתכמים ב-34 מיליון דולר. בעזרת המוצר שפיתחה החברה ניתן להפוך כל אובייקט סטטי למדיד. כך למשל ניתן למדוד את מהירות זריקת הכדור, אחוז השומן בחלב וטיב היסודות שבקיר הבית שלכם. ההון שגויס יאפשר לחברה למנף את פתרונותיה ברחבי העולם.

בשיחה עם גיקטיים, רביב מלמד, אחד משלושת מייסדי החברה הסביר כי היתרון הבולט של החיישן הוא בנגישותו לקהל הרחב, והעובדה שכל אחד יכול להשתמש בו באמצעות הסמארטפון או הלפטופ האישי שלו למשל. יחד עם זאת, הסביר כי המוצר מוגבל בראייתו אל תוך מתכת, ומציג רזולוציה קצת פחות עמוקה מ-Xray למשל.

KAHR מגייסת 12 מיליון דולר, כדי לפתח טיפול ביולוגי לסרטן הלימפומה

לא מעט חברות ביומד מנסות לפתח תרופות ביולוגיות לטיפול בסוגי הסרטן השונים. החודש הודיעה חברת KAHR Medical הירושלמית, שמפתחת טיפול לסרטן הלימפומה ומחלות אוטואימוניות, כי גייסה 12 מיליון דולר להמשך הפיתוח והרחבת הניסויים.

הטיפול שמפתחת KAHR Medical (כאהר מדיקל) נעשה בעזרת חלבון כימרי המכיל שני אזורי פעולה באותה מולקולה. הודעת הגיוס מגיעה בד בבד עם הודעה של החברה על קבלת אישור ועדת הלסינקי לניסוי הקליני ובדיקת יעילות הטיפול בבני-אדם. הניסוי הקליני יעשה בקרב חולי לימפומה ויורכב משני שלבים, כשבשלב הראשון, יקבלו המטופלים מינונים שונים של התרופה, זאת על מנת לקבוע את בטיחות התרופה, הפרמקוקינטיקה, והמינון המקסימלי של התרופה אותו ניתן לתת במסגרת הטיפול; ובשלב השני, יינתן למטופלים המינון המקסימאלי ויאספו בשנית נתוני הבטיחות, הפרמקוקינטיקה והיעילות.

Mabaya הישראלית מגייסת 2.25 מיליון דולר

לאופן שבו מסודרים מדפים בסופר או בחנות יש השפעה מכרעת על התנהגותו של הצרכן ועל המוצר שבסופו של דבר יחליט לרכוש. ידוע כי המדפים הבולטים ביותר בכל חנות הם אלו שנמצאים בגובה העיניים של הצרכן, ולכן מותגים מוכנים לשלם לא מעט כדי להציג את המוצרים שלהם על מדף זה. הסטארטאפ הישראלי Mabaya מביא את האופציה הזו למרחב המסחר האלקטרוני, על ידי כך שמאפשר לקמעונאים מקוונים קטנים כגדולים להציג את המוצרים הספציפיים שלהם לקונים רלוונטים, במיקומים הבולטים ביותר באתר.

החודש הודיעה החברה הישראלית על השלמת סבב גיוס סיד בסך 2.25 מיליון דולר כדי להרחיב את שירותי המסחר שלה ברחבי העולם. את סבב הגיוס הובילה Lool Ventures (שכן Mabaya היא חברת פורטפוליו שלה) לצד משקיעי אנג׳ל אנונימיים.

מאז השקת המוצר של Mabaya בשנת 2014 הוא הוטמע כבר בקרב מספר אתרי מסחר אלקטרוניים כגון MercadolLibre, אתר המסחר האלקטרוני הגדול ביותר בדרום אמריקה ו-Shop Direct (שאחת החנויות המוכרות שלו היא Very.co.uk).

Spikko מגייסת מיליון דולר, מאפשרת ניהול שיחות חכם בחו׳׳ל

חברת Spikko הישראלית הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס בהיקף של מיליון דולר ממשקיעים פרטיים, כדי להביא לשוק פתרון שיתמוך בריבוי מספרים וירטואלים במכשיר הנייד, זאת ללא צורך בהחלפת כרטיס הסים, או רכישת מכשיר התומך ב-Dual Sim. סבב הגיוס הנוכחי מתווסף לסבב A שהשלימה החברה בעבר בסך 2.5 מיליון דולר.

עד היום, היה נהוג שטלפון נייד מחובר לכרטיס סים אחד או שניים (בהתאם לתמיכה שלו), ומכאן נבעה כמות מוגבלת של מספרי טלפון ׳וזהויות׳ שניתן לשייך לכל מכשיר. בעזרת הפתרון של Spikko, ניתן להסיר את אותן מגבלות, ולהשתמש בכמה מספרי טלפון במכשיר אחד ועם אותו כרטיס סים.

סבב הגיוס האחרון יקרב את Spikko במטרתה להביא לשוק העסקים הקטנים את הפתרון שלה (בצורת אפליקציית אנדרואיד ואייפון) לריבוי מספרים על המכשיר הנייד, פתרון שעונה על צורך בוער בשוק ומייתר את הצורך בשימוש במכשיר התומך בשני כרטיסי סים.

Vroom הישראלית מגייסת 95 מיליון דולר לרכישת חברה מתחרה

הסטארטאפ הישראלי-אמריקאי Vroom שנוסד בידי אלון בלוך ואלי וורטמן גייס 95 מיליון דולר למימון רכישת Texas Direct Auto חברה מטקסס שמפעילה אתר ושירות למכירת רכבים משומשים ברשת. את הגיוס תבצע החברה מהקרנות אלן אנד קומפני וקדג'ין פרטרנס ובהשתתפות המשקיעים הקיימים: ג'נרל קטליסט, קטרטון פרטנרס וטי רואו (T. Rowe), אחת מקרנות ההון הפרטיות הגדולות בארה"ב. הגיוס כולל רכיב של השקעת מזומן תמורת מניות בחברה וכן גיוס חוב בהלוואה.

Vroom הקימה שירות המאפשר למכור או לקנות רכב משומש ברשת מבלי לצאת למגרשים של דילרים ומבלי לנהל משא ומתן עם הקונה או המוכר. היא שייכת לסגמנט צומח של חברות סטארטאפ שמגייסות עשרות מיליוני דולרים בארה"ב להקמת אפליקיציות ושירותים למכירת רכבים משומשים, בהם Beepi של הישראלי עומר סביר, וכן אפליקציות נוספות דוגמת Shift ו-Carvana.

Melcap הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר כדי להתמודד עם השמנת יתר

ארוחה במסעדה או אכילה באופן כללי הן פעולות אהובות ומועדפות על לא מעט אנשים. הבעיה היא שמרביתנו לא יכולים להרשות לעצמנו לאכול כמויות בלתי מוגבלות של ממתקים, סוכרים ושומנים ללא הגבלה, הן בשל סיבות הקשורות לעלייה במשקל, והן בגלל סיבות בריאותיות. Melcap הישראלית, אשר מציגה דרך חדשה שתאפשר לנו לשלוט בתחושת השובע או לחילופין הרעב שלנו, מגייסת 2 מיליון דולר מהמשקיע רומן אברמוביץ׳ כדי לטפל בהשמנת יתר ובמחלות מערכת העיכול, זאת על פי ידיעה שפורסמה לראשונה בגלובס.

בניגוד לפתרונות דומים הקיימים בשוק, הכמוסות של MelCap הן לא פולשניות, חד פעמיות, וזולות פי 10 ממכשירים שמקובל להשתיל באמצעות ניתוח. הכמוסה האלקטרונית, שמימדיה זהים לאלו של גלולות סטנדרטיות, מיועדת לשימוש בקרב מי שסובל מעודף משקל או מהשמנת יתר. עם הגיעה של הקפסולה אל בטן המטופל היא סופגת את נוזלי הקיבה. שאיבת נוזלים אלו מגדילה את מימדי הקפסולה ומאפשרת לה להישאר במקומה ולפעול ברציפות – 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, במשך 21 יום. אותו כדור משדר איתותים בצורת גירויים חשמלים שנותנים למטופל תחושת שובע, וכתוצאה מכך מפחית את הדחף לצרוך מזון.

Bringg הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר

הפיתוח של Bringg מאפשר לעסקים קטנים ולחברות גדולות לעקוב באופן מדוייק יותר אחר משלוחים ולספק ללקוחות דיווח בזמן אמת על מיקום המשלוח באמצעות הסמארטפון. לקוחות יכולים כך לקבל התראות ולבדוק בכל זמן נתון את סטטוס ההזמנה או המשלוח שלהם, דבר שיפחית מן הסתם את הלחץ על מוקדי השירות של החברות, וישפר משמעותית את חווית השירות של הלקוח שמקבל מידע חשוב באופן נגיש במיוחד.

החודש הודיעה Bringg על השלמת סבב גיוס A בגובה 5 מיליון דולר שמצטרף לסבב הסיד הקודם של החברה העומד על 2.5 מיליון. סך כל גיוסי החברה עד כה: 7.5 מיליון דולר, שנועדו לאפשר לה להסתער כעת על החברות הגדולות.

Moovex מגייסת 1.25 מיליון דולר כדי לחתוך בעלויות של הסעת עובדים

כמעט כל החברות הבינוניות והגדולות במשק נתקלות באותה בעיה: כיצד לנייד מאות ואלפי עובדים בכל בוקר אל מקום העבודה ובחזרה – מבלי לבזבז כמובן זמן וכספים על רכבי הסעה ריקים ומסלולים ארוכים. Moovex הוא סטארטאפ ישראלי שפיתח מערכת שמייעלת את מערכת ההסעות הארגונית ויכולה להביא לחסכון של עד 25 אחוזים בהוצאות ההסעה – סעיף שמדורג במקום השני בהוצאות של לא מעט חברות וארגונים אחרי הוצאות השכר. החודש, הודיע הסטארטאפ על גיוס של 1.25 מיליון דולר.

המערכת שפיתחה Moovex (מובקס) מציעה למשתמשים את מסלולי הנסיעה הקצרים ביותר, בעלות הנמוכה ביותר, ובהתאמה לצרכים הספציפיים שלהם. כדי להשתמש בה, כל שעל האחראי מטעם הארגון לעשות הוא להזין למערכת את שמות העובדים ואת המשמרות. לאחר שקלול הנתונים תציע המערכת מסלולי הסעה אופטימליים, תשבץ את העובדים במסלולים המתאימים והקצרים ביותר, תזמין את ספק ההסעות המתאים והזול ביותר לביצוע הנסיעה, תבחר את גודל כלי הרכב ותתמחר את הנסיעה.

CellSavers הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ CellSavers, המספקת שירות תיקוני סמארטפון לפי דרישה (on-demand), הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף 3 מיליון דולר בהובלת קרן הון הסיכון סקויה קפיטל ישראל. בנוסף השתתפו בסבב האנג'ל רוברט אנטוקול ומנכ"ל חברת Playtika. בעקבות סבב הגיוס, גילי רענן, שותף בסקויה, יצטרף למועצת המנהלים של החברה.

CellSavers מציעה מעין שירות הצלה לסמארטפון שלכם, שכן מעמידה לרשות לקוחותיה מערך של טכנאים עצמאיים שיתקנו עבורכם את המכשיר התקול בשעה ובמיקום המועדפים עליכם, בין אם מדובר בבית, במשרד בבית הקפה או בחדר הכושר.

ההון שגויס יסייע לחברה לקדם את הלוגיסטיקה מבוססת הטכנולוגיה שלה ולהתרחב לערים גדולות אחרות בארצות הברית. כמו כן, מלאי המכשירים אותם ניתן לתקן כרגע דרך השירות די מוגבל ומתמקד בנפוצים ביותר (מוצרי אפל וסמסונג), אך אייל רונן, מייסד משותף ומנכ״ל CellSavers אמר לגיקטיים כי חלק מהגיוס נועד בין השאר לצורך הרחבת מגוון המכשירים והתיקונים.

Feedvisor מגייסת 5 מליון דולר, כדי לתמחר אוטומטית מוצרים באתרי קניות

תמחור של מוצרים באמזון הוא משימה מורכבת למדי; לא רק שהסוחרים צריכים לראות מה עושים המתחרים שלהם, הרי שהם גם צריכים לראות שהם עדיין מרוויחים על המכירה. עדכון ידני יכול להיות מתיש למדי בייחוד כאשר מדובר במספר גדול של פריטים וגם תמחור על פי כללים לא תמיד פרקטי. הטכנולוגיה שפיתח הסטארטאפ הישראלי Feedvisor נעזרת באלגוריתמים לצורך תמחור של מוצרים בזמן אמת. החודש הודיעה החברה על גיוס של 5 מיליון דולר.

Feedvisor פיתחה אלגוריתמים רב שכבתיים, שיכולים לתמחר מוצרים שונים בזמן אמת. האלגוריתמים נעזרים לצורך כך באיסוף נתונים היסטוריים, ניתוח שלהם, חיזוי מהלכים וטרנדים והם לומדים ומשתנים "תוך כדי תנועה" ובכל רגע נתון בעזרת Big Data ולמידת מכונה. לחברה בסיס לקוחות שמונה מספר מאות קמעונאי רשת בעולם, והיא מנהלת כיום עבור לקוחותיה מלאי מוצרים בשוויי המוערך ביותר ממיליארד וחצי דולר.

NowForce הישראלית מגייסת 4.5 מיליון דולר כדי לסייע במקרי חירום

הסטארטאפ הישראלי NowForce, אשר פיתח אפליקציה המקצרת באופן משמעותי את זמני הגעתם של כוחות החירום אל מוקדי האירוע, הודיע על השלמת סבב גיוס B בהיקף של 4.5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה חברת ורינט (Verint) הציבורית, ביחד עם המשקיעים הקיימים – Winnovation, Indigo Strategic Holding LP ו-Monet Venture Group Limited.

המערכת של החברה מכונה SNAP והיא מורכבת משלושה חלקים: ה-Dispatcher (מערכת שליטה ובקרה למוקד החירום), ה-Mobile (אפליקציה למכשירי הטלפון של כוחות החירום) וה-SOS (אפליקציה למכשירי טלפון של משתמשים רגילים)

ה-Dispatcher פונה לנותני השירות – כבאים, חובשים, מאבטחים או טכנאים, ומאפשר להם לקבל את המקרה הרלוונטי ספציפית להם. אפליקצית ה-SOS פונה אל האדם הפרטי, ומאפשרת לכל אזרח המחובר למערכת להפעיל קריאת מצוקה במידת הצורך, וזו תשדר את המיקום שלו או תחייג באופן אוטומטי למספר טלפון רלוונטי. כמו כן, ניתן לשדר בלייב אודיו או וידאו מהזירה, ולהתריע עוד לפני שהאירוע עצמו מתרחש, ולהזהיר את הגופים הרלוונטים מבעוד מועד במידה ומבחינים בהתרחשות חשודה. הפתרון השלישי, ה-Mobile, מציע מערכת שיודעת לאתר באופן אוטומטי את כוחות החירום המתאימים שנמצאים קרוב למקום האירוע באמצעות ה-GPS שבסמארטפון

NovellusDx מגייסת 10 מיליון דולר, כדי להתאים את התרופה המתאימה ביותר לכל חולה סרטן

כיום מוכרים יותר מ-100 סוגים שונים של סרטן. אולם, אחד האתגרים הגדולים ביותר שעומדים בפני האונקולוגים הוא לבחור את הטיפול המתאים ביותר לכל חולה, ולבחור את הטיפול אליו יגיב בצורה הטובה ביותר. החודש הודיעה חברת הסטארטאפ הישראלית NovellusDx, שפיתחה טכנולוגיה למיפוי מוטציות בתאים סרטניים ואמידת מידת האגרסיביות שלהן, על השלמת סבב גיוס בגובה 10 מיליון דולר.

NovellusDx (נובלוס דיאקס) פיתחה טכנולוגיה שמספקת לאונקולוגים את כל המידע הרלוונטי, כדי שיוכלו לבחור את הטיפול המתאים לכל חולה. בין השאר מספקת החברה פרופיל גנטי מקיף של הגידולים בגופו של כל חולה, כולל מיפוי של המוטציות הידועות והלא-ידועות שגורמות להתקדמות הסרטן והתגובות שלהן לתרופות. בנוסף, מערכת ה-PCAS של החברה מסייעת לחברות ביופרמה לזהות קבוצות שונות של חולי סרטן שסביר שיגיבו לטיפולים קיימים, דבר המסייע לניסויים יעילים יותר ולזיהוי מוטציות חדשות בהן ניתן להתמקד.

Innovid הישראלית מגייסת 27.5 מיליון דולר

אינוביד הישראלית (Innovid), אשר פיתחה פלטפורמה המאפשרת למשרדי פרסום לכלול מודעות וידאו אינטראקטיביות, הודיעה על השלמת סבב גיוס חמישי בהיקף 27.5 מיליון דולר בהובלת New Spring Captial. סבב הגיוס הנוכחי מגיע פחות משנה לאחר הסבב האחרוןשהושלם בחודש מרץ 2015, אז גייסה החברה כ-10 מיליון דולר. את הסבב הנוכחי המשיכו המשקיעות הותיקות בחברה: קרן סקויה ישראל, Genesis Partners, Cisco Ventures ו-T-Venture.

הפלטפורמה שמפתחת Innovid מאפשרת למשרדי פרסום שעובדים עבור מותגים ומשווקים לכלול מודעות וידאו אינטראקטיביות לטלוויזיות, מחשבים ניידים, סמארטפונים, טאבלטים, קונסולות משחקים ועוד. המודעות יכולות לכלול אלמנטים אינטראקטיביים כגון משחקים, תחרויות, אפליקציות חברתיות וחיבורים למסחר אלקטרוני.

כיום פתרונותיה של החברה משרתים למעלה מ-220 מפרסמים ומותגים ברשימת Fortune 1000, בהם Best Buy, Procter & Gamble ו-Walmart, ומאפשרים לאותן חברות ליצור, לטרגט ולמדוד את השפעות הפרסום שמבצעות דרך וידאו.

חברת Routier מגייסת 2 מיליון דולר כדי להפוך את ה-WiFi לכלי פרסומי

WiFi חינם היה מאז ומתמיד חלומו של כל מטייל, תייר או סתם כל מי שהסתיימה לו חבילת הגלישה; האם עכשיו החיבור החינמי לרשת יהיה גם כלי יעיל של משווקים? חברת הסטארטאפ Routier (ראוטיר) שמפתחת טכנולוגיה למיתוג של חיבור ה-WiFi, הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 2 מיליון דולר.

הפיתוח יאפשר לבתי עסק לתקשר עם הלקוחות שלהם באמצעות רשת ה-WiFi ולהציג להם פרסומות, שמסבסדות למעשה את עלות הגלישה וכן הצעות שיווקיות שנתפרו במיוחד עבורם. כך למשל מלון, שיתקין את המערכת, יוכל להציע ללקוחותיו טיפול בספא בהנחה ולדעת שהוא מגיע לקהל היעד המדויק ביותר שכבר נמצא בתחומי המלון; חברות תעופה, שיגלו כי אין תפוסה מלאה במחלקת העסקים בטיסה מסויימת, יוכלו להציע בזמן אמת לנוסעי מחלקת תיירים לשדרג את כרטיס הטיסה שלהם בהצעה מיוחדת ועוד. האתגר הגדול של החברה היה כיצד להתממשק עם כל יצרני ציוד התקשורת כמו הראוטרים למשל וכן כיצד לספקו ללא תלות באפליקציה מסוימת, ללא תלות בסוג המכשיר החכם וללא תלות בסוג הדפדפן.

אקזיט: TowerSec הישראלית נרכשת על ידי HARMAN האמריקאית

$
0
0
towersec
מקור: TowerSec

מקור: TowerSec

חברת הסייבר הישראלית TowerSec, אשר פיתחה מערכת אבטחה להגנה על רכבים מחוברים, נרכשת על ידי חברת HARMAN האמריקאית, הנחשבת למובילה בתחום מערכות בידור ומידע לרכבים. סכום הרכישה מוערך ב-75 מיליון דולר. לאור הרכישה תשולב הטכנולוגיה של TowerSec במערכת הבטיחות של החברה הרוכשת, HARMAN’s 5+1, מערכת אשר נועדה להגן מפני מצבים קריטיים החושפים את הרכב, או יותר נכון את הנהג והנוסעים, מפגיעות ברכב המחובר והאוטונומי, פגיעות בתחום החומרה והרשת.

איתור ומניעה בזמן אמת

רכבים חכמים ומחוברים זה דבר מצוין, אבל למרות כל אותן מעלות של הטכנולוגיה, היא טומנת בחובה גם סיכון הולך וגובר למתקפות סייבר על רכבים. רק לאחרונה שמענו על מתקפות שכאלה, אשר אחת מהן אף הובילה לקריאת יצרן לתיקון, ׳ריקול׳ (Recall) של 1.4 מיליון רכבים, הראשון בהיסטוריה על רקע מתקפת סייבר אפשרית. חברת TowerSec הישראלית פיתחה מערכת אבטחה ומוצרים המגנים בזמן אמת על רכבים מפני אותן מתקפות האקרים ופריצות.

המוצר הראשון של החברה, ECUSHIELD מפקח על מערכות הרכב באמצעות מערכת לאיתור חדירות בזמן אמת, הפעלת Firewall חכם ומניעה של הפרעות מכוונות בפעילות מערכות הרכב. התוכנה מיועדת להגן על מערכות הבקרה האלקטרוניות (Electronic Control Unit), ובמיוחד להתמודד עם חדירות באמצעות התקשורת האלחוטית, או ניצול לרעה של ערוץ התקשורת CAN-Bus, תקן לתקשורת פנימית בין המיקרו-בקרים השונים בתוך הרכב. תוכנה זו עוקבת באופן רציף אחר כל המתרחש ברשת הפנימית והחיצונית של הרכב, זאת כדי לגלות ולמנוע חדירות של האקרים אל הרכב, מה שכמובן עלול לשבש את מערכות הנהיגה. המוצר השני של החברה הוא ה-TCUSHIELD, המגן מפני תקשורת אלחוטית מזיקה. שתי המערכות הללו ישולבו במערכות הבטיחות של HARMAN.

החברה הוקמה בשנת 2012 על ידי יובל וויסגלס, בעל למעלה מ-15 שנות ניסיון בתחום אבטחת סייבר וסער דיקמן, יזם סדרתי שהקים וניהל את חברת Cogniview. מרכז הפיתוח של TowerSec ממוקם בהרצליה, ופועל לצד משרדים בארה״ב וגרמניה, כאשר סה״כ מועסקים בחברה כ-20 עובדים. עד כה השלימה TowerSec סבבי גיוסים בסך כולל של פחות מ-3 מיליון דולר, ובין היתר השקיע בה טום לסורדה, מנכ״ל קרייזלר לשעבר.

TowerSec ממש לא לבד בתחום. רק בחודש ספטמבר האחרון דיווחנו על כך שחברת Argus הישראלית גם כן, השלימה סבב גיוס בהיקף של 26 מיליון דולר. הטכנולוגיה של Argus מספקת מעין חליפת הגנה מלאה לרכבים ולרכיבי קישוריות לאינטרנט המותקנים ברכב לאחר ייצורו. אותם פתרונות מגינים על מערכות הרכב הקריטיות ביותר בהם הבלמים, ההיגוי והמנוע מפני מתקפות סייבר.

ראוי לציין שזו היא אינה הרכישה הראשונה של HARMAN האמריקאית בישראל; לפני קרוב לשנה רכשה החברה את רדבנד הישראלית אשר פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לחברות הסלולר לעדכן מרחוק תוכנות וקושחות (Firmware) במכשירי סלולר. בכל מקרה, נראה שכחלק ממהפכת האינטרנט של הדברים אנחנו ללא ספק הולכים לכיוון של חיבור יותר ויותר רכבים לרשת האינטרנט, כך שאפשר לומר שיש מקום לכולם, ותחרות תמיד מתקבלת בברכה.

וידאו – מערכת ECUSHIELD by TowerSec

אקזיט כחול לבן: Terser נרכשת על ידי סומוטו תמורת 3.55 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Terser
מקור: Terser

מקור: צילום מסך, Terser

חברת Terser הישראלית, שהוקמה רק בשנת 2014 וכבר זכתה להכנסות של מיליוני שקלים, נרכשת על ידי סומוטו הישראלית גם כן, המציעה פתרונות להפצת תוכנות ואפליקציות לצד פרסום ממוקד. ״אנחנו בעצם מתווכים בין בעלי אתרים ושטחי פרסום שרוצים למכור, לבין מפרסמים שרוצים לפרסם פרסומות בתחום הוידאו על גבי מובייל ודסקטופ״, הסביר לגיקטיים מייסד ומנכ״ל החברה יונתן ברקן.

הרכישה בוצעה תמורת סכום של 3.55 מיליון דולר. במועד השלמת העסקה יועבר תחילה סכום חלקי בסך של 2.1 מיליון שקל במזומן (532,555 אלף דולר), והיתרה תועבר לאחר שהחברה הנרכשת תעמוד באבני דרך וזו תשולם במזומן ובמניות.

הכנסות של 11.8 מיליון ש״ח

Terser מתמחה בפתרונות פרסום בוידאו, עם דגש על פרסום בוידאו דרך המובייל. פתרונותיה מיועדים להפוך את תנועת הגולשים לכסף (פעולה הידועה בשם מוניטיזציה) בעזרת פרסום מבוסס וידאו, ישירות מול ספקי שטחי פרסום באינטרנט או דרך צד שלישי. החברה מבטיחה כי התעריפים שלה הם המשתלמים ביותר בכל הקשור ל-CPC, תוך כדי שהיא שומרת על שקיפות ומחירים קבועים.

שאלנו את ברקן, איך הוא מסביר את ההצלחה המהירה של החברה, שהקים ביחד עם שני שותפים ממש לא מזמן. 

״אנחנו קבוצה קטנה. אם עושים את זה נכון ועושים את זה טוב, אז אפשר להגיע לביצועים טובים. לא צריך אופרציה של 100 איש אם יודעים מה עושים. אני והצוות שאיתי מגיעים עם הרבה ידע, וגם למדנו תוך כדי, וזה הערך המוסף שאנחנו מציעים״.

זה לא קצת מוקדם מידי לאקזיט?

״מכיוון שלא גייסנו הון מאז הקמת החברה והכל היה Bootstrap, אז יש איזושהי מגבלה לאנשים פרטיים להיות זמינים מבחינת מזומנים. החברה הרוכשת היא בעלת תזרים מזומנים, מה שמאפשר לנו לגדול. מעבר לזה, סומוטו גם מביאים איתם המון דברים שלנו אין, אנחנו לא פיתחנו טכנולוגיה, אנחנו פשוט מבינים את תעשיית הוידאו ברמה מאוד טובה. יש לנו המון רעיונות ודברים שאנחנו יכולים לעשות, ולסומוטו יש את המשאבים והיכולת להוציא אותם אל הפועל. בעצם כך נוכל להמשיך לעשות את מה שאנחנו עושים, פשוט עם גב כלכלי מאחורינו״, הוסיף ברקן.

ומה התוכניות לעתיד? 

״בעקרון כרגע אנחנו נשארים עם סומוטו. זה לא ׳שעשינו את זה׳ ועכשיו אנחנו הולכים הביתה. יש לנו עוד יעדים שאנחנו צריכים להגיע אליהם. יותר רחוק קדימה קשה לי עוד לחשוב, אבל סומוטו הם אחלה בית״. כרגע כל חמשת עובדי העובדים נשארים במשרדי Terser ברוטשילד, ואולי בעתיד יעברו למשרדי סומוטו הממוקמים ברמת החייל.

אסי יצחיאק, סמנכ״ל כספים בסמוטו, התייחס גם הוא לרכישה ואמר לגיקטיים כי: ״בצד שלנו כחברה רוכשת מה שיפה זה הכניסה המהירה שלנו לעולם הפרסום בוידאו ובמובייל, והיכולת שלנו כחברה להתפתח לאיזורים האלה בצורה שהיא יחסית מהירה. אנו רוצים לקחת את החברה הזו למדרגה הבאה, זה מה שמעניין את שני הצדדים״

בחודש יולי 2014 רכשה סומטו הישראלית את Genieo, המפתחת כלי להפצה וניהול צריכת תכנים באינטרנט ובמובייל, תמורת 34.1 מיליון דולר.

אקזיט: סוני רוכשת את Altair הישראלית ב-200 מיליון דולר

$
0
0
640
עודד מלמד, מייסד-שותף ומנכ"ל Altair. מקור: Altair

עודד מלמד, מייסד-שותף ומנכ"ל Altair. מקור: Altair

לפני כחודשיים בלבד היתה Altair על סף חתימה של סבב גיוס בגובה 50 מיליון דולר מענקית השבבים הסינית Infotmic. החברה הסינית אף הודיעה לבורסה על כוונתה לבצע את הההשקעה, אולם לבסוף לא יצאה ההשקעה אל הפועל; עתה נראה שהחברה הישראלית הסתדרה היטב גם בלי הסינים, עם קצת עזרה מחברים ביפן: הענקית היפנית סוני רכשה את יצרנית שבבי התקשורת הישראלית תמורת כ-200 מיליון דולר והיא תהפוך אותה למרכז הפיתוח הישראלי שלה.

תחרות קשה, אקזיט צנוע

Altair מעסיקה כ-190 מהנדסים ואנשי תוכנה שמפתחים יותר מעשרים רכיבים מוכללים בלמעלה משישה תקני אלחוט מתקדמים. שבבי ה-4G שפיתחה החברה מעניקים יכולות תקשורת סלולריות מהירות, תוך כדי צריכת אנרגיה מזערית למכשירי סלולר וטאבלטים ולמערכות IoT (האינטרנט של הדברים) עם פרוטוקולי תקשורת דוגמת WiMAX, LTE, XG-PHS. כיום עושים שימוש בשבבים של Altair יותר מ-30 יצרנים בינלאומיים במיליוני מכשירי קצה המחוברים לרשתות 4G LTE ברחבי העולם, ביניהם Verizon האמריקאית.

סכום העסקה לא פורסם אולם הוא מוערך בכ-200 מיליון דולר. על פניו נראה הסכום מרשים, אולם בהתחשב בעובדה שמדובר בחברה בוגרת בת 11, עם כמעט 200 עובדים, שכבר מציגה הכנסות שנתיות בגובה 45 מיליון דולר, והושקעו בה כ-125 מיליון דולר מדובר באקזיט, שעלול לאכזב את המשקיעות ומשקף בעיקר החזר על ההשקעה.

Altair הוקמה ב-2005 על-ידי ערן אשד, עודד מלמד ויגאל ביטרן, מנהלים בוגרי חברת Texas Instruments עם נסיון רב בטכנולוגיות אלחוטיות ושבבי סיליקון. השלושה היו בין המייסדים של חברת Libit Signal Processing, אשר נרכשה על ידי Texas Instruments בשנת 1999 תמורת 365 מיליון דולר. מאז שהוקמה Altair היא גייסה כ-124 מיליון דולר ב-7 סבבי גיוס שונים, כשבין המשקיעות ניתן למנות את SanDisk Ventures, זרוע ההשקעות של ענקית האיחסון האמריקאית וכן את קרנות Bessemer Venture Partners, BRM Capital, ETV Capital SA, Giza Venture Capital, Jerusalem Global Ventures, Jerusalem Venture Partners (JVP) ו-Pacific Technology Partners. הגיוס האחרון של החברה נעשה לפני כשנתיים, אז היא גייסה כ-25 מיליון דולר מקרן Vaizra של איש העסקים הגיאורגי יצחק מירילשווילי. לאחרונה פתחה החברה מרכז פיתוח בטיוואן.

פרשנות: לא היתה ברירה, אלא למכור

ככל הנראה לא היתה לחברה ולמשקיעים ברירה. Altair פעילה בשוק תחרותי מאוד שנשלט על ידי ענקיות כמו קוואלקום ואינטל, שמייצרות שבבי LTE משלהן ופעילות בו ענקיות אחרות כמו MediaTek, Alcatel-Lucent וסמסונג. היתרון של החברות האמריקאיות למשל הוא שהן מייצרות גם את המעבד הראשי של הסמארטפון, המחשב או כל מכשיר אחר ב-IoT וכך הן יכולות לקדם את מכירות שבבי התקשורת שלהן. לכן, המשך הפעילות וההתמודדות בשוק היתה דורשת מהחברה לגייס עוד הון רב, וככל הנראה למשקיעים נגמרה הסבלנות.

מהצד של סוני – מדובר ברכישה אסטרטגית; לסוני מוצרים רבים שיוכלו ליהנות מהטכנולוגיה ומהשבבים של Altair. אמנם סוני מכרה כבר את פעילות המחשבים האישיים שלה (מותג Vaio), אולם היא עדיין מחזיקה בחטיבת מובייל (תחת מותג Xperia) שתיהנה מהשבבים של החברה הישראלית. במובן זה, הרכישה יכולה להצביע, כי בניגוד לדיווחים שעלו בעבר, סוני לא מתכננת לצאת מתחום המובייל, למרות המכירות המדשדשות שלה. לסוני גם פעילות מצליחה בתחום הקונסולות עם מותג ה-PlayStation והיא מתכננת בקרוב כניסה לתחום המציאות המדומה.

יתרון נוסף לסוני הוא האפשרות לתקוע יתד בישראל, האקוסיסטם הדינמי ביותר בעולם, מלבד הסיליקון וואלי. בניגוד לחברות הסיניות שגילו את ישראל בשנתיים האחרונות, החברות היפניות היו איטיות למדי והפעילות שלהן הסתכמה בעיקר ברכישה של Rakuten את וייבר הישראלית והפעילות של החממה היפנית-ישראלית, Samurai.

וידאו: זו Altair שנרכשה על ידי Sony


חברת Adicet bio מגייסת 51 מיליון דולר ומודיעה על רכישת AIT הישראלית

$
0
0
shutterstock cancer

shutterstock cancer

חברת Adicet bio המתמקדת בפיתוח הדור הבא של הטיפול במחלת הסרטן באמצעות אימונתרפיה (immunotherapy), הודיעה כי השלימה סבב גיוס A מרשים במיוחד בהיקף של 51 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן OrbiMed ביחד עם Novartis Venture Fund ו-Pontifax. החברה, הנמצאת בבעלות פרטית, עוסקת בפיתוח של חיסונים חדשניים לטיפול במחלת הסרטן, עם דגש על טיפולים על ידי השראה, הגברה או דיכוי של תגובה חיסונית. טיפול זה מבוסס על חיזוק המערכת החיסונית כנגד גידולים סרטניים או גורמים המסייעים להם להתפתח.

איחוד כוחות

אימונותרפיה היא שיטת טיפול חדשה במחלת הסרטן המנצלת את יכולתה של מערכת החיסון בגוף להשמיד תאים ממאירים, אשר שונים במאפיינים רבים מתאים נורמליים. חיסוני סרטן מבוססים על מרכיבים תאיים של הגידול הממאיר, אותם מנסים להעביר חזרה לגוף בדרך שתאפשר לזהות אותם כגורם זר, ממש כמו חיידק. כאשר מערכת החיסון תזהה את המרכיב של התא הממאיר כזר, היא תתקוף גם את התא הממאיר וכך תנסה להרחיקו מהגוף.

לצד ההודעה על השלמת סבב הגיוס הודיעה Adicet bio על רכישת החברה הישראלית Applied Immune Technologies – AIT, אשר פיתחה טיפולים רפואיים וכלים לאבחון מחלת הסרטן, דלקות ומחלות זיהומיות. החברה עוסקת בפיתוח נוגדנים ממוקדים כנגד המחלה, על ידי איתור חלבונים בתוך התא עצמו, מהם ניתן לייצר נוגדנים לסרטן. AIT הישראלית אשר נוסדה על ידי ד״ר מירה פלד קמר הינה חברת פורטפוליו של קרן אורבימד, ועד היום גייסה כ-22 מיליון דולר גם כן מ-Pontifax ו-Novartis Venture Fund. 

ההון שגייסה Adicet יאפשר לה להתקדם עם טיפולי החיסונים שלה, להציג מוצרים נלווים ולקדם את מוצריה של AIT הנרכשת. ״הטכנולוגיה, היכולות והקניין הרוחני משלימים את אלו של Adicet, וממקמים את החברה כך שביכולתה להפוך למובילה במוצרים לטיפול חיסוני בסרטן״, אמרה איה יעקובוביץ, מייסדת ומנכ״לית Adicet.

Adicet bio נוסדה על ידי ד״ר איה יעקובוביץ, יזמת סדרתית ושותפה עצמאית באורבימד. בעברה הייתה יעקובוביץ מנכ״ל חברת Kite Pharma וחלק מ-Agensys team כאשר נרכשה תמורת 537 מיליון דולר על ידי Astellas Pharma. כמו כן הייתה בהנהלת Abgenix כאשר זו נרכשה על ידי Amgen תמורת 2.2 מיליארד דולר.

קרדיט תמונה: cancer cells via shutterstock

אקזיט: Visual.ly נרכשת על ידי ScribbleLive

$
0
0
visualy

visually

חברת הסטארטאפ הישראלית Visual.ly, המפתחת מרקטפלייס לתוכן ויזואלי ואינטראקטיבי, מודיעה היום על רכישתה בידי פלטפורמת התוכן השיווקי ScribbleLive. סכום הרכישה לא פורסם. בשל הרכישה, רוב צוות Visual.ly יצטרף ל-ScribbleLive, מלבד כמה עובדים בתחומים פחות רלוונטים כמו אלו שעוסקים בפן הכספי של החברה. מנכ״ל Visual.ly מט קופר ישאר האחראי על החברה, תוך כדי שיקח אחריות גם על שוק התוכן בחברה הרוכשת.

איחוד כוחות

בפוסט שפרסם מנכ״ל החברה קופר כתב כי שתי החברות יחד מחויבות להפוך את עולם השיווק ליעיל הרבה יותר. ״על ידי איחוד הכוחות אנו נותנים לכל סוגי הלקוחות גישה לכמות רחבה יותר של פתרונות. הלקוחות שלנו עדיין יוכלו להסתמך על כך שנספק להם תוכן איכותי ובעל השפעה. ככל שנתקדם קדימה, הם (הלקוחות) יוכלו גם ליהנות מגישה לנתונים וכלים טובים יותר במטרה להגיע לקבלת החלטות חכמה יותר״.

במידה ולא יצא לכם לשמוע, החזון מאחורי Visual.ly הוא להפוך לבית של כל התוכן הויזואלי באינטרנט. החברה מהווה זירה מקשרת בין אנשים וחברות המעוניינים ליצור אינפוגרפיקות מעניינות, המחפשים גרפיקאים שיכולים ליישם את הרעיון שלהם. לצורך כך יש לחברה מאגר של אלפי אנשים מהתחום, הרשומים באתר בתור ״מומחים״, או Certified לאחר מיון מוקפד שמגיע ממאות אלפי בקשות הצטרפות למאגר. את הפרוייקטים יכולים לנהל המשתמשים באמצעות טכנולוגיית ה-Project Center של Visual.ly, המבוססת ענן ומסייעת להם לסיים פרוייקטים במהירות האפשרית.

כמו כן, החברה מהווה פלטפורמת הפצה לאינפוגרפיקות ברשת. אנשים יכולים להעלות אינפורגרפיקות לאתר, ולקבל עליהן משוב מאנשים מקצועיים בתחום, ולהשתמש באתר כ-Showcase לעבודות האינפוגרפיקה שלהם. בין לקוחותיה של Visual.ly ניתן למצוא שמות מוכרים במיוחד כמו AOL, טוויטר, NBC, ויזה, Dell ו-Red Bull שמשתמשות בשירותיה הקריאטיביים של החברה על מנת ליצור אינפוגרפיקות, סרטוני וידאו ותכנים נוספים, במקום לפנות לסוכנויות פרסום שונות שיעשו את העבודה עבורם במחיר גבוה הרבה יותר.

Visual.ly נוסדה בשנת 2011 על ידי טל סייח, אדם ברקלר, לי שרמן וסטו לאנגליל (Stew Langille) קבוצת אנשים שעמדו מאחורי מחלקת האינפוגרפיקות ב-Mint האמריקאית. מהקמתה גייסה החברה כ-15 מיליון דולר בין היתר מקרן הון הסיכון Crosslink Capital ו-Quest Venutres. סבב הגיוס האחרון של החברה, בהיקף של 3.3 מיליון דולר הושלם במרץ 2015.

פיתוח ישראלי: משחק קופסא לסטארטאפיסטים - בנו חברה ועשו אקזיט

$
0
0
מקור: Alto Palto
מקור: AltoPalto

מקור: AltoPalto

עזבו אתכם ממונופול, להקים ולמכור חברת סטארטאפ זה הדבר הבא. במסגרת Toy Fair, תערוכת הצעצועים הגדולה בעולם שהתקיימה בנירנברג גרמניה, הציגו יזמי ההיי-טק הישראלים ערן אקוע ועמרי יעקובוביץ׳ את משחק הקופסא שפיתחו בשלוש השנים האחרונות – AltoPalto, המשלב גם אפליקציה ייעודית. השם, שבוודאי מצלצל לכם מוכר לא נבחר באופן אקראי, אלא נועד לרמז על מטרת המשחק – להקים חברת סטארטאפ ולהגיע לאקזיט הנחשק.

משחק קופסא רלוונטי לתקופה

״AltoPalto נוצר מתוך ההבנה שבשנים האחרונות להרבה מאוד אנשים יש רעיונות למיזמים, לאפליקציות ולחברות, אך מרבית הרעיונות הללו מסתיימים באותה מהירות בה עלו. המשחק למעשה מספק את רכבת ההרים הרגשית שכרוכה בלהיות יזם בכלל, ויזם היי-טק בפרט״, הסביר לגיקטיים עמרי יעקובוביץ׳, אחד מצמד היזמים של המשחק.

על השחקנים למצוא חזון לארגון שהם רוצים להקים, לטוס לפגישות עם משקיעים לטובת גיוס כספים, לגייס עובדים, לבנות מוצר ולהתמודד עם קשיים ׳טיפוסיים׳ כגון גניבת עובדים על ידי חברה מתחרה, מציאת משרד מתאים ותביעות על הפרות פטנטים. כמובן שבסופו של דבר הקושי המשמעותי ביותר הוא להצליח להקים חברה רווחית ולהגיע לאקזיט. כמו כן, כדי להעצים את החוויה המשחק מאפשר ׳להקים מחדש׳ חברות סטארטאפ גדולות ומוכרות שהסכימו לשתף פעולה בהן Trello ו-Lyft.

alto

מקור: Alto Palto

Alto Palto משלב בתוכו אלמנטים לימודיים, על מנת להנגיש מושגים שימושיים מעולם ההייטק והסטארטאפים. כמו כן, ובשונה ממשחקי קופסא אחרים, במשחק זה השחקנים לא מתחרים זה מול זה ישירות, אלא הם מתחרים על המשאבים המוגבלים במשחק כגון כמות העובדים והמשרדים. מטרת העל של המשחק היא כמובן להקים את החברה המצליחה ביותר, תוך כדי שיוצרים שיתופי פעולה וחושבים בצורה אסטרטגית על טיב החברה.

״מרבית מהמשחקים של העולם הישן מלמדים שכאשר מישהו מנצח מישהו אחר מפסיד. וזה לאו דווקא נכון במציאות הרחבה יותר. כלומר, אם החברה שלי מצליחה יותר מחברות אחרות – זה לא אומר שאני דורך על הבהונות שלהן או שאין להן מקום להצליח גם כן״, הוסיף יעקובוביץ׳.

palto

מקור: Alto Palto

״כחלק מהחוויה של המשחק, כל משתתף הוא גם אחד מהמייסדים ובעלי התפקידים בחברה אותה הוא מקים״, מספר ערן אקוע, היזם השני של המשחק. ״תוך כדי יצירת המשחק הבנו שגיבורי התרבות של היום הפכו להיות דמויות מפתח מעולם ההיי-טק, ביניהם מארק צוקרברג, סטיב ג'ובס וכמובן שגם כאן בישראל לא חסרים החל מיוסי ורדי, אדן שוחט ורבים וטובים אחרים. המשחק מאפשר לחיות את החלום בגירסה מקוצרת, כיפית וקלה״.

למה בדיוק משמשת האפליקציה של המשחק? ״האפליקציה נולדה מתוך הרצון לתת למשתתפים חווית משחק עשירה יותר ולייצר משחק שממשיך להתחדש ולהתעדכן ולא מוגבל לאוסף הקלפים שהודפסו במועד מסוים. כך למשל, כרטיסי "ההזדמנות" ו"החדשות הרעות" (הצהוב והאדום שבמרכז הלוח) יוגרלו כאשר המשתתף נוחת על המשבצת המתאימה ולמעשה זה מייצר אלמנט הפתעה בכל משחק מחדש. שילוב האפליקציה גם מאפשר להתאים את רמת ושפת המשחק בהתאם למשתתפים בזמן נתון״. כמו כן, בעזרת האפליקציה, המשתתפים יוכלו לשתף את חווית המשחק שלהם עם חבריהם ברשתות החברתיות. כל קופסת משחק כוללת את כל הקלפים ושטרות הכסף של המשחק, כך שאפשר לפתוח את הקופסה ולהתחיל לשחק. האפליקציה היא בונוס״. הסביר יעקובוביץ׳.

המשחק אגב, הוא לחלוטין פרויקט צד של השניים, ולכן פיתוחו ארך כשלוש שנים (עמרי הוא שותף ו-CMO בחברת Commerce Sciences וערן חבר בצוות פיתוח של חטיבת המובייל ב-Iron Source). השניים נפגשנו לראשונה כשהתגייסו לצבא, ולפני שלוש שנים השניים נפגשו שוב בטקס מצטייני נשיא במוסד האקדמי בו למדו וכך הם חזרו להיות בקשר, והחליטו להקים פרויקט ביחד. ״מאחר ושנינו עסוקים עד מעל הראש, החלטנו לעשות משהו יצירתי ולא מחייב בסופי שבוע. וכך לאט לאט התגבש הרעיון של משחק קופסא ושל AltoPalto, וככל שהתקדמנו עם הקונספט ועיצובי הלוח שהתחילו בשרטוטים עם דף ועפרון כך גברה ההתעניינות מסביבנו, וגם מבחוץ״, אמר יעקוקוביץ.

AltoPalto מתאים לגילאי 10 ומעלה, ואידיאלי עבור מבוגרים ומשפחות שקצת זנחו את משחקי הקופסא לטובת הסמארטפון או הטלוויזיה. המשחק צפוי להגיע לחנויות הצעצועים לקראת הקיץ, אך בינתיים קיימת אפשרות לרישום מוקדם לקניית המשחק ברגע שיהיה רלוונטי (עלותו 219 ש״ח).

 

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו בינואר 2016

$
0
0
money

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש ינואר.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש דצמבר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

TopSpin מגייסת 7 מיליון דולר, מייצרת מלכודות דבש להאקרים

הסטארטאפ הישראלי TopSpin, המפתח מערכת לאיתור וטיפול בנוזקות (Malware) ברשת הארגונית, הודיע על השלמת סבב גיוס בגובה 7 מיליון דולר. החברה מספקת לארגונים מערכת הגנה מפני אובדן מידע רב ערך, ומונעת פגיעה והפסקה של הפעילות השוטפת של הארגון.

הסטארטאפ TopSpin נוסד בשנת 2013 על ידי דורון קולטון, בעל ניסיון של 25 שנה בשוק אבטחת המידע. במשרדי החברה הממוקמים בהרצליה מועסקים כ-12 עובדים.

המערכת של החברה המשווקת תחת השם DECOYnetTM ומותקנת כבר בקרב מספר לקוחות בארה"ב, מספקת הגנה אקטיבית מפני איומי סייבר, ויעילה גם בטיפול כנגד נוזקות שהצליחו לחדור אל תוך הרשת הארגונית. המערכת עצמה מבוססת על הטמנה של פתיונות, ׳מלכודות דבש׳, המדמות רשת ארגונית, וכך גורמות לנוזקות לתקוף אותן. ברגע שהנוזקה מתפתה לתקוף את הרשת המדומה, שלא מכילה כל מידע רגיש, היא חושפת את עצמה ומאפשרת לגורמי האבטחה בארגון לנטרל את האיום.

TowerSec הישראלית נרכשת על ידי HARMAN האמריקאית

חברת הסייבר הישראלית TowerSec, אשר פיתחה מערכת אבטחה להגנה על רכבים מחוברים, נרכשת על ידי חברת HARMAN האמריקאית, הנחשבת למובילה בתחום מערכות בידור ומידע לרכבים. סכום הרכישה מוערך ב-75 מיליון דולר. לאור הרכישה תשולב הטכנולוגיה של TowerSec במערכת הבטיחות של החברה הרוכשת, HARMAN’s 5+1, מערכת אשר נועדה להגן מפני מצבים קריטיים החושפים את הרכב, או יותר נכון את הנהג והנוסעים, מפגיעות ברכב המחובר והאוטונומי, פגיעות בתחום החומרה והרשת.

המוצר הראשון של החברה, ECUSHIELD מפקח על מערכות הרכב באמצעות מערכת לאיתור חדירות בזמן אמת, הפעלת Firewall חכם ומניעה של הפרעות מכוונות בפעילות מערכות הרכב. התוכנה מיועדת להגן על מערכות הבקרה האלקטרוניות (Electronic Control Unit), ובמיוחד להתמודד עם חדירות באמצעות התקשורת האלחוטית, או ניצול לרעה של ערוץ התקשורת CAN-Bus, תקן לתקשורת פנימית בין המיקרו-בקרים השונים בתוך הרכב. תוכנה זו עוקבת באופן רציף אחר כל המתרחש ברשת הפנימית והחיצונית של הרכב, זאת כדי לגלות ולמנוע חדירות של האקרים אל הרכב, מה שכמובן עלול לשבש את מערכות הנהיגה. המוצר השני של החברה הוא ה-TCUSHIELD, המגן מפני תקשורת אלחוטית מזיקה. שתי המערכות הללו ישולבו במערכות הבטיחות של HARMAN.

חברת השבבים הישראלית Valens מודיעה על גיוס 20 מיליון דולר

Valens הישראלית, המפתחת שבבים להעברת וידאו ואודיו באיכות גבוהה ולמרחקים ארוכים, הודיעה על השלמת סבב גיוס C בהיקף 20 מיליון דולר בהובלת קרן מאגמה. לצד ההודעה על הגיוס הכריזה החברה על כניסתה לשוק הרכב, פעולה שתתבצע בעזרת ההון שגויס. בעקבות כניסתה לתחום זה צפויה החברה הישראלית להגדיל את פעילות הפיתוח שלה, ולגייס לשורותיה כבר השנה עשרות עובדים נוספים למרכז הפיתוח שלה בישראל.

Valens עומדת מאחורי הפיתוח של טכנולוגיית HDBaseT שהפכה כבר לסטנדרט עולמי לקישוריות המאפשרת להפיץ תכני מולטימדיה באיכות אולטרה HD למרחקים ארוכים (עד 100 מטר) וללא צורך בדחיסה. הדור השלישי של הטכנולוגיה, שנמצאת כיום בשימוש רחב בשוק האודיו-וידאו (Pro-AV) העולמי, יעבור התאמה כדי להתאים לשוק הרכב לייעל ולפשט את אתגרי הדור הבא של הישומים הן הבידוריים והן הבטיחותיים ברכב.

הישראלי דובי פרנסס משיק קרן השקעות חדשה בהיקף של כ-50 מיליון דולר

קרן ההון הסיכון החדשה הודיעה כי היא קרובה להשלמת גיוס בהיקף של כ-50 מיליון דולר. את הקרן החדשה SGVC II, מוביל איש העסקים דובי פרנסס שהקים בשנת 2012 את קרן SGVC ביחד עם המיליארדר סרגיי גרישין. הקרן הנוכחית הוקמה בעיקרה מהשקעה כספית ממשפחות אמריקאיות וישראליות ידועות, לצד גרישין שמשקיע גם בקרן זו, ומחצית מהסכום שלה נועד להשקעה בחברות ישראליות.

קרן SGVC II משקיעה בעיקר בחברות תוכנה בשלבים מתקדמים (Series A), כאשר סכומי ההשקעה נעים בין 1.5 ל-5 מיליון דולר. הקרן מתכוונת להשקיע בלא יותר מ-15 חברות. מודל הקרן מאפשר למשקיעי הקרן להשקיע לצידה של הקרן בהשקעות נבחרות דרך Special Purpose Vehicles – SPV, ובכך גם חושף את המשקיעים להשקעות ישירות בנוסף לחשיפה הקיימת שלהם בקרן. כמו כן, SGVC II נמנעת מלהשקיע לבד בעסקאות ופועלת בשיתוף פעולה עם משקיעים ידועים בהם אורן זאב, דרור ברמן ו-Innovation Endeavors.

Terser נרכשת על ידי סומוטו תמורת 3.55 מיליון דולר

חברת Terser הישראלית, שהוקמה רק בשנת 2014 וכבר זכתה להכנסות של מיליוני שקלים, נרכשת על ידי סומוטו הישראלית גם כן, המציעה פתרונות להפצת תוכנות ואפליקציות לצד פרסום ממוקד. ״אנחנו בעצם מתווכים בין בעלי אתרים ושטחי פרסום שרוצים למכור, לבין מפרסמים שרוצים לפרסם פרסומות בתחום הוידאו על גבי מובייל ודסקטופ״, הסביר לגיקטיים מייסד ומנכ״ל החברה יונתן ברקן.

Terser מתמחה בפתרונות פרסום בוידאו, עם דגש על פרסום בוידאו דרך המובייל. פתרונותיה מיועדים להפוך את תנועת הגולשים לכסף (פעולה הידועה בשם מוניטיזציה) בעזרת פרסום מבוסס וידאו, ישירות מול ספקי שטחי פרסום באינטרנט או דרך צד שלישי. החברה מבטיחה כי התעריפים שלה הם המשתלמים ביותר בכל הקשור ל-CPC, תוך כדי שהיא שומרת על שקיפות ומחירים קבועים.

Phinergy הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר

יצרנית האלומיניום אלקואה משקיעה 10 מיליון דולר בפינרג'י הישראלית (Phinergy) לפי שווי שוק של 280 מיליון דולר. ההשקעה היא חלק מסיבוב גיוס של 50 מיליון דולר שמבצעת פינרג'י בימים אלו.

פינרג'י מייצרת סוללות לכלי רכב חשמליים המבוססות על טכנולוגיה שהתחילה את דרכה באוניברסיטת בר־אילן ומשלבת אלומיניום, חמצן ומים. החברה נוסדה ב־2008 ומעסיקה 40 עובדים במשרדיה בלוד ובקדימה. מייסד החברה ובעל המניות המרכזי הוא אביב צידון, המשמש גם מנכ"ל החברה.

שיתוף הפעולה בין פינרג'י לתאגיד הענק החל ב־2013, ובתחילת 2014 חתמו השתיים על הסכם לשיתוף פעולה טכנולוגי. במסגרת ההסכם השלימו שתי החברות פיתוח של מנוע המיועד לכלי רכב חשמליים ומבוסס על הסוללה של פינרג'י הפועלת על אוויר ועל אלומיניום. שתי החברות ערכו ניסוי בקנדה, שבו נסע רכב חשמלי הכולל סוללה של פינרג'י וסוללת ליתיום איון רגילה כ־1,000 ק"מ. השילוב של סוללת האלומיניום עם הסוללה החשמלית של החברה מאפשר לראשונה לכלי רכב חשמליים נסיעה מעבר לטווח המקובל כיום של כ־200 ק"מ ללא טעינה.

חברת הבינה העסקית Sisense מגייסת 50 מיליון דולר

חברת הבינה העסקית Sisense, המתמחה באנליטיקות של Big Data, הודיעה על השלמת סבב גיוס רביעי בהיקף של 50 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן ההון סיכון בסמר ונצ'ר פרטנרס. ההון שגוייס יאפשר לחברה להרחיב את מרכז הפיתוח ומערך השיווק והמכירות למדינות אירופה ואסיה, שפועל רובו מישראל.

המערכת של סייסנס מאפשרת למשתמשים עסקיים לנהל ולנתח מידע (דאטה) מורכב ממספר רב של מקורות מידע או מאגרי מידע גדולים, וליצור מהם לוחות תצוגה אינטראקטיביים (דאשבורד) באופן פשוט ונגיש. במילים פשוטות יותר – מטרתה של החברה היא לאפשר ללקוחותיה לקבל אנליטיקות שונות של ביג דאטה, במטרה ללמוד יותר אודות הרגלי השימוש השונים של משתמשיה, כיצד לייעל תהליכים וכמובן, מהם המוצרים או האלמנטים הרווחים או המשתלמים ביותר עבורן.

Insightec הישראלית מגייסת 22 מיליון דולר, שואפת לבטל את הצורך בניתוחים

חברת Insightec (אינסייטק) הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמה טיפולית לא פולשנית לטיפול בגידולים שפירים וסרטניים ומחלות תפקודיות של מערכת העצבים באמצעות אלומת אולטרסאונד, מגייסת 22 מיליון דולר. סבב ההשקעה הנוכחי הוא הרביעי במספר (סבב D) של החברה, ובוצע באמצעות המשקיעים הקיימים – Boston MedTech Advisors, אלביט הדמיה (חברת האם), GE Healthcare, יורק קפיטל, Hengtong GEOC ומדיטק יועצים. עד היום הושקעו בחברה 254 מיליון דולר, מרבית הסכום מאלביט מדיקל.

את הטכנולוגיה של Insightec המצויה כיום ב-120 מרכזים רפואיים מובילים ברחבי העולם, ניתן לדמות למיקוד של אור השמש באמצעות עדשה: רק במוקד, שבו כל הגלים מתמזגים, נוצר מספיק חום כדי להשמיד את הגידול, תוך מזעור נזק עד כדי מניעת נזק מאיברים סמוכים. ייעודה הוא להחליף את הליך הניתוח בטיפול לא פולשני, המאפשר למטופל לחזור לחייו במהירות.

Meeter מגייסת 675 אלף דולר כדי לשדרג את הפגישות בעידן המובייל

Meeter, שמפתחת אפליקציה לזימון, תיאום, וניהול פגישות מרובות משתתפים הודיעה החודש על השלמת גיוס בגובה 675 אלף דולר, כדי לפתח כלי חדש לקבלת תובנות על הפגישות.

עד לא מזמן, התמקדה החברה בעיקר באפליקציה לתיאום הפגישות בארגון. עתה עולה החברה מדרגה והיא מפתחת כלים כדי לספק למנהלים בדרגות השונות תמונת מצב של הנעשה בארגון בזמן אמת, דבר שיאפשר להם להגיב במהירות לבעיות ולעיכובים בתהליכים השונים בארגון. בין היתר יוכלו העובדים להתחבר ליומן הארגוני, וליהנות מכלים לניהול הפגישות בארגון כמו להכין אג'נדה לפגישה, להכין סיכומי דיון, לשמור מסמכים משותפים ולנהל משימות. המערכת מתחברת ישירות לכל לוחות השנה הקיימים, כולל Google Calendar, Office 365, Exchange, דרך ממשק web ו-mobile, והכל בצורה שקופה על בסיס לוח השנה הנמצא בשימוש בארגון ואצל כל עובד.

חברת CartiHeal מגייסת 15 מיליון דולר, כדי להציל מפרקים ולחסוך ניתוחי ברכיים

הסטארטאפ הישראלית CartiHeal (קארטיהיל) מפתח טכנולוגיה לבניית סחוס בעצם, שיוכל למנוע דלקת מפרקים. החודש, מודיעה החברה שהשלימה סבב גיוס בגובה 15 מיליון דולר.

השתל שפיתחה החברה, Agili-CTM מיועד לטיפול בבעיות סחוס ועצם גם אם הן נגרמו מטראומה כמו פציעה וגם אם הן נגרמו בגלל מחלות ניווניות שונות כמו אוסטאוארטריטיס. השתל נוסה בקרב 200 מטופלים במרכזים שונים בעולם ולאחרונה הוא גם קיבל את ה-CE, אישור השיווק האירופאי. תוצאות הניסוי הראו שהשתל עודד יצירה של סחוס טבעי (Hyaline Cartilage) ועצם תת-סחוסית (Subchondral Bone), מה שהתבטא בהפחתת הכאבים והסימפטומים הנלווים של הנסיינים.

V-Wave מגייסת 28 מיליון דולר לשתל שימנע אי-ספיקת לב

אנשים עם אי־ספיקת לב סובלים מתוחלת חיים קצרה יחסית ומפגיעה באיכות החיים שלהם, שמתבטאת בין היתר בקושי לבצע מאמצים פיזיים כמו הליכה או עלייה במדרגות. אי-ספיקת לב מתרחשת כאשר הלב אינו מספק מספיק דם ביחס לדרישות הגוף. מצב שמתרחש בעקבות תפקוד לקוי של שריר הלב. חברת הביומד הישראלית V-Wave פיתחה שתל ראשון שנועד למנוע את אי-ספיקת הלב ועתה היא מדווחת על השלמת סבב גיוס בגובה 28 מיליון דולר.

המוצר אותו מפתחת V-Wave הוא למעשה שתל זעיר, שמושתל בין שתי עליות הלב בעזרת צנתר, ומווסת את זרימת הדם בין שתי העליות. כך הוא מסייע למעשה להפחית את הלחץ העודף בעלייה ובחדר השמאלי וכתוצאה מכך צפוי לרדת משמעותית מספר האשפוזים בקרב החולים והם צפויים ליהנות משיפור באיכות החיים שלהם. על פי ההערכות סובלים מאי-ספיקת לב כ-20 מיליון איש ברחבי העולם.

MultiPhy הישראלית מגייסת 17 מיליון דולר לאינטרנט ממש מהיר

חברת החומרה הישראלית MultiPhy, שרוצה לעזור למשתמשים בכל רחבי העולם ליהנות מאינטרנט מהיר במיוחד, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 17 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי, השלישי במספר, הושלם באמצעות משקיעים קיימים וחדשים הכוללים קרנות הון סיכון מובילות, אך זהותם של אלו לא נחשפה. יחד עם זאת, ענקית הרכיבים האלקטרוניים Semtech האמריקאית, חשפה ואישרה כי היא כעת אחת מבעלת המניות הרבות ביותר בחברה.

במטרה להעניק פתרון לדרישה הגוברת, חברת MultiPhy מציעה מוצרים המסוגלים להעלות את קצבי השידור, ולהוזיל ולשדרג את יכולות המנועים האופטיים היקרים הקיימים כיום. המוצרים שמציעה החברה הינם שבבים אשר מיועדים להעביר מידע בנפח גבוה על גבי תשתיות קיימות של סיבים אופטיים, בקצבים העומדים על 100 ו-400 Gb/s, למרחקים של עד 80 קילומטרים. המשמעות היא שבאמצעות הטכנולוגיה של החברה, היא יכולה להציע למשתמשים להוריד כ-100 סרטים באורך מלא, או להעלות כ-100 אלף תמונות – בשנייה בודדת אחת.

Elastifile מגייסת 35 מיליון דולר, כדי לשדרג את איחסון הנתונים בארגונים

חברת הסטארטאפ הישראלית Elastifile (אלסטיפייל), שמפתחת טכנולוגיית אחסון פלאש, הודיעה החודש על גיוס של 35 מיליון דולר. הטכנולוגיה שמפתחת Elastifile מאפשרת לארגונים ליהנות ממערכת אחת ואחידה לאחסון נתונים, גם אם הארגון מחזיק במספר מערכות שונות כמו למשל שרתים שמבוססים על פלאש ופתרונות ענן שונים. אולם, אחד החסמים הגדולים ביותר שמונע מעבר של ארגונים לטכנולוגיות הפלאש המהירה והאמינה יותר הוא המחיר;

למרות זאת, הפתרון של Elastifile נהנה מתמחור אטרקטיבי הרבה יותר שעומד, על פי החברה, על 500 דולר לטרה-בייט איחסון, כלומר שווה ואף נמוך ממערכות היברידיות או כאלו שמבוססות על דיסק מגנטי. הפתרון של החברה תומך ב- OpenStack/KVM, VMware vSphere וכן בקונטיינרים בלינוקס. הפתרון כולל הן חומרה והן תוכנה, ועל פי ההערכות צפויה החברה להשיק את גרסת הבטא שלה בסוף 2016 או תחילת 2017.

Zerto הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר כדי להלחם ב-Downtime

חברת Zerto הישראלית העוסקת בניהול התאוששות מאסונות בענן, הודיעה כי השלימה סבב גיוס בהיקף של 50 מיליון דולר בהובלת קרן IVP האמריקאית. כמו כן השתתפה בגיוס משקיעה חדשה נוספת – Access Industries, דרך הזרוע הישראלית שלה, כלל-טק והמשקיעים הקיימים – 83North, Battery Ventures Harmony Partners, RTP Ventures, U.S. Venture Partners ומארק לזלי, שגם מהווה חלק מדירקטוריון החברה.

פתרונות התוכנה של Zerto מאפשרים ניהול מערכות מידע ארגוניות וענן בזמינות של 24/7, ומובטחים להיות פשוטים, אמינים ולספק המשכיות עסקית. בעזרת פלטפורמת Zerto Cloud Continuity, ארגונים יכולים להגן על העומסים הווירטואליים שלהם ולהעביר אותם בין עננים ציבוריים, פרטיים והיברידיים באופן חלק. מוצר הדגל של החברה, Zerto Virtual Replication, הפך כבר לתקן ׳מקובל׳ בהגנה, התאוששות וניוד יישומים בין מרכזי נתונים וירטואליים ועננים.

Peer5 מגייסת מיליון דולר, כדי שנוכל לראות וידאו בלי 'באפרינג'

חברת הסטארטאפ הישראלית Peer5 מציעה שירות CDN ממוקד בוידאו-לייב, שמאפשר לאתר להגדיל בצורה משמעותית את מספר הצופים שלו, מבלי שהם ייתקלו בתופעות מעצבנות כמו באפרינג. החודש, הודיעה Peer5 על השלמת גיוס של מיליון דולר.

בשיחה עם גיקטיים, מספר הדר וייס, שותף-מייסד ומנכ"ל של Peer5, שהחברה זיהתה צורך הולך וגובר של אתרי וידאו ב-CDN, שיהיה בעל אפשרות לגדול בזמן קצר ולתמוך במספר רב של צופים בוידאו בזמן אמת. "קח לדוגמה" מספר וייס, "משחק כדורגל שבבת אחת מעלה את הטראפיק באתר מ-1,000 מבקרים בו זמנית ל-100 אלף". ואכן, אתרי תוכן שמשדרים אירועי ספורט בלייב נהנים מצמיחה מהירה מאוד בשנים האחרונות. כך למשל משחק הקריקט בין הודו ופקיסטן, שמשך כ-25 מיליון צופים אונליין. לשם השוואה רק כמיליון וחצי אמריקאיים צפו בגמר הסופרבול האחרון; יאהו למשל נאלצה להשתמש ב-7 שירותי CDN שונים, כדי לשדר משחק פוטבול שנערך לאחרונה.

וייס מסביר: "המשתמשים לא צריכים להוריד תוסף, תוכנה או אפליקציה. כל התהליך נעשה בצד האתר ואנחנו מתבססים על טכנולוגיית WebRTC שמוטמעת בדפדפן. הצופה יכול לבחור אם לאשר או לא לקחת חלק בטכנולוגיה".

Neura מגייסת 11 מיליון דולר, תאפשר למכשירים להכיר אתכם

חברת הסטארטאפ הישראלית Neura, המפתחת פלטפורמה חכמה לאינטרנט של הדברים (IoT), הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס A  בסך 11 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילו AXA Strategic Ventures ופיטנגו, בהשתתפות Liberty Israel Venture Fund ולנובו. Neura מעשירה אפליקציות ומכשירים עם תובנות על פעולות המשתמשים בעבר ובהווה, תוך כדי שמציגה תחזיות מחושבות על הפעולה הבאה שהם צפויים לעשות.

החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת למוצרים להתחבר לא רק לאינטרנט או לסמארטפונים, אלא גם לתקשר אחד עם השני. התקשורת מתבצעת באמצעות רשת של אינדיקטורים הפועלים בהקשר רלוונטי ומאחורי הקלעים מסוגלת החברה להציג ניתוח דפוסי התנהגות ומשמעות סמנטיים. כך, יוצרת "הבנה" עמוקה יותר של המכשירים המחוברים עם המשתמש, כדי שיוכלו להסתגל ולהגיב בהתאם לשימוש. הטכנולוגיה של Neura רלוונטית למוצרים מתחום הבריאות החכמה, רכבים, שירותי מוסיקה, בתים ועוד. לדברי החברה, הפיתוח נולד אחרי שנים רבות של עבודה, ורק עכשיו האלגוריתם הושלם במלואו ומוכן לצאת לשוק הרחב.

viisights מגייסת 1.2 מיליון דולר, עבור פרסום אפקטיבי יותר בוידאו

חברת viisights הודיעה החודש על גיוס של 1.2 מיליון דולר בהובלת TheTime ובהשתתפות הקרנות Maxfield Capital, ASF Ventures ו-LETA Capital. על פי החברה, ההון שגוייס ישמש לצורך המשך הפיתוח וגיוס עובדים נוספים.

viisights פיתחה פלטפורמה לניהול, ניתוח והבנה אוטומטית של תוכני וידאו, והיא מספקת את הנתונים כשירות עבור בעלי אתרים ומפרסמים. הטכנולוגיה של החברה מסוגלת לזהות ולהבין באופן אוטומטי תוכן של סרטונים, ליצר ולנהל פרופילים של צופים ולייצר שיכבת נתונים עשירה, המאפשרת למנועי ההמלצות והחיפוש להציג הצעות צפייה רלוונטיות עבור גולשים – ולמנועי הפירסום לבחור את המודעה האפקטיבית ביותר שתוצג לצופה בזמן האפקטיבי ביותר.

eRated הישראלית מגייסת 1.7 מיליון דולר מייצרת ׳תג מהימנות׳ למוכרים ברשת

הסטארטאפ הישראלי eRated, המאפשר למוכרים ברשת ליצור פרופיל מקוון המורכב מהדירוג הכולל שלהם ברחבי הפלטפורמות והרשתות החברתיות, הודיע על השלמת סבב גיוס סיד. סבב הגיוס הנוכחי בסך 1.7 מיליון דולר הובל על ידי Spinach Angels, והושלם בהשתתפות Techstars ואנג׳לים מבריטניה. הרעיון מאחורי eRated הוא לאפשר לסוחרים המוכרים באינטרנט לחבר את חשבונותיהם במגוון הפלטפורמות ביחד עם הרשתות החברתיות, כך שכל הנתונים והדירוגים שצברו בזירות המסחר השונות יופיעו במקום אחד.

eRated משלב את כל הדירוגים והביקורות של המשתמש מכל המרקטפלייסס והרשתות החברתיות, וכך מאפשר להשתמש בזהות האמיתית והמשוכללת, ולהציגה לראווה, כדי להקנות ללקוחות פוטנציאלים הרגשה נוחה יותר לרכוש ממך, גם אם הרייטינג שלך עדיין נמוך. הפלטפורמה בעצם מאפשרת לכל מוכר לקבל ׳תג מהימנות׳ בתוך 30 שניות; התהליך מורכב מחיבור כלל החשבונות מכל שוק או רשת חברתית, איסוף ביקורות והמלצות שהושארו על המוכר מהרשת, לקוחות, ועמיתים לעבודה. בשלב הבא על המשתמש לאשר כי הוא המוכר, על ידי הזנת פרטים מלאים הכוללים כתובת, דואר אלקטרוני ומספר טלפון. בשלב הסופי eRated יחשב את ציון ׳האמון׳, אותו ניתן להציג בכל אתר או פלטפורמה.

IronScales מגייסת 1.5 מיליון דולר כדי להתמודד עם מתקפות סייבר בארגונים

חברת הסטארטאפ הישראלית IronScales הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס סיד בסך 1.5 מיליון דולר בהובלת RDSEED, חברת בת של RDC (מיזם משותף של רפאל ואלרון). החברה פיתחה פתרון בתחום הסייבר הארגוני, אשר נועד למנוע התקפות אימייל ממוקדות (Spear-Phishing) על חברות וארגונים.

כיום 95% מההתקפות המוצלחות על חברות וארגונים מקורן ׳בפישינג׳ דרך המייל, תקיפות המכוונות אל עובדי הארגון, כאשר הנזק אשר נגרם לארגונים הנופלים להן קורבן עשוי להיות עצום, ונע מגניבת מידע רגיש ועד כדי דרישות כופר. הפתרון שמציעה IronScales כולל מערכת קבלת החלטות אוטומטית המסתמכת בין היתר על דיווחי העובדים בארגון, זאת על מנת לעצור את ההתקפה בזמן אמת. בנוסף, המערכת שפיתחה מתרגלת את העובדים בארגון באופן תדיר כיצד להתנהל במהלך התקפת סייבר, עד שאלו יפתחו רמת מודעות גבוהה.

MyState הישראלית מגייסת 6.5 מיליון דולר, תחסוך לכם את ההמתנה בטלפון

MyState נוסדה בשנת 2014 על ידי ד״ר רוני אוחיון, אסף פני-אל, עמי חניא ואושרי מיימון, עם מטרה אחת – לשנות את אופן התקשורת הבסיסית ביותר בין שני אנשים. החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 6.5 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי הושלם באמצעות משקיעים אמריקאים פרטיים.

MyState פיתחה אפליקציה המאפשרת למשתמשי אנדרואיד ו-iOS לחסוך את ׳משחקי התופסת׳ המתרחשים כאשר מנסים להתקשר למישהו והם מגיעים לממתינה, ואז כאשר הוא חזר אליהם, הם לא היו זמינים, וחוזר חלילה. במקום, האפליקציה מאפשרת למשתמשים לראות את הסטטוס של אנשי הקשר שלהם עוד לפני שהם מחייגים אליהם ובזמן אמת.

הטכנולוגיה של MyState (אשר ממתינה כרגע לקבל אישור לפטנט על שמה) מציגה את הזמינות של אנשי הקשר שלכם בעזרת אייקונים שונים המעידים האם הם בשיחה, במצב לא מקוון, באיזור זמן אחר (מדינה אחרת) או אפילו אם המכשיר שלהם התרוקן מסוללה ונמצא כרגע בהטענה. כמו כן ניתן לדעת האם המכשיר של הנמען נמצא על רטט או שקט. המשתמשים באפליקציה יכולים גם להגדיר את הסטטוס הנוכחי שלהם באופן ידני, אם יבחרו לעשות זאת (כמו שניתן לעשות בוואטסאפ למשל).

JFrog הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר

חברת JFrog הישראלית, המפתחת תשתית גלובלית להאצת תהליכי ניהול, אחסון והפצה של תוכנה, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 50 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי הינו השלישי במספר, ומתווסף ל-12 מיליון דולר נוספים שגייסה בעבר. את הסבב הובילה Scale Ventures בהשתתפות Battery Ventures, Sapphire Ventures, Qumra Capital ,Vintage והמשקיעות הקיימות Gemini Israel ו-VMware.

JFrog ידועה בעיקר בזכות מוצר הדגל שלה, הארטיפקטורי (Artifactory), אשר מאפשר למפתחים מתוך הארגון לשתף, לאחסן ולהפיץ קוד. מערכת הארטיפקטורי יודעת לייבא ספריות קוד וקבצים גם מהרשת, על פי דרישות הארגון ומדיניות ניהול המידע. את המידע שנאסף היא יודעת לסדר ולארגן, ולהפיץ בשלב מאוחר יותר לגורמים המתאימים בתוך הארגון, כגון בעלי תפקידים מסויימים, בהתאם להגדרות הפרוייקט הספציפי. מוצר נוסף שמציעה החברה הוא ה-JFrog Bintray, החלק שמשלים את האוטומציה בפלטפורמה של החברה על ידי מתן מענה להפצה אוטומטית של הקוד הבינארי.

BlueVine הישראלית מגייסת 40 מיליון דולר כדי לשלם לכם בזמן

BlueVine הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמה שתעזור לבעלי עסקים קטנים לקבל תשלום מיידי עבור החשבוניות שהם מנפיקים, הכריזה החודש על השלמת סבב גיוס בהיקף של 40 מיליון דולר בהובלת קרן Menlo Ventures האמריקאית. בגיוס השתתפו גם קרן הפינטק של Rakuten היפנית והמשקיעות הקיימות 83North הישראלית, Lightspeed Venture Partners, Correlation Ventures, SVB ומשקיעים פרטיים.

אחת מהבעיות המשמעותיות איתה נאלצים בעלי עסקים קטנים ואפילו פרילאנסרים להתמודד על בסיס קבוע, היא בעיית התשלום. ברוב המקרים, נותן השירות או בעל העסק מנפיקים את החשבוניות מבעוד מועד, ואז נאלצים להמתין זמן רב עד שהכסף יועבר לחשבונם. BlueVine מציעה לאותם נותני שירותים דרך לזרז את קבלת התשלום עבור החשבוניות השונות, בצורה קלה ומהירה עבורם. הפתרון הפשוט והמקוון שלה מאפשר לעסקים קטנים לקבל תשלום מיידי לחשבוניות שמועד פירעונן הנו בין 15 ל-90 יום.

במסגרת הפתרון שפיתחה, היא שמה דגש על מספר נקודות עיקריות: צמצום הפער בין הזמן שעובר עד שהלקוח משלם עבור השירות לבין הזמן שהעסק מנפיק את החשבונית, לדאוג שהפתרון יהיה אוטומטי לחלוטין וכמובן, שיהיה מקוון. פתרונות אלו באים לתת מענה לתזרים מזומנים לא סדיר ומחזורי תשלומים ארוכים המעיקים על ההון החוזר של אותם עסקים.

GigaSpaces הישראלית מגייסת 20 מיליון דולר

חברת GigaSpaces אשר מפתחת תשתיות Grid למערכות מידע הדורשות עיבוד נתונים מהיר ובזמן אמת, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 20 מיליון דולר. את הגיוס הובילה קלארידג' ישראל, שותפות בין Claridge Inc, הפמילי אופיס של משפחת סטיבן ברונפמן, ו-Caisse de Depot et Placement du Quebec) CDPQ). מתוך הסכום הכולל, חלקה של קלארידג׳ ישראל מסתכם בהשקעה של קרוב ל-12 מיליון דולר, זאת תמורת 16% ממניותיה של GigaSpaces. יתר הסכום שגויס (18 מיליון דולר) הושלם באמצעות המשקיעים הקיימים בחברה, קרן BRM של האחים אלי וניר ברקת, FTV ואינטל קפיטל.

GigaSpaces מציעה פתרונות תוכנה המאפשרים שיתוף זיכרון בין מערכות מבוזרות, המיועדים לאפשר לנהל מערכות ארגוניות מרכזיות וקריטיות, אשר מצריכות עיבוד נתונים וזמני תגובה מהירים. פתרונותיה של החברה רלוונטים בעיקר לתחום הפיננסי, הטלקומוניקציה, הסחר האלקטרוני ושירותי הבריאות. עיקר עיסוקה של החברה הוא בפיתוח פלטפורמות תוכנה ל-pure-play orchestration ו-data scalability בסביבות ענן.

נורווסט מגייסת 1.2 מיליארד דולר לקרן חדשה שתשקיע גם בישראל

חדשות טובות ליזמים הישראליים. קרן הון סיכון האמריקאית נורווסט ונצ'ר פרטנרס (Norwest Venture Partners או NVP) הודיעה על השלמת גיוס של 1.2 מיליארד דולר לקרן החדשה שלה, ה-13 במספר. הקרן צפויה להשקיע גם בחברות ישראליות.

בשיחה עם גיקטיים מסר לנו דרור נחומי, שותף כללי בקרן, כי החברה תמשיך לדגול באסטרטגיית השקעה מגוונת. לדבריו, החברה לא מחליטה מראש כיצד ועל מה תוציא את ההון שגייסה והיא בוחנת כל הצעה שמביאים השותפים השונים. כך למשל יכולה החברה להשקיע בחברה בשלבים המוקדמים של הסיד או חברה שנמצאת רגע לפני ההנפקה. "אנחנו יכולים להשקיע בסיד ואז אנחנו משתתפים בסבב השקעה של 38 מיליון דולר ב-SolarEdge שמנפיקה אחר-כך… אנחנו לא מחליטים מראש. לפעמים תחום הקונסיומר יותר מעניין, לפעמים תחום התוכנות הארגוניות" מסביר נחומי, "מה שקובע זה אם השותף חושב שזו השקעה טובה".

סוני רוכשת את Altair הישראלית ב-200 מיליון דולר

לפני כחודשיים בלבד היתה Altair על סף חתימה של סבב גיוס בגובה 50 מיליון דולר מענקית השבבים הסינית Infotmic. החברה הסינית אף הודיעה לבורסה על כוונתה לבצע את הההשקעה, אולם לבסוף לא יצאה ההשקעה אל הפועל; עתה נראה שהחברה הישראלית הסתדרה היטב גם בלי הסינים, עם קצת עזרה מחברים ביפן: הענקית היפנית סוני רכשה את יצרנית שבבי התקשורת הישראלית תמורת כ-200 מיליון דולר והיא תהפוך אותה למרכז הפיתוח הישראלי שלה.

Altair מעסיקה כ-190 מהנדסים ואנשי תוכנה שמפתחים יותר מעשרים רכיבים מוכללים בלמעלה משישה תקני אלחוט מתקדמים. שבבי ה-4G שפיתחה החברה מעניקים יכולות תקשורת סלולריות מהירות, תוך כדי צריכת אנרגיה מזערית למכשירי סלולר וטאבלטים ולמערכות IoT (האינטרנט של הדברים) עם פרוטוקולי תקשורת דוגמת WiMAX, LTE, XG-PHS. כיום עושים שימוש בשבבים של Altair יותר מ-30 יצרנים בינלאומיים במיליוני מכשירי קצה המחוברים לרשתות 4G LTE ברחבי העולם, ביניהם Verizon האמריקאית.

TravelersBox הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר

חברת TravelersBox הישראלית, אשר פיתחה מכונת הפקדה בטכנולוגיה המאפשרת ביצוע הפקדה והמרה של כסף פיזי זר לידי כסף מקוון בחשבונות כמו: PayPal, Google Play, Skype, Starbucks ועוד, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 10 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן Arbor הסינגפורית, בהשתתפות המשקיעים הקיימים של החברה – קרן פיטגנו, קרן IPE, קרן פרג, iAngels, חברת Global Blue ומספר אנג׳לים בהם זוהר גילון ויובל טל.

הפתרון של החברה מספק מענה לבעיה מאוד שכיחה ומוכרת המאפיינת את כל מי שאי פעם טס לחו"ל: כסף מקומי שנשאר מהביקור בדרך כלל מוצא את עצמו נזרק למגירה ונשכח. בכל נסיעה נוספת נצבר עוד כסף מקומי לא מנוצל וכך לאט נאסף סכום כסף לא מבוטל ולא מנוצל, בייחוד כשמדובר במטבעות שאינם אירו או דולר, או מטבעות שלרוב לא זוכרים לקחת איתכם לנסיעה הבאה כי מדובר ׳בגרושים׳.

ForeScout הישראלית מגייסת 76 מיליון דולר

ForeScout הישראלית, המהווה ספקית מובילה של פתרונות אבטחה לבקרת הרשת בזמן אמת, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 76 מיליון דולר בהובלת Wellington Management Company LLP. שוויה של החברה מוערך בעקבות הגיוס האחרון בכמיליארד דולרים בעודה מדווחת על הכנסות בהיקף של 125 מיליון דולר במהלך 2015, זאת אחרי שרק בקיץ האחרון דיבר המנכ"ל על הנפקה של החברה לפי שווי של כמחצית מהשווי הנוכחי. עד כה גייסה החברה למעלה מ-120 מיליון דולר מקרן ההון סיכון הישראלית פיטנגו, הקרנות האמריקניות Accel, Amadeus ו-Meritech Capital Partners ומשקיעים בולטים נוספים.

המערכת שפיתחה מסייעת לארגונים להגביר את הפרודקטיביות ואת הקישוריות שלהם על ידי כך שהיא מאפשרת גישה למשאבי הרשת הארגוניים מכל מקום ומתי שצריך מבלי לפגוע באבטחת הארגון. ההון שגויס בסבב הנוכחי (סבב G) ישמש את החברה להרחבת פעילותה הגלובאלית, לבנות ארגון תמיכה ברמה בינלאומית ולהגביר את מאמצי המו״פ במטרה להאיץ מנהיגות בעולם אבטחת האינטרנט של הדברים.

Nubo הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר כדי שתוכלו להתחבר למחשבי החברה עם הסמארטפון הפרטי

הסטארטאפ הישראלי Nubo Software הודיע על השלמת סבב גיוס A בגובה 7 מיליון דולר בהובלת Magma Ventures ו-Motorola Solutions Ventures. החברה מאפשרת לעובדים לעבוד מרחוק ישירות מהמכשירים הפרטיים שלהם דוגמאת הסמארטפון או הטאבלט באופן מאובטח, מבלי שהמידע עצמו ישמר על המכשיר.

הפתרון של Nubo הישראלית מאפשר לעובדים לגשת למידע הארגוני ולהמשיך לעבוד מהמכשירים האישיים שלהם מבלי להוריד ולהתקין דבר ותוך שמירה על אבטחת המידע הרגיש. הרעיון פשוט: Nubo פיתחה סביבה וירטואלית למובייל שרצה על שרת מרוחק כך שעובדים יכולים לגשת למידע, לצפות בו ולעבד אותו, אבל המידע לא מועבר למכשיר שלהם ובכך נותר מוגן.

חברת הסייבר הישראלית imVision מגייסת 4 מיליון דולר

חברת imVision, ספקית של מוצרי אבטחת סייבר לסביבת מחשוב ענן של ספקיות התקשורת (NFV/SDN), הודיעה על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 4 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו קרן ההון סיכון הסינית CEIIF מקבוצת CreaditEase (השקעתה הראשונה בחברה ישראלית מאז הוקמה הקרן), פיטנגו ומשקיעים נוספים.

imVision מתמחה בתחום אבטחת סייבר בשוק מחשוב ענן, באבטחת שירותי תקשורת קריטיים הפועלים בענן או בסביבה היברידית. שרון מנטין, מייסד ומנכ״ל החברה סיפר לגיקטיים כי סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה להגדיל את מצבת כוח האדם (שעומדת כרגע על 14 עובדים), להאיץ את פיתוח הטכנולוגיה ולקדם את פעילותה העסקית ברחבי העולם.

mPrest מגייסת 20 מיליון דולר

תוך 4 שנים אנחנו צפויים להיות מוקפים ב-50 מיליארד מכשירי IoT שונים; ועד 2040, המספר צפוי לזנק לטריליון מכשירים שונים. חברת mPrest מפתח תקווה מפתחת טכנולוגיה לשליטה ולבקרה במערכות תשתית מבוססות IoT. החודש הודיעה החברה על גיוס של 20 מיליון דולר.

עד לאחרונה היתה ידועה mPrest כשותפה בהצלחה של מערכת 'כיפת ברזל'. מערכת השליטה והבקרה שפיתחה החברה מאפשרת למפעילים לחשב את מסלולה ומקום נפילתה של הרקטה, כשתוך כשנייה, היא מציגה מאות חלופות אפשריות למיקום היירוט, ואז בוחרת את החלופה האופטימלית מבחינת גובה היירוט ומיקומו מעל שטח פתוח. אולם mPrest פעילה גם בשוק האזרחי: הטכנולוגיה שלה מאפשרת לנטר חיישנים שונים שמותקנים בבניינים חכמים, קווי מתח, צנרת המים וציי רכב. המערכת שפיתחה החברה קולטת את המידע שמגיע מהחיישנים השונים, מנתחת אותם ובצורה אוטונומית ובזמן אמת מגיבה אליהם עם הפעולה הנדרשת. כך חוסכת המערכת למשתמש זמן, צריכת אנרגיה וכסף. בין היתר הספיקה החברה לפתח פרויקטי תוכנה בתחומי המכ"מ, התקשורת ובתחומי מערכות השליטה ובקרה עבור אלתא, רפאל, מל"ט וחברות אחרות בסקטור הרפואי ובשוק הטלקום.

הדסטארט מגייס מיליון דולר, כדי שכל אחד מאיתנו יוכל להשקיע בסטארטאפים

אתר הדסטארט הוא אתר מימון ההמונים הגדול והוותיק ביותר בישראל, וככזה גוייסו בו בהצלחה כבר מאות פרויקטים שונים. אולם המיזם הבא שיעלה האתר מפגיש את עולם מימון ההמונים עם עולם הון הסיכון. החודש הודיע הדסטארט כי גייס מיליון דולר לצורך כך.

המיזם החדש שמכונה FundIt נועד לממן חברות סטארטאפ צעירות, שעד עתה נאלצו להתדפק על פתחם של אנג'לים או קרנות הון סיכון. המיזם מגיע בהמשך להיכנסו לתוקף של החוק לקידום השקעות בחברות הפועלות בתחומי הטכנולוגיה העילית בחודש שעבר. החוק יאפשר לסטארטאפים צעירים לגייס כספים עם הקלות רגולטוריות שונות, שמושפעות מגובה הסכום שגוייס: כך שאם יגייס הסטארטאפ עד מיליון ש"ח, הוא יהיה פטור מחובות כלשהן; אם ירצה לגייס יותר, הוא יזדקק לגוף שיוביל את הסבב או אישור של המדען הראשי במשרד הכלכלה.

אתר Headstart הוקם ב-2011 על פי המודל המצליח של אתר Kickstarter האמריקאי שקם שנתיים לפניו. מאז הצליחו כ-900 פרויקטים שונים להגיע לסכום היעד שלהם ולגייס סכום כולל של כ-37 מיליון ש"ח. ב-2015, שנחשבת לשנה מוצלחת במיוחד, גייסו כ-425 פרויקטים שונים סכום כולל של 18,832,382 ש"ח – מיותר מ-121 אלף תומכים.

Atomation מגייסת מיליון דולר כדי להפוך כל מוצר ל'חכם'

כיום, בעידן ה-IoT או האינטרנט של הדברים, אי אפשר כמעט להתחמק ממוצרים 'חכמים', שמחוברים לרשת ובינם לבין עצמם; אך מה לגבי כל אותם פריטים לא חכמים? האם פשוט נזרוק אותם? Atomation הוא סטארטאפ ישראלי שמפתח טכנולוגיה שיכולה להפוך כל מוצר למוצר חכם; החודש הודיעה החברה כי גייסה מיליון דולר לשם כך.

המוצר של Atomation נועד להביא יכולות IoT לכל חפץ. לצורך כך בונה החברה מעין אקוסיסטם שמורכב מ"אטומים", כלומר יחידת חומרה בעלת קישוריות Bluetooth 4 BLE. כל "אטום" שכזה מעניק למוצר יכולות מתקדמות, כפי שייקבעו על ידי המפתחים. אולם הפיתוח של החברה מאפשר גם לשלב מספר "אטומים" במספר מוצרים שונים ולקבוע מה תהיה תוצאת האינטראקציה ביניהם במספר מקרים. אותם "אטומים" הם מודולריים וניתנים להרכבה על מוצרים שונים, שיכולים גם להעניק להם שימושים יצירתיים חדשים. מי שאמור לספק את הפתרונות היצירתיים הללו הם קהל היעד של החברה, שמורכב ממפתחי מובייל, "מייקרים" ויצרנים אחרים.

Seebo מגייסת 8.5 מיליון דולר

עידן ה-IoT גורם להרבה מאוד חברות לרצות להיות נוכחות במגרש המשחקים החדש והמחובר. אבל מה לעשות שחברה שמתמחה למשל בייצור צעצועים לא בהכרח מתמחה בפיתוח רכיבי מיחשוב ולרוב אין לה את היכולות הלוגיסטיות וכח האדם שיכול לטפל בנושא – וכמובן שהדוגמה תקפה גם בכל תחום ייצור אחר – החל מאופנה ועד יצרניות של ציוד חקלאי. Seebo מפתחת, מייצרת ומתפעלת מוצרי אינטרנט של הדברים, שיאפשרו ליצרניות השונות לשלב יכולות חכמות גם במוצרים שלהן. החודש הודיע הסטארטאפ הישראלי על השלמת סבב גיוס בגובה 8.5 מיליון דולר.

Seebo מפתחת פלטפורמת תוכנה המיועדת לצוותי מוצר ומאפשרת פיתוח, ייצור ותפעול מוצרי אינטרנט של הדברים (IoT). הפלטפורמה מקלה על פיתוח מוצרים חכמים ועל חיבורם לרשת האינטרנט, לסמארטפונים וכן אחד לשני. Seebo מאפשרת ליצרניות לפשט את תהליך הייצור ההמוני ולקצר משמעותית את זמני הגעת המוצר לשוק, תוך כדי חסכון בעלויות ייצור. בנוסף, מאפשרת הפלטפורמה של החברה ניטור, אבטחה ועדכון של המוצרים החכמים אחרי שהם כבר מושקים ונמצאים בידי הלקוחות. בין לקוחות החברה כיום נמנות חברות ממגוון תעשיות, כולל תעשיות הצעצועים, הבריאות, הספורט, התינוקות, הריהוט, ציוד הטיולים והאופנה.

Memeni הישראלית מגייסת 2.5 מיליון דולר, מקשרת בין מותגים לעוקבים

עד כמה שחברות ומותגים רבים משקיעים משאבים ונאבקים על הלייק הנחשק בפייסבוק, כולנו יודעים שאין לו יותר מידי משמעות, ומה שבסופו של דבר קובע זה לא כמות הלייקים, אלא איכותם. הסטארטאפ הישראלי Memeni, אשר פיתח פלטפורמה המאפשרת לעוקבים ומתעניינים במותג מסוים לתקשר איתו באופן ישיר, הודיע על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף 2.5 מיליון דולר. לצד ההודעה על הגיוס, הכריזה החברה גם על ההשקה הרשמית של הפלטפורמה שלה. בעזרת הגיוס תתמקד החברה בהמשך הליך השיווק והגדלת צוות המכירות בארה״ב ובאירופה, שם כבר נמצאת החברה במו״מ עם מותגים, אוניברסיטאות וקבוצות ספורט.

תרון ה-Saas של Memeni מאפשר למותגים להשיק במהירות קהילות מקוונות מותאמות אישית, מקום בו החברים, ׳המעריצים׳ יכולים ליהנות מתוכן והזדמנויות בלעדיות, בעוד שהמותג משיג גישה לקהל שבוי. למעשה הפלטפורמה של החברה מתלבשת על כל אתר של מותג קיים בתור עמוד במערכת, אשר מציע פתרונות לתקשורת עם קהילה, ללא צורך בשיתוף מידע וחשיפת העוקבים לענקיות המדיה החברתית כדוגמת פייסבוק או טוויטר.

הסטארטאפ החשאי Fireglass מגייס 20 מיליון דולר

בכל פעם שמתגלות פרצת אבטחה או חדירה לשרת, מלאך מקבל כנפיים וחברת סייבר סוגרת סבב גיוס. אולם גם בתחום הסייבר, שמנפק לנו חדשות על גיוסים מדי יום כמעט, לא שכיח לראות חברת סייבר במצב Stealth שמגייסת 20 מיליון דולר. הסטארטאפ הישראלי Fireglass הודיע כי גייס את הסכום המרשים במסגרת סבב גיוס ראשון ממספר משקיעים בולטים ביניהם קרנות ואנג'לים.

Fireglass, שנמצאת עדיין בשלב ה-Stealth שלה, לא חושפת את התחום המדויק בו היא תפעל; בהודעתה היא רק מציינת שהיא תפעל כדי "לשמור על המידע ועל בעלי העניין בחברות". למרות הפעילות מתחת לרדאר הספיקה החברה כבר ליישם את הפתרון שלה אצל מספר חברות ענקיות בארצות הברית. החברה הוקמה ב-2014 על ידי גיא גוזנר, שמשמש כמנכ"ל החברה ודן אמיגה, שמשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי שלה – שניהם בעלי ניסיון רב בתחום בחברות צ'ק-פוינט ושניידר אלקטריק וכמובן, ביחידות מודיעין בצה"ל. כרגע, כאמור הטכנולוגיה והמוצר של החברה חשאיים למדי, אם כי החברה צפויה לחשוף אותם בכנס RSA Conference שייערך בחודש הבא.

חברת Adicet bio מגייסת 51 מיליון דולר ומודיעה על רכישת AIT הישראלית

חברת Adicet bio המתמקדת בפיתוח הדור הבא של הטיפול במחלת הסרטן באמצעות אימונתרפיה (immunotherapy), הודיעה כי השלימה סבב גיוס A מרשים במיוחד בהיקף של 51 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן OrbiMed ביחד עם Novartis Venture Fund ו-Pontifax. החברה, הנמצאת בבעלות פרטית, עוסקת בפיתוח של חיסונים חדשניים לטיפול במחלת הסרטן, עם דגש על טיפולים על ידי השראה, הגברה או דיכוי של תגובה חיסונית. טיפול זה מבוסס על חיזוק המערכת החיסונית כנגד גידולים סרטניים או גורמים המסייעים להם להתפתח.

לצד ההודעה על השלמת סבב הגיוס הודיעה Adicet bio על רכישת החברה הישראלית Applied Immune Technologies – AIT, אשר פיתחה טיפולים רפואיים וכלים לאבחון מחלת הסרטן, דלקות ומחלות זיהומיות. החברה עוסקת בפיתוח נוגדנים ממוקדים כנגד המחלה, על ידי איתור חלבונים בתוך התא עצמו, מהם ניתן לייצר נוגדנים לסרטן. AIT הישראלית אשר נוסדה על ידי ד״ר מירה פלד קמר הינה חברת פורטפוליו של קרן אורבימד, ועד היום גייסה כ-22 מיליון דולר גם כן מ-Pontifax ו-Novartis Venture Fund.

Neuronix מגייסת 2 מיליון דולר, כדי להלחם באלצהיימר

מחלת האלצהיימר הינה אחת מהמחלות הקשות וחשוכות המרפא השכיחות כיום בעולם; בצד הטיפולים התרופתיים שנועדו להקל על התסמינים, קיימים גם טיפולים לא תרופתיים, שיכולים למנוע התדרדרות במצב החולה. חברת Neuronix הישראלית מפתחת טיפול משולב, שלא מבוסס על תרופות, כדי לעזור לחולים. החודש נודע שהחברה השלימה סבב גיוס בגובה 2 מיליון דולר, זאת לאחר שכשלה בניסיונותיה לגייס בעזרת הנפקה בבורסה בתל אביב.

חברת Neuronix הוקמה ב-2008 ומאז היא מפתחת טיפול שהוכח כעוזר בעיכוב המחלה, משפר את היכולת הקוגניטיבית ותורם לאיכות החיים. הטיפול מורכב הן מאימון קוגניטיבי שמותאם לכל מטופל והן מגירוי אלקטרומגנטי שמכוון לאיזורים במוח שסובלים מהפגיעה. בפועל יושב המטופל ועונה על סדרה של שאלות ותרגילים, כשבמקביל נשלחות פעימות אלקטרומגנטיות לאזורים הרלוונטיים במוחו של החולה. הטיפול המשולב של החברה זכה כבר לאישור משרד הבריאות הישראלי כמו גם הרשויות האירופאיות (אישור CE) והוא הותקן ב-2 קליניקות בישראל, שעל פי החברה, טיפלו בהצלחה בעשרות מטופלים

Visual.ly נרכשת על ידי ScribbleLive

חברת הסטארטאפ הישראלית Visual.ly, המפתחת מרקטפלייס לתוכן ויזואלי ואינטראקטיבי, הודיעה החודש על רכישתה בידי פלטפורמת התוכן השיווקי ScribbleLive. סכום הרכישה לא פורסם. בשל הרכישה, רוב צוות Visual.ly יצטרף ל-ScribbleLive, מלבד כמה עובדים בתחומים פחות רלוונטים כמו אלו שעוסקים בפן הכספי של החברה. מנכ״ל Visual.ly מט קופר ישאר האחראי על החברה, תוך כדי שיקח אחריות גם על שוק התוכן בחברה הרוכשת.

במידה ולא יצא לכם לשמוע, החזון מאחורי Visual.ly הוא להפוך לבית של כל התוכן הויזואלי באינטרנט. החברה מהווה זירה מקשרת בין אנשים וחברות המעוניינים ליצור אינפוגרפיקות מעניינות, המחפשים גרפיקאים שיכולים ליישם את הרעיון שלהם. לצורך כך יש לחברה מאגר של אלפי אנשים מהתחום, הרשומים באתר בתור ״מומחים״, או Certified לאחר מיון מוקפד שמגיע ממאות אלפי בקשות הצטרפות למאגר. את הפרוייקטים יכולים לנהל המשתמשים באמצעות טכנולוגיית ה-Project Center של Visual.ly, המבוססת ענן ומסייעת להם לסיים פרוייקטים במהירות האפשרית.

Visual.ly נוסדה בשנת 2011 על ידי טל סייח, אדם ברקלר, לי שרמן וסטו לאנגליל (Stew Langille) קבוצת אנשים שעמדו מאחורי מחלקת האינפוגרפיקות ב-Mint האמריקאית. מהקמתה גייסה החברה כ-15 מיליון דולר בין היתר מקרן הון הסיכון Crosslink Capital ו-Quest Venutres. סבב הגיוס האחרון של החברה, בהיקף של 3.3 מיליון דולר הושלם במרץ 2015.

OwnBackup מגייסת 3.5 מיליון דולר לשירותי הגיבוי בענן שלה

מה היה קורה אם חשבון הפייסבוק הארגוני היה נמחק? או כל המידע שב-SalesForce של החברה היה נעלם? הסטארטאפ הישראלי OwnBackup מגבה לענן את שירותי הענן של הארגונים ומגייס לשם כך 3.5 מיליון דולר.

OwnBackup הוקמה בשנת 2012 על ידי ערן כהן ואריאל ברקמן, יזמים בעלי שנים של ותק וניסיון בהצלה ובגיבוי נתונים, מנכ״ל החברה הוא סאם גוטמן. OwnBackup מפתחת טכנולוגיות גיבוי לחברות, שמאפשרת להן לגבות את כל המידע שלהן שנמצא בענן – הכוונה הן ל-SaaS (תוכנה כשירות) והן PaaS (פלטפורמה כשירות), כשבין היתר נכללים בה גם שירותים כמו SalesForce ו-ServiceNow. בנוסף, מאפשרת הטכנולוגיה של החברה לחברות לגבות את חשבונות הפייסבוק והטוויטר הארגוניים שלהן לכל צרה שלא תבוא. הגיבוי הוא אוטומטי, בתזמונים קבועים וכמובן מאובטחים. השירות שמציעה החברה הינו משלים לשירותי הגיבוי של השירותים עצמם ונועד לאפשר שחזור של מידע ונתונים במקרים של אובדן או השחתה של מידע בין אם במתכוון על ידי גורם אנושי מתוך החברה או מחוצה לה או נוזקות שונות ובין אם מדובר בטעויות אנושיות.

שווי חברה - מתי זה לטובתכם, מתי יפגע בכם

$
0
0
shutterstock high tech

 

shutterstock high tech

מאת תומר שני, שותף בקבוצת היי טק והון סיכון, מיתר ליקוורניק גבע לשם טל.

בתהליך גיוס הכסף, חלק גדול מהיזמים מנסים למקסם את שווי החברה, כדי להקטין כמה שיותר את הדילול. ואולם, שווי החברה לעניין הגיוס הינו אחד מגורמים כלכליים רבים ולא בהכרח החשוב ביותר. בנוסף, הערכת שווי גבוהה מדי בתחילת הדרך עלולה להפוך לחרב פיפיות בהמשך הדרך. זאת משום שמשקיעים רבים יתנגדו למכירת החברה בערכים שמייצגים החזר נמוך מדי מבחינתם ביחס להשקעה, ודבר זה עלול להערים קשיים על מכירת החברה גם בסכומים אטרקטיביים מאוד עבור היזמים. בנוסף, בדיונים לקראת סבבי השקעה עולות סוגיות חשובות לא פחות ואף יותר משאלת שווי החברה, להן חשוב מאוד לתת את הכבוד הראוי לא פחות מעניין שווי החברה.

שווי גבוה כ"חרב פיפיות" – דוגמה מהחיים

חברה בסבב גיוס שלישי (שכנהוג במקומותינו, נקרא לו Round C) לאחר ששני הסבבים הראשוניים, שנעשו על פי הערכת שווי טיפוסית לחברות בתחילת דרכן אפשרו לחברה לייצר ערך משמעותי לפעילותה וכמובן לגרום לעניין רב מצד משקיעים פוטנציאלים, ניצלה את ההזדמנות ודרשה הערכת שווי של 90 מיליון דולר לפני הכסף. המשקיעים הלהוטים הסכימו להשקיע 10 מיליון דולר לפי הערכת שווי כזו (והתוצאה כמובן – ערך חברה של 100 מיליון דולר אחרי קבלת הכסף), כך שהמשקיעים קיבלו 10% ממניות החברה ושלושת היזמים נותרו עם כ- 20% מהחברה.

כעבור שנתיים, קיבלה החברה הצעה לרכישה בעבור 200 מיליון דולר (ובואו לא נשכח שעסקאות מכירה בשווי גבוה יותר הינן נדירות מאוד, לא יותר מחמש בשנה סבירה). בעסקה כזו, יכלו משקיעי Round C להרוויח כ-20 מיליון דולר, או 100% על השקעתם. כפי שכולנו יודעים, משקיעי הון סיכון לא לוקחים את הסיכון הכרוך בהשקעות טכנולוגיות בכדי להרוויח 100% על השקעתם – זה פשוט לא מצדיק את הסיכון ולא מקזז את ההשקעות האחרות בחברות שלא הצליחו אותן יאלצו למחוק. המשקיעים דרשו (ועל פי מסמכי העסקה היו רשאים לדרוש) מהחברה לסרב להצעת הרכישה ולהמשיך לייצר ערך בכדי להשיג הצעה טובה יותר. באופן לא מפתיע, מאז לא הגיעו הצעות טובות יותר, כיום מצבה של החברה לא טוב כבעבר (וגם זה קורה, אפילו לחברות מבטיחות) והיזמים, שיכלו לקבל סכום של כ-40 מיליון דולר לו הייתה העסקה טובה לשותפיהם המשקיעים, חוששים כיום שמפעל חייהם ירד בסופו של דבר לטמיון.

עכשיו בואו נניח שהחברה הייתה מוכנה לגייס על בסיס שווי חברה של 50 מיליון דולר לפני הכסף. המשמעות, שווי חברה של 60 מיליון לאחר הכסף, 16.66% למשקיעי הסבב ובואו נניח שהיזמים היו מדוללים ל-17.5% (שאר הדילול היה נספג על-ידי המשקיעים הקודמים). כאן, מבחינת המשקיעים, מכירה ב-200 מיליון הייתה משקפת שווי של פי 3.33 על השקעתם, שהוא כמובן אטרקטיבי בהרבה, בעוד שהיזמים יקבלו 35 במקום 40 מיליון דולר – קצת פחות, עדיין הרבה, ובכל מקרה, הרבה, הרבה יותר מכלום.

startup PD

ומה חשוב באותה מידה ואף יותר?

נושאים דוגמת הרכב דירקטוריון החברה, זכויות הוטו של המשקיעים, זכויות עודפות למשקיעים בעת מכירת החברה ועוד, יכולים להשפיע על עתיד המיזם ועל יכולתם של היזמים ליהנות מפרותיו לא פחות ואף יותר מעניין השווי, ויזם מתוחכם יסכים לעיתים לוותר על שווי גבוה יותר בכדי להשיג תנאים עדיפים בנקודות אלו ואחרות. כמה דוגמאות:

דירקטוריון החברה: יזמים רבים מסכימים להעניק למשקיעים רוב בדירקטוריון החברה בשלב מוקדם, מבלי להבין שהמשמעות הפרקטית עלולה להיות מכירה בפועל של המיזם, שכן הדירקטוריון מתווה את מדיניות החברה ומקבל החלטות גורליות דוגמת השקעות עתידיות, מכירת החברה, מינוי ופיטור נושאי משרה בכירים דוגמת המנכ"ל, הכיוון האסטרטגי של החברה ועוד. לוויתור על רוב, או לפחות על שוויון, בדירקטוריון בשלב מוקדם מדי של המיזם, עלולות להיות השלכות מרחיקות לכת מבחינת היזמים.

זכויות וטו ואחרות: בהמשך לנקודה הקודמת, בתהליך גיוס הכסף ובהתקשרויות מסחריות, חברות נוהגות לתת למשקיעים זכויות וטו או אקסלוסיביות לטכנולוגיה. רבים וטובים נפלו על כך. קיימות בשוק דוגמאות רבות למיזמים ש"מכרו" את עצמם או את הנכס היחיד שברשותם – הטכנולוגיה, למשקיעים או לצדדים שלישיים אחרים מבלי שהתכוונו לכך. קיימים גם מיזמים אשר פגעו בסחירות או ביכולת השימוש שלהם בטכנולוגיה, לאחר שהעניקו זכויות יתר למשקיעים או לשותפים מסחריים. לכן יש לבחון היטב האם כדאי להעניק זכויות שכאלה.

משקיעים אסטרטגיים: משקיעים שהינם שחקנים מרכזיים (יותר או פחות) בתחום העיסוק של המיזם, או שיש להם עניין אסטרטגי אחר בתחום, מוכנים לעיתים להשקיע סכום גדול תמורת זכויות או הטבות מרחיקות לכת למספר שנים קדימה. יש להיזהר במיוחד בכל הנוגע למשקיעים "אסטרטגיים" כאלה – עניינם של משקיעים אלו אינו בהכרח פיננסי טהור, אלא נובע לעיתים קרובות מהרצון להיחשף לטכנולוגיה של הסטארט-אפ, לשמור על גישה אליו ואף למנוע גישה כזו ממתחריהם, שהם באופן טבעי שותפים פוטנציאלים נוספים של הסטארט-אפ. חשוב להבין שמשקיעים אלה הינם "אסטרטגיים" מנקודת מבטם, ולא בהכרח מנקודת מבטה של החברה. האסטרטגיה שלהם עלולה שלא לעלות בקנה אחד עם זו של החברה, ודבר זה עלול להפוך זכויות מרחיקות לכת כאלה להרסניות במיוחד עבור החברה. מובן שאין באמור משום המלצה שלא לקבל השקעות ממשקיע אסטרטגי אשר להם גם יתרונות רבים, אלא רק לנקוט משנה זהירות במשא ומתן לקראת השקעות כאלה, ובהיקף הזכויות הניתנות למשקיעים.

זכויות עודפות בחלוקה (Liquidation Preference): משקיעים נוהגים לדרוש עדיפות בחלוקת כספים על-ידי החברה באירועים דוגמת מכירתה, חלוקת דיבידנדים ופירוק החברה. לזכויות עודפות אלו תצורות רבות, חלקן אגרסיביות יותר וחלקן אגרסיביות פחות. חשוב להבין שבתצורתן האגרסיבית יותר, עלולות זכויות אלו לגרום לכך שבעת מכירת החברה, יקבלו המשקיעים אחוזים גבוהים משמעותית מאחוזי האחזקות שלהם.

ולכן…

חברות סטארט-אפ רבות ביניהן חברות עם יזמים מעולים, רעיונות מבריקים ושוק זמין ומבטיח, כושלות בשלבים שונים של התפתחותן, כיוון שלא השכילו לטפל או לפתור בעיות שונות בשלביהן הראשוניים או במהלך תהליכי גיוס, וזאת, במקרים רבים, מתוך לחץ מובן הנובע מהעדר זמן ומשאבים, ומהרצון להבטיח לעצמן כמה שיותר מהר מקורות מימון, להגיע למכירות ראשוניות או להימנע מדילול "מיותר". הנקודות שהובאו כאן מהוות דוגמאות בקליפת אגוז לטעויות נפוצות, שהימנעות מהן עשויה לשפר מאוד את סיכויי ההצלחה של המיזם.

רבים מהיזמים שהובילו מיזמים מוצלחים ידעו בשעת המבחן להתעלות מעל לאינסטינקט הבסיסי של מיקסום השווי ולהעדיף על פניו את התמונה הכוללת ואת עתיד החברה בטווח הבינוני והארוך. כמה כללים עליהם רצוי לשמור בכדי לוודא שסבב השקעה יהווה נקודת קפיצה עבור החברה ולא מכשול להמשך דרכה:

יש לזכור שהתמונה הפיננסית היא מורכבת ואין להסתכל עליה רק דרך הזווית הצרה של הערכת השווי: בכך כבר דשנו מספיק, אז נאמר רק בפעם האחרונה שצריך להבין את מכלול התנאים ולשקול אותם יחד בכדי להעריך האם עסקה תהיה טובה או לא.

רצוי לנהל את המשא ומתן "על מספר צירים": תהליך ה"קח ותן" יכול להיות אפקטיבי הרבה יותר מבחינת החברה כשהוא מתנהל במספר מישורים מקבילים, המאפשרים גמישות והישגים טובים יותר. לדוגמה, אפשר להסכים לוויתור בעניין השווי בתמורה לוויתור של המשקיעים בעניין העדיפות בפירוק, ומסיבה זו, לא כדאי להתחיל את הדיון על נושא העדיפות בפירוק לאחר שהשווי כבר נקבע.

יש לבחור את היועצים הטובים ביותר שניתן להשיג: כלל זה נכון לגבי כלל היועצים במגוון התחומים שנדרשים בכדי לקדם את המיזם, דוגמת יועצים טכנולוגיים, עסקיים, חשבונאים ומשפטיים. יועצים אשר להם היכרות מעמיקה עם התעשייה יכולים להוות את ההבדל בין הצלחה לכישלון. לא מומלץ להתפשר בעניין היועצים בשל החשש מפני עלויות הייעוץ בשלבים הראשוניים של המיזם כשתקציבו עדיין דל – יועצים רבים שהם מובילים בתחומם יודעים לעבוד עם סטארט-אפים בראשית דרכם, ויוכלו לסייע גם בתקופות הראשוניות. למותר לציין שחשיבותם של היועצים גדלה מאוד בזמן סבבי גיוס.

קרדיט תמונה: high tech via shutterstock

Viewing all 566 articles
Browse latest View live